Orasi hakkında bilgi almak istiyoruz koskoca Erzurum'da yaşayan tek Allah'ım kulu yok mu ya hepimiz mi İstanbul'dayız
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sabah birileri bizim gruba Erzurum hakkında bilgiler yazmıştı istersen kopyala yapıştır yapayım buraya
Çok güzel olur, çok teşekkür ederim
"Ben Erzuruma hem yazın hem kışın gitmiştim bir çok sevdim yazın bile yağmur yağıyodu😅 Kışın da neden bilmem ayazı soğuğu yoktu yani rüzgarsız soğuk bi hoş gelmişti. Sonra -28° de akşam (cahillikten) yüzüm açık yürümüştüm çenem uyuşmuştu sonra burnum kanadı dedim ki çok da hoş değilmiş 😂 Yüzü gözü sarmak lazımmış ve gece kimse yürümez, 2 adım bile olsa dolmuşa binilirmiş
Rüzgar yok diye şeyapmamak lazım :) ama gündüz soğuğu gerçekten hoştu.
Uçağımız sisten dolayı 2 gün rötar yapmıştı uçak firması bizi palandökende bi otele götürmüştü hayattaki tüm şansımı orada mı harcadım bilmiyorum ama aşırı aşırı güzeldi 💐 sadece teleferiğe binip manzaraya bakmak için bile gidilir 😍"
Çok da faydalı bir şeyler yokmuş ben okumamıştım :D
Başka biri daha mesaj atmış yeni gördüm ama çok uzun onu da okumadım istersen atayım :D
Atabilirsen sevinirim. Teşekkür ederim
Erzurum’da 6 yıl öğrencilik hayatı geçirdim. Öğrenci olunca o şehir bizim için daha farklı oluyor. Soğuğundan bıksakta bi şekilde yaşıyorsun alışıyorsun. en soğuk dönem üniversitelerin 2. Döneme geçerken verdiği ara tatilde olur. Bazen arkadaşlarla kirpikler saçlar beyaz beyaz buz tutardı erkeklerinde sakalları. Kışın çok soğuk olur baharda kırk ikindi yağmurları yaklaşık 1 ay yağar yazın da bunaltmayan bir sıcağı vardır. Kışın soğuk olduğu için dışarıda vakit geçirmeniz imkansız o yüzden hep bir yerlere girme oturma isteği hissediyorsunuz ya da direkt evinize gidiyorsunuz.
Erzurum’un merkezine gelecek olursak Büyükşehirdir kendisi. Yakutiye ve Palandöken ilçelerinden oluşur. 3 tane Avmsi vardır. Halk arasında mecburiyet caddesi dedikleri Cumhuriyet caddesi vardır burası en merkez noktadır herkesin illa uğrayacağı gelip geçeceği noktadır burası. Tarih kokan bir şehirdir. Caddesinde Erzurum kalesi, üç kümbetler, Yakutiye medresesi, ulu cami, lala paşa cami bulunur.
Atatürk üniversitesi şehirle iç içedir. Biz okuldan eve çoğu zaman yürüyerek gider gelirdik.
Turizm çeken bir şehir kış olimpiyatlarından dolayı. Palandöken’de kayak yapmak güzel bir aktivite olabilir sevenler için. Sevmeyenler için hem açık hem kapalı teleferik vardır dağın yukarısında sizi bekleyen sıcacık bir kafe.
Yemeklerine gelicek olursa en meşhur yiyeceği cağ kebabıdır. Çorba ayran aşıdır. Tatlısı da kadayıftır.
Diğer ilçelerine gelicek olursak bazı ilçeleri daha sıcaktır Erzurum’a göre. Karadeniz’e yakınlığından dolayı. Uzundere gibi.
Narman ilçesinde peribacaları, tortum ilçesinde şelale ve yedi göller vardır.
İlçeleri hakkında aslında yaşam şartları olarak pek bilgim yok.
Erzurum konum itibariyle Kars, Ardahan, Van, Artvin, Trabzon, Rize çok yakın rahatlıkla gidip geziler yapabilirsiniz. Çok sık Gürcistan’a da giden turlar var. Sadece kimlikle girebiliyor gezebiliyorsunuz ülkeyi.
İnsanına gelirsek insanı her yerdeki insanla aynı diyebilirim çok fazla muhatap olmazlar apartmanda sizinle ben yaşadığımda öyleydi. Biraz tutucu bir halkı var. Hep haberlerde görmüşsünüzdür Ramazan’da sokakta yemek yiyeni döverler diye evet öyle bu durum. Tabi üniversitenin getirmiş olduğu yeni duruma halkta ayak uydurmaya başladığı için eskisi gibi katı değiller.
Ama Ramazan bambaşkadır Erzurum’da. Cadde trafiği kapatılıp sadece insanlara açılır. İnsanlar özgürce yürür yollarda. Çayçılar, çekirdekçiler, mısırcılar, dondurmacılar vardır hep. Sahura kadar takılır millet sonra evine sahura gider.
Erzurum’un lige çıkmasıyla geçen yıllarda şehre Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş gelerek maçlar oynanmıştır. Yine öyle bir ihtimal var futbolla ilgilenen varsa eğer.
Kiralara gelirsek de kiralar her yerle aynıdır muhtemelen 2 senedir orada olmadığıö için bi şey söylemem mümkün değil. Ben oradayken hep 700-1000 civarıydı şimdi daha da artmıştır bu durum diye düşünüyorum. Ayrıca ucuz da bir şehir değildir Erzurum.
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için
Rica ederim
Ben erzurumluyum ama ankarada yaşıyorum çocukluğumdan veri sorularını sor bildiklerimi cevaplayayım
atatürk üniversitesi nasıl?
Köklü ilk üniversitelerden türkiyede kampüsü en büyük üniversite orası galiba iyi yani türkiyenin iyi üniversitelerinden
kışın çok soğuk oluyor diyorlar doğru mu? ulaşımda falan çok sıkıntı çeker miyim?
Soğuktur evet kalın giymen gerek ulaşımda sorun olmaz ama erken çıkıp soğukta bekleme
Beren eldivenin olsun
Teşekkür ederim yardımın için. Üniversite hakkında bilgiye sahibim, ama şu kış konusu beni de korkutuyor:/ ayrıca hangi muhitler daha iyidir hiç bilmiyorum
Ev konusunda kararsız kaldım yurt mu daha iyi ev tutmak mi diye internetten araştırma yaptım ev konusunda ama hiç yardımcı olamadılar. Birkaç ev beğendik, o ev satıldı başka gösterelim vs dendi. Fiyatlar internette ya çok uçuk ya çok düşük
Valla onu bilemiyorum ya muhitleri falan eve çıkarsan da doğalgaz çok gelir o kötü
Hele zam yaptılar bir de erzurum da soğuk 1000 tl doğalgaz gelir artık
Dimi :/ fatura konusunda doğalgaza aylık maaş bağlanır gibi. Teşekkür ederim yardımın için :/ ayrıca bir soru daha sorsam İstanbul'da doğup büyüdüm 4 yıl orada kalıcam, acaba sıkıntı çeker miyim çok mu sıkıcı şehir
Yani şahsen ben de anakarada büyüdüm erzuruma gidince çok sıkılmıyorum caddede kafeler var 2,3 tane de avm var dondurması çok güzel kesin ye dondurmacılar falan var yani doğuda genelde öyle olur herkes boğazına önem verir her yerde lokanta var ona şaşırabilirsin her yerde çorbacı kebabçı lahmacuncu tatlıcı dolu öğrenci için tehlikeli sokaklar o koku geldiği zaman insan hemen acıkabilir dhhdhd Türkiyenin en gelişmiş 25. Şehri o kadar gerilerde değil arkasında 56 il var tabiki de istanbuldan sonra oraya gidince sana sıkıcı gelebilir sonuçta istanbuldan gidiyosun yani tarihi anlamda türkiyenin en tarihi ve köklü 10 şehrinden sayabilirim malazgirtten önce ilk erzuruma gelmiş türkler hatta bizim köyde kuman türklerinden kalma heykeller vardır persler kalmış urartular kalmış bizans baya kalmış selçuklular uzun süre kalmış osmanlı zaten biliyosun erzurum yüksek şehir olması itibariyle stratejik konumundan dolayı devletler çok önem vermişler hatta başkentleri yapmışlar o yüzden tarihi anlamda çok tatmin edici türkiyedeki 10 şehirden biridir dünyanın en büyük 4. şelalesi orda oraya gidebilirsen güzel olur peri bacaları var UNESCO dünya geçici miras listesine kayıtlı Palandöken kayak merkezi var büyük parklar yapıldı şu millet parkları galiba kongre binası var tabyalar var çifte minareler tarihi camiler var yaz yaz bitmez yani dediğim gibi gezebilirsen ne ala ama gezmeyip yurtta durursan sıkıcı gelir soğukluk meselesine gelince 4. Murat Erzurum halkından çok soğuk olduğu için vergi almamış sen düşün yani adam demek ki şöyle düşündü bunlar burda yaşasınlar yeter ki vergi vermesinler djjdj öyle soğuk yani evliya çelebi kitabında kedilerin damdan dama atlarken havada donduğu şehir der o yüzden bavuluna kazak eldiven bere yün çorap ne varsa al güneydoğu illeri gibi 8 10 metre kar yağmaz ama havası soğuktur öyle çok kar yağmaz diğer iller gibi
Ya hahahaha okurken VAY CANINA diyerek okudum shsh teşekkür ederim tarihini bu kadar detaylı anlattığın için yaşamış kadar oldum, çok samimi ve detaylı şekilde anlatmışsın çok teşekkür ederimm
Keşke sende orda olsaydın:(
:) Rica ederim dediğim gibi tarihi öyledir daha çok şey var benim gibi tarihe meraklıysan çok zevk alırsın istanbuldan gidiyosun ankaraya bile gelsen bir çöküş yaşarsın o yüzden erzurum sana ilk gittiğin zaman nereye geldim lan ben dersen normal yani çok beklentiye girme yaşadığın yer zaten dünyanın en güzel şehirlerinden biri
Ben yazları hep ordayım zaten
Kötü yönlerini sayıyım sana : Halkı dindardır ona göre kapalı kadın görme oranın istanbula göre 7,8 kat artar bu benim hoşuma gider tabi ama bazı kişiler sevmezler belki sen de sevmezsin genelde yobaz derler Erzuruma oysa yobaz değil yobaz kelimesinin anlamını bilmiyolar çünkü nerde dindar bir halk görselere yobaz diyolar erzuruma gittiğinde ezanların bile farklı olduğunu görüceksin ezan okunduktan sonra peygamber efendimize salat-ü selam getirilir gittiğin zaman görürsün halkı cahil olsa da dini bütündür cuma saati o saydığım lokantaların çoğusu kapalı olur ramazanlarda da öyle insanı iyidir yani konuşma tarzları sana güzel gelebilir bana güzel geliyor genç erkeklerinden çok kaba ve küfürbazları da var tabiki onlardan uzak dur abaza olurlar kızları da biraz cahildir ben Erzurum halkından yaşlıları seviyorum birtek onlarda cahil halkı cahil olmaları dışında seviyorum yani tek kötü yanı halkı çok cahil , cahil olmayanlar da kaçmışlar dadaş lakabını duymuşsundur lakin erzurumda kanatimce dadaş çok az kaldı belki %10 anca vardır cahil olmayanlar da var tabi ama az , kötü yanları da bunlardı tabi kişiden kişiye göre değişir bence tek kötü yanı halkın cahil olması
Halkın iyi yanları da çok cömerttirler saftırlar dindardırlar
Erzurum insanı için böyle şeyler dendi burda soru sorduğumda da, yobaz sıkılırsın orada vs ama sorun şu ki bana da yobaz diyen oluyor buralarda. Sorun değil yani :D ben onu yobazlık olarak görmüyorum, elhamdülillah dinini öğrenip yaşamaya çalışan biriyim, benim için bunlar eksi değil artı. Gerçekten çok teşekkür ederim yardımın için, Erzurum'a gelmeyi nasip etsin de Allah'ım, seni orada biraz darlayabilirim belki aklıma takılan birkaç yer veya başka bir mevzu olursa. Eğer sorun olmayacaksa tabi. Çünkü daha bugün arkadaşımla keşke bilen bir insan olsaydı dedik, burada da senin gibi birkaç tane insan var ama ya adam akıllı şehrine hakim değil ya da niyeti bozuk
Özellikle ezan olunduktan sonra efendimize salât getirirler dedin ya yemin ederim içim bir kıpir kıpır oldu. Aşırı mutlu oluyorum böyle şeylerle. Nasip etsin Allah'ım da soğuğu ile başa çıkarım hsjs
https://www.youtube.com/watch?v=-29tK4JjMAE bu videoyu buldum
Teşekkür ederim, izlerim
rica ederim, kazanırız inş ikimizde. d
İnşallah. Dua edelim bol bol. Kazanıp buraya yazmayı nasip etsin Allah :D sonucunu buraya bekliyorum
amin, unutmazsam yazarım. d
@acaba100 mesaj kutunu açabilir misin acaba😅
Erzurumluyum ama İstanbul'da doğdum büyüdüm :( sadece 2 kere gittim
Orda yaşıyorum çalışıyorum bana sorabilirsin
Teşekkür ederim. Ev/yurt konusunda kararsızım ev tutmak istesek (2+1), hangi muhitleri tercih edebiliriz ev fiyatları çok mu pahalı? İnternetten araştırma yaptım ev konusunda ama maalesef ilanların birçoğu yalan dolan. Arıyorum o ev satıldı başka bir ev için yardımcı olayım diyorlar
Buradan yardımcı olabilirseniz daha iyi olur
Kiralar yüksek biraz üni iyi ama çok soğuk diyim
atatürk üniversitesi mi yazacaksın?
Evet
fakülte mi yoksa myo mu?
Fakülte
hee ben myo. d şimdiden hayırlısı olsun. d
Umarım olur. Teşekkür ederim
Yooo