Kimi bayan diyor kimi kadın ne diyecegimizi şaşırdık 😄
*Bayan
*Kadın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
feminist felsefe hocam (<3) bana bayan kelimesi bay dan türediği ve baymak anlamına geldiği için bir çok kadın rahatsız olup bu kelimeyi kullanmak istemez demişti
Bir kadına hitap ederken "hanımefendi",
Bir kadından bahsederken "bayan",
Bir kadın grubuna hitap ederken "hanımefendiler",
Bir kadın gurubu kast edilirken "bayanlar",
Bir kadın gurubuna ait bir şey kastedilirken "bayanlar", mesela "bayanlar bölümü" gibi,
Kadınların tümünden veya kadınların tümü ile alakalı bir şeyden bahsederken "kadın, kadınlar" denilmelidir. Ben öyle yapıyorum. Eskiden beri öyle idi. Son yıllarda takıntı haline getirilip yeni kurallar uydurulmaya çalışılıyor. Yok bayan değilmiş kadınmış da falan filan. Ne alakası var kardeşim.
bu yere göre değişiyor.
Baylar ve bayanlar
erkekler ve kadınlar
Nerede erkekler deniliyorsa orada kadınlar nerede baylar varsa orada bayanlar.
Bay wc bayan wc denir ya da erkek wc kadın wc denir yani bu konuda erkeklere edilen hitaplara bağlısınız hanımlar:))
seslenirken hanımefendi/beyefendi
hitap ederken bay/bayan
cinsiyetten bahsederken kadın/erkek
Cevap
8Cevap
Ciao
Bayan bir hitap şeklidir. Mesela Bayan Androm diyebilirsiniz lakin bayanlar diyemezsiniz. Çünkü bayan bir cinsiyet ismi değildir. Kadınlar demelisiniz bunun yerine.
Bayanlar / erkekler❌
Kadınlar /erkekler✔
Ya bu tür şeyler ne kadar abartılıyor? Ha kadın ha bayan fark eden ne?
Bazı kadınlara bayan diye hitap edince kızıyorlar o sebepten buradaki insanların bakış acisini öğrenmek istedim.
O tür 'kadın'lar ya da 'bayan'ların çoğunlukla karakterleri tam oturmamıştır. Bir kimlik arıyor, bir benliğe kavuşmak istiyor ve kolektif olarak bu tür boş şeylere takılıyorlar. Hiç bir erkek bay mı erkek mi diye sormaz çünkü buna gerek duymaz. Hemcinslerimin bu tür saçma sapan takıntıları oluyor.
Mantıklı bir bakış açısı, fakat değişen hiçbirşey olmayacak bayan mi, kadin mi tartışmaları dünya var olduğu sürece devam edecek gibi görünüyor.
Cinsiyet belirtilmesi gereken yerlerde kadın denilir. Hitap edilirken bayan da tercih edilebilir ancak en doğru hitap şekli hanımefendidir.
Bilinç altında cinsiyetçi ve ırkçılık olan insanlarda bayan kelimesi daha çok kullanılıyor.
baymaktan geliyor.
bayan erkek değil kadın erkek eşitliği şeklinde kanun var
Hanım ya da hanımefendi demek daha makul değil midir..
Kadın taraftarıyım bayan kelimesinin kullanıldıgi her yerde kadın kullanılabilir. Ha bazı yerlerde garip geliyor vb. Gibi düşünceniz olabilir fakat bu durumlar için alternatif hanım, hanımefendi, siz, insan ( lar) vb. kelimeler vardır.
“KADIN” yerine her telaffuz edilen “BAYAN” kelimesi kulağımı kanatıyor..
Sen hanımefendi de bir şey olmaz.
Tamam deli dokturu hanfendi 😂
Deli doktoru değilim. Deli bükücüyüm bilginize.
Ayrıca hanfendi değil hanımefendi.
Deli bükücü ne Allasen
Hobi olarak deli büküyorum işte
Anladım hanfendi kusuruma bakmayın lütfen
Bebeğim hanımefendi demek zor değil dene göreceksin.
Ooo bebek falan bu ne samimiyet HANFENDIIIIII
Vazgeçtim sen hanfendi de
Pekala hanimefendi siz nasıl isterseniz.
İşte bu hiç yanılmam.
Anladım hanfendi..
Gıcıksın sanki biraz
Teessüf ederim kalbim çıt 💔
Kadın, cinsiyeti belli etmek için. Bayan ise bir hitap şekli. Çoğu insan bunu karıştırıyor.
Tamam, sakin lütfen.. !
Oldukça sakinim ki
Pekala 🌸
cinsiyet belirtirken kadın, hitap ederken bayan
Bence Kız daha iyi yani
Farketmez ikiside erkek değil 😂
Tebrik ediyorum çok yaratıcı bir cevaptı ve sizi 3 hayırla uğurluyoruz güle gule 😂
Bence bayan
Kadın
İnsan deyin
Kadın.
Kadın.
B şıkkı
farki ne ya
Kadın
Avrat
Kadın
Kadın , hanımefendi
Ben bayan derim