DAHA ÖNCE KUL HAKKINA GİRDİNİZ Mİ?

Merhabalar,
Bugün beni derinden sarsan bir olayı öğrendim. Çok sevdiğim bir akrabamın kızının işe girmesinde, halk arasında torpil diyerek küçülttüğümüz aslında çok da günah olan kul hakkına girerek rakiplerinin önüne geçmesini sağladığını tevafuk eseri öğrendim. üstelik girdiği iş tamamen örnek olması gereken, din kültürü öğretmenliği.. bu kişi helallik almak istese tüm Türkiye'de ki gençlerden nasıl helallik alabilir ki. Üzüldüğüm asıl nokta ise, dini yaşadığını zannedip basite indirgemeleri, çevrelerine örnek olmaları. Benim de saf gibi atandığını duyunca yemek ısmarlamamı, sevincini paylaşmamı söylemek bile istemezdim. Gerçekten üzücü, Müslümanlar ne ara bu hale geldi..
Hz. Peygamber (s. a. v.), üzerinde kul hakkı bulunan kişilerin, hak sahibi olan mazlumlardan helallik almalarını öğütlemiştir. Bunun yapılmaması durumunda hesap gününde haksızlık yapan kişinin salih amellerinin, haksızlığı ölçüsünde alınarak hak sahibine verileceğini, eğer verilecek salih amel bulunamazsa o zaman da mazlumun günahlarının zâlime yükleneceğini belirtir (Buhârî, Mezâlim, )