Zaten en büyük sorunumuz da bu efendim... Dışarıdan bu ülke insanları çok yardımsever pozları verilir... Ama muhtaç insan gördüğümüz zaman kaçacak delik ararlar... Gariban der ki benim bi işe ihtiyacım var der.. Ama iş vermeye gelince önce onlara söz verip sonra başkalarını alırlar... Kısaca efendim,, bu ülke yardımsever görünüp, onları ezmeyi çok iyi bilen bir ülke...
Sosyal medyada yemek paylaşanların bir kısmı o an'ı kıymetli bulduğundan paylaşır, bir kısmı özellikle marka bir yerse hava atmak-gösteriş olsun diye paylaşır, kimisi bazılarına mesaj niteliği taşıdığı için paylaşır, kimisi de marifetlerini ve hünerlerini paylaşarak kimi hobi kimi ticari düşüncelerle paylaşır...
Ben şahsen sosyal medyada fotoğraf pek paylaşmam. Özellikle de yemek yerken paylaşmayı...
Tabii en güzeli gerçek manada ihtiyaç sahibine, ya kendimiz ya da güvenilir vasıtalarla onlara yardımı ulaştırmak/paylaşmak...
Görsellerle çok iyi anlatmışsınız gerçekten de uzaktan bi3ilerinin gözüne sokmak yerine birine bir tabak uzatmak güzel birşey doyurmak yardım etmek güzel şey kimisi elde paylaşıyor sosyal medyalara atıyorlar ama hiç demiyorlar olan var olmayan var
Kesinlikle!.. Sağ karikatürdeki görsel süresiz ve büyük bir sevinç yaşatır ruha, mutlu eder. Soldaki sadece kısa süreliğine bir ego tatminini hatırlatıyor bana...
Bu soruyu sizinle paylaşmak istedim. Çünkü bu soruya yapılan gürüşlerin çoğu bizim ne kadar araştırmacı ve bilgisiz olduğunuzun göstergesi. Siz şu gençleri bir aydınlatsanız da ateistlere yapılan primler azalsa. Şimdiki kuşaklar Mimar Sinanı, İbni Battaniye, ve dah bir İslam alimlerini tanımıyor ve bilmiyor. Ve burda da İslamın gelişimi engellediği söyleniyor. Daha 20 yy a kada Avrupa'daki bir derslerde islam alimlerinin eserleri kaynak olarak okutuluyordu. Ben bu soruya verecek yeterli bilgiye sahip değilim, olsam da yazmak konusunda sizin gibi iyi yazamam. Zamanınız varsa bir kaç ayırsanız bu sitede ne amaçla zaman ayırdığınızın da bir anlamı olur.
Paylaşmak gerçekten çok güzeldir. İnsanın özündeki iyiliği ortaya çıkartır. Ama toplumumuzda daha çok bireyselciliğw yönlendirilen insanlar bunun zevkini tadamıyor malesef.
Maddi anlamda denk olan insanların kendi aralarında varlık resimleri paylaşmalarının bir sakıncası yokta herkes denk değil işte malesef
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sosyal medyada kimin kimi takip ettiği belli değil herkesin elinde telefon illa yoksul olmasına gerek yok ki bu bir hamile de olabilir veya o an can çeker ama evde yoktur vs denk olsak bile bana saçma geliyor telefonu kullanım amaçlarını biz belirleriz sonuçta
Bir yoksul aç ise bunun nedeni zenginin zevk ve sefa içinde yaşamasıdır. Nerede bir bolluk görsem onun yanı başında mutlaka çiğnenmiş bir hak görmüşümdür. Hz. Ali (r. a) Saygılarımla...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Neredeyse 1 sene boyunca sadece salata ekmek yedim desem doğru olur Ama ne bir yemek getiren oldu ne arayip soran Kimse kimsenin umrunda degil bu dünyada
1
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok haklısınız😔atlattınız inşAllah?
Cevap sahibi
+1 yıl
Iyi kötü bir iş buldum şükür en azindan 1 ogün yemek yiyorum işyerinde
Soran
+1 yıl
Daha iyi olur inşAllah😐
Cevap sahibi
+1 yıl
Hiç umudum yok Sadece ölümü bekliyorum hiçbir şeye hevesim kalmadı neşem öldü
Soran
+1 yıl
Neden
Cevap sahibi
+1 yıl
Çünkü çok yoruldum çaresizlikten kimsesizlikten yalnızlıktan 😞
Soran
+1 yıl
Öyle olmaz ki abi sorsanız evliler boşanmak ister, sorsanız zenginlerin isteği günü atlatmak çünkü kimse üzerine düşeni yapamadı şimdiki adaletsizlik, huzursuzluk hep bu sebeplerden kaynaklanıyor. Bir yerden tutunmanız lazım
Cevap sahibi
+1 yıl
Kimse kimseyi tutmuyor Kendine güvenen boşansin Tiksiniyorum şu evlilerin; "evlilik pişmanlıktir" vb lakirtilarindan
Soran
+1 yıl
Vardır bir sebebi biz bilemeyiz:)
Cevap sahibi
+1 yıl
Sebebine tukureyim sadece apt@l apt@l konuşmasınlar
Ben instagramı sadece anılarımı saklamak için bir araç olarak kullanıyorum. Yemek paylaşanlara milletin canı çeker diye tepki verenlere pek katılamıyorum. Çocukça geliyor o iş. Bir fotoğraf gördüm diye niye canım çeksin ki? İnsanlar anılarını sevdikleri şeyleri ve göstermek istedikleri şeyleri paylaşıyorlar. Platformun amacı zaten tamamen gösteriş 😅
İnsan olana paylaşmanın verdiği huzur ve mutluluk gibisi yoktur. Paylaşmaktan yardımdan hatta dinden imandan bile önce toplumu insanlaştırmak, insani duyguları kazandırmak yani eğitmek gerekiyor. Gerisi kendi kendine gelir zaten herkes insan olunca.