İznik konsilinde neler olmuş tarihi kayıtlar da var aç bak oku. İftira atma. Orda alınan kararlar zaten yine şu an ki kanonik inciller kullanılarak alındı.
@Raskollnikoov senin okudugun tarihle benimki farklı demek ki 330 tane mi ne farklı İncil Hepsini konuşup dordunde karar kılınıp gerisi yakıldı İftira etmiyorum okudugumdan söyledim Hoşuna gitmiyordu git kendi gorusunu yap benim. gorusume bulaşma İşinize gelmez tabi Bir kere Kuran okuyun İncil hikaye kitabı gibi kalir
:D nerde yazıyormuş acaba. Yahu attığın iddanın 16. Yüzyıl edebiyatında ki bir eserden olduğunu bile bilmiyorsun bile :D tarih okumuş muş iznik konsilinin toplanma amacını bile bilmiyorsun ki sem :D
Rab size sağlık ve esenlik versin. Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama asılsız iftiraları tarihte var gibi yazmanız komik oluyor lütfen o konuda araştırma yapıp öyle konuşun.
@Raskollnikoov ben yaptım araştırmamı Sende yap Kaç defa toplandığında neden toplandığında filan bak Gücüne gidiyor değil mi Doğruları söyleyen birisi olunca Tarihte heryerde yazar Gormek istemezsiniz ama Bir kaynak gösterilse zaten o kaynak öyle böyle dersiniz Neyse Biz. kendimiz. konusmayiz Kurandan gösteririz Kafirun suresi 6. Ayet Lekum dînukum veliye dîn Senin dinin sana benim dinim bana Allah hidayete erdirsin
Canım kardeşim incilin yakıldığına dair tek bir tarihi kanıt gösteremezsin iznik konsili de inciller için toplanmamıştır araştır öğren. Orda ki konu İsanın kişiliğidir ben islam hakkında asla konuşmam ama tarihi olarak halife osmanın halife ebubekirin topladığı kuran ı yaktığı bir gerçekken neden incile bu kadar asılsız sallıyorsunuz anlayamıyorum...
Benim adımı yaz bu sitede herkese tanrı sevgisinden bahsederim. Kimseye hristiyan ol demedim demem tanrıya dua et seni yönlendirmesi için derim. Bemim eleştirim dinine değil tarihte olmayan bir şeyi var gibi iftira atmandı
@Raskollnikoov tarihte var olana yok diyen ve iftira atan sensin Tabii işinize gelen tarih var sizin için işinize gelmeyen tarih yok Lütfen bir daha benim. gorusume yorum yapma istemiyorum Allah sevgisinden bahsedeceksen muslumanliga davet ediyorum seni bu benim. gorevim Hak geldi batıl yıkılıp gitti Hak. olan din islamdir Beni senin kim olduğunu ne anlattığını umurumda değil Benim dinim ile ilgili tek kelime etme Elimizde Topkapı sarayında muslumanligin ilk zamanlarına ait Kuranimiz var Sizin inciliniz yok
Tarihte en çok geçmişe dönük kopyası olan kitap incildir (600 küsür) sonra da homerostur. Sana ve inancına saygı duyuyorum. Rab seni kutsasın ben sadece başka okuyanlar için bir ezberi bozmak, iznik konsilini araştırmaya teşvik etmek istedim. Ben senin inancına saygılıyım sen ne kadar benimkine kendi kitabından yola çıkarak batıl desende. RAB sana şifa ve sağlık versin dilediğin gibi olsun iyi günler
@Raskollnikoov yorum yapma Sen kendi kitabın ile bilgi verirken vs benim dinim ve kitabım ile ilgili hatalı vs gibi şeyler söylemiş oluyorsun Koruyamadiniz kitabınızı Bitti o iş Hak din islamdir Hepiniz gelrceksiniz Yorum yapma dememden bile anlamıyorsun İznik konsilinide okusunlar kendiliğinden bir insanın tanrı olup olmadığını tartışmak için birincisinde toplandiklarini incilin nushalarini ayrıştırır dort tanesinin bırakıldığını öğreneceklerdir 600 tane olabilir ama eski taehili değil ve değiştirilmiş (Kuranda buda yazar okudun madem) Neyse ya daha uzatmicam Allah sana ve senin gibiler hidayet versin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ms 325 yılında 300 kişi iznikte bir araya gelip o dördünü oluşturdukları için olmasın
Kuran oku
En azından dinle
Hak geldi batıl yıkılıp gitti
İznik konsilinde neler olmuş tarihi kayıtlar da var aç bak oku. İftira atma. Orda alınan kararlar zaten yine şu an ki kanonik inciller kullanılarak alındı.
@Raskollnikoov senin okudugun tarihle benimki farklı demek ki 330 tane mi ne farklı İncil
Hepsini konuşup dordunde karar kılınıp gerisi yakıldı
İftira etmiyorum okudugumdan söyledim
Hoşuna gitmiyordu git kendi gorusunu yap benim. gorusume bulaşma
İşinize gelmez tabi
Bir kere Kuran okuyun İncil hikaye kitabı gibi kalir
:D nerde yazıyormuş acaba. Yahu attığın iddanın 16. Yüzyıl edebiyatında ki bir eserden olduğunu bile bilmiyorsun bile :D tarih okumuş muş iznik konsilinin toplanma amacını bile bilmiyorsun ki sem :D
Kuran ı okudum :) ama senin incili okumadığına adım gibi eminim...
@Raskollnikoov okudum. merak etme yarışı hikaye gibi elden öylesine yazma bence
Rab size sağlık ve esenlik versin. Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama asılsız iftiraları tarihte var gibi yazmanız komik oluyor lütfen o konuda araştırma yapıp öyle konuşun.
@Raskollnikoov ben yaptım araştırmamı
Sende yap
Kaç defa toplandığında neden toplandığında filan bak
Gücüne gidiyor değil mi
Doğruları söyleyen birisi olunca
Tarihte heryerde yazar
Gormek istemezsiniz ama
Bir kaynak gösterilse zaten o kaynak öyle böyle dersiniz
Neyse
Biz. kendimiz. konusmayiz
Kurandan gösteririz
Kafirun suresi 6. Ayet
Lekum dînukum veliye dîn
Senin dinin sana benim dinim bana
Allah hidayete erdirsin
Canım kardeşim incilin yakıldığına dair tek bir tarihi kanıt gösteremezsin iznik konsili de inciller için toplanmamıştır araştır öğren. Orda ki konu İsanın kişiliğidir ben islam hakkında asla konuşmam ama tarihi olarak halife osmanın halife ebubekirin topladığı kuran ı yaktığı bir gerçekken neden incile bu kadar asılsız sallıyorsunuz anlayamıyorum...
Benim adımı yaz bu sitede herkese tanrı sevgisinden bahsederim. Kimseye hristiyan ol demedim demem tanrıya dua et seni yönlendirmesi için derim. Bemim eleştirim dinine değil tarihte olmayan bir şeyi var gibi iftira atmandı
@Raskollnikoov tarihte var olana yok diyen ve iftira atan sensin
Tabii işinize gelen tarih var sizin için işinize gelmeyen tarih yok
Lütfen bir daha benim. gorusume yorum yapma istemiyorum
Allah sevgisinden bahsedeceksen muslumanliga davet ediyorum seni bu benim. gorevim
Hak geldi batıl yıkılıp gitti
Hak. olan din islamdir
Beni senin kim olduğunu ne anlattığını umurumda değil
Benim dinim ile ilgili tek kelime etme
Elimizde Topkapı sarayında muslumanligin ilk zamanlarına ait Kuranimiz var
Sizin inciliniz yok
Lütfen yorum yapma
Tarihte en çok geçmişe dönük kopyası olan kitap incildir (600 küsür) sonra da homerostur. Sana ve inancına saygı duyuyorum. Rab seni kutsasın ben sadece başka okuyanlar için bir ezberi bozmak, iznik konsilini araştırmaya teşvik etmek istedim. Ben senin inancına saygılıyım sen ne kadar benimkine kendi kitabından yola çıkarak batıl desende. RAB sana şifa ve sağlık versin dilediğin gibi olsun iyi günler
@Raskollnikoov yorum yapma
Sen kendi kitabın ile bilgi verirken vs benim dinim ve kitabım ile ilgili hatalı vs gibi şeyler söylemiş oluyorsun
Koruyamadiniz kitabınızı
Bitti o iş
Hak din islamdir
Hepiniz gelrceksiniz
Yorum yapma dememden bile anlamıyorsun
İznik konsilinide okusunlar kendiliğinden bir insanın tanrı olup olmadığını tartışmak için birincisinde toplandiklarini incilin nushalarini ayrıştırır dort tanesinin bırakıldığını öğreneceklerdir
600 tane olabilir ama eski taehili değil ve değiştirilmiş (Kuranda buda yazar okudun madem)
Neyse ya daha uzatmicam Allah sana ve senin gibiler hidayet versin
Dilediğin gibi olsun her şeyi bilen adam :D
@Raskollnikoov estağfurullah
Tevrat incilden daha eğlenceli Kuran oku bence