Suriyelileri sevmiyorum?

merhaba ben türküm ve açıkcası suriyelilere bizden daha çok yardım edildiğini düşünüyorum. Suriyeliler maaş alıyolar bildiğim kadarıylada üniversiteye sınavsız giriyorlar asla eşit değiliz sanki onların ülkesine biz misafir gelmişiz gibi bi durumdayız. Almanlar zaten orda kazanıp burda harcıyorlar sonra ülke çok iyi bilmemne diyorlar, burada yaşa madem dediğimizde e orda kurulu düzenim var diyolar. SENİN ORDA KURULU DÜZENİN OLDUĞUNDAN BURAYA GELMEMEZLİK YAPMIYOSUN , SEN ORDA DAHA RAHAT YAŞIYOSUN, ÇÜNKÜ ORANIN EKONOMİSİ BİN KAT DAHA GÜZEL MİS GİBİ HAYAT YAŞIYOSUN. ORDA DAHA UCUZ YAŞIYOSUN. Biraz sert konuşucam, bizim askerimiz orda savaşırken onlar burda keyif çatıyorlar neden canlarına zarar gelmesin diye. Suriyeliler bayramda ülkelerine gidiyorlar e bayramda savaş bittimi bayramda gidiyorsan gelme bidaha ülkeye çok durdular zaten. Onlar burda gelip hem keyif çatıyorlar, vatandaşa ve hayvanlara saldırıyorlar, kadınlara sarkıyolar üstüne üstlükte 10 çocuk yapıp yardım istiyolar. zaten maaş bağlanmış size bide gelmiş 10 çocuk yapıp başkanım bize yardım edin diyosunuz TUTUN ŞU AZGINLIĞINIZIDA ÇAT ÇAT ÇOCUK YAPMAYIN EĞER ÇOCUK YAPIP BİDE ÜSTÜNE YARDIM İSTİYOSAN YÜRÜ GİT ÜLKEDEN. Çocuklarıda zaten aynı, bi parka gidiyoruz park suriyeli dolu. 10- 15 tane suriyeli çocuk parkı sahiplenmişler e benim çocuğum napıcak peki, parkta nasıl oynayacak , o suriyelilerin ne yapacağı belirsiz. Zaten bazı şehirler, mahalleler suriye gibi olmuş. Bi gidiyosunuz sanki ben suriyeyemi geldim diyosunuz. Bide bıçak çekip milleti korkutmaları var, it senin ülkenmide gelmiş bıçak çekiyosun. Çoğu şey suriyelilerden çıkıyo zaten. 10-15 tane adam toplayıp kavgaya gidiyolar. Yetmiyo bide yangında bazıları ülkeden gidiyo ama yangın bitince geri gelicekler. Ben mecburmuyum onların o kötü bakışlarına maruz kalmaktan? daha yazacak çok şey var ama neyse.
Suriyelileri sevmiyorum?