Çocukları kabul etmeyen restorantlar, oteller, seyahat acenteleri derken sanki çocuklarımız yavaş yavaş toplumdan uzaklaştırılıyor.
Ülkenin geleceği olan bu çocukların en ihtiyacı olan şey zaten sosyalleşmek, dünyayı tanımak değil mi.. neden bazı kesimler onları hayatın içinde görmekten rahatsız oluyor?Acaba bizim toplumumuz çocukları gerçekten sevmiyor mu?
konu çocukları sevmek sevmemk ya da onları asosyal bir hal getirmek değil ki... Neden olay buralara çekiliyor anlamış değilim.
BEnim de evladım var onu canımdan çok severim ancak arkadaşlarımla bir yere sohbete eğlenmeye vs gittyisem orada kusura bakmayın da kafa dinlemek isterim. Şımarık yetiştirilen, nerede ne yacapını bilmeyen, ailesi tarafından görgüsüzce toplum kuralları öğretilmeden yetiştirilen veletler yüzünden ben defalarca mekan masa değiştirdiğimi bilirim.
Herkesin ister otelde ister bie restoranda dingin bir şekilde ya da çocuk bağırtısı çağırtısı şımarıklığı olmadan, anne babaların o çocuklara bağırdığını vs duymadan zaman geçirme hakkı var.
Aileler çocuklarını sosyalleştirmek istiyorlarsa bu kadar önemliyse onlar için çocuklarının gelişimi vs ELLERİNDEN TABLETİ TELEFONU ALSINLAR!!! Böyle bpşuna duyar kasmasınlar.
Alt tarafı belirli mekanlarda uygulanacak bir yasak. otellerin bile belli bir kısmında var. Abartmayalım bu kadar lütfen. Duyar kasacak daha önemli şeyler var şu adna
Çok severek takip ettiğim yazardır kendisi. HATİCE KÜBRA TONGAR. Aslında toplum olarak elle gözle çok severiz çocukları ama o kadar. kişilik gelişimleri açısından onlara iyi bir rehber olamayız toplum olarak. halbuki geleceğin anne ve babasını kendi ellerimizle yoğurur ve şekil veririz. ya farkında değiliz bu durumun ya da umrumuzda değil ! Çocukların istenemmesi konusuna gelirsek Arz talep meselesi diye düşünüyorum. Çocuğu olmayan insanların arz talepleri...
Çocuklara, çocuk sahibi ailelere ve nüfusumuza çok büyük kötülük bu. Böyle giderse kimse çocuk yapmayacak. Sanki biz çocuk olmadık. Ileride o içeriye alınmayan çocuklar onların hayatlarını kurtaracak ama, ülkesi için savaşan asker, doktor, poşetlerini taşıyan genç, zor durumunda yardımcı olan bağışçı olacaklar.
Evet. Sevmiyor... Aslında artık bizim toplumumuz, insan da sevmiyor, biliyor musunuz... Hayvanları da sevmiyorlar... Şaşırmıyorum. Erozyon bir nevi bu. Yaratılanı sevdik, yaratandan ötürü bir toplum, ne ve nasıl bu hale geldi... Değil mi... ? Geliyoruz, ve de çok daha kötüleşerek bu devam edecek...
Çocuklar hep yokuş aşağı ne de güzel koşarlardı değil mi? :)
Ancak seven insanlar da var... Çocuk gibi ruhu olabilen insanlar... Var. İyi, hayal kurabilen, insanlar...
. . . . . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Sevmiyor çocukları bu basbaya belli. Bazi anneler var çocuğu ayakkabı ile kendisi sandalyeye çıkartıyor sonra çocuğa kızıyor neden basıyorsun sandalyeye diye. Cok sacma sonra nesil saygisız agzi bozuk affedersin ama hay*an gibi dogurup sokaga atılıyor cocujlar sonra terbiyesiz neden acaba terbiyeyi ogrettin mi baskalarindan ogreniyor terbiyeyi. ya da bazıları var terbiye öğretmeye çalışıyor kendisi terbiyesiz çocuk da haliyle kale almıyor. Yanı bu bir çocuk sevgi ister ama eline internet veriyorlar. Neden ya? Hak vermiyorum restoranlara çocuğun hiç bir zaman sucu yok ailesi öyle yetiştiriyor şımarık olanları. Çocuktur rahat bırakın çocukları üzülsün gülsün yaramazlık yapsın oyun oynasın ev dağılsın.
Çünkü çocuklar çok sorumluluk gerektiriyor. Bağırıyorlar, ağlıyorlar, kahkaha atıyorlar… bu rahatsız edici bir durum. Ve kimse bu sorumluluğu almıyor. Zaten ebeveynleri desek, umurlarında olmuyor. Çocuk ne yapıyor, kimi rahatsız ediyor… takmıyorlar bile. “Ne olmuş çocuk bu” kavramını yerleştirmişler bir kenara, ne yaparsa yapsın bu kalıbı öne sürerek işin içinden sıyrılıyorlar. Kimse sorumluluk almıyor, dolayısıyla böyle bir durum ortaya çıkıyor. Ve evet cidden çocukları sevmiyorum, çünkü ebeveynleri yüzünden sevemiyorum.
Park da otururken çocukları koşup oynaması sesleri hoşuma gider ama arkadaşlarla yemeğe gidip sohbet etmek yemek yemek istersem arkamda çevremde ses çıkaran ağlayan ya da koşturan çocuklar hoşuma gitmez zaten tüm mekanlar değil çok az mekanlar yapmış bunu aile yerleri ne kadar normalse bu da o kadar normal.
Toplumu cidden bilmiyorum ama ben çocukları hiç sevmediğimi düşünen biriyim. Yani ağlıyor, inatlaşıyor 2 yaş sendromu 5 yaş sendromu yok bu sendromu falan filan bu hiç hoş bir şey değil sonuçta ben de bi 5 yıl öncesine kadar çocuktum ama elimde değil.
Çocuklar evde psikolojik şiddete maruz kalıyor bence. Sabah 9 da tv ya da youtu. be açıp yatana kadar açık kalıyor. Çünkü Ebeveynlerin de konfor alanı var deniliyor. Ne konforu kardeşim. Bu, işçi çalıştırmak gibi bi sorumluluk mu. Hayata insan hazırlıyorsun. Kendi canınından bi parça. Tabiki onunla kaliteli vakit geçirmeye çalışacaksın. Illa her dk başında olmana zaten gerek yok. Ama maalesef bu döngü kırılmıyor. Ben mutsuzsam çocuk nasıl mutlu olsun diye düşünüp salıveriyoruz yavrucaklari
Bence de sevmiyoruz. Misal bugün aşı dönüşü bir kadin gördüm. Bebek arabasıyla bebeğiyle gidiyordu. Bebek ağlıyordu ve kadın defalarca yapıştırdı çocuğa sus sus diye cocuk 10 aylık ya var ya yoktu. Sus diye bağırıp bağırıp duruyordu vurunca susuyor sanki çok sinirim bozuldu. Kadın çocuğu doğuruyor ama aglayinca kendi çocuğu degil gibi vicdansızca dövebiliyor sanki çocuk onu anlayacak yaşta. Çocuğu olmayan onca insan varken böyleleri anne oluyor
Sadece Ramazanlar değil eskisi gibi olmayan. Malesef çocuklarda fazlasıyla mal. Ya tamam ben çocuk sevmiyorum ama ilgilenilmemiş çocuğu ailesi bile sevmiyor sevmemiş demektir. Kimse çıkıp çocuk sevmiyoruz diye duyar kasmasın. Ama çocukları yasaklayan otel denen birşey kadar terbiyesiz birşey duymadım. Köpek mi bu, dışarda bırakıp, iple bağlayacaksın kapının önüne.
Şahsen kendi adıma çok çocuk manyağı bir insan değilim ama bir ortamda da beni rahatsız etmiyorlar yani.. Otellerde restoranlarda bu kararın alınması beni rahatsız etti çocuklarla çok haşır neşir olmamama rağmen.. Bence çocuklu insanlara çok büyük ayrımcılık söz konusu ve saçma.. Keyifli geceler..
Ailelerin dünyanın çocuklarının etrafında döndüğünü sanmaları ve onları bencil yetiştirmeleri yüzünden çocuklara tahammül etmek zorlaşıyor. Herkes çocukları sevecek veya sevse de gürültülerine katlanacak diye bir şey yok. Bazı alanların yetişkinlere ait olması lazım
Anlamadığım şey bu tarz restoranlar oteller yıllardır mevcut neden şimdi göndeme geldi ki? Herkesin tatil anlayışı farklıdır böyle seçenekler elbette olacak çocukları sevip sevmemekle hiçbir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Hayir madem böyle yapacaksinjz dogurmayin yazık günah keçisi onlar oluyor.. sanki zorla bizi dogurun diye yukarıdan mektup falan yollamislar ey allahim ben cidden çok hassasım cocuk konusunda.. bütün çocuklar için söylüyorum evladımdan ayrit etmem... onlari sevmeyi bilseler hayattan da zevk alacaklar zavallılar.. İnsan bir çocuğun gülüşünü yakalasa anlayabilse derdi kalmıyor ki ; varsa da baş göz üstüne dedirten seydir çocuk..
Soran
+1 yıl
Katılıyorum. Çocukları sevmeyi bilseler hayattan zevk alacaklar doğru. 😌
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bundan 10 sene öncesine kadar severdim ama artik sevmiyorum çünkü anne babalar kendi üstlerine düşen görevi yapmıyorlar yapmıslar doğurmuşlar çocuklarını salıyorlar dışarı o cocuklar napiyor sokak hayvanina zarar veriyorlar ben bunu kabul edemiyorum işte kaç tane beslediğim sokak kedisini ölü yaralı gördüm o cocuklar yüzünden tüm çocuklardan soğudum kendim bile doğurmam
Söylediklerinize haklısınız ancak çözüm bu değil. Bunlar hep eğitimsizlikten ve asosyal olmaktan kaynaklanıyor. Çocuğu toplumdan soyutlamak yerine topluma bilinçli bireyler kazandırmak zorundayız. Diğer türlü herşey kötü olacak diye çoğalmayalım, sonu bekleyelim.
Anne baba konusunda haklısınız. Ama inanın onlar da kendi anne babalarından yeterli ilgiyi görüp düzgün bir ailevi eğitim almış olsalardı çocuklar bugün bu durumda olmazdı.
Çocuk doğurmak büyütmek gerçekten çok meşakkatli bir iş.
Burdan bakamayacak olanlara gözü kesmeyenlere sesleniyorum bizim sektör sizin için çalışıyor 😀
Çocuk sesi vs rahatsız olan bir kesim olabilir bu çocukların sosyallesemeyecegi anlamına gelmez azinlikta zaten bu tarz yerler birskinda kafa dinlemek isteyen insanlarında bir alanı olsun
Çocuk illa ağlayarak huysuz bir şekilde yaşamak zorunda değil çocukluğunu. Bunun bir çözümü var ama biraz kapsamlı ve derin. Bunu araştırmak gerekir.❣️❣️
Ben çocukları sevmiyorum adeta tapıyorum bunları yapan kesimlerden nefret ediyor sırf şımartıldıkları için bu tür önlemler alanlar bu saçma savunmasınıda doğru bulmuyorum..
Zaten çocuklu aileler çocuk büyütmenin zorluğunu ve stresini yaşıyor. Birde onları çocukları var diye toplumdan ve sosyalleşmeden soyutlamak sizin çocuğunuz var evde oturun demek gibi bir şey bence.
Evet toplumumuz çocukları sevmiyor. Geçen gün toplu taşımaya bindik oğlumla ve arka koltuktaki gençler kaçtı resmen :) ağlamıyordu sadece camdan bakip konusuyordu bu bile onları korkuttu. Yaş ilerleyince ve çocuk sahibi olunca çocuklara bakış açınız değişiyor. Eğer değişmiyorsa da empati, vicdan ve merhamet duyguları sorgulanmalı... Kimsenin çocuğuna sevgi gösterisinde bulunmak zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız. Alışacağız, alıştıracağız:)
Bence bizim toplumumuz çocuğu yanlış değerlendiriyor Çocuğa ilgi yerine istediği psilolojiye sokma derdinde Ben senelerce çocuklar arasında büyüdüm Onlar kadar güvenilir, dost canlısı, eğlenceli, enerjik ve merhametli canlı bulamazsınız