Öncelikle Hristiyanım ve islam dinini araştırıyorum fakat bazı farklılıklar gözüme çok çarpıyor mesela hristiyanlıkta bebekler günahkar doğar ve vaftizlik töreniyle günahlardan arınır böylece Hristiyanliga adım atar fakat Müslümanlıkta bebekler günahsız doğuyor. Adem ve Havva günah işlediği için dünyaya indi çünkü günahkarlardı o zaman bebeklerde günahkar oluyor zaten İncil'de de öyle yazıyor fakat islamda neden böyle değil?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılİslam dini, İlahi din olarak baştan beri gelen ancak çeşitli hurafe, değişiklikler gibi sebeplerden dolayı son halini Hz. Mesih Aleyhisselam dan sonra Hz. Rasulullah aleyhisselam ile almıştır. Bu yüzden diğer semavi dinlerin tamamlanmış halidir. Örnek verdiğiniz hükümlerde ise İslam dini daha önce uygun olan sonra devamına gerek kalmayan dini kuralların bazılarını devam ettirmemiş bazılarını da devam ettirmiştir. Mesela oruç ve zekat hep vardı farzdı. Bunları devam ettirmiştir. Ama oruçlardan susma orucu gibi şeylerin devam etmesini gerek görmemiştir. Hatta İslamda da bir bebek doğduğunda onun temizlenip yıkanmasını tavsiye ettiği gibi ek olarak isim töreni hükmünü getirmiştir. Ancak Hz Adem ve Hz Havva nın günahını bütün torunları taşıdığı için yıkanması farzdır hükmünü kabul etmiyor. Çünkü günah ve sevap konusunu bireysel olarak kabul eder. Ama günahtan sonra tövbe edene gusül dediğimiz yıkanma ritüeli çok tavsiye edilir İslam'da. Ancak farz yani zorunlu değildir. Kalp ile içten arınmak esastır. Bunla ilgili merakınızı giderebildim umarım.
21 Yorumla- +1 yıl
Ancak eğer tamamlayıcılıkla ilgili sorunuz olacaksa önemli ve Hristiyanlık ve Musevilikle de ilgili bazı şeyler vardır Hz. Rasulullah aleyhisselam dan sonrası ile ilgili. Ancak farklı görüşler ve esasen derinlik taşıdığı için size ayrıca anlatmak isterim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğerli arkadaşım, benim de kız arkadaşım hristiyan orthodoks, sana şunu söyleyeyim, İbrahimi dinlerde kitaplarda yazan şeyleri ben sorgulamanızı önermem. Bence bunların bir önemi yok. Hepsini Allah gönderdi, çeşitli topluluklara.. Hepsi de iyiliği benimsemiş kitaplar. Zaten hepimiz ölmeyecek miyiz? Ne önemi var bunları sorgulamanın.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@SelenAlNahyann Ben de senin ananı ve sülalendeki tüm insanları s*keyim. karaktersiz o*spu çocuğu sen müslüman mısın?
Cevap sahibi+1 yıl@SelenAlNahyann sen çok yanlış kişiye bulaştın, devletin subayına bu şekilde hakaret ettin, ekran görüntüsünü aldım seni şikayet ediyorum şu an. Sen hiç merak etme. izine gelmiştim gitmeden seni yarın savcılığa vereyim de aklın başına gelsin. Ahlaksız seni
- +1 yıl
Helal olsun şunu şikayet edin de aklı başına gelsin sövmediği kişi kalmadı
- +1 yıl
Buarada kendisi ateist müslüman değil
Cevap sahibi+1 yıl@dahaneler99 bizzat savcılığa vereceğim. tanıdık başkomser ve savcılar var şişlideyim zaten. ekran görüntüsü aldım. ben namusuma, vatanıma bayrağıma asla söz söyletmem bakalım devletin askerine hakaret etmek neymiş görsün
Cevap sahibi+1 yıl@dahaneler99 biliyorum.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
16Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa mantık, ya matematiksel, ya da zihinsel olarak hesap edip yordama problemi yaşıyorsunuz. Zira, Âdem ve Havva da doğduğunda günahsız idi, İslâm bu şekilde izah ediyor.
Aksi var mı? Yok.
Bunu şuna benzetebiliriz.
Bir elma ağacının ekiyoruz, ürün vermeye başlayınca 6 yıl sonra verdiği elmadan memnun kalmıyoruz çünkü kırmızı elma veriyor ve daha iyi bir cinse, ehilleştirip aşı yaparak yeşil elma vermesini sağlıyoruz.
Siz o aşılı ağaç elmasını yiyor, beğeniyor ve gidip çekirdeğini ekip olgunlaşmasını bekliyorsunuz. Olgunlaşınca bu sefer yine özüne dönüyor ve kırmızı elma veriyor.
Âdem babamız ve Havva anamız günahsız idi, ta ki yasaklı meyveye dek.
Bu denklemi kurup, yeni doğan çocuğun da gayet masum ve günahsız kabul edileceği sonucuna nasıl ulaşamadınız?
Ben söyleyeyim, çünkü ön yargılarla dolu, kalbî huzuru bulduğunu söylese de asla bulamamış, hâla arayışta ama tarafsız bakamadığı için öfkesi ile kendince İslâm'a saldıran birisiniz.10 YorumlaDinler ile mitolojinin farki nedir? Korku ile insanlara yapilan dayatmalar, ve korku ile kole olarak yasayanlara cennet vaadi. 4 dinde saglam degil bence, mantiğa zit cok seyler var. Tanri hata mi yapti ki durmadan din gonderdi? ya da tanri kula gire mi hareket ediyordu? Adem ile havva beyaz ise siyahlar sarisinlar nereden geldi? Dogan cocugun gunahkar ya da gunahkar olmadigi neresinde yaziyordu? Peygamberler hangi hoca ya da papazla konustu ki onlarin adina hocalar ya da papazlar vaazda bulunuyor? Dinin özü iyi insan olmaktir, hâk yemeden doğaya ve canlilara zarar vermeden yaşam surmektir, bahsedilen dinlerde gerceklik olsaydi bölunmez birlesirdi herkes.
00 Yorumla
+1 yılAslında incilde çocuklar günahkar doğmuyor bu Katolik dogmasidkr. Adem ve Havva ile günah girmiştir yani günah potansiyeli. Bebekler gunahkardir demiyor yani. O günahın meyvesini kapmıştır diyor
063 Yorumla
Soran+1 yılİncilde bebeklerin doğduktan sonra vaftiz edilmezlerse cennete giremeyecekleri yazıyor. Vaftizlik töreni zaten günahlardan arınmak ve hristiyanligin ilk adım için yapılıyor yani dolaylı yoldan günahkar oldukları belirtiliyor. Katolikler bu durumu nasıl karşılıyor bilmiyorum fakat protestanlar bebekleri günahkar olarak görüyor
- +1 yıl
Sen hristiyan filan değilsin. YALAN SÖYLÜYORSUN çok açık şekilde. İncilde hiçbir yerde çocukların vaftiz edildiği bile geçmez, hatta anababtistlerin ortaya çıkma nedeni buydu, bebeklerin vaftizine karşı çıkıyorlardı. İncili bir kere bile okumadığina eminim
- +1 yıl
Katıksız bir müslümansin. Hiç utanman da yok
Soran+1 yıl(Matta 28:18-20) Mesih, dirilişinden sonra ve göğe alınmadan biraz önce şöyle dedi: 'Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi. Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin; size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.'
Hristiyan inanışına göre vaftiz edilen kişi Mesih İsa ile birleşmek istediğini ifade eder. Mesih İsa öldü ve tekrar dirildi. O'na iman eden insanın eski günahlı hayatı ölür ve yeni kutsal bir hayat başlar. Vaftiz töreninde eski hayatın gömüldüğü ve yeni hayatın dirildiği simgesel bir anlamda gösteriliyor (bkn.: İncil, Romalılar 6:3-6).
- +1 yıl
Arkadaşım orada nerede bebeklerin vaftiz edilmesi ve nerede vaftiz edilenlerin günahlarının bağışlandığı yazıyor
- +1 yıl
Bak kendin diyorsjn vaftiz simgeseldir diyor. Ben sana nerede vaftiz için 1 günahların bağışlandığı
2. Herkesin günahkar doğduğu (günah içinde doğdu der günahkar demez) 3. Nerede bebeklerin vaftiz edildiği geçiyor diye soruyorum.
Soran+1 yılEski günahlı hayatının öldüğü, vaftizlik töreniyle yeniden hayata dirildigi yazıyor
- +1 yıl
Sen ise incili okumayan katıksız bir müslüman olduğun için utanman ve ar haya olmadigi için vikipediden kopyala yapıştır yapıyorsun.
Soran+1 yılKilisede bebeklerin vaftiz edildiğini hiç mi görmediniz, protestanlar için şarttır hatta vaftizlik töreni
- +1 yıl
- +1 yıl
Ben sana Protestan uygulamasını sormuyorum İncilde nerede yazıyor diye soruyorum?
- +1 yıl
Anababtistler ve menonitler ve Quaker'lar çocukları vaftiz etmezler. İncilde bu yer almadığı için kilisenin kendi yorumudur.
Soran+1 yılProtestanlık inancına göre her bebek 8. gününde vaftiz edilir çünkü protestanlar papayı üstün görmez vaftiz olup kendileri okurlar
Soran+1 yılKatolikler vaftiz atıyor mu şart mı bilmiyorum, aynı zamanda protestanlar günahlardan arınma töreni yapmazlar sadece 2 ibadetleri var efkaristiya ve vaftizlik töreni
Soran+1 yılDinimi sizden öğrenecek kadar cahil değilim
- +1 yıl
Ya sabır. Kafanda sorun yoksa eğer sana diyorum ki bu İncilde nerede var sen yukarıda İncilde böyle yazıyor diyorsun nerede yazıyor diyorum sen geleneksel bir uygulamayi örnek getiriyorsun bana. İncilde bebekelri ne vaftiz edin der ne etmeyin der ne emir ne yasak olduğundan Protestanlar böyle yapıyordur. Kaldı ki hangi Protestanlar? Lutheran mi Calvinistvmi
- +1 yıl
Yav arkadaşım samimi bir hridtiyan olsan incilde bunun yazmadığını yukarıda söylediklerinin YORUM olduğunu kabul ederdin. Ama ısrar ettiğine göre ben senin samimi olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen trollsun zaten copy paste yaptığını bile tahmin ederek arattim ve doğru çıktı
Soran+1 yılMatta 25:31-32 de yazıyor
- +1 yıl
Ya sen arkadaşım nasıl bir trollsun yukarıda sana ne dedim orada nerede 1. Vatfizin günahları bağışladıgi 2. Bebeklerin vaftiz olması gerektiği 3. Bebeklerin günahkar doğduğu Matta 25 te nerede yazıyor diyorum hala ısrarla Matta 25 te yazıyor diyorsun ayeti hayatında ilk defa okuduğun halde
Soran+1 yıl
Soran+1 yılBenimde yanlışım olabilir dinimi %100 biliyorum diyemem ama kilisedeki ibadetlerimizde vaftizlik törenin önemi herzaman anlatılıyor
- +1 yıl
Alintiladigin siteyi bana atsana bi
Soran+1 yıl- +1 yıl
Bak bütün ulusları sen bebekler dahil olarak okuyorsan bu senin YORUMUN olur. En iyisi sana biraz usül ve muhakeme öğretmek. Uluslar İncilde Yahudi olmayanlar için kullanılır. İncilde goyim ve gentilés diye geçer.
- +1 yıl
Ayrıca dediğin ayetler Matta 25 değil Matta 28 de geçiyor
Soran+1 yıl
Soran+1 yıl4 kitabında hepsinin ayetlerini ezebere bilmiyorum yanlış soylediysem sorry
- +1 yıl
bak burda ne yazıyor çeşitli görüşler vardır diyor bunun incilde yer almadığını söylüyorlar diyor "BİZCE" İsa bebeklerin vaftizini emretmiştir demeye getiriyorlar. Temenni ayrı bir şey bizzat geçmesi ayri bir şey.
Soran+1 yılFakat papazlarda vaftizlik törenini önemli buluyor ve pazar ayinlerinde bunu dile getiriyorlar
- +1 yıl
İsaretledigin yerler ADAMLARİN KENDİ YORUMU. İSARETLEDİGİN YERLER ADAMLARİN KENDİ YORUMU İSARETLEDİGİN YERLER ADAMLARİN KENDİ YORUMU.
- +1 yıl
Arkadaşım bu kıyas yeteneginle nasıl din degistirdin melankoliye mi girdin nedir anlamiyorum ki
- +1 yıl
Bak sen müslümansin. Hiçbir hristiyan dört kitap tabirini kullanmaz.
Soran+1 yılKardeşim vaftizlik olmadan hristiyanliğa ztn adım atamıyorsun. Ailen Müslümansa senide doğduğun zaman Müslüman yaparlar de mi? Protestan hristiyan ailelerde bebekleri doğduğu zaman vaftizlik töreni yapıyorlar anlasana işte
- +1 yıl
Hristiyanlar hangi kitaba inanıyor desem onu bile bilmezsin sen
- +1 yıl
Öbür üç kitaba kimler inanıyor bana söyleyebilir misin rica ediyorum bunu
Soran+1 yılDoğuştan Hristiyanım fakat Müslümanlığı iyi biliyorum ayrıca hz isa'ya da Hz. Isa demeyiz jesus deriz
Soran+1 yıl4 kitap derken Kuran Tevrat'ı mı kastediyorsun yoksa Matta, Markos, Luka ve Yuhanna mı?
- +1 yıl
Dört kitap derken Tevrat Zebur İncil kuran senin az önce kastettigin şekilde
- +1 yıl
Hristiyanlar İsa'ya Hz İsa demez İsa derler.
Soran+1 yılKuran Müslümanların
İncil hristiyanlarin (27 incil vatdir fakat 23 tanesi yakılmıştır 4 tanesi var şu an)
Tevrat ve Zebur'u hristiyanlarda okur çünkü Hz. Musa'dan Hz. İsa'ya kadar olan diğer peygamberlere ve bazı havarilere geldiği inanılan mesajları da içeren Kitabı Mukaddese de inanırlar.- +1 yıl
Tabii bilmediğin için onu da araştır bbu arada xjcjdjdjdj
Soran+1 yılHristiyanlar jesus der İsa demezler
Soran+1 yılkendi dinimi neden bilmiyim neyi kanitliyim sana
Soran+1 yılAyinlerimizi mi anlatayım napiyim
- +1 yıl
Sen niye böyle aşağılık bir pisliksin? Bir müslüman paylasimi bu.
- +1 yıl
1.27 İncil yok 23 yakıldı diye bir şey yok (bunu ancak bir müslüman söyler)
2. Hiçbir hristiyan peygamberlere GELDİGİ diye bir tabir kullanmaz
3. Hz Musa ve asla asla HZ İsa demezler İSA derler.
4. Zebur nadiren kullanılir
Soran+1 yıl1. Din dersinde 23 kitabın yakıldı bize öğrettildi
2. Yarı Müslüman Yarı Hristiyan bir aileden geliyorum karıştırmam normal
3. İsa'ya tanrının oğlu ya da jesus deriz
4. Zeburu nadiren okurlar daha cok kitabi mukaddes okunur fakat zebur da okunur özel günlerde- +1 yıl
HİCBİR PAPAZ YA FA ADİ HER NEYSE 23 KİTAP YAKILDI DEMEZ. YALAN SÖYLEYİP DURMA. HRİSTİYANLAR HANGİ KİTABA İNANİR DİYORYM İSLAM SİTESİNDEN ALİNTİ YAPİYOR UA
- +1 yıl
Ayrıca İncil'in 27 bölümü var yani yakıldı filan değil
Soran+1 yılDin kitabımızda incilin 4 ten fazla olduğu fakat yakıldığı geri kalanların da değiştirilip değiştirilmedigi belli olmadığı yazıyor
- +1 yıl
O din kitabını bi atsana bana bulup
Soran+1 yılOkuldaki din kitabımızda yazıyordu şu an nerde bilmiyorum
Soran+1 yılAyrica sadece 4 incil olsaydı incilin sayfa sayısı bilinirdi fakat incilin kac sayfa olduğu bilinmiyor
- +1 yıl
Din kültürü ve ahlak bilgisi kitabında mi okudun bunları
Soran+1 yılTürkiyede yaşamıyorum knowledge of religion adlı kitabımızda yazıyordu
Soran+1 yıl
Soran+1 yılYakıldığı bilgisi kesin değil fakat 4ten fazla incil olduğu çok iyi biliniyor. Çoğu kitaptada 4 kitap seçilip diğerleri Yakıldı diye yazıyor
- +1 yıl
E bu az önce dediklerinin tam tersi.
- +1 yıl
Bak gerçekten yaptığın terbiyesizlik. Madem bir dini küçültmek niyetin, biraz bilgin olsun öyle kucumse. Emin ol yakalayabilecegin bir sürü açık var her iki dinde de
- +1 yıl
Hiçbir kitapta yakıldığı gibi bir şey yazmaz. Bu risale sohbetlerinde anlatılır hiçbir yabancı kitapta da yazmaz
Soran+1 yılDini kucumsemiyorum sadece aynı tanrıya inaniyoruz kitaplar da neden farklı yazıyor diye merak ettim, incilin çoğu kişi tarafından değiştirildigi zaten düşünülüyor bende bununla bir ilgisi mi var diye düşündüm. Bence sorgulamak bir dini küçümsemek değil ayrıca bütün dinlere sonsuz saygım var. Protestan kilisesine gidiyorum yani diğer kiliseler nasıl ayinler yapiyor neler anlatıyorlar, neler yapıyorlar bilmiyorum. Bebeklerin günahkar doğması ve islamla çatışması biraz garipime gitti ve soru yazdım bu kadar yani. Incilin tarihi cok eskiye dayanıyor değiştirildi mi yakıldı mı hepsi bir ihtimal fakat din kitaplarımız da yakıldığı ve sadece 4 tane kaldığı yazıyor. Her kul gibi 4/4'lük olamam ama bence doğru dini bulmak ve sorgulayıp itaat etmek küçümsemek değil.
- +1 yıl
Hiçbir hristiyan kaynakta yakılan inciller diye bir ifade yer almaz, kanona alınmayan incillerden bahseder. Ve ifadelerin hiç de yurtdışında Protestan kilisesine giden bir hristiyan ifadesi değil. "Her kul gibi" bu bile anlayana müslüman olduğunu teyit ettirir.
- +1 yıl
Yalancı aptalliginla seni baş başa bırakıyorum.
Çünkü; islam herkesin isledigi gunahin bizzat kendisine ait olduğunu ifade eder. Eger zilzal 7 ve 8. Ayetlere göz atarsanız aradığınızı daha iyi bilirsiniz. Bu aynı zamanda aklende böyledir. Bir cocuk annesinin vebalini niye ödesin?
2. Islamda gunah cikartma yoktur. Insanlar gunah islemisse ve halindsn memnun değilse rabbine guzlice tevbe eder. Ayni zamanda gunahi aleni soylemekte yasaklanmıştır? Kafanizda Baska soru işaretleri varsa yardjm etmeye calisayim01 YorumlaMantığına uyuyor mu herşeyden bi haber bebeğin günahkar olduğu? İslam'a göre ergenliğe girene kadar her çocuk melektir.
02 Yorumla
Soran+1 yılBebeklerde doğduktan sonraki 8. gün vaftiz edilip günahları siliniyor ve bebekken ölse bile günahkar diye cehenneme gitmiyor sadece doğru yolu bulmaları için zaman tanınıyor. Vaftiz edilmeden cennete giremezsiniz diye de yazıyor İncil'de. Hangi yaşta olursan ol vaftiz edildiğin zaman günahların siliniyor
+1 yılAdemle havva gunah işlediği için dünyaya inmedi,, önce tam bilgilenip sonra islamiyeti sorgulamayı denemelisin, bu daha akıllıca olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Yemegini kakasini bile kendi basina yapamayan bir bebegin gunahkar olmasini senin aklin mantigin aliyormu?
00 Yorumla
+1 yılAdemle havva dünyaya bebek olarak mı geldi ki günahsız olsunlar. Günah işlemek için bile akıl gerek düşünmek gerek anlamak ve bilmek gerek değil midir? Yeni doğan bir bebek nasıl olsunda günah işlesin. Günahkar olsun
16 Yorumla
Soran+1 yılTanrının yanında doğmadığı için zaten günahkar oluyor ama sonra vaftizlik töreniyle ztn günahları siliniyor
- +1 yıl
Biz tanımadığımız kişinin günahlarından neden sorumlu olalım herkesi sevabı da günahı da kendinedir bir kimsenin günah işlemesi için islama aykırı hareket etmesi gerekir 1 yaşındaki çocuk ne günah işlicek hem allah hz. ademle havvanın tövbesini kabul etti günahlarını bağışladı onları cennetine aldı yani onlar da günahkar değiller
- +1 yıl
Yani bunlar birer ritüel. Çok takılmamk lazım ama. Bence bir bebek anne karnındaki o sıvıda zaten vaftiz olmuştur. Daha temiz bir daha kutsal bir su mu var?
- +1 yıl
Bu kız hristiyan değil katıksız müslüman.
- +1 yıl
Benim dinim yok ama Hristiyanlık hakkında sallamış hep. İncili okumadığı halde bebeklerin vaftiz edilince günahları silindiği incilde yazıyor diyor
- +1 yıl
Öyle zaten
+1 yılKendi mantığınla düşün hiç birseyden haberi olmayan bi bebek neden günahkar doğsun
00 Yorumla
+1 yılYeni doğan çocuk nasıl günahkar olur konuşmayı yürümeyi bilmezken günahkar olur mu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyan isen boşver kurcalama. Bildiğin yoldan şaşma.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba ,
Bizim inancımıza göre Allah hz. Havva ve hz. Ademin tövbelerini kabul etmiştir ve cennetine yeniden almıştır günahkar olsalar cehenneme giderdiler09 Yorumla- +1 yıl
Sorularınız varsa islamla ilgili bana sorabilirsiniz ben de size sorarım
Soran+1 yılBizim inancımıza göre Adem ve Havva tanrının yanında atılıyorlar çünkü itaatsizlik yapıyorlar ve dünyaya gönderiliyorlar, bizde doğan bebeklerin günahkar olduklarını düşünüyoruz çünkü günahkar olmasalardı tanrının yanında olurlardı. Islamda da Adem ve Havva suç işlediği için dünyaya gelmiyor mu? Eğer öyle geliyorlarsa demekki günahkar olanlar dünyaya geliyor. Muslumanlarla ayni tanrıya inanıyoruz fakat kitaplardaki çatışma biraz tuhaf
- +1 yıl
Tamam bizde de aynı dünayay işledikleri günah yüzünden geliyolar ama allah onları affediyor ve cennetine yeniden alıyor yani günahkar olmuyorlar hem herkes kendi günahından ve sevabından sorumludur birinin ilşediği günah başkasını ilgilendirmez bir kişinin günahkar olması için bir hata yapması gerekir 6 aylık bebek ne hata yapabilir ki
Soran+1 yılBizde de işte tanrının yanında günah işlediğimiz için bu dünyaya geldiğimize inanılıyor. Bebek belkide tanrının yanında iken büyüktü fakat bu dünyaya bebek olarak geldi
- +1 yıl
Bebekler tanrının yanında nasıl büyük olsun ilk defa yaratılıyorlar
- +1 yıl
Yav zaten günah işledikleri için bu dünyaya geldiler ama allah affeti ve yeniden cennetine aldı yani günahkar değiller hem mantıklı düşün onun günahı ya da sevabı bizi bağlamaz ki
- +1 yıl
Herkesin işlediği günah kendinedir
Soran+1 yılAslında dedikleriniz mantıklı ama kutsal kitaplarda neden farklı yazıyor? Aynı tanrıya inanıyoruz sadece peygamberlerimiz farklı ama kitaplar çok fazla çelişiyor
- +1 yıl
İncil de allahın kitabıydı ancak incili değiştirdiler kafalarına göre yazdılar zatem birçok incil olmasının ve incillerin birbiriyle çelişmesinin sebebi de bu kuran bir tane ama ve değiştirilmedi hz. isa bizim de peygamberimiz hz. meryem bizim de annemiz hz. isa kıyamet günü gelicek bunları biz de kabul ediyoruz ama allah birdir ve tektir biz 3'lü tanrı anlayışını reddediyoruz
Gizli Üye(36-45)+1 yılAraştırmaya devam et ama islami muslumanlara sorma çünkü bilmiyorlar, bak simdi farklı farklı cevaplar gelecek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. hangisi kafana yatıyorsa, once ogrendigin daha dogru gelir hep, bana da gunahkar dogmak vaftiz etmek falan garip geliyor
00 YorumlaHristiyanlık çok değiştirilmiş bir din incil okuduğunda kurulan cümlelerden anlayabiliyorsun çok taraflı şekilde yazıldığını
00 Yorumla
+1 yılHerks bi masal uydurmus gidiyo yaw
00 Yorumla
+1 yılÇok zor yerden sordun 😂
00 Yorumladinler sacma knk ya
18 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
bak burda ne yazıyor çeşitli görüşler vardır diyor bunun incilde yer almadığını söylüyorlar diyor "BİZCE" İsa bebeklerin vaftizini emretmiştir demeye getiriyorlar. Temenni ayrı bir şey bizzat geçmesi ayri bir şey.