Avraham Avinu Yahudiliğin kurucu babasıdır ve 4000 yıl önce din kavramını ilk olarak ortaya atan kişidir. İslam'da İbrahim Halil olarak bilinir.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yahudilikten önce Mecusiler var. Zaten bu tek tanrı olayı, dinin kötü ve iyi kavramları etrafında şekillenmesi ''Şeytan'' figürü falan hep Pers kültürü tabanlıdır. Daha doğrusu Indo-Aryan kültüründen çıkmadır.
Yahudiler aslında orijinalde pagandılar ve çok tanrılıydılar. Bahamut diye deniz tanrılarının falan olduğu biliniyor mesela.
Genel kabul, yahudilerin Babiller tarafından zulüm görürken, 2. Kiros'un Pers padişahı olarak ortadoğuyu ele geçirip, yahudilere de serbestiyet hakkı vermes, İsrail'e dönmelerine izin vermesinden sonra bu Pers kültüründen çok etkilendiği ve bu sırada bi amalgame olma durumu olduğudur.
Ki yahudi bile olmayan 2. Kiros'u peygamberlerden sayıyor adamlar.
İbrahim gerçek bir kişi değil, Musa da, bunlar aslında efsanevi kişilikler. Yaşadığı bilinen yahudi peygamberleri Davut, Süleyman falan.
Bahamut demişken, basçısı yahudi olan Mastodon grubunun Where Strides the Behemoth diye acayip ağır, kamyon gibi bir şarkısı vardır
https://www.youtube.com/watch?v=QBx4upCiQbk
Din kavramını ortaya atan ilk kişi mi? :D Yapmayın yahu. Din kavramı, insanın doğasında olan 'kendinden yüce, güçlü bir şeye sığınma' iç güdüsünden doğmuştur. Neandartaller de ve ve Sapiensler de hatta biraz daha eskiden başlayan ilkel bir kavramdır.
Cevap
2Cevap
Bu iktidardan sonra dinlerden soğudum. Çünkü dinler insanlari saflastirip arındırmak yerine zehirlemek icin kullanılıyor artık.
hayır ben dinler sevmem hiç sevmiyorum
Biz onu Avraham olarak sevdik 😊😊😊
Neden sevmeyelim semavi dinler onunla başladı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?