Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hayır tabi ki taşımak zorunda değil. Bu tamamen hükümetin ve eğitimin yıllardır uyguladığı yanlış politikalardan ötürü oluyor.
Şimdi insanlar diyecek tecavüzle hükümet ne alaka? Tabi açıklayayım ama böyle diyecek insanların anlama kapasitesi olmadığı için pek anlamayacağını da biliyorum ama ben açıklayacağım.- Televizyonlarda şiddet , tecavüz , taciz sahnelerin yer aldığı fim-dizilere yaptırım olmaması ve yayımlanması.
- Yetkililerin ve Kanaat Önderlerinin kadınlara karşı yaptığı insanlık dışı açıklamalar. (Açık kadın perdesiz eve benzer, dizini dövmeyen kızını döver, o saatte orada ne işi varmış, kadın dediğin kırıp dizini oturacak.)
- Çocuk istismarı ve tecavüz edenleri hükümetin ve devlet yetkililerinin koruması. (Ensar vakfı - erkek çocuklara tecavüz edenler , Ümitcan Uygun - Aleyna Çakır ve Esra Hankulu.)
- Ülkesinde ki taciz tecavüz olaylarına müdahele edemeyip çoğalttığı halde toplum içine sokulan mülteciler ve onların taciz ve tecavüzden ceza almamaları.
Çok büyük düşünmeye gerek yok. Bir Türk Kadını elinde çiçekle eve dönmek yerine bıçakla gidiyorsa bu tamamen kanunların yetersizliği , adaletsiz , yanlış politika ve hükümetin suçudur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çakı, bıçak bunları boşverin.. Ciddi ciddi suçlu siz olursunuz, onun yerine göz yaşartıcı gaz alın. Öyle Bi etkili ki emin ol yerden kalkamaz yarım saat. Bu tür düşük tehditli ve satışı yasal olan dükkanlar var Kadınlar için ve özel güvenlikler için satış yapan.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO Zaman herkes silahlansin?
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumsuz..
Aile & Toplum konusunda 706 cevap paylaştı. Kardeşime her giittiğimde çantama biber gazı atıyor manyak😀
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
54Cevap
Abartın da abartın. Kanunlar daha n'apsın lan size, her alanda dokunulmazlığınız var, size bırak dokunmayı, sözle tacizde bulunanı hem toplum, hem medya kuruluşları, hem kamuoyu, hem mahkemeler linç ediyor.
Yeryüzünde hiçbir ülkenin kadınları, sizinki kadar korunmuyor, aklınızı başınıza devşirin..12 Yorumla- +1 yıl
sen iyi misin?
kaç kadını öldüren, taciz, tecavüz eden erkekler dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor
bu mu adalet, bu mu korunma?
bir anne kızının gözleri önünde öldüresiye dövülüyor
hatta öldürülüyor başka bir anne
ne saçmalıyorsun sen?
her gün bir kadın cinayetiyle uyanıyoruz bilmem farkında mısın? - +1 yıl
@çikolataçikilop kim dışarıda? Delilli ispatlı suç işleyip, kim serbest kalmış? Dogmatik, varsayımlarla konuşma çocuğum. Varsa öyle bir vaka, bırak haber linkini hep birlikte öğrenelim. Hiçbiriniz sırf kadın diye kocalarını öldüren kadınların salınmasından bahsetmezsiniz, çocuğunu öldürüp karara itiraz edenin salınmasından bahsetmezsiniz, gerçek olmayan haberlerden bahsedersiniz.
Açın gözünüzü, bu ülke kadına cennettir.
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Silah ve bıçağa gerek yok. Elektrik akımı veren bir yüzük yaptırın size dadanan kişi olduğu zaman "ah canım sen ne tatlı birşeysin" diyip yüzüğün akım veren ucunu açıp adamın boynunda elini dolaştırırken o ucu biraz bastır boynuna adam rüyalar alemine dalsın. Biraz paraya kıymak gerekiyor ama denemeye değer bence. Bıçaktan biber gazından silahtan daha etkili. Burası Türkiye namusunu canını koruduğun için kodese tıkarlar seni. Dediğim yöntem ise en garantilisi.
25 Yorumla- +1 yıl
@nazlibenn Biber gazı da bir seçenek ama özgecan arslanı kurtaramadığını unutmamak lazım. Katilin ifadelerini okumuştum özgecan biber gazı sıkmış kurtulmak için. Benim dediğim en garantilisi ve yaygın olmayan insanların bilmediği birşey olduğu için tacizci bu yüzük tekniği konusunda gafil avlanır.
- +1 yıl
Gerçekten teşekkür ederim. Kafam çok karışıktı. Geçen hafta dayımlara gittiğimizde de oradaki parkta şerefsizin teki kediye tecavüz etmişti. Haberlerde de görüyordum ama yakınında olunca insan daha bir kötü oluyor. Sapık mültecilerde ülkeye doldu iyice kızları taciz ediyorlar. Mutlaka haberlerde görmüşsündür. Şehirdışı için açıkçası korkuyordum. Aklımda birtek biber gazı vardı ama yüzük fikri bayağı iyiymiş gitmeden önce hallederim, sağol.
- +1 yıl
@nazlibenn Evet haberde görüyorum bir kıza sarkmışlar kızın abisi kardeşini korumaya çalıştığı için o afgan grup tarafından fiziksel saldırıya uğramış. Benim semtte de polisi taşlamaya yeltenmişler. Bizim ülkede ki piskopatlar yetmiyor birde bunlar çıktı başımıza. Rica ederim önemli değil Allah kötü insanların şerrinden korusun sizi
+1 yılRuhsatlı silahım da var fakat her zaman yanımda taşımam söz konusu olamaz.. O sebeple daha ufak koruyucu aletler tercih ediyorum.. Mesela kelebek ve biber gazı gibi.. Bir de elektro şok cihazlarına merak saldım bu aralar.. :D ahah tam teşekküllü dişi rambo gibi gezmiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama gittiğim yere göre değişebiliyor korunma yöntemlelerim.. Keyifli akşamlar..
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu konunun Türkiye ile bir alakası yok. Kadın istismarı ve güvenliği her ülkede bir sorun. Az önce İtalyan dizisi izliyordum Netflix te ve bu konuya değinmişler İtalya sokaklarında. Eve erkek teröründen korkarak ve koşarak giden kadınlardan bahsetmişler. Sorunun cevabına gelince kadınlar çantasında ne taşırsa taşısın erkek teröründen korunmaya yetmeyecektir.
01 YorumlaResimdeki saldırı anında kadın çantası gibi karışık bir yerde zor kullanılır katlanma riski de var en mantıklısı güzel bir sustalı ancak üzgünüm hanımlar neredeyse kimse tek bir bıçak darbesiyle durdurulamaz aklınızda bulunsun birisi size saldırırsa mutlaka cesaret gösterin ciddi şekilde karşılık verin bir asagi bir yukari dogru peşi sıra defalarca savurun ve vurun bıçağı birkaç kez darbe aldiktan sonra mutlaka sapık caninin derdine dusecek kaçacaktir tereddüt ederseniz cesaretlendirirsiniz.
21 Yorumla- +1 yıl
♥️✨
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılsana o silahin ancak bulundurma iznini verirler.. yani silah ufakta olsa sadecce emniyete bildirecegin belli bir adreste evinde bulundurabilirsin.. sana taşıma izni verilmez.. bu sebeple silahi cantana koyup yanında taşıyamazsin.. millet dizileri izleyip izleyip silahla gezebilecegini sanıyor ya.
00 Yorumla Her türlü kesici delici alet yasaktır. Ateşli silahlar kanunda geçerli. Eğer görev icabı taşımıyorsan. Silah taşımak mesele değil. Sorumluluğu çok emin ol. En iyisi biber gazı hem etkili hem kullanı mı kolay
00 YorumlaEvet. Kadınlar kişisel güvenlikleri adına, yanlarında kendilerini savunabilecekleri bir şeyler bulundurmalı sanırım. Maalesef ki durum böyle. :(
20 Yorumla
+1 yılBi tane adam vardı adres sorayım diye kadının omzuna dokunmuştu, kadında emaneti herife saplamıştı. Diyeceğim o ki devletten izinsizlerin ve ayarını bilmeyenlerin taşıması doğru değil bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılKesici delici aletlerle başın belaya girebilir de biber gazı herkese şart artık çünkü devletin koruyamadıgi halk, kendi önlemini almalı... sagolsun olmayan adalet...😏
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Her ne kadar kendinizi korumak zorunda kalsaniz bile çakı bıçak yasak bi sey olmadan yakalansa cantanda yasak yani cezasi var galiba biber gazi daha iyi degil mi
00 Yorumla
+1 yılYa bu kadın cinayetleri sadece Türkiye'de yok ki. Ne yazık ki Dünya'nın her köşesinde var. Bu yüzden devleti suçlamak bana pek mantıklı gelmiyor.
~bende rengarenk bıçaklar almak istiyorum 🎩00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılSilah taşımam, bulundurmam. Bi ara biber gazı bulunduruyordum. Ama o da sakat. Eşimin astımı var. Rüzgar ters eser, adama gelir, nefesi kesilir...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu saatten sonra evet Afganlılara karşı özelikle de biz kızların için çok gerekli ben de yanıma da bulundurmayi düşünüyorum ama biber gazı
04 Yorumla- +1 yıl
Biber gazını kullanmak çok tehlikeli nasil sokacağını bilmen lazim filmlerdeki gibi birden cikarim sıkım olmaz
- +1 yıl
@İbrraahhim2 öğrenim ben de n'apalm canımızı yerde bulmadık
- +1 yıl
Ben eğitimdeyken eğitimini aldım rüzgar arkanda olacak her zaman sıkınca asla öne doğru yürüme adımını geriye at
- +1 yıl
@İbrraahhim2 peki anladım teşekkür ederim 👍
biber gazı al yeterli... bu arada erkek dövmek aşağlamak eğlenceli şekilde eziyet etmek istermisin...
00 Yorumla
+1 yılbence bulundursunlar hatta savunma sporlarını öğrensinler dediği gibi devlet korumuyor o yüzden herkes kendini koruyacak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılGeçen hafta bayandan araba aldım 2 biber gazı 3 tane bıçak vardı arabada bi an tedirgin oldum sorduğumda nefsi müdafa dedi bu ortamda bu lar mecburi tabiki kadın olmak zor haklılar bence 🤭😬
00 Yorumla
+1 yılDikiş tutmaz var bilenlere selam olsun😆 tabiki el bombası da var burası İstanbul bebeklerim boş gezmeyin akıllı olun.
00 Yorumla
+1 yılKendimi savunmayı öğreniyorum çakı kesici alet ve türevleri vb taşımam.
12 Yorumla- +1 yıl
Kung fu :-)
+1 yılRuhsatlı silah alamaziniz. Kesici alette bir işinize yaramaz.
17 Yorumla- +1 yıl
üstünde deneriz
- +1 yıl
Ruhsatlı silahı taşımak için şartları var. tasima ruhsatı şartları da kolay değil. Bulundurma ruhsatlı silah almak istersen 4 ay sonra beni bul sana satarım. Bıçak konusuna gelince. Size musalllat olacak kişi zaten pisliğin tekidiir. Ve o o bicaklaar görmüştür. sizin ona mudehale etmenizi kolaylikla önler. Ve siz bundann daha zararlı çıkarsınız.
- +1 yıl
bende şok anahtarlık var denesin bakalım :d
- +1 yıl
Komiksiniz Allah yaşatmasın o durumda aklınıza dahi gelmez o savunma
- +1 yıl
elimde taşıyorum 👍🏻
- +1 yıl
Peki hanfendi sizsiniz. Siz herşeyin üstesinden gelebilirsiniz
- +1 yıl
teşekkürler ✨
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu son zamanlardaki olaylardan sonra kesinlikle bulundurmalılar. Artık hiçbiri güvende değil maalesef ve daha da kötüye gideceği belli
20 Yorumla Şok cihazı al daha mantıklı. suç aleti sayılmıyor.😃
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Aynen, zaten ruhsat vereceklerdi..
Türkiye değil her yerde bulundurmak gerek.10 Yorumla
+1 yılBiber gazı ve çakı yetiyor bana silah alıcak kadar rahatsız edilmedim daha
00 Yorumla
+1 yılArkadaş espri yapmış çakığın boyutu bile korkutmazki gülerler😄
00 Yorumlaisveç çakısına kesici alet diyende ne bileyim :F
Ya yanlışla gazoz açacagını açsa :A00 YorumlaZaten çantamda çakı taşıyorum dbdjxb birde biber gazı lazım 😂
00 Yorumla
+1 yılMaalesef ki tedbir almadan sokağa çıkamıyoruz, her çantamda biber gazı mutlaka var.
00 Yorumlaben taşımıyorum ama taşıyana da niye taşıyorsun demem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bilemedim taşıyan kişi amacı dışında da kullanabilir..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sadece kadınlar değil herkesin kendini bir şekilde korumayı öğrenmesi gerek burası Türkiye.
00 Yorumla
+1 yılEvet bende törpü ve spreyli deodorant bulunuyor biber gazını daha alamadım
00 YorumlaDevir kötü bulundurun yanınızda. Kaliteli bir biber gazı mümkünse.
00 Yorumla
+1 yılİngiliz çakısı var bende bdjsbshdbbd ama süs tabiki hiç taşımadım
00 Yorumla
+1 yılBir tane dikiş tutmaz, bir tane göz yaşartıcı sprey yeterli aslında
00 Yorumla
+1 yılBöyle şeyler bulundurmak bir çözüm değil, zaten bunları kullanmayı bilmedikten sonra ne işe yararki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla hükümetin ülkeyi getirdiği nokta bu cebimde biber gazı olmadan dışarı cıkmam insanlar artık coklu dolasıyor çete gibi
00 Yorumla
+1 yılAslında zorunda olmak için her şeyi yapıyorlar... Bizim de hakkımız tedirgin olmadan gezmek ya da işimize güvende gitmek tek evde yaşamak ama bir kaç zihniyeti bozuk şahıslar yüzünden biz güvende değiliz...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabı sonra önüne gelen erkeğin bilmem neresını kessin 😛😁
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes taşımıyor ama taşıyan çok insan gördüm bu ne ki silah taşıyan bile var artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMalesef adalet olmayınca herkes adaleti bireysel olarak sağlamaya çalışıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılYav ağa haklisiniz da bizde alak o halde kimsenin güveni yok ki 😄
10 Yorumla
+1 yılBen hep kadınların yakın dövüş egitim alması gerektigini inancındayım
20 Yorumla
+1 yılKadın değil erkek bile bulundurmak zorunda artık bu devirde. Hem yanında bıçak ve ateş taşımak sünnet.
00 YorumlaTaşımalı ve yakın dövüş bilmelisiniz... Eşim biliyor her zaman yanında olamam ama dokunanın canını alırım
03 Yorumla- +1 yıl
Dokunmak yerine melek gibi davranıp sevmelerine izin veriyor musun yani?
- +1 yıl
@Freddy1616 evli bir kadına nasıl davranması gerektiğini biliyorsa arkadaşlarına izin veriyorum tabiki
+1 yılBu devirde kesici alet taşımaya zorundayız. Her taraftan arsız hırsız şerroo çıkabilir o yüzden bende taşırım.
10 Yorumla
+1 yılBıcakla katil olabilirsin ya da adam gücüyle elinden alıp sana saplayabilir. Biber gazı daha mantıklı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKalaşnikov yok daha neler. Onun yerine dövüş teknikleri savunma öğrenmek daha tercih edilesi. En kötü elektrikli cihaz kullan ama biber gazı ve bıçağa karşıyım. Hem kadın için de tehlikeli.
00 YorumlaBaşkasını vuracağın yere, kendini vurursun sen kesin.😀
00 Yorumlaaynısı bende de vardı 😍
20 Yorumla
+1 yılGıs o bizim sapıklara batmaz
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. @Şştbayım bir an sen geldin aklıma.
16 YorumlaTweeti atanın dediği gibi "devletimiz" istiyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Keşke bulundurmak ile sorunlar cozulebilseydi.😔
10 YorumlaAllah tüm kadinlarimizi korusun!
10 Yorumla
+1 yılTarlabaşında mı yaşıyorsun
10 Yorumla
+1 yılKesici alet size göre değil biber gazı kullanın
00 YorumlaBende biber gazı taşıyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. Bazuka taşısanız hak...
00 YorumlaKesici alet değilde biber gazı bulundururum
00 Yorumla- Devamını Gör (33)
Devamını Gör(78)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türkiye'de kadınlar çantasında kesici alet bulundurmak zorunda mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım