*Otobüste yer veriyorum, trafikte yol veriyorum ama teşekkür eden 10 tanede 1-2 yi geçmiyor. *Erkeklere bunu yaptığında oran neredeyse tam ters oluyor ve çoğu bir şekilde teşekkür etmekten geri kalmıyor.
Alışkanlık, gereksizlik düşüncesi doğuruyor. Vaktinde sadece selamlaştığım bir kız çalıştığım kurumdan bir belge alacaktı, benden yardım istedi, götürdüm rica ettim evrakı verdim. Evrakı aldı, evraka baktı ve çekti gitti. Ne bit teşekkür, nede bir "iyi günler" o gün bu gündür nisa taifesinden teşekkür beklentimi çok düşük tutuyorum 🙂
“İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.” (Hadis-i Şerif Tirmizî, Birr, 35) Hadiste de ifade edildiği üzere teşekkür bir nezaket gereği ve Allah'a şükrün diğer bir ifadesidir. Biliriz ki iyilikler Allah'tan ve dilediği kişiler vesilesi iledir. Bizlerse bu iyilikler karşısında ya el açar dua ederiz ya da şükranlarımızı karşımızdaki kişiye hissettiririz.
Bunun yanında erkek ve kadınların birbirleri ile olan iletişimlerinde dikkat etmesi gereken en önemli nokta vakar ve ağırbaşlılıktır. Zira fitne oluşturacak bir şeye müsaade edilemez.
Halk arasında ağırbaşlılık olarak bilinen vakar, sahibine hürmet duygulan kazandıran bir fazilettir. Vakarın kibre kaçmaması, hatta vakarlı birinin aynı zamanda mütevazi (alçak gönüllü) de olması gerekir. Bu iki huy birlikte bulunduğu zaman tam bir fazilet olur.
Ayette de buyrulur ki; "Rahmân'ın öyle kulları vardır ki, onlar, yeryüzünde sükunetle (vakarla) yürürler" (Furkan, 25/63)
O halde konuşacakları şeyleri ve söyleniş biçimlerini de bilip tartmalıdırlar.
Erkekler genelde kadınlara karşı hitap ettiklerinde fıtri bir zaaftan ötürü takdir edilme veya övünme gayesi güderek daha ince ve kibar konuşmaya çalışırlar. Kadınlar da genellikle erkekler tarafından beğenilmek arzusuyla ve büyük bir zaafiyetle çekici görünmeye çalışırlar. Bu iki durum da hoş karşılanmayan görüntülere sebebiyet veriyor. Buna mani olmak ve ahlaksızlığı önlemek için müslümanın her ne şekilde olursa olsun iletişiminde ciddiyetini koruması gerekir.
Bunun yanında müslüman erkek veya kadının ağırbaşlılıkla konuşmadan teşekkür etmesi de muhtemeldir. Önemli olan sesle iletişim kurmak değil, gönülden teşekkür edebilmektir.
Kadınlar genellikle jest ve mimikleri ile iletişim kururlar. Bu sebeple size gülümsüyor, ufak bir baş veya boyun hareketi ile seramoni yapıyorlar ama fark etmiyorsunuz üstadım.
Tabi teşekkür etmek gerekir ama kabul edin ki siz erkeklerin bir kısmı her şeyi " kendilerine pay çıkarma "anlamında algılıyor. Otobüste yer veren bir kişinin, yüzüne gülümsedim diye eve kadar takip ettiği bir medeniyetteyiz🙃
Haklısın ama olabilir diye de teşekkür etmemek biraz saçma olur. Ayrıca bu şekilde olan erkekleri genelleştirmek doğru değil. Hatta benim yaşadığım yerde bence öyle olanlar azınlık olurlar. Ve herkesten de tepki görürler.
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
oda birşey mi. ben yolda yürürken bazı kadınlar yol vermem için hızlı hızlı geliyo. sanki hep biz yol vermek zorundaymışız gibi. ama ben çoğu zaman yol vermem. birazda onlar bize kibarlık etsinler. bi yerden sonra bunlara dur demezsek, bizi hepten enayi durumuna koyucaklar. biraz ayık olalım. kendimizi ezdirmeyelim. lütfen.
yok arabada değil yolda yürürken. hatta geçen sene bi kadın yanındaki kadınla konuşurken kadınlara yol verilmediğinden şikayet ediyordu. hiç kibarlık bilmezler. hep kendilerine kibarlık beklerler.
Üzücü bir görüşü görmek ne kötü. Şahsınıza dair bir yorumda bulunmasam da bu görüşü yapmanıza sebep olacak bir kültür seviyesine ulaşmamızı sağlayanlar için diyecek bir şey bulamıyorum. İnsanlar tarağın dişleri gibi eşittirler. Üstünlük ise yalnızca takvadadır. Nezaket gereği kadın, yaşlı ve çocuklara öncelik tanınsa da bu bir seçim veya ayrıcalık değil, onlara verilen bir nimettir. Bu yüzden yaptığınız görüşe olumlu bakamıyorum.
"İyiliğin karşılığı da ancak işte böyle iyiliktir." (Rahmân Suresi - 60. Ayet)
Onlar hiçbir karşılık beklemeden nezaket gösterenler ve iyilikte bulunanlardır. Dilerim siz de bu görüşünüzden dolayı pişmanlık hissedersiniz.
Bunu yaşlı erkekler kolay kolay yapmazlar mesela... Bir de oturan 18-20 yaşında kızlar varken gelirler benden yer isterler... Kendi hemcinslerinden asla yer istemezler.
Evet çünkü fiziksel gücünüzü onları öldürmek ve şiddet uygulamak için kullanıyorsunuz. Saygı göstermiyor, değer vermiyorsunuz. Ben de erkek olarak görmüyorum bu yüzden. Kesinlikle de değilsiniz zaten. Hatta yerdeki ottan bir farkı olmayan anlamsız cinsiyetsiz tiplersiniz. Sen bunu dert etmesen, içinde o yobazlık olmasa gelip buraya yazmazsın. Hangi dağın başında büyüdün bilmem ama zehirli kafanı kendine sakla. Bu ülkede senin gibi "oğlanlar" olduğu kadar delikanlılar da var şükür.
Hahahaa... İyi ezberletmişler sana. Neyse en azından erkeklere bakış açını böylece net olarak ortaya koymuş. oldun. Demek ki haklı bir bakış açısına sahipmişim kadınlara karşı. Erkek düşmanısınız çoğunuz.
Erkek düşmanı değilim. Erkeğim zannedenlere düşmanım. Siz erkeklerin de düşmanısınız. Çünkü malesef kadınlar herkesi sizin gibi sanıyor, o delikanlılara haksızlık oluyor 👍
Sizler , üzerinden parazit yaşam süreceğiniz, size her anlamda riayet edecek gdo lu , kılıbık, soft erkekler arıyorsunuz.. Biz de onlara erkek demiyoruz. Böylelerini bulduğunuzda alın, tepe tepe kullanın ama erkeklerin arasına gelmesinler tokat manyayı olurlar.
Kendi evini ve arabasını almış bir kadınım ben. 15 yıldır da iş hayatı içindeyim. Sen mahallendeki kezbanlara baka baka kadın cinsini böyle sanıyorsun. Hayatta bir yer kaplamak konusunda senden 10 kat fazla yer kaplarım. Erkej olmakla hayata ait olabilmek arasında doğrudan bağlantı yok. Emek, sabır, kendine değer vermek. O eski kafayı al denize at benle konuşurken
"Hayatta bir yer kaplamak konusunda senden 10 kat fazla yer kaplarım" İleri derecede cahilce bir yorum bu... Ben burada şuyum, buyum diyip kendimi bir yere getirip algı oluşturmaya çalışmadım. Ama sen hem karşındakini hadsizce gömmek hem de kendini yüksek gösterme konusunda çok çaba sarf ediyorsun. Ve ben hala da sana uyup benzer bir davranış bozukluğu sergilemeyeceğim. Sadece kendini fark et biraz diyorum. Zira insanlar büyüdükçe dolu buğday başakları gibi başları aşağı eğilir, senin gibi havalananlar ise gerçekte boş olup dolu görünmeye çalışanlardır. Amacım hakaret değil görüp, hissettiğimi söylüyorum.