Arkadaşlar 17 yaşında erkek kardeşim var. Çok yakışıklı boyu 184 fit bi çocuk. Fakat 1-2 aydır bazen onun ağlama seslerini duyuyordum geceleri ve son zamanlarda ruh gibiydi yürüyen ölüydü resmen. Sigara , alkol , madde gibi şeyler asla kullanmaz ve kullanmiyormus testlerde çıktı. Neyse ben en sonunda annemlere anlattım dayanamayıp. Onunla konuştuk ama bı turlu soylemedi. Psikologa götürdük psikologa uzun bi seansı oldu. Psikolog bize olaydan bahsetmedi sadece eski sevgili olayı olduğunu söyledi, kardeşimin obsesif bozukluğu olduğunu ve intihara meyilli olduğunu söyledi. Biz çok korktuk çok kötü olduk. Yani kardeşim bi kız yüzünden bu duruma gelebilecek kadar hassasmis. Psikolog ilac vermedi diğer seanslar halledebilecegini söyledi ama tedavi bizi zorluyucak onun kendi elinde dedi. Arkadaşlar ben çok korkuyorum, kardeşim zaten takıntılı biriydi , ufak bı hastalığında bile kafasina takardı şimdi çok kotu durumda ben ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
intihara meyilli insanlara ilac verilir psikiyatristler tarafından hatta ruh gibi gezecek durumdaysa hastaneye bile yatırılıyor
ilac kullanması daha iyi olurdu evet sahte bi mutluluk ama o onu bu düşüncelerden uzaklaştırır
az çok ailenin de etkisi oluyor daha çok genç aile sevgili dersler sınav arkadaşlar bunlari ciddiye alır sevginizi hissettirin evde siz de pozitif olun kavga bagiris olmasın
çok geçmiş olsun..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
19Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her türlü yanında olduğunu ona hissettiririn. Belli etmeden intihara meyilli olduğunu ona göre davranın. Zor bir süreç ama inşallah kolayca atlatabilirsiniz.
10 Yorumla- +1 yıl
Ben kendimden biliyorum bu durumu eğer bir insana saplantılı kalıyorsa evet bunları yapmayı düşünebilir bende düşünmüştüm halA bazen de düşünmekteyim mümkün olduğunca çok sorgulamayın çok üzerine gitmeyin extra iyi de davranmayı ilginiz fazla gelip sıkabilir bende öyleydi şahsen normal hayatta nasıl davranıyorsanız öyle davranın ve eğer bir kız içinse zamanla alışılıyor yani geçecek bir şey yapmaz umarım.
00 Yorumla - +1 yıl
Onu bunaltmadan yardım edebilirsin. Önce biraz zaman tanı. Yalnız bırak. Ama ne zaman muhabbet ettiğinde onun her daim yanında olduğunu dile getir.
Biraz zaman geçtikten sonra beraber dışarı çıkıp gezin. Ne biliyim, luna parka götür, beraber basket maçına ya da futbol seviyorsa futbol maçına götür. Bir süre sonra daha iyi hissedecektir kendini zirâ aşk acısına alışacaktır.00 Yorumla Yani umudunu kaybetmiştir bence birlikte vakit gecirin farkli arkadaslarin varsa tanistir parkta falan kamp falan yapin başka bir dünya oldugunu kendi gözüyle görüp inanmasi gerek baska kizlar tanisin arkadaş olarak zorla onu arkadas ortamindaki sohbet cok iyi olur bence
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 542 cevap paylaştı. Çok geçmiş olsun, yanında olun daima. Sevginizi ilginizi hissettirin. Uzun süre yalnız bırakmayın. Sıkboğaz etmeyin ama gözünüz de üzerinde olsun. Allah yardımcınız olsun kısa zamanda şifa bulur inşallah.
00 Yorumla- +1 yıl
Simdiki genclerde var ben anladimki hayati o kadar bos goruyorlarki olmeyi care saniyorlar. psikiyatristede gitmek iatemiyorlar. Allah yardimciniz olsun bu sorunu cogu arkadasta dedi ellerinden birseyde gelmiyor surekli gozetim altindada tutulmuyor ne istedigini sorun ne bekledigini onun ne kadar degerli oldugunu hissetirin
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
işte kadın milleti ne hâlâ getiriyor insanı, yarısı şeytan. Allah böyle kıxzları uzak eylesin iyi insandan.
inşallah kardeşin düzelir, ben okulunu degiştirin. sosyal medya hesapları varsa kapattın ve spora yazılsın. kickbox mesela çok iyi gelir.00 Yorumla - +1 yıl
G@tu kalkmış malın. Kendini ispat etme çabasında, psikoloğu yiyeyim. Umuramayin onu o yokmuş gibi yaşayın duzelir
00 Yorumla - +1 yıl
Yalnız bırakma boşta bırakma bi şeyler yapın birlikte ve tedavisini aksatmamaya çalış bol bol dua et onun için inşallah düzelir en yakın zamanda
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Obsesifi anlarım da intihara meyilli olup olmamasını ailesi olarak anlarsınız. Ayrıca bence Tğrkiyede ki insanların çogu obsesif. Burda sorulan sorulara bakıyorum. Giden sevgilisinin ardından en az 1 sene acı çekenle dolu.
00 Yorumla - +1 yıl
yalnız bırakma onu yeterli. ergen aklıyla gider kendini kalorifer borusuna falan asar hiç belli olmaz
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 661 cevap paylaştı. Kardeşinin görüştüğü kişi doktor Psikiyatri mi yoksa psikolog mu?
00 YorumlaBen sevgilimden ayrildigimda hiç takmiyodum bana kız mı yok kardeşine de Allah kolaylık versin
00 Yorumlaona herşeyin bir anlamsızlık olduğunu en sonunda ölüm olduğunu anlatmanız lazım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Ona gerçekten aşık olacak ve onu bırakmayacak birisini bulacaksınız
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Ona iyi davran, abim bu yüzden intihar etti zamanında, kurtuldu. Şimdi ruh sağlığı iyi değil 😞
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bol bol dua etsin Allaha ancaj tek çare duada gizli
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
bende heo intihar fikriyle yaşadim ama bu fiilkir beni eylemden heo vazgecirdi intihar geç kalınmıs bir eylemdir yani gereksiz gerekirse bir muddet ilac kullansin ben de kullaniyorum ara ara zanax buşartlarda stressiz yaşamak imkansız
00 Yorumla - +1 yıl
kariya goturun bir guzel sevissin o zevki aldiktan sonra intihar etmeyecektir
00 Yorumla - +1 yıl
Kardeşiniz her zaman kötü bir ruh halindemi yoksa birden bire neşelendiği zamanlar da oluyormu?
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca OKP-si var diyorsunuz ve bunun ilaçla tedavisi var. Eğer fazla ileri seviyedeyse ilaçla birlikte psikolok seansları da uygulanmalı. Çözülmeyecek bir durum değil. Daha da ağıra gitmeden halledin derim
- +1 yıl
Bırak etsin kurunun yanında yaşta gider.
00 Yorumla - +1 yıl
Aman etsin ya boşver.
00 Yorumla - +1 yıl
yakışıklı olmasa intihar edebilir demk ki
00 Yorumla Etsin de nüfusumuz bir azalsın
06 Yorumla- +1 yıl
Ne biçim konuşuyorsunuz ya insanlar burda derdini anlatıyor sizin dediğiniz seye bak yazıklar olsun
- +1 yıl
temiz bir dayak atın ergene kendine gelir
00 Yorumla Zikir çeksin dua etsin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Kendisi musluman degil.
- +1 yıl
Piskolog
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Erkek kardeşim intihar edebilirmiş, ona nasıl yaklaşmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba sevgili okuyucu,
İntihar özellikle 15-29 yaş aralığında sıklıkla görülen bir durumdur.
İntihar düşüncelerine en çok eşlik eden hastalık ise depresyondur.
Kardeşiniz 17 yaşında ve şu an ergenlik çağında. Ergenlik çağında insan ne bir çocuk gibi ne de bir yetişkin gibidir. Bu da bir ergen için gerçekten zorlayıcı bir süreçtir çünkü bir yetişkin kadar hayat tecrübesi yoktur ve zorluklarla baş etme mekanizması gelişmemiştir. Birçok şey onun için çok yenidir ve bunlarla nasıl başa çıkacağını ergen bilemeyebilir. Bu anlamda ona rehberlik edecek insanların etrafında olması çok elzemdir.
Siz neler yapabilirsiniz?
Umarım faydalı olmuştur sevgili okuyucu.
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.