Bazı şeyleri kesin gözüyle bakmak , hiç bir şey yapmadığın halde böyle düşünmek doğru mudur yanlış mı , hayatı sınırlandırmak öyle olduğunu sanmak iyi midir kötü müdür..
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kötü çok kotu
Elimde değil ama bu
Ne konuda kendini sartliyorsun
Hayat konusunda , soyalleşme , hayatını dolu dolu yaşama , konusunda , kız arkadaş ilişki konusunda , gezip tozma konusunda
Aldigin kararlar ne mesela bu yazdıklarından biri için söyler misin
Mesela hiç bir kızı sevemeyeceğim ilişkim olmayacak , evlenmeyeceğim İSTESEM Bİle , Çünkü sorumluluk alamıcam çünkü yaşadığım hayat korku endişe üstüne kurulu benden adam olmaz üstüne kurulu bi hayat
Uzun süre kırilcagin olaylar yaşandığında bu kararlar verilir. Ben neden bu kararları veriyorum kim bana ne yaptı hayatım nasıl diye düşün kendini suçlamak yerine çevrene bak. Korku endişeden kastın ne?
Zaten uzun süreden beri var yıllarca hem de , Bu kararları veriyorum çünkü , Yaşadığım hayat bana bunları gösteriyor yani ne yaşıyorsan ona göre şekillenecek dolayısıyla benim hiç ilişkim olmayacak , kimse bir şey yapmadı kendi kendime yaptım ama , çevrem yok ki bakayım , korku endişeden kastım ben hiç hayatın içine girmedim , soyalleşmedim , arkadaşlar , eğlenceler , o bar senin bu mekan benim takılmadım , yani özgüvenli biri değildim , şimdi ise okumuyorum , çalışmıyorum bir beklentim yok hayattan , En önemlisi de içim büyümedi , yani karakterim oturmadı çocuk gibi kalıyor içim , delikanlı adam gibi davranamıyorum , neyin nasıl olduğunu , neyi nerden çıkarttığımızı felan antun kuntin işlere kafam basmıyor basmıyor çünkü yaşadığım depresyon bunu gösteriyor , bir de ben sorumluluk alacak içimde erkeklik yok , birey gibi hissedemiyorum istesem bile evlenemem yani.
Kendini suçlaya suçlaya ne hale gelmissin , etrafına yasadigin ulkedeki insanlara bak olgun insan yok denecek kadar az. sen tiktok cemkiyorsun ya da saçma davranışların yoktur sanıyorum. Ülkede o kadar slk insan var ki.
Bence üzgün olmanın asıl sebebi bahsettigin sürede hiçbir şeyde başarılı olmaman. okumuyorum çalışmıyorum demissin şuanda bunlardan birini gerçekleştirme ihtimalin var mi
Benim zaten bu duruma düştüğüme değil , nasıl mükemmel yaşadığıma şaşırılmalı ASIL , Diğer insanlar ilgilendirmiyor beni , görüyorum da , benim tek kötülüğüm kendime malesef kendimi yenemiyorum , sırf zamanında liseyi geçemedim , bir iki fiziksel kusurum var ve hiç sosyalleşmesini bilmediğim , dış görünüşüm kötü bir sürü sorunum var diye işte kendimi cezalandırıyor sınıflandırıyorum çünkü beni böyle olmaya itiyor , tek başarılı olduğum şey yemek yemek ve bilgisayar oynamak bu , 25 yaşındayım şart olsun 1 kez bile çalışmadım kendimi mecburi hissetmedim içimde zerre çalışma istediği erdemi yok çünkü kendimi sevmiyorum , bir de şu var benim herşeyim şimdi olsa , son 9,10 sene böyle kötü de olsa yaşadığım için herşeyimin olması korku haline geldi hiç içine girmediğim durumlara giricem ve nasıl kaldırabileceğimi bilmiyorum basit gibi görünsede başkasına göre bu durum bana göre değil , kendimi birey gibi hissedemiyorum
Zor tabii seneler sonra insan içine çıkmak.
Yavaş yavaş başka ilk sabah akşam yürüyüşüne çik. Markete git park gibi kalabalık alanlarda otur. Yavaş yavaş acil bu 1 2 sene bile sürer. Kendini hazır hissedince insanlarla iletişim gerektirmeyen bir işte de başlayabilirsin. Is çok sosyallestiriyor ve kendi paran olması çok özgüven getiriyor. Bi de özelde psikologa git daha rahat atlatırsın.
Değişmeye korkuyorum , yani ne istediğimi bile bilmiyorum hayattan , Herşeyi saldım ben bir şey yapmasam hiç bir şeyin olmayacağının da farkındayım fakat şu var özgüven dedikleri mi nedir şimdi diyelim işim gücüm arkadaşlarım sevgilim oldu , aktive hobi yapabiliyorum , geziyorum tozuyorum kısıtlama yok herşeyi dolu dolu yaşıyorum fakat içimi yine korku sarar gibi geliyor çünkü tek başıma bu güne kadar bir şey yapmadım nasıl yürütüldüğünü kendimi yönlendirmesini bilmeden anlatabilir muyum yine kaldıramayacak olmamda korkuyorum yapamazsın diyor içim zaten ne zaman demeye kalksam zaten bir şeyleri beceremiyorum bocalıyorum elime yüzüme bulaştırıyorum , Valla dış görünüşüm kötü şişmanım kilo veremiyorum bu ortamda ne zaman kendimi yenicem o gün zayıf olucam işte , 10 yıldır kiloluyum insanlardan kaçtım , dediklerin beni mutlu etmez gibime geliyor çünkü kendimi sevemiyorum , hiç bir zaman kendimi özgüvenli kısıtlama yapmadan hissetmedim ki , hiç iş yapmadım karakterime yediremiyorum bana ters bi şey gibi , boyum kısa uzamayacak olması da boşver kalsın diyor sanki , ama bir şeyim olmadığı , kaliteli zaman geçiremediğim içinde şikayetçiyim kendimi anlamıyorum ya , malesef içim çalışmayı yediremiyor kendine , iş belki çok sosyalleştiriyor özgüven para getiriyor ama bende bununla mutlu olacak duygu var mı ki , düşünsene çalışsam paramı kazansam evlenmeye kalksam onu gerçekleştiremeceğim yine kısıtlama olucak kendimi kurtarsam bile çünkü bir kıza ne verebilirim eziklik , yoksulluk dışında , kendi özel evim , arabam olacak değil ya, zaten onun bunu bilmediğim yerini bilmediğim ve aracım yok diye gidemiyorum bir piskologa
şu an ailenle yaşıyorsan ve calisip ek gelirin olursa o oara hayata donduruyor Eski halin gibi olmazsın çünkü yola cıkmış oluyorsun artık ama şunu diyim düşüp daha kötü olcagin zamanlar da olucak ama aklina iyi olduğun zamanlar gelicek ve yeniden ugrasicaksin bu hep bi döngü şu içsem de her gün susamak gibi yetmiyor sürekli o suu içmem gerekicek. Bence once diyetle basla diyetisyene gidemem diyorsan da sakin şok diyet yapma yürüyüşe kesin git kesin. Hayatın düzene girince etrafın insan dolar elbet senin de begenicegin insanlar olucak onlara şans ver. 30 yaşına gelip hala evde boş oturduğunu düşünsene bu kadar onur bi hiç oluo gidiyor.
Bu kadar hayat bi hiç oluo gidiyor*
Ailemle yaşıyorum 5 erkek kardeşiz 3 ü evlendi gitti tek 1 abim kaldı annemle beraber babam öldü , başkaları da diyor annen ölse , abin evlense hayat bu tek başına kalıp ne yapacaksın diyor o zamanda , öyle düşünmemeye çalışıyorum , zaten ek gelirim var engelli maaşı ayda 700 lira , o da işte boğazıma gidiyor midem durmuyor ki , şu var bugüne kadar hep tembellik ettim çalışmayı kendime şart koymadım çünkü kendimi sevemiyordum saatlerce mesayi harcamayı , yan gelip yatmaya tercih ettim nasıl olacak bütün bunlar bana kimse iş vermez tahsilim yok verselerde ben beceremem o kadar saat duramam gibime geliyor , mutlu bir hayat istiyorsan yapacaksın elbet ama içim almıyor , bundan kötü olamam herhalde , 2 kere denedim sadece o da çok ileriye gitmedi , diyet denedim bu ortamda olmuyor diyetisyene de gittim bi şekilde liste verdi ama 3 gün uyabildim bu ortamda zor , Ayak bileklerim yıllardır yürümeyeli yürümeyeli yanıyor yürünmüyor artık , eğitim durumum olmayınca boyum uzun olmayınca işte kendimi sevemiyorum eksik hissediyorum diğer insanlarla , malesef benle kimse arkadaşlık etmez ezik büzük bir şeyim eğlenmesini bile bilmiyorum , ben bu kilo ve üzüntüyle stresle daha fazla yaşamam ki 30 yaşını göreceğimi sanmıyorum bir şey yapmazsam bu akşam kilo yüzünden dengemi bir çok kez kaybettim , Öleceğim be kilodan ölüm pahasına bile sırf korktuğum için değişmek gelmiyor ya , aslında geliyor da korkuyorum
Basin sagolsun. Haklilar onlar gitse bir başına kalırsın. Yanında destekçim olsa başarıcak gibisin abin annen sana yardım etmez mi istesen?
Uy şu diyete de ben kendimi sartliyorum diyosun aklına koyduğunu yapmıyorsun olmaz ki.
Tuttuğunu koparan bi insan ol
Dostlar sağolsun , eğer kendi hayatımı çizmesem gün olacak işte tek başıma kalacağım , Sürekli başımda olacaklarının bi garantisi yok ki , bir arkadaş bi şey olsa yanımda yüz yüze görüşebileceğim beni o döve döve de olsa yola getirirdi beni , Nasıl diyim annem abim sorumsuz , cahil , yani onlara göre bu durum normal bi şey daha başka ne yapabilirsin ki diyorlar , zaten cahiller biraz , ya diyet evden başka hiç bir yere çıkmıyorum yani kalıcı bir çözüm olmuyor , benim tekrar kilo almamam için bütün evde olmamam lazım , fitnessa gitsem aşı olmadım hiç , Sorun şu ki ne istediğimi bilmeden yaşıyorum hayatta yola hedefsiz çıkarsan böyle oluyor , işte hayallerim beklentim yok , o yüzden azimde yok , ne yapabilirim ki diyorum kendi kendime yaptıklarım çok küçük adımlar
E sen her şeyin farkındasın çözümün de farkindasin. Tek basina olman sorun olmamalı. Yürüyüşe cik diyorum yavaş yavaş her şey hallolur . Şimdilik bunu yap. youtubede zayıflama hikayelerini izle öyle videolar insanı çok etkiliyor.
Herşeyin farkındayım belki böyle mutlu olsam sorun etmezdim ama , çözümleri beni tatmin etmiyor , bende sana diyorum ki yıllardır yürüyüş yapmayalı yapmayalı , Ayak bileklerim ne zaman yürümeye kalsam etim koparılıyor gibi bilekler acıyor yanıyor , ve bu ortamda kendimi yemeklerden kısıtlayamıyorum , izledim o videoları ama o videodaki insanların geleceği oluyor , yani pozitif bakıyorlar benim gibi herşeyde karamsar bir yerde tıkanıcan gözüyle bakmıyorlar ki , değişim se istiyorlar ve başka hayat sosyal bir hayat sürüyorlar benim böyle bir lüksum yok ki
Ağır yaşamlarda gelecegi olmayan birsürü insan gördüm. Hem nasıl senin geleceğin yok kendine bi hayat kurmak zorundasın evlen ya da evlenme ama annen yaşlanınca zorundasın kendine bakmaya. Ayakların aciyorsa da doktora gitmelisin. Sen şu an sadece bahane istiyorsun bahanelerin büyük ama hepsine çözümün var.
Benimde onlardan farkım yok , izlemedim ama duydum , benim gibi yatağa mahkum olmasalarda benim de kafamdan engelim var ve onlardan bir farkım yok , kendimi yönlendiremiyorum , Ne istediğimi bilmiyorum bilmediğim içinde hayatı dolu dolu yaşayamıyorum , ya liseyi geçemedin , kendine bakmadın , iş desen sana göre değil bunlar olmayınca işte gerçekden bir geleceğim yok , gelecek kaygım yok , hayallerim yok , öylesine ot gibi yaşıyorum beklentisiz , zaten kendimi esir ettiğim şeyleri halletmezsem istesemde evlenemeyeceğim , ama düzelsemde bana kaldıramama duygusu geliyor bir kıza ne verebilirim ki , evlenmeye kalksam hani ev , eşyalar , araba nerde işte böyle başkalarına göre normal bana göre büyük sorunlar var ortada , ya da araba nasıl süreceğim araba alamayacağım ki kendime ait , süreyim , sürsemde bu kafayla endişeyle kaza yaparım , ya gerçekden hayat durdu ne istediğimi bilmeyerek , Abim annem hayatta onlar olmadığını düşünmek istemiyorum , evet kendime bakmak yolumu çizmek zorundayım fakat hayallerimin olmaması kadar kötü bir şey yok , özgüvensizlikden yol yordam iz bilmediğimden şunu şurdan yapıyoruz bunu burdan hallediyoruz işte kafam bunlara basmadığı için doktora gidemiyorum tek başıma , randevu nasıl alınır , parasız mı , araç yok böyle sorunlarla karşılaşıyorum ben kendi başıma hareket edemiyorum , Sana bahane gibi geliyor zaten herkese göre bahane geliyor ama yaşamayanda bilmiyor , bahane değil bunlar içinde düştüğüm durumların gerçekleri , bir işe kalkıştığım zaman yüzleştiğim şeyleri ben biliyorum , böyle ne yapmak istiyorum bende bilmiyorum , hepsine çözüm varsa söyler misin boyum nasıl uzayacak ya da okul nasıl bitiricem bu kafayla , ya da iş çalışmayı nasıl normalleştiricem