Eskişehir güvenli olabilir ama o soğukta yaşamak epey meşakkatlidir... çocukluğum orada geçti... eskişehirin soğuğu insanı ağlatır resmen... Öğrencisini memurunu bilmem ama yerel halkı da havası gibi soğuktur. Yabancıyı başka şehirden geleni pek kabullenmez... Biz babanın tayini çıkınca gitmiştik... önxesğnde annem elazığda çok sosyal bir yaşantıya sahipti komşular filan çok yardımcı idi, annem eskişehirde o sıcaklığı bulamadı... aslen annemin anne tarafından memleketi olmasına rağmen alışmakta çok zorluk çekti
Eskişehşrmi güvenliymiş kim yapmış bu araştırmayı :) tamam temiz düzenli modern, güzel eğlenceli bir şehir ama güvenli bilmiyorum o kadar emin değilim. Büyükşehir nihayetinde gireni çıkanı belli olmaz. Hani az biraz eskişehiri bilmesem inanırım sekiz baya bir abartı olmuş eskişehirden daha güvenli şehirler var ilk 10, da yer verilecek. Eskisehir kendine 50. Sırada yer bulabilir ancak, yaşadığım şehir bile ilk 50 içinde yer bulamaz suriyeli olmamasına rağmen😄
eskişehire gittim 2018de ve gezme imkanım oldu eskişehirlileri çokta bilmem şehir kültürü farklı ve insanları gezmeyi seviyor eğlenmeyi seviyor güvenilir bir şehir olup olmamasından öte orada çok fazla insan hayatına karışan yok dilediği gibi yaşıyor eskişehirliler ondan suç oranı olmamıştır diye düşünüyorum
Geçen yıl izmire tatile gelmiştim baya güzel bir yer ama Alsancak tarafına gittiğimde laf atmayı geçtim yanıma filan gelmişlerdi erkekler tanışabilirmiyiz vs. dediler rahatsız olmuştum
@Silenceman Açık giyinsem veya giyinseler bile onların iradesi yok mu insanların diğer canlılardan farkı iradesi o zaman iradelerine sahip çıksınlar şu kadın açık giyinmiş laf atalım zihniyetinden vazgeçmediğiniz sürece tacizlerin cinayetlerin ardı arkası kesilmez artık şu kafadan bir çıkın isteyen açık giyinir isteyen tesettürlü olur açık giyinene *rospu dersiniz tesettürlü olana yobaz artık biz ne yapacağımızı dışarı nasıl çıkacağımızı şaşırdık hayvanlar, çocuklar, kadınlar tacize uğruyor kimse susmasın lütfen başımıza gelmesimi lazım illa ölmemizmi gerekiyor canice sen de git erkekleri Savun zaten kimse yanımızda olmasın ama ben bir kadın olarak kadınların yanındayım
@perimsibetus yok ben laf atsinlar demedim. Tacizcileri desteklemem sapik degilim onlar gibi. Acik giyinen kizlara benimde onyargim var onlari tercih etmem sevgili olarak.
@Silenceman Tamam da izmirdeki kızlara laf yapmış oldun yinede öyle dememen gerekir ben oraya tatile gittim orda yaşamıyorum ki kıyafet seçimi olarak bol ve salaş şeyler giydiğim halde geldiler yanıma diyorum açık giyinsem bile yanıma gelmeleri doğru olmaz
@perimsibetus hic oldu mu sevgilin? tanimadigin biri yanina gelince rahatsiz oluyormuşsunya? Karsi cinslerle nasil taniscan herkesden rahatsiz oluyorsan?
@Silenceman Sevgilim oldu tabiki karşı cinsle alıp veremediğim birşey yok sadece tanışabilirmiyiz diye gelip Hayır deyince laftan anlamayınca ısrar edince kıl kapıyorum anlatabildimmi?
@Silenceman Anlamana sevindim lütfen konu daha uzamasın ben cinsiyet ayrımı yapmıyorum haklı olanın yanındayım bu bazen hemcinsim veya karşı cins kim haklıysa onun yanındayım
@perimsibetus haklısın böyle diyenler var ama kastım şu, tacizdir laf atmak, tacizcilere genelde meydan dayağı çekilir normalde... Karamanda gerçekten sosyal deneyini yapsak millet laf atan kişiyi temizce dayaktan geçirir...
İzmir güvenli geliyor tabiki ama ödemiş ilçesinde oturuyorum. Saat 9 dan sonra sokağa çıkamıyoruz her yer madde kullanan insanlarla dolu. Gündüz vakti bile dışarı çıkınca sürekli takip ediliyorum korkusu yaşıyorum. (psikolojik açıdan bu konuda fazlasıyla kötü durumdayım)
nerede yaşadığımın bir önemi yok benim için Eskişehire de yaşasaydım bir sey olmayacaktı İstanbul da yaşıyorum üst düzey baskıcı ailenin çocuğuyum tşkler
Onun sebebini açıklamak isterim Afyonkarahisar hem bize mesafe olarak uzak hemde kültürümüz tamamen farklı. 95 Dinar depreminde çevre illere çok göç verdik ve Ispartanın nerdeyse yarısı Dinarlıdir yarim saatte gidebiliyorsun. Bizi Ispartaya bağlamalarını istiyoruz zaten afyon çok uzak
Eskişehir de yaşıyorum bu güne kadar gerçek bir Eskişehir ve Türk vatandaşının kimsenin giyimine kuşamına veya hareketlerine laf ettiğini görmedim varsa yoksa yabancı uyruklu
Her şehir aynı oranda güvenlidir önemli olan o şehirde yaşayan insanların karakteri kişiliğidir herkes kendinden sorumlu olsa her yer güven içinde olur zaten.
Güvenli buluyorum. Küçük bir ilçede yaşıyorum. Buna rağmen yine de çoook geç saatlerde evimden uzak olmak istemem filan, bu da aile geleneği gibi bir şey.
Her dışarı çıktığımda yanımda mutlaka biber gazı taşırım, unuttuğumda da o kadar çok korkarım ki özellikle akşam vakitlerinde, sence güvenli buluyormuyum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saçmalamışlar desene.
Avrupa'nın onlarca şehrinde polisten korktukları için neredeyse göz göze gelemiyor insanlar