Ablam 1 yıldır evli. Damat iç güveyi geldi. Annem, babam, ben ve kardeşlerim bu durumdan rahatsızız. Ablamın başka bir evde oturmasını istiyoruz ama yanlış anlamasın yüzüne karşı söylemeye utanıyoruz. Bu durumda ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Düğün hazırlıkları yapılırken böyle bir konu gündemde değil miydi? Mesela düğünden önce eşyalar alınır, ev döşenir. Bunları yapmadılarsa, gelmeleri sizin için sürpriz olmamalıydı. Anne baba neden ablamın evi icin eşya alınmadı diye sorabilirdiniz. Eğer kendi evlerinden geldilerse mecbur oldukları icin gelmişlerdir. Anlayışla karşılamalı, zor zamanlarında manevi olarak destek olmalısınız. İnsanın basına ne geleceği belli olmaz.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
Öncelikle ablan yerine annen ya da babanla konuşsan? Onlar daha yardımcı olurlar bence. Direk ablanla konuşmak istemiyorlar gibi düşünmesine sebep olabilir.
10 Yorumla - +1 yıl
damadın maddi sıkıntısı veya ailevi sorunu varsa bu durumu onlara geçici olcağını belirtmelisin ablanlada ona laf sokarak veya kavga ederek dile getirme ona abla siz başbaşa kalmıyrsunuz ben senin iyiliğin için istiyorum de bu normal değil senin de kendine verdiğin değer olmalı kendi düzenin kendi evin kendi özgürlüğün eğer bu iş uzarsa sende yorulursun gibi sözlerle dile getirebilirsin
10 Yorumla Abimden evlense de kurtulsam diyordum yazını okuyunca ya gelin bizim eve gelirse korkusu başladı oooffffffff
21 Yorumla- +1 yıl
Ne guzel iste
Of çok sorun bir durum ya ben kalmaya geldiklerinde bile sinir oluyorum böyle düşünemiyorum bile
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Madem ev alacak ya da kiraya gecebilecek kadar paraları yoktu ne diye evlendiler anlamam ki 🤷
40 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sen bişey yapma aile büyüklerin halletsin sana düşmez bu konu
00 YorumlaUtanılacak bişey yok aslında hayır onlarında anlamıyorum evlenmissiniz kendi eviniz olsun kafa rahat rahat otur
20 Yorumlaen yakın çözüm:
ayrı eve cıkması icin telkinde ve hareketlerde bulunun öncelikle damadın işi olması gerekiyor işi varsa ablanı ikna et bağzı kücük huzursuzluklar cıkarın00 YorumlaÖnce ablanızla konuşmak yerine ailenizle konuşup istişare yapınız ve düzgün bir anda beraber şekilde güzel bir konuşma yaparsanız kırılmaz diye düşünüyorum tek başınıza söylerseniz kötü anlayacaktır.
00 YorumlaUtanılacak ne var. Ev zaten yeterli değil eğer maddi durumları varsa iki tarafta çalışıyorsa mesela ayrılma vakitleri gelmiştir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı. siz kabul etmeseniz nasıl gelir damada söyle sorumluluk sahibi değil demkki kardeşin güvenememiş ona
00 Yorumla- +1 yıl
damatta rahatsızdır emin ol. adama insan gibi davranın bir gün aynı duruma düşebilirsiniz
10 Yorumla - +1 yıl
Vala ben dayanamam kovarm
10 Yorumla - +1 yıl
O iş albanızda. Konuşması gerek
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Bezdirin damadı tüm aile. 😅
00 Yorumla- +1 yıl
Kendi dusunmesi lazim
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ma aile oturun işte 😂
00 Yorumla Bulaşık yikat çocuk baktır.
00 Yorumlaısımsız e posta gönderim herseye anlat
00 YorumlaYakında bir de yeğen gelir
00 Yorumla- +1 yıl
evden kov
10 Yorumla O yuva yıkılır
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
"Damatın iç güvey gelmiş olması" ifadesi kültürel kodlarımızı ne güzel ifade ediyor.
Aslında abla evlenmiş ve eşi ile sizin evde yaşıyor ve bu kültürel kodlara içgüveyi olarak farklı bir anlam kazandırıyor. Kadının evlenip aile içinde yaşanması çoğunlukla normal hatta bazen makbul bir durum iken ve adı “gelin” olarak kalırken erkeğin eşinin ailesi yanında yaşaması “iç güveyi” gibi bir sonuç doğuruyor ve olumsuz bir durum gibi görülüyor.
Yeni evli çift yeni bir hayat kurarken yalnız olmaları, başbaşa olmaları beklenir. Fakat bu mecburi ve geçici bir durum ise belki başka türlü yaklaşılması mümkündür. Aile içinde yaşayan yeni çift ev içindeki tüm matematiği değiştireceği için öncelikle evde yaşayan herkesin rızası olmalı.
O evde siz de yaşadığınıza göre önceden sizin kararınıza başvurup kurallar belirlenmeli. Ne kadar süre ile kalınacak, hangi oda onlara verilecek evdeki iş bölümü nasıl olacak hepsi başlangıçta konuşulmalı ve kurallara (hafif esneklik dahilinde) uyulmalıdır. Olaya kültürel olarak değil insani ilişkiler içinden bakılması işe yarar.
MaşaAllah, Allah sizden razı olsun, çok yapıcı olmuş yorumunuz.
Feyz alır okuyanlar inşaAllah.
Teşekkür ederim zarif mesajınız için 💐
Estağfurullah, sizleri daha çok görmeyi dileriz.
Zira insanların uzman görüşlerine ihtiyacı var.
Hayırlı günler.