En ama en sevdiğim ay Eylül 💖 Aşkın, sevginin, hüznün, kavuşmanın her şeyin ayı bence :) Bir de benim doğum günüm diye de daha çok seviyorum sjjsjs Benim için Eylül ayının en'i mumlar ve dökülen yapraklar <3
Havalar azıcık serinleyecek diye heyecanlanıyorum eylül ayında. Zira nefes alamıyorum 2 aydır :D En çok rahat köşeme çekilip, terlemeden kitap okuyabileceğime seviniyorum. Birkaç haftaya inşallah bu hayalimi gerçekleştireceğime inanıyorum. 🤓
Selamlar 🙂 Eylül bir geçiş ayıdır; yazın yerini yavaş yavaş sonbahara bıraktığı zaman aralığıdır. Ayın ilk yarısında tasasız ve neşeli yaz günleri hakimiyetini sürdürürken ikinci yarıda yapraklar düşmeye, sonbahar gelmeye başlar. Zaman romantizm vaktidir! Yaz aşklarının diğer yazı çıkartıp çıkartamayacağı bu günlerde belli olur. Olur da çıkartamazsa Eylül’ün son günlerinde en keyifli halinde olan kafeler mevsimi seven bir dolu insanla doludur; belki hayatınızı aşkı yan masanızda latte içiyordur. Eylül bir başlangıçtır, yeni bir aşka yeni bir işe veya hayatınızın yeni bir dönemine atılan ilk adımdır..
Bende sonbaharı genel olarak çok severim. 🍂🍁 Eylül ayında doğan bir kız çocuğum olsun istiyorum ve adı da Eylül (en sevdiğim isim) olsun mesela. 😌 Eylül ayının En'i ise hafiften soğuk esmeye başlayan bir rüzgar ile beraber mutluluk, hüzün karışımı bir ask cümbüşü diyelim 🍯 Liloşş. :)
Eylül ayı benim in her zaman depresyon içerisinde geçiyor, neden bilmiyorum ama kendimi bildim bileli Eylül gelince içime bir sıkıntı çöküyor ve 45-50 gün boyunca bu olumsuz etki düzeltmek bilmiyor. Ama bu yıl umarım bir değişiklik olur ve daha gitmeden fırsatlar memleketinin faydasını görebilirim
Eylül çok güzel bir ay. Ne güzel bu ayda ılık ılık esiyor rüzgar. Ne soğuk, ne sıcak.. Ilık bir mevsimdir Eylül ayı.. Ve Göksel'in seslendirdiği şu şarkı geldi aklıma şimdi..
Gidiyorsun işte, Arkana bakmadan, Nasıl geçer bu yaz, Ne olur bana yaz..
Sen sen sen, Sen bir ömre bedel.. Yok, yok, yok Gitme, gitme gel..
Dökülen yapraklar ve esen bir rüzgar en sevdiğim şeydir, eylül ayı sonbaharın başlangıçı ve aklıma ilk gelen şey yapraklar ve rüzgar geliyor en çok, sizinde doğum gününüz kutlu olsun.☺️
benim de en sevdiğim ay.. yağmur ve yapraklar çok hoşuma gider ama artık Eylül yağmuru diye bir şey kalmadı iklim bozuldu ben de yeri de çok başkadır hayatıma güzel insanlar hep eylülde girdi benim de doğum günüm bu ay hatta bugün ve adımı da bu aydan alıyorum 😄 🍂🍁🍂🍁
Düşünsene boydan cam bir pencere önünde konumlanmış bir sallanan iskemle ve yanında çıtır çıtır yanan odunlar ve elinde sıcak bir sahlep üstünde ince bir battaniye ile yemyeşil ormana düşen yağmur tanelerini seyrediyorsun...
Benimde doğduğum aydır Eylül... Benim gibi hüzün seven bir kadın için mutluluk ayıdır... En'leri ise hafif üşüten rüzgarı yağmurları ve birde dökülen sarı turuncu yapraklar... O yapraklar arasında uzanmaya yürüyüş yapmaya bayılırım...
sonbaharı ve gecen sene eylulde yasadıklarım aklıma gelıyor kısacık zmnda hayatımda cok sey oldu her konuda ıs ask aıle kısısel meseleler sımdı zaman ne cabuk gectı dıyorum ama bi yarası var eylulun bende
aşırı yemek seçen biri olarak yıllar içerisinde sürekli damak tadım ve beğenilerim değişti. yemem dediğim bir çok şeyi beğenir oldum ve neden yememişim bu zamana kadar dedim ama tek değişmeyen bal kabağı ve mantar oldu, hala yiyemiyorum ikisini de :/
A aaa bal kabağı tatlısı çorbası püresi birsürü tarifde deneniyor. Şans vermelisin. Ama en güzeli mis gibi tarçın kokan üzerine tahin ceviz koyulup yenilen tatlısı 😛
ne suda haşlanarak yapılan o yumuşak kıvamlısı, ne de kireçte yapılan dışı çıtır versiyonu.. çok şans verdim ama olmuyor :D bakalım belki zamanla alışırım :)