Özellikle genç kitlenin en büyük karın ağrılarından biridir Türkiye'de yaşadıkları imkânsızlıklar münasebetiyle başka bir ülkede yaşama hayali. E pek de haksız sayılmazlar. Bu yüzden Norveç, Finlandiya, Kanada gibi ülkelerde doğan insanları çok şanslı sayar ve imrenirler. Ancak başka bir ülkede doğmak demek bambaşka bir aile ve kültür demek.
Peki siz, istediğiniz bir ülkede farklı bir ailede doğmayı kabul eder miydiniz? Yoksa Türkiye'de aynı aileden tekrar doğmayı mı tercih ederdiniz?
İstediğim ülkede doğup farklı bir aile seçerdim.
Yine Türkiye'de doğup aynı ailemi tercih ederdim.
Kararsızım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tekrar dünyaya gelseydiniz istediğiniz ülkede farklı bir aile mi seçerdiniz yoksa Türkiye'de kendi ailenizi mi?
Benim seçimim olmasını istemezdim hayatın düzenininde bence bilinmezlikler bizim hayatı yaşamımızı yönlendirir. Bilinmezliğe karşı önlem alırsın bilinmezliğe karşı yaşamı sürdürürsün. Bildiğim tek şey ise bu seçimle olabilecek bir durum olmadığı. Ben dünyaya gelirsem yine aynı ben olmak istedim aynı yerde doğan aynı yaşamı sürdüren insanlarla. Bazen keşke şu ülkede yaşasaydım diyorum ama sonrasında şimdiki yaşamımda daha iyi olucağını nereden bilebilirdim belki iyi belki kötü. Peki aynı sen olucağın ne malum belki çok daha da iyi olabilir ama seçimim aynı yer olurdu.
Aslında Türkiye'de doğup farklı bir aile seçerdim galiba. Yani çünkü dini ve milli duygularım başka bir ülkede doğmak istememe engel oluyor. Ama aynı hayatı da yaşamak istemem, başka bir şehirde, başka bir ailenin çocuğu olabilirdim sanırım😅
Açık açık söylemeyeceğini tahmin ediyorum zaten hiç öyle durmuyorsun ama sorduğun sorular bazı şeylerin dışavurumu mu acaba diye düşünmüştüm :) Fazladan çözümleme yapmak istemişim herhalde sana, yanılmışım. Yanıldığıma da çok sevindim 😂
Gerçek hayattaki problemlerimi veya sıkıntılarımı çevreme yansıtmadığım gibi buraya da yansıtmam. Benim için burası tamamen eğlence zaten o kadar canım sıkkın olsa siteye girme hevesim bile olmazdı ☺️
Var aslında. A seçeneğinde ''İstediğin ülke'' var. Yine Türkiye'yi seçebilirsin farklı bir aile ile. Ama kendi ailen olacaksa Türkiye dışında seçemiyorsun :)