Ayete göre öldünüz... Birden uykudan kalkmışcasına uyandınız ve şaşkınsınız daha dün ölmüş gibi hemen tekrar dirildiniz. Yavaş yavaş mahşer gününe geldiğinizi anlıyorsunuz ve o gün gerçekmiş! Diyorsunuz... Etrafınızda ki bütün toplulukla birlikte hesap vermeye çağırıldınız. Dünya da yaptığınız iyilik ve kötülüğün karşılığını alacaksınız. Amellerinize göre ya cennete gideceksiniz ya da cehenneme! Affedilebilir günahı olanlar belkide cezasını çekmeden direk cennete gidecek, müslüman olduğu halde ağır günahı olanlar cezasını çektikden sonra cennete gidecek. Tamamen zalim ya da kafirmisiniz? İşte ozaman ebedi cehenneme hoş geldiniz! Bundan sonra ölmek yok! Ya cennet ya da cehennem...
Güncellemeler
+1 yıl
Ahirete ne kadar hazırsınız arkadaşlar? Yaşadığımız 3 günlük dünya 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İnanıyorum tabiki. İnşallah cennete giderim ya.
Bu dünyada hiç şansım yaver gitmedi bari cennette gireyim ya valla çok istiyorum cenneti.
Benimde gitmedi be :')
Bakıyorum bazı zenginlere adam ben dinsizim diyor inanmıyor din sacmaliktir diyor ama villada sominesinde oturup şarap içiyor cennetini yaşıyor adam
Off tam benim kafadansın bee bende sürekli insanlara kin güderim neden kötüler yaşıyorda iyiler eziliyor? Eğer ebedi hayat bizimse dünya onlarınsa yine haksızlık olmuyomu? Bizimkide can allahım...
Ahiret günü bana inanıyor mu.
Neden inansınki sizi ahiret bile kabul etmicek sizin yeriniz ebedi cehennem malesef... İnkarcılara hesap yok yaptığı iyilikler dahil geçersiz sayılıyo
Silkerim böyle işi. Saçma.
Hacı ölünce görcen işte okadar söylim bi kendine sor en basitinden biz ölünce yok olup gideceksek yaşamaktaki amacımız nedir diye. İnkar etmek affedilmicek bir yanlıştır hatta kimisi inanıyo ve şeytana tapıp allah düşmanımızdır diyo en fena bunlar yanacak. Tekrar dirildiğinde o gün gerçekmiş dediğinde pişmanlığın hiç fayda etmeyecek. Kitabıma göre iman edip dünyaya fayda sağlayanlar kendisi ve çevresi için iyi işler yapanlar cennete girecek ama en başta inanmamız isteniyor yoksa gerisi boş...
Kitabımın ilk emride OKU!
İman miman zırva alayı. Özünde yaşamın bir ankamı, bir amacı yok. Anlam yükleyen, amaç edinen bizleriz. Ben nihilistim. Yok Allah'mış şeytanmış, Müslüman'mış satanistmiş işim olmaz. Şeytana da inanmıyorum. Ben ordaki oku al bir kitap, ansiklopedi al oku mânâsında değil. İkra kelimesi esasen Arapça kökenli bir kelime değilmiş. Süryanice'den Arapça'ya geçmiş. Birçok mânâsı var ama hiçbir mânâsı alıp da bir yazı okumak mânâsına gelmiyor. Arapça'da daha çok aklında, ezberinde bulunan bilgileri söylemek yoluyla okumak, içindekini dışarı çıkar gibi mânâlarda kullanılıyor. Zaten okuma-yazma bilmeyen bir adama da gelip de oku demezsin; hadi dedin diyelim, lan bre gafil ne okusun ne okusun? Yazılı bir şey mi getirdin de okusun. Muhammed de ben okuma bilmem demiş, insan önce ne okuyayım der. Her neyse. Zaten Muhammed'in okuma-yazma bilip bilmediği de tartışmalı bir konu. Sen 15 yaşından 40 yaşına kadar ticaretle uğraşmış adamsın, 25 senede tek n
bir harf bile mi öğrenmedin. Sanki o dönem orda okuma-yazma bilenler okullarda öğreniyorlardı. Bi' de Muhammed'in okuma-yazma bilmemesiyle övünenler var, bu nasıl bir gafillik. Bazı İslam alimleri cebrailin Muhammed'e oku diyerek kastettiği şeyin sana bildirilenleri bildir mânâsında olduğunu söylüyor. Yani kendisine bildirenleri bildirebilmesi için de öncesinde vahiy almış olması gerek. Bu ayetin ilk ayet olup olmadığı da çok muallak. Mezhepler ve hatta alimler arasında bile farklı kanılar var.
ben inanıyorum
İnanmıyorum
Bi kıza yanıt verdim şimdi bence okumalısın seninde cevabını merak ettim
İnanmiom
Tartışmaya lüzum yok ama sana sormak istiyom allah yoksa biz nasıl var olduk? Ne için dünyadayız? Amacımız ne? Hiçbirşey biri var etmedikçe kendi kendine olamaz ayrıca din sadece iman etmek değil örf adet gelenek kural devlet millet anlayışı ve medeniyet kanunudur. Din diye bişe olmasa insanlar taş devri gibi hebele hübele devam ederdi. İyi niyetten yazdım bunları amacım tartışmak değil cevabını merak ettim.
Hiç ilgimi çekmiyo
Neyse ozaman geçmiş olsun :)
Niye geçmiş oluyo?
Üff Arap saçmalıkları
İslam dini kitapta yazandır araplardan gördüğün değil. Bide saygı duy düşmanlık yapma
Kafana böyle baltayla vurmak istiyorum çok cahilsiniz İslam dini kitap hangi dil içeriyor önce ona bak aptal Müslümanlar
Hee işte apaçık kafirsin dostum sen yana yana odun olcan evelallah ben o baltayı senin gtune sokarım lan hö. dük kitabımda da yazıyor düşmanlık yapan düşmanımızdır 😂 senin o kafanı ayırırım imansız oc arap yarımadasından geldiği için dili arapça türkçeye çevirmesi basit. Çok pişman olcan ama dönüşü olmicak 🔥
Yallah afgana pis zihniyet hastalıklı kafa kesen Müslüman takımı git Orta Doğuya kim vurduya gitte senin gibi Araplardan kurtalım Kadın cinayeti çocuk cinayeti adam öldürme gasp barbarlık ne varsa sizde kafirden sizden bin kat iyi
Kafa kesmek her insanın yapabileceği bişey dinimde böyle bir kural yok ve saldırı gelmedikçe can almak yasaktır. Ulan hadi ateistsin insan biraz mustafa kemal paşayı örnek alır adam büyük ihtimalle inançsız ama koskoca müslüman osmanlı halkını kurtardı dini sapkınlardan kurtarıp devlet güvencesi verdi biraz örnek alın lan
Burası benim devletim sen sktr git suriyeye
Tam bir imam hatipli cahilsin sizi yetiştiren okulu azı çok anlıyorum
Bu nasıl bir yargıdır awk sen imam hatipe gittiğime nasıl karar verebildin? Meslekten muhasebe ve finansman mezunuyum senin kendine bile faydan varmıdır acaba o imam hatip dediğin fuhuş okuluna ancak senin gibi andavallar gider imam hatip siyasaldır ve sahte din sapıklarının açtığı yerdir.