tabii ki değilsiniz. virüs olmasa bile zorunda değilsiniz. aşure benim bildiğim adeti zaten kapıdan dağıtırsın. hatta tabağı yıkayarak verdiğim için beni uyaran bir komşum olmuştu, aşure tabağı kapıdan hemen yıkanmadan verilirmiş. usulü adeti budur. hem de zaten virüs var ne mecburiyeti ne arkadan konuşması. insanlar bir garip valla. virüs neden bitmiyor cevap enter
İnsanların her daim konuşacağının bir kanıtı işte. Sen sıkışık durumunda bile yardım edersin, ikramda bulunursun onlar 'evine çağırmadı, dağınık herhalde' der.
İyi de bizim oralarda covidten öncede aşüre dağıtılırdı. Evde ikram edildiğini hiç duymadım. İnsanlara aşure dağıtarak bir jest yaptın zaten, ayrıca evine davet etmek zorunda değilsin.
Yok artık😄 vay be.. desenize ne yapsak yaranamıyoruz! Siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapmışsınız. Dert etmeyin, güzel insan💐 Çok çirkinleşirlerse "siz davet etseydiniz de sizde toolansaydık." Dersiniz.
Yok artik! Insanlar nasil tesekkursuzlesmisler boyle. Yok yani korona olmazsa bile sen onlari evine cagirmak zorunda degilsinki. Onlari dusunup getirip vermissin bide arkandan laf etmeleri hic yakistiramadim. Da.. sen arkandan laf ettiklerini kimden duydun? Ve bu lafi sana tasiyan kisi onlara ne cevap vermis buda onemli. Bence laf tasiyan insanlardan da uzak durmalisin.
Alakasi yok sacmalamislar kucukken annemgille bizde yaptigimizda hep dagitirdik ayrica o kisileri dusunup gondermissin , eve cagirma zorunlulugun yok belki musait degilsin yani
Ne alakası var yahu Kim aşure için evine davet ediyor komşuları Herkes kapıdan dağıtıyor Çok biliyorlar madem neden kendileri yapıp seni davet etmemiş Allah kabul etsin
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Aşure yapıp komşularıma dağıttım. Evimde ikram etmediğim için arkamdan konuşmaya başlamışlar. Davet etmek zorunda mıyım anlamadım?