Erkeklere 4 tane eşle nikahlanabilrisiniz diyor. Diyeceksiniz o zaman savaş vardı bilmem ne savaş gibi özel haller için yazmak zor mu? Kadınları şöyle böyle olursa dövün diye hadis belki ayet var. Kadınlara örtünme var. Erkekleri böyle düşünür mü Tanrı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sorun su ki insanlar sadece kadinla ilgili olan bolumleri dillendiriyo. Erkeginde ortunmesini emretmis mesela. Fakat bunu konusan kimse yok. Erkegin altin takmasi ipek kumas giymesi bunlar yasak. Erkegin sac kesimine kadar hadis var. Oyle her sac kesimini kullanamazlar. Sort giyip gezemezler. Bize haramlar var erkegede var fakat bunu konusan yok. Onemsiz gibi goruyorlar. Anlatilan tek sey kadinla ilgili olan seyler. Boyle kuskuya dustugun zmn peygamberin nasil oldugunu dusun. Kiz cocuklarini diri diri gomerlerken onun kiz cocuklarinizi yasatin, ilk cocugu kiz olanin evi bereketlenir deyip insanlari sakinlestiren kizlarinda okumasi gerektigini soyleyen bir peygamberden bahsediyoruz. Kurani kerim ve hadislerde ceviri yuzunden kafa karisikligi olabilir. Ayetlerde okudugun zmn oncesi sonrasi bunun neden yazdigini bilmekte gerekir. Kafan cok karistigi zmn sana en mantikli gelen seyi dusun. O zmn isin icinden cikarsin. Imanin gucluyse ztn ne dogrudur bilirsin. Mesela kopek beslemek haram derler. Haram da neden haram diyen yok. Hep salyasi yuzunden falan diye uydururlar halbuki kopek disari hayvani oldugu icin eve kapatmayin diye haram kilinmistir. Hayvanin ozgurlugunu kisitlamayin diye. Tipki evde kus beslemenin haram oldugu gibi kafese kapatmayalim diye. Aslinda herseyin mantikli aciklamasi var ama bu aciklamayi yapacak insan sayisi cok az. Orumcek gorurseniz oldurun evinizi bereketsizlestirir diye hadis var simdi ben buna nasil yuzde yuz inaniyim orumcek degilmiydi peygamberi magarada kurtaran. Ayrica benim evimin bereketi minicik masum bir orumcekle mi saglaniyo. Ben onu nasil olduruyum. Eger bir hadiste mantik yoksa sorgulamak gerekir. Oyle bir hadis belki gercekten vardir fakat ben buna uymam mesela. Cunku Allah benim merhametli olmam ister minicik hayvanlari oldurmemi degil. Yerde yetisen cicegin bile uzerine basmaya kiyamamak lazim merhamet budur.
05 Yorumla
Soran+1 yılErkeğin örtünmesinden ne olacak? Saç kesimi bilmem ne yapmayınca günaha girmiyor değil mi ama?
Soran+1 yılKadın her yerini saçını bile hatta tartışmalı olsa da örtmek zorunda
- +1 yıl
Gunaha giriyo cunku bize nasil haramsa onada haram. Haram denilen seyi yaptigin zmnda gunah islemis oluyosun. Bak diyorum ya erkege haram olanlar konusulmuyo cogu erkekte bunu bilmiyo aslinda bilincsizce yasiyolar. Kadinin ortunmesine o kadar odaklanmislar ki erkege haram olanlar dillendirilmiyo bile
Soran+1 yıl4 eş için ne diyorsun abi? Koca Tanrı tek eş diyememiş sadece. Savaş zamanı için 4’e kadar diye açıklayabilirdi çok kötü olan hep kadına olmuş.
- +1 yıl
Bak o 4 es ayeti de soyle erkekler oyle kafalarina gore 4 es alamazlar yasak. Mesela karisi hastadir esine gorevlerinde zorlanir o zmn hanimin izni olursa anca evlenebilir. Ve cocuklari olmuyordur mesela yine kadinin izniyle olur anca. Kadin izin vermiyorum derse erkek zorla evlenmeye kalksa bile o nikah gecerli sayilmaz. Islamda kadinin haklari nettir araplarda kadinin soz hakki yoktur sorun su ki insanlar islerine geldigi gibi aliyorlar herseyi. Sen evlensen senin kocan ben ikinci hanimi alicam dese senin iznin olmasa alamaz buna hakki yok. Kadinin rizasi sarttir. Ve oyle keyfine gore evlenemez. Sebepleri gerekir.
En İyi Cevaplar
hangi dine mensup olduğun inanki önemli değil iyi biri olmadığın sürece. kalbin temiz, iyi yaşa, kimsenin kalbini kırma, iyi öl.. bunun yanında senin iradene bağlı Allah'a inanman. ben inanıyorum ama bu devirde ki Kur'anın insanlar tarafından değiştirildiğini düşünüyorum.
016 Yorumla
Soran+1 yılİnanmıyorsun o zaman zorlama sen de
Soran+1 yılAma abi ayet inkar ediyorsun? Hicr suresi 9﴿ Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.
- +1 yıl
abi ben alırım değiştiririm sonra da altına işte şüphesiz biz indirdik yazarım bu basit bişey.. bize anlatılan ve benim inandığım İslamla şuanki İslam örtüşmüyor. İslam hoşgörü dinidir benim bildiğim. ama bazı ayetleri buna ters. İslam adaletin olduğu bir dindir. ama bazı ayetleri buna ters..
hem İncil Tevrat Zebur da kutsal kitaptı. onların kim bilir kaç bin kopyası kaç bin kere değiştirilmiş hali var. Kur'anın 640 650 yılından bu yana değiştirilmeyip orjinal halinde geldiğini düşünmek mantıksız bana göre. siyasi emeller için ve şahsi emeller için değiştirildiğini düşünüyorum. yoksa ben Allah'a, meleklere, ahirete, cennet cehenneme, peygamberlerine, kitaplarına inanıyorum
Soran+1 yılAbi cidden sen normal değilsin. Şu an da İman etmiş olduğunu sanma.
Soran+1 yılPeygamberin denizi yardığına inanıyorsun, Tanrı yapıyor elbet ama kitabı koruyabileceğine inanmıyorum diyorsun resmen. Boşu boşuna ömrünü islam ile harcama
- +1 yıl
sanane kardeşim. sana mı sorucam neye inanacağımı ben sadece kendi inancımı söyledim. ayrıca tüm haltları yiyip tövbe diyince cennete gideceğini sanan andavallar var bu dünyada. en azından iyi biri olmak için uğraşıyorum. sorgulamak diye buna denir.
abi sen dediğimi anlamadın herhalde senin algın mı bozuk. Allah Tevrat Zebur İncili öylesine deneme olsun diye mi indirdi sence. onlarda kutsaldı. onlar neden değiştirildi.
allahın tabii ki de koruyabileceğine inanıyorum ama bakalım bu andavallar napacak diye hiç ellemedi bence. ki durum ortada...
Soran+1 yılZaten ne yapacaklarını biliyordu. Bilerek bozulsunlar diye indirdi. Sizin gibi andavallar yüzünden. Bir tek Tevrat’ı indirseydi 1400 yıllık kitabın korunduğuna inanmayan andavallar Tevrat’a inanacaktı. Onlara mucizeler indirdi. Ve o kitaplara son peygamberi koydu. Kuran’da da zaten bakara 146﴿ Kendilerine kitap verdiklerimiz onu kendi oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Yine de içlerinden bir grup bile bile gerçeği saklıyorlar. Bilerek yaptı kanıtları güçlendirmek için. İnsanların iman etmesi kolaylaşsın ve insanların zekalarına göre gelişmiş seviyelerine göre dinleri olsun diye
Soran+1 yılDiyeceksin kitaplar bozuldu. Düşün kitapları bozmalarına rağmen ve dinlerinden dönmeyip son peygamberi kabul etmemelerine rağmen adını niye silemediler ve hala silemiyorlar?
- +1 yıl
bi düşün sence neden.. inandırıcı olur muydu sence o zaman shdllamflamlf ben senin inandığın tarza bişey demiyorum ister inaaan ister inanma. bana göre böyle ki zaten bende sana benim dediğime inanmalısın diye diretmiyorum. herkesin inancı kendine. bunu bu yaşına kadar anlayamamış ve körü körüne karşındakinin yazdıklarını görmeden okumadan diretmen senin beyinsizliğin yapacak bişey yok... Ben sana inandığım ve aslında temelde doğru olan insan iyi yaşayıp ölmeli düşüncemi sadece söylüyorum ama sen bana inandığın şeyi hakaretle savunuyorsun. farkımızı buradan anlayabilirsin
Soran+1 yılAbi yazdıklarının hepsini okuyorum. Ben sana doğruyu söylüyorum. Eğer korunduğuna inanmıyorsan kafir olman gerekiyor islama göre
Soran+1 yılAyet inkarı yapıyorsun çübkü. Bitti bu kadar basit net. Hz. Yakup’un peygamber oldupunu düşünmüyorum demeye benziyor aynenn
Soran+1 yıl@manniac inandırıcı olur muydu sence o zaman? İle ne demek istedin
- +1 yıl
bende diyorum ki kafir olduğuma sen mi, bilmem kaç yıl önce indirilmiş bana göre bilmem kaç kere şahsi emeller uğruna değiştirilmiş kitap mı söylüyor... onu sadece Allah bilir. zamanı gelince eğer yanlış düşünüyosam cezamı keser.
burada kendi inandığın şeye göre ona kafir buna ateist şuna Müslüman diyerek Müslüman olunmaz yani. ben senin inandığın tarza bir yorum yapıp yobazsın yok ateistsin dedim mi. zaten denmez öyle bişey. ben sadece fikrimi inanç tarzımı ortaya sundum.
bir de son tavsiyem, temel olmadan bina yükselmez. önce bu insan denen bu varlıklar - ben de dahil herkes yani - insan olmanın gerçek anlamını öğrensin, hoşgörüyü, sevgiyi, kimseyi herhangi bir sebepten yargılayamayacağını, örf, adetleri, kendini büyük görmemeyi, adam akıllı sorgulamayı, düşünmeyi, öğrenmeyi öğrensin sonra neye inanırlarsa inansınlar. insan olmadıktan sonra müslüman olmuşsuun, ateist olmuşsun bi işe yaramaz
Soran+1 yılYo abi dediğine göre ayet inkarı yapıyorsun imanın olmuyor maaalesef. Kusura bakma bence öyle bir hocaya sor istersen? Sen Allah diye başka bir Tanrı’ya inanıyrosun ayetlere inanmayarak
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı. Mantıklı bir hisse nsana benziyorsun sana tavsiyem daha çok oku neyin ne olduğunu gör, benim inan veya inanma demem birşey değiştirmez, daha 4 eş yetmezse elinizin altındaki cariyelerle ilişkiye girin diyen bir dinden bahsediyoruz. Sanirim Allah ta erkek olmalı ki, erkeklere torpil geçiyor. Daha bu senin farkettigin bir tanesi, bu dini oluşturanlar dönemin Arap kültürü ve geleneklerine göre oluşturmuş, kendinden önce yazılan İncil ve Tevrat gibi kitaplardan biraz kopya, birazda antik Mısır ve Sümer efsanelerinden kopya, al sana yeni bir din, Allah veya Al ilah bile kabedeki en büyük ve Muhammed'in inandığı putun ismidir. Veya amin kelimesi eski mısır tanrısı amondan gelir. Daha yüzlerce çelişki, tarihi kaynak var dinlerin insan yapımı olduğuna dair ama okuyan mantıklı kimseler bunu idrak edebiliyor.
15 Yorumla
Soran+1 yılHayır adam peygamber gerçekten ben Türkçe mealini okuyorum. O kökleri de çok araştırdım. Adamın hadislerini de çok okudum ve rüyamda ölen akrabam da Allah var demişti. Biz inanmıyoruz ama o gerçekten var. Bu da zaten Tanrı’nın erkeklere böylesi torpil geçmesi sinirimi bozuyor
- +1 yıl
Muhammed e de çok torpil geçmiş, evlatliginin eşine aşık olan peygambere şak diye ayet inmiş ve ona helal olsuguy bildirilmiş, üstelik Muhammed Zeynep i kocasından istiyor. Aman neyse fazla yazmak istemiyorum. Onlarca ayet var sadece erkeğin ve peygamberin uckurunu düşünen, bu kadar kadını aşağılayan bir dine inanan hatta bu din için kendini çarşafa burkaya kapatıp, kimliksiz, kişiliksiz hayatlar süren kadınlara üzülüyorum.
Soran+1 yılOf abi. Ama gerçek bir din. Ve peygamber onlarla evlenmiyor. Peygambere evlenebileceği birçok kadının olduğu bir ayet iniyor ve evlenmiyor.
- +1 yıl
Peygamber mi azgın teke mi? Kıyıda köşede dursun ihtiyaç olursa alırım birkaç tanesini demiş olmalı, daha Ayşe nin yaşına değinmedim, aklı başına gelince Ayşe'nin aldattığınada değinmedim. Babasi ensesi kalinlardan olduğu için ceza vermeyip, yine bir ayetle Ayşe masumdur diye durumu kabullendiği kısmı, ve benim şahsi görüşüm Ayşe binde bu dine inanmayıp, Muhammed'in ölümünden hemen sonra güç kavgalarına girdiği ve Ali ile savaştığı kısmına falan hiç girmiyorum.
Soran+1 yılAbi neyse ister İnan ister inanma ama iftira ettiğin kesin bb
+1 yılYa simdi kocan olsa sana karicim soyle soyun sokaga cik millet gorsun ne var ne yoksa dese mi sevinirsin yoksa kiskansa hafif kisitlasa mi sevinirsin? Bu sozde kadini savunan kadin ozgurce SOYUNMALI diyen zihniyet kadina gram degmiyor emin ol.
4 es konusunu kendin aciklamissin detay niye vermemis demissin detaylar hadislerle aciklanir.
Kadinlar Allahin size emanetidir diyen Allah kadinlariniza agiz burun girisin der mi sence? Ezan okunuyor, arastir bunu hadislere tefsirlere bak unutmazsam donerim yine.02 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar erkeği niye kısıtlamıyor? Neden erkekler kadına emanet değil? Dininizin problemi burda. Bunları kadına bir lütuf gibi görüyorsunuz.
Soran+1 yılOf abi yine de çıkmaz ki? Savaş zamanı diye belirtilirdi, amaç gerçekten erkeğe sınır kıymak ise olan kadına olmuş yine
Bende böyle böyle sorgulamaya başlamıştım (3 senedir) şu an Allah 'a inanmıyorum ve doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum :d
25 Yorumla
Soran+1 yılYo bence var zaten bu yüzden zoruna gidiyor. Gerçekten de tanrımız böyle maalesef
Soran+1 yılZoruma*
Soran+1 yılVar biz inanmıyoruz ama gerçekten var. Kuran okuyorum biliyoeum var.
+1 yılTek kurtuluşun var İslam. Takıldığın çevrelere dikkat et imanından olma. Kadını dövme diye bişey yok islamda. Peygamber efendimiz hiç dövmüş mü hanımını
010 Yorumla
Soran+1 yılEvet bence de islam sini uydurma değil. Çevreden değil ki. İnsan gerçekten 4 eş izni kadına zulüm. Erkekler meraklı zaten. Erkekler kadınları dövmeyi bırak öldürüyor. Tanrı’nın kadınlara el kaldırmayın demesi lazım
- +1 yıl
İslamın indiği zamanlar kız çocukları diri diri gömülüyordu. İslam dini bu uygulamayı bitirdi. İnsanlara doğru yolu gösterdi. İnternette felan çok uydurma hadisler var onlara inanma. Senin dinin en mükemmel din.
- +1 yıl
Peygamberimizin eşiyle olan hayatını oku araştır. İslamın kadına verdiği önemi görürsün
Soran+1 yılAma islamiyet öncesi mesela Türklerde kadın çok önemli bir yeri vardı. Yönetimde bile söz sahibi idi. Tamam ama bu Tanrı ki erkek ile kadına böyle farklı çok uçurum farkı imtiyaz sağlaması çok kötü
- +1 yıl
Bu islamın değil Arap kültürünün sonuçları. Araplar kadına hakettiği değeri vermemişler
Soran+1 yılAbi Tanrı ne anlayamıyorsun galiba
- +1 yıl
Allah hangi konuda imtiyaz sağlamış. Hangi ayet?
Soran+1 yıl4 eş nedir? Karının 2. Kocası olsun istwr miydin?
- +1 yıl
İslamiyetten önce 4 eşliliktende fazla eşlilik vardı. Çok eşlilik vardı. İslam bunu 4 ile sınırlandırdı. Çok ciddi bir değeri biçti. 4 e indirdi ama 1i tavsiye etti. Yani 4e izin var ama 4 eşlilik farz değil. Bunun hikmeti peygamber efendimizin yaşadığı zamanda fazlasıyla savaşlar vardı ve bu savaşlarda erkekler ölüyordu. Yinede buna rağmen ümmetin %95i tek eşliliği tercih etmiştir.
- +1 yıl
O zamanki kadın-erkek oranı ile şu an ki aynı değildi. Bu keyfi bir uygulama veyahut şehvani bir durum değildir
+1 yılKendim araştırdım düşündüm tanrıya dua ettim bana kendisini tanıtmasını istedim ve sonunda hristiyan oldum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamı ateist kaynaklardan değil İslami kaynaklardan öğrenmeye çalışırsan aradığın soruların cevaplarını bulursun şeytanın nefsinin seni kandırmasına müsade etme. İnsan aklı hudutludur bunu unutma
128 Yorumla
Soran+1 yılAteist değil islami yorumu da dinledim
Cevap sahibi+1 yılBiraz daha araştır
Soran+1 yılAbi 4 eş 4 tane 4. Şeytanın kandırması değil. Şeytan insana vesvese veriyor, geçiyor. Tanrı ise böyle kurallar indiriyor
Cevap sahibi+1 yıl4 eş zorunlu değil ki müsade verilmiş belli şartları var onunda
Cevap sahibi+1 yılBir Hristiyan papazın Müslüman olma olayı var bununla ilgili hatta
Soran+1 yılAbi izin verilmiş olmasının farkı nedir? Öyle şse kadına da izin varilmiş olsa idi? Karın başka kocası oldupunu düşün aynen ondan eşimizin başka karışı var ama müsaade edilmiş der geçerdin
Soran+1 yılTek farkı başka erkeğin altında inliyor bizim eşimiz de başka kadını inletiyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman çocuklar babasız olurdu kadına böyle bir şey verilseydi picc dolardı yani ortalık
Soran+1 yılYo Dna testi yaptırırdık. Ayrıca ona göre hamile kalacak ise bir belirgenliği olurdu.
Cevap sahibi+1 yılAllah müsade vermiş gerisi inanıp inanma işi kainata kendine bakıp Allaha karşı koymaya aklın kalbin razıysa senin tercihin
Soran+1 yılSenin içine siner miydi? Erkekleri şöyle yaparsa dövşn kadınlara 4 eşe kadar erkekleri nikahlayın. ?
Cevap sahibi+1 yılİşte kadınlarla ilgili sahih hadislerden bir demet:
- “Çocuklarınızı eşit tutun. Şayet çocuklar arasında fark koysaydım kız çocuğunu üstün tutardım.”
- “Eşine yediğini yedir. Giydiğini giydir. Ona şiddet uygulama. Ona vurma. Onu çirkin sözlerle tanımlama. Hakaret etme.”
- “Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Onu Allah’ın emanetiyle aldınız.”
- “Kadınlar hakkında size iyi davranmayı vasiyet ediyorum.”
- Haklarını almak konusunda zorlanan iki kişi hakkında sizi uyarıyorum. Bunlardan biri kadındır, biri ise yetimdir.”
- “İçinizde en iyi mümin, hanımına iyi davrananızdır.
- “Eve yeni turfanda-meyve getirdiğinizde meyveyi önce kız çocuğuna tattırın.
- “Kadına daralmayın. Kızmayın. Eşinizin beğenmediğiniz bir huyu varsa, elbette çok güzel huyu da vardır. Siz o güzel olan yana bakınız.”
- “Allah sizden kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister. Çünkü onlar sizin analarınız, kızlarınız ve teyzelerinizdir.”
- “Kadınları üzmeyin. Onlar size Allah’ın emanetidirler.”
- “Hanımının kötü huyuna sabreden erkek Hz. Eyüp gibi mükafat alır. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın Hz. Asiye gibi sevap alır.”
- “İki kızı olup da onlara iyilik eden -horlamayan- kişi ile ben cennette beraberiz.”
Cevap sahibi+1 yıl4 eşe gelince de Allah müsade vermiş adam karısını ikna etmiyorsa zaten sıkıntı müsade bu emir değil
Soran+1 yıl@görüşsahibi: - “Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Onu Allah’ın emanetiyle aldınız.” bu hadisin devamını bilmediğin ne kadar aşikar :). Aynen karının 2. Kocası olsun istemezdin. Karınız gelip de aramıza 2. Erkek alalım dese onu bile istemezsiniz ama kadınlar eşek ya götürür
Cevap sahibi+1 yılNeymiş devamı o kadar hadis var ki kadınla ilgili ama kötü görmek isteyen kötü görür sen inanmamak üzerine münakaşa istiyorsan o ben de yok ben yardımcı olmak için konuşuyorum
Soran+1 yılHadi doğruyu söyle karının senden başka kocası olması senin için evet der misin? Oluru var mı?
Soran+1 yılHadisin devamı şöyle siz onları ferclerini vererek helal edindiniz. birbirinizde haklarınız vardır. Aile yuvanıza hoş görmediğiniz birisini getirirlerse onları hafifçe dövün
Cevap sahibi+1 yılDinimiz ne dediyse odur
Soran+1 yılAynen cevabın hayır çübkü erkeklere torpil
Cevap sahibi+1 yılSaçma sapan konuşma ya erkek erkektir kadın kadın her ikisinin fıtratı ayrı kuralı da ayrı ne torpili
Soran+1 yılAbi karının başka bir kocası olsın istemezsin. Kıskançlık fıtrat bakmıyor. İkisi de insanın fıtratına aykırıdır.
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım Allah 4 kadın alın diye zorluyor mu biraz parası olan metres hayatı yaşayıp zina edip onun bunun ahını almıyor mu bugün erkeklerden
Cevap sahibi+1 yılErkekte bu doyumsuzluk var ister kabul edin ister etmeyin
Cevap sahibi+1 yılKadın gibi kadın olun adamı kaçırmayın o zaman yok başım ağrıyor yok öyle yok böyle bir şey aldıracaksan sırnaşır ama kadınlar dört dörtlükte erkeğe laf ediyor
Soran+1 yılSen saçmalama kadın da aldatıyor çatır çatır. Birgün Hasan Basri Hazretleri, çok
hayati bir konuda konuşmak üzere Hz. Rabia'nın yanına geldiğinde, Hz. Rabia ona Şöyle demişti:
'Ey Hasan, kadının aklıyla nefsani arzuları arasındaki orantı nedir? Şayet erkeğin aklı ve nefsani arzularıyla kıyas edilecek olursa, netice hakkında fikriniz ve görüşünüz nasıldır'
Hasan Basri Hazretleri Şu cevabı verdi:
'Kadının aklı nefsani arzularının yanında onda bir kadardır. Kadının heva ve nefislerine meyli akli melekelerinden dokuz misli daha baskındır. Erkeklere gelince, erkeklerin aklı dokuz fakat nefsani arzuları akıllarına kıyasla birdir.'
Bu cevap karşısında Hazreti Rabianın cevabıysa çok düşündürücüdür:
'Ben bir iple dokuz köpeği bağlamaya güç getirirken, siz erkeklerin dokuz iple bir köpeği koruyamayışınıza doğrusu hayret ediyorum.'
Cevap sahibi+1 yılÇok eşlilik kültürel bir şey Türkler de yok eskidende zaten
Cevap sahibi+1 yılBenim işim var grsrz sonra
Soran+1 yılBb.
Gizli Üye(25-29)+1 yılzorla kimse sana inandırmaya çalışmıyor inanma
02 Yorumla
Soran+1 yılSen de yorum yapma bb
Cevap sahibi+1 yılben tesettürlüyüm erkeğinde tesettürü göz kapağı ama kimse bunlara önem vermiyor erkek her şeyi yapması okey gibi gösteriliyor
+1 yılDoğru yoldasın. En iyisi panteizm
143 Yorumla
Soran+1 yılYok bence var zaten ama varlığını bilmek ile inanmak çok farklı
- +1 yıl
Tanrı zaten var. Ama müslümanların tanrısı değil.
Soran+1 yılRüyanda değil. Cehennemi görünce anlayacaksın
- +1 yıl
Ne cehennemi hahah
Soran+1 yıl😀
- +1 yıl
Yani 0 ;) çünkü cehennem yok
- +1 yıl
@ksenophanes aynen öyle. 😀
Soran+1 yıl@xSeinn @ksenophanes Secde 20: Fakat buyruktan çıkanlara gelince: Onların yurtları ateştir; oradan çıkmak istedikleri zaman tekrar atılırlar oraya ve onlara denir ki: Tadın yalanladığınız ateşin azabını. Bakın 3’ümüzün muhtemel sonu unutmayın mahşerde görüşürüz
Soran+1 yıl@xSeinn kandırma değil. Adam elçi cidden biz inanmıyoruz. Adam çölün ortasında böyle kandırıyır ise sen de din bul kandır. 40 kişiyi kandır yeterli
- +1 yıl
Müslümanların en komik özelliği de inanmayan insanları kuranla korkutmaya çalışmaları hahah
Soran+1 yıl@xSeinn bilmezsin ki rüyamda ölen bir akrabam Allah var dedi. Annemin arkadaşının rüyasına da annesi girip kadın sürekli şikayet edermiş of dermiş. Annesi de Allah de kızım of deme demiş. Ve ayrıca daha neler gördüm neler. Kuran Türkçesini de okuyorum sen dert etme ben de inanmaz isem gideceğim yer cehennem. Ben de erkeklerlere bunlara izin veren Tanrı mutlu mı ediyor dersen hayır elbette
Soran+1 yıl@ksenophanes korkutmak değil amacım sadece başımıza geleceği söylüyorum. Hiçkimse inanmıyor diye cehennem yok inanıyor diye de cennet var olmuyor
Soran+1 yıl@xSeinn yo yaşadıklarımı gördüklerimi görsen başın secdeden kalkmazdı.
- +1 yıl
Soran+1 yıl@xSeinn ya sana İnan diyen kim abi sorunlu musun? Ben de cehenneme gideceğim diyorum. Sorunlu hadi bbb
Soran+1 yıl@ksenophanes çünkü gerçek Tanrı’nın erkeklere böyle yapması çok zoruma gidiyor.
Soran+1 yılKimse kimseyi dövmemeli. Erkeklerin de kadınlar gibi tek eşi olmalı. Tanrı bunu yasaklamalı.
Soran+1 yıl@xSeinn şüpheye düştüğüm için soruyu sormadım. Varlığını bilmek ve inanıp inanmamak çok farklo şeyler
- +1 yıl
Soran+1 yıl@xSeinn boşsun harbi. Gerçekten kendin göreceksin zaten. Hadi bb
Soran+1 yıl@ksenophanes yanlış olması gerçek oldupunu değiştirmiyor bu yüzden üsteliyorum
- +1 yıl
Tanrı zaten gerçek. Tanrı evrenin kendisi. Bizler tanrının birer parçasıyız ve evren bizi kadın erkek diye ayırmaz.
Soran+1 yıl@ksenophanes sonradan oluşmuş bir şeyi Tanrı kabul ediyorsan kendin kendinin tanrısı ol
- +1 yıl
Soran+1 yıl@ksenophanes sonradan oluştuğunu ateistler bile kabul ediyor boş yapma cahil
- +1 yıl
Evren büyük patlamayla oluştu ondan öncesinde yine madde vardı. Evren öyle ya da böyle vardı sadece form değiştirdi.
Soran+1 yılYa rüyanda vardı. Evrenin tanrı olması mantıklı yanları var ama mantıksız yanı daha çok. Bu yüzden saçma
- +1 yıl
Çok önyargılı yaklaşıyorsun. Ki bu dinden tam anlamıyla kopamamış biri için normal. Zamanla zaten doğru yolu bulursun. Bol şans.
Soran+1 yılTek doğru yol var o da islam abi doğru olmasının nedeni de cehennemden tek onun kurtarması başka doğruluğu tartışılır
- +1 yıl
Kaç yaşındasın
Soran+1 yılSeni alakadar etmez
- +1 yıl
Anladık 13. İyi geceler.
Soran+1 yılİyi geceler
Mkk biz bı tane bulamadık ne dördü
04 Yorumla
Soran+1 yılGel 1 tane olsun cormkxkekd
Soran+1 yılYok elbet şaka
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ben Allah’a az çok inanıyorum ama bazı şeyler yüzünden imanım zayıflıyor. Sizce haksız mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler