Bakın bu aslın çok su kaldırcaka bir tartışma. Amacınızında ayrımcılık yapmak olmadıgını düşünüyorum. Haklısınız. Çünkü bu kürt ya da türk olmakla ilgili değil. Dünyanın heryerinde daha çok kol gücü isteyen ya da kasaplıktan tutunda çöpçülüğe kadar mide kaldırmayacak işlere varana kadar toplumların görece alt sınıfından gelen insanlar yapar. Fransada cezayirliler, türkler, kürtler ya da potekizliler yapar. Amerikada ispanyol ya da meksikalılar, siyahiler. Almanya ve italyadad böyledir. Hele kürtler için durum biraz daha farklıdır. Siz şimdi bir kürt olarak bagdat caddesinde kürtce konusarak işetme işletin bakın neler oluyor. Çok şükür eski kötü uygulamlar büyük oranda bitti ama sermey hala beyz türklerin yani bizlerin elinde uzun süre değişmez. yavaş bir değişim sürecidir. İnşaatta adam dilini kendi çevresinden adamlarla çalışarak kazanıyor. Üstelik nitelikli eğitim gerektirmeyen bir iş. Haklısınız türklerin büyük bölümüne bu işleri yaptıramazsınız. birilerininde ev yapmak gibi kutsal işleri yapması lazım. Biz bir toplumuz. Daha az adaletsizliğin oldugu bir toplum haline umalım ki gelelim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
iş yok derken adam okuduğu üniversiteye göre iş yapmak istiyor.. Örneğin öğretmen atanamıyor, mühendisler mühendis olarak iş bulamıyor veya asgari ücretle çalıştırılıyor. Buna işsizlik diyorlar. Diğer meslekleri de beğenmiyorlar ama kimse yaşadığı ülkenin Türkiye olduğunun farkında değil. Gençliğinde ona göre çalışsaydın da hayatın garanti olsaydı diyorum bu insanlara.. Ben hayatımın en güzel yılları olan 18li 20li yaşlarımı boşuna heba etmedim.. Bu insanlar lay lay lom gezerken eşek gibi ders çalıştım, o yüzden çok da umrumda olmuyor bu işsizlikten yakınanlar :D
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu avmler alışveriş merkezleri
bilmem neler
insanlar çok fazla lükse alıştı
parayı elde tutmak mümkün değil
zengin olsun fakir olsun herkes harcıyor
ama işte cepte para yok
adamın cebinde 2bin liralık telefon var
asgari ücretle ev geçindirmeye çalışıyor
bir de dediğin gibi iş meselesi var kimse
çalışmaya da tenezzül etmiyor kolay kolay
ortaya saçma sapan bir tablo çıkıyor
kürtler niye çok diyorsan bence
onlar olması gibi yaşıyor büyükşehirde insanlar
üst seviyeyle yarışıyor
kürtlarin yaşadığı ya da hayatının belli bir bölümünü geçirdiği yer
alt sosyo ekonomik düzeyde
onlarda o yüzden belkide böyle bir şey yok01 Yorumla- +1 yıl
Teknoloji ve lukse meraklılık insanları tembelliğe götürüyor yani. Ama bu inşaatta çalışan adam yokluğu da en iyi şekilde biliyor. Zaman olsun teknoloji olsun sen yerinde kalsan bile geçiyor. Ayak uydurmak zorunda değilsin gosterişe luzum yok. Olmayıversin akıllı telefonun. :/ çok haklısın
issizlik sorunu şu an iyiye gidiyor olabilir ama bir donem gercekten vardi. ayrica herkesi ayni kefeye koymak yanlis, soyle dusun universite mezunu bile 2 senedir is bulamiyor yeri geliyor. sebebi is olmamasi degil sartlara, kriterlere uygun is olmamasi. bu yuzden yurtdisina cikan cok tanidigim var. okumamissa da herkes insaatta calismak zorunda degil bu bir firsat olsa bile sartlarina gore hareket eder insan. az maasa cok is yapmayi da kim ister ki yani?
02 Yorumla- +1 yıl
Tabi canım o yönden haklısın. Ama okumamış olanlara baktığımız zaman da bu isyanı görüyoruz. Yurt dışı meselesi evet çok doğru. Kıymetleri bilinmiyor burada çoğu insan harcanıyor. Ee onlar da yurtdışına gidiyorlar. Az maaşla çok iş yapmayı gerektirecek durumların içindeler demek ki çünkü çalışıyorlar.
- +1 yıl
evet tabi kimisi de baska sans olmadigi icin giriyor insaata. boyle disardan konusmak da cok kolay biz onlarin yerinde olsak simdi halimiz ne olurdu dusunemiyorum. insan okuyup is bulamayinca bile deliriyorsa onlarin yerinde olsak kim bilir nasil olurdu yani. bu turkluk meselesi degil tamamen ulkedeki is gucuyle alakali. irkcilik yapmiyorum dedin he yerde ama sorudan sapmamak icin belirtmis olayim. ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
Aslında Türkler neden beğenmiyor anlamıyorum inşaatta ısıyalıtım ustasıysan (kaba, alçı, saten, strafor falan filan yapıyorlar) o işleri yapan bir ustanın günlük yümyesi yani aldığı para 100-150 tl yani bunu 100 edsek haftada 700 düşünün artık bu parayı benim gibi arkadaşlarımda kendi ihtiyaçları i, çin gidip babamın yanında çalışıyor mesela bir arkadaşım gitti iki 3 hafta çalıştı kendine t50 telefon aldı birkaç arakadaşım daha iş olmasını bekliyor kendi ailelerinden para istemiyor. insallah benim babam da müteaahhit olucak. ss yani bu işte çok para var ama tehlikede de çok 7 katlaı falan binalara iskele kuruyorlar ta orda çalışıyorlar :(( daha geçen gün bizim çalıştığımız insaatın yanındaki isaatta biri öldü :((
13 YorumlaEvet iş beğenme me olayı varama üniversite mezunu adama git inşaat ta çalış diyemezsin üni mezunu adam işsiz işe sistemde bir sorun vardır istihdam denen olayı sadece iş olarak algılamak yanlış.. Seviye ye göre iş yok okumamış adam tabii inşaatta çalışacak
23 Yorumla
+1 yılbende milliyetçilik yapmak istemem ama araplarla biz türkler genelde tembel insanlarız armut piş ağzıma düş isteriz soruyu soran arkadaşım bir iş yerin var ve eleman lazım kürt birini alırmısın tabiki hayır adamlar iş bulamıyınca ne yapacak inançsız biriyse hırsızlık arsızlık ama genelde inançlı insanlar iş olsunda mantığı ile başlar başarılı olur zamanla iş adamıda olur mütahitde olur sende yeri gelir aynı adamın yanında muhasebeci olarak ya da sekreteri olarak çalışırsın
35 Yorumla- +1 yıl
Sizin Kürtlerle alip veremediginz ne var acaba. tabi hic bzamn onlr gbi olamicksinz cnki. daha caliskan oldklri icn. N e den bir isyerin olsa elemn alack olsaan neden kürt bir eleman almazsnz işte sizin gbi ayrımcılık yapanlar yüzünden ne haldeyiz
- +1 yıl
cikolata kürtlerle alıp veremediğimiz bişey yok iş yerimde bir arkadaşım var kürt ama nerdeyse kardeşimden ileri benim için yazımı iyi okursan daha çalışkan olduğunu ifade ediyorum tembellik bizde bilmem anlatabildimmi ayrıca soruyu sorana yaz yorumunu benim yazımın altına değil kapiş
- +1 yıl
ülkede asgari ücret açlık sınırında napak yani
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBizim türk milleti masa başı iş istiyorlar ve masa başı iş kızıtlı olduğu için herkes giremiyo. Tabi bizimkiler masa başı iş bulamayıpta inşaata vs işlere tenezzül etmediklerinden dolayı işsizlik var diyorlar. O güzelim kıçını kaldırıp etrafa bakınırlarsa işin bolluğunu görecekler ama yok görmüyorlar işte
24 Yorumla- +1 yıl
Aynen :)) otura otura kıçlarında basur oluşacak kahvehaneciler zengin olacak
- +1 yıl
Aynen :) sonrada yakınıyorlar iş yok diye
Para & Ekonomi konusunda 708 cevap paylaştı. Ekmeğini taştan çıkaran bütün erkekler benim gözümde, işsiz güçsüz gezip iş beğenmeyen bir gün orda iki gün başka yerde çalışan erkekten daha adamdır. Böyle adamlar sorumluluğunu bilen çabalayan adamlardır helal olsun şimdiki erkekler çalışmıyor bile kızlar daha çok çalışıyor. O inşaatta çalışan işçilerimizin anlının terine kurban olsun onu yadırgayanlar.
13 Yorumla
+1 yılCunku bizim miletimiz rahat bizdeninssat isi yapiyoruz ve insaatimizda kurtler var neden kahveye gidiyiruz adam bakmaya adamalr sabahdan aksmaa. kadar oturuyo 70liralik yevmiyeyi begenmiyor kim bulmusla bu devirde 70lirayi odanustalasirsa artiyo yani keyiflerine duzkun bizim milletimiz
26 Yorumla- +1 yıl
Isyan etme bisver degmezz bide adam evinden kalkip geliyo ailesinden uzak filan bizim ki evinin yaninda calismiyor
- +1 yıl
Hahaha sonrada lazlar hep kurt calistiriyo derler sorarim napalim biz he napalim:))
- +1 yıl
Bildik yol en dogru yoldur devM:))
Dediğin gibi Türkler iş beğenmiyor, maaş beğenmiyor, çalışma şartlarını beğenmiyor. Kendilerini bulunmaz hin kumaşı zannediyor. Bu özgüven nerden geliyor onlara bilemiyorum. Sen işsizsin ve iş ayırıyorsun bide üstüne, şuna çalışmak istemiyorum ben hala baba parası yicem desene. Kürtler iş ayırmıyor ve bu yüzden çoğu sektörde varlar. Bazıları başarılı, bazılarıda kara para aklıyor, böyle geçinip gidiyorlar işte...
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürtler çalışkan maşallah.
Çocuklarını küçük yaşta ticarete alıştırıyorlar simit, midye, ayakkabı boyası Allah ne verdiyse hayatı öğretiyorlar bu da onları çalışkan yapıyor.
İki tane kardeşim var ikisi de pastane de çalıştılar yıllarca sonra dükkan açtılar, bir de kalabalıklar abi kardeş ortak oldular hepsi ayrı ayrı, şimdi dükkan, ev, araç, yazlık vs sahibi oldular üstelik 5-6 yılda.
Alınlarının teri yani maşallah.31 Yorumla
+1 yılİnsanlar iş beğenmiyor Kürt-Türk falan demeyeceğim genel konuşuyorum insanlar iş beğenmiyor yok orada çalışmam orası kötü şurada şu var burası uzak şurası yakın nedir yani? ekmek parası için gerekirse her gün kilometrelerce yürüyeceksin kimse kimseye öyle bedavaya ekmek vermez.
11 Yorumla
+1 yılKürtlere sürekli bir kin bir nefret. Benim sinif arkadaşlarım hem calistilar hem okudular.. haram paradansa helal parayi tercih ettikleri için.
44 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Sözüm sana değil kafatasci olanlara
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok haklısın kesinlikle. Milletin şu an dötü kalkmış durumda. Herkes iş yok diye kıvranıyor ama iş beğenmiyorlar. Ben iş yeri sahibiyim yanımda 12 tane eleman çalıştırıyorum ve 4ü suriyeli. Adamlar deliler gibi çalışıyorlar verdiğim paraya. Sebebi ne peki? Yokluk görmüş insanlar.
21 YorumlaKurt olanin kari kariyer diye cocuk dogurmamazlik yapmiyor ve evde bekleyen en az 3-4 cocugu var napsin yokluk var vocuklarini beslemek zorunda adam gurur falan demiyor calisiyor turklere sor iyyy insaatcilik mi der fark bu
46 YorumlaNerde bir vatan haini, devlet dusmani var hep yuksek yerlerde is sahibiler. Kimi de serefli, haysiyetli, Allah'tan korkan insanlar dusuk maasli islerde calisiyor. Bazi insanlarin zoruna gidiyor bu durum. Bu yuzden calismiyor olabilirler.
53 Yorumla- +1 yıl
Bu yüzden çalışmamak ahmaklıktır bence. Sen çalış ki karşılığını alasın. Rabbim bir yolunu gösterir. Bişeyler için emek vermen lazım illa ki. Tamam bugun düşük maaşlı fazla çalışma saatleri olan bir işte çalışırsın bakarsın başka bir fırsat çıkar karşına. Bunu yapmaya aciz bir milletiz. Hazır olacak bize :/
+1 yılTurkiyede iş var evet ama işciye deger veren yok sendıka yok bı bok yok yanı sen uni mezunu olsan çalişirmisin inşaatta genelde karadeniz bolumude o işle ugrasiyor zaten egitim seviyesi ile alakalı bu
44 Yorumla- +1 yıl
Adamın evde bakacagı yoktur belkı cok zor iş çunku calişan mecburıyetten calişiyor bnde çalıştım cunku biliyorum
- +1 yıl
Doğrusu o :-) ama insan yata yata yatmaya alişiyor sonra zor geliyor :-)
calışmayı totoları yeiyo bizimkilerin ya isteyene iş cook ayak işi yapmam diyenler falan da var okudun tıp da doktormu yapmadık yazık cook aciz bir ülke oldu cıktı burası artık
01 YorumlaKürtler it gibi çok olduğu için başka çalışcak iş pek bulamıyolar bide vermiyo kimse onlara iş. Vermesinler de mk evlatları 5 tane çocuk yapmasınlar.
86 Yorumla- +1 yıl
Ben bu zamana kadar sınıfımdaki bir kaç tanıdığım kürtler de dahil adamlar istiklal marşı söyleyemiyor, gizli bir nefretleri var bize karşı ama biliyolar ki dışarı vursalar komaya sokucaz o yüzden MECBURİYETTEN susuyolar çoğu insan da buna kardeşlik diyor. Ellerinde olsa bizi bir kaşık suda boğarlar ben bu zamana kadar 1 tane kürtle karşılaşmadım adam gibi bu vatanı seven. Neyse 1 tane yaratık yüzünden başını ağrıtmayayım.
+1 yılKürt ve Türk kelimelerini bir arada kullana kullana bu ülkede Türk Kürt sorununu bizler var etmedik mi. ? Bu da benden sana bir soru olsun.
13 Yorumla- +1 yıl
Olmadığını tahmin ettiğim için yazdım zaten. Demek istediğim uzun vadeli bir toplumsal sürecte hep bazı şeyleri belkide kendimiz yaptık. Her iki taraflı olarak.
+1 yılBizim insanlarimizdaki sorun her uniyi bitiren devlet is bulucak diye beklemeleri öyle bir dünya yok güzelim kendini geliştirip piyasaya uygun adam olup aranan biri olucaksin ole evden atama beklemekle olmuyor senin + ne onu bakicaksin...
11 YorumlaNe diyesim varsa millet demiş zaten (; boş yorum da yapmayacaktım da duramadım ağzına sağlık Eylem'lerin için :P
01 YorumlaO inşaat muhabbetleride aynı pazarcılık olayı kimi nasılki pazarcıların çoğu Karslıysa inşaatçıların çoğuda kürt oluyor biraz da mafyacılık muhabbeti var gibi sanki yani o işlerin mafyası
23 YorumlaMilliyetcilik yapipta sacma sapan sorular sorma. Kürtlerin işci olarak calisanida var ama mutahitlik yapanida cok var sen onlari asagilamak istediginden dolayi oyle goruyosun. Milliyetci bir insan gercek manada musluman olamaz.
23 Yorumla- +1 yıl
Hayır kesinlikle boyle düşünmüyorum. Ayrımcılık aşağılama gibi bir amacım da yok. Cidden çok çok sevdiğim Kürt arkadaşlarım var. Ben sadece belli olması adına bu tabiri kullandım. Farkındaysan kendimiz için diyorum ki totomuzu kaldırmaya uşeniyoruz. Adam namusuyla çalışıyor. Bak inşaat var evde adam kafasını kaldırıp yan gözle bile bakmıyor. Önemli olan insanlık. Din dil ırk ayrımı yapmadım. dini dili ırkı farklı arkadaşlarım var hepsine saygım sonsuz insanlıktan nasiplerini almışlar ve onları çok seviyorum.
- +1 yıl
Saygısız ve ahlaksızın biri: Kürtler başka hiçbir işe yaramazlar da o yüzden
Sen: Onlar olmasa evleri kim yapcak totosunu kaldırıp :)
Bu ne demek o zaman? Resmen milliyetçilik yapan birine taraftar olmuşsun buda senin milliyetçi olduğunu gösterir. Sonrada müslümanım diye ortalıkta dolaşırsınız gerçekten yazık. - +1 yıl
Hayır şunu demek istedim. Sadece tek yorumuma takılıp kalma herkese bir açıklama yaptım. Adamlara b*k atmaya ne gerek var ki. Bizim Türkler totosunu kaldırmaz. Adamlar senin işini yapıyor onlar yapmasa kim yapacak. Alın teriyle para kazanıyorlar daha ne. Sen kendimi bu şekilde anlamaya şartlandırmışsın ne desem boş. Müslümanlığımı sorgulamak da sana düşmez.
+1 yılBen küçükken hep bir insaat iscisiyle evlenmek isterdim. Betonu kaldiriyor cok guclu diye dusunurdum :D
23 Yorumla- +1 yıl
sevgilim olmasa düşünürdüm :)
+1 yılit sürüsü gibi her evde 10 tane kürt var.. türklerin evinde en fazla 3 cocuk var anladın mı canım nedenini?
58 Yorumla- +1 yıl
Hep senin gibi orrrussspu çocuğu ırkçilar yüzünden birbirimizi yer olduk baban ananin deliği tuttrumadiysa gönder anani 10 çocuk verelim eline
- +1 yıl
iyi bir eğitim alamadığınız için bak havlıyorsunuz? neden çünkü aileniz blinçsiz bir şekilde çocuk yapıyor nasıl büyütürüm nasıl bir eğitim verebilirim düşünce sıfır... sizde bunun farkında yaş 30 olunca varıyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor ondan sonra isyan edip sağa sola saldırıyorsunuz şekil A da görüldüğü gibi.
- +1 yıl
fanta içmek isteyen war mı? :) :)
ne alaka ben nedense onları görmüyorum öyle çok inşaatlarda bana mı denk gelmiyo
01 Yorumla
+1 yılLaz'ım ve inşatta yasin calisir babama yardim ederim. Kürtler yoğunlukta falan değil ama var. Sebebi ise suriyeden gelmiş olmalari
11 Yorumlaİnşaatta bir gün çalış görürüm seni ben çalışmış biri olarak söylüyorum hatta 17 yaşında çalışmıştım size klavye başından herşey kolay geliyor zorunlu olması taktirde kimse çalışmaz
35 Yorumla
+1 yılÜlkemize dolup taşan Suriyelilerde inşaatlarda çalışsa hiç fena olmaz. En azından bir işe yararlar.
11 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 737 cevap paylaştı. Onların yegane varlık amacı bu olmalı zaten: Türklere hizmet etmek...
... bu topraklarda başka türlü barınma sebepleri olamaz...60 YorumlaKürtler amele olmak için yetiştiriliyor o nedenle olabilir
60 Yorumlaellerinden başka iş gelimiyor panpa :D geçen ARDahana gittim belediye binasının direği eğri :D:D onu bile yapamıyorlar o derece :s
24 YorumlaAmele ve usta cok ayrı seyler.. Kürtler insaat isinde ustadir o yuzden.. doguda fabrikalar holdingler yok eğitim yok bise yok.. napsinlar
61 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılayrımcılık yapmak istemem.
Ama herkes calışıyor.
ne alakası var ya?
sana öyle rastlıyordur
her ilden calışan var arkadaş21 Yorumla
+1 yılkürtler doğuştan ameledir o yüzden her amelelikte onlar var
80 Yorumla
+1 yılTayyip basbas bağrıyor. Milli gelir 10.000$ diye. "Madem bu ülke bu kadar zengin, halkı neden inşaat amelesi olsun ki?" diye sormuyorsun
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürtler bizim insanımız değil mi la dışlamayın sonra özerklik diye yırtınıyorlar haklı çıkarmayın şunları :)
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılniye eksiledin eksileyen arkadaş? Kürtleri dısladım mı? Soran arkadaş bence kürtler taşı sıksa suyunu çıkartırlar her işi yaparlar ama senin tabirinle bizim insanımız burun kıvırır kolay yoldan zengin olmak ıster bu yuzden
- Para & Ekonomi konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılYeter ya nerde gorsem kürtlere laflar atiyosunuz. Yeterr artik. Herkes bir ayrim yapmayin !
111 Yorumla- +1 yıl
Kes ya sen yazdigina bak. Yok bizim turkler yazmalar belli napmaya calistigin
- +1 yıl
Tamam sen popisin :D ugrasma kasinma da..
- +1 yıl
Evet seninle konusurken seviyemi dusurmusum sana yakin olmak icin pardon ;)
- +1 yıl
Hahahahahaahah :D birde buyukluk taslamazlarmi :D seni oyuncak yapip oynamiyim dikkat et ve kes sesini ;)
- +1 yıl
hii kavga var :D
Adamlar az paraya çok çalışıyor şaantiye şefleri eşşek gibi çalıştırıyor itiraz etmez bir kürt çalışır bu yüzden
20 Yorumla
+1 yılO is agir o kadar kolay değil. hem ege gore parasi az olan ve riskli bir is. ki bu is bile kalifey eleaman gerektirir
21 Yorumla
+1 yılgel buraya gör işsizliği o zaman işsizliğin kralı var.
01 Yorumla
+1 yılKürtlerin inşaatlarda çalışması konusunda katılmıyorum.
01 YorumlaMillet zaten iş beğenmiyor. Yıllarca oku ondan sonra amelelik yap yok bir de beğensin mi öyle işi.
13 Yorumla
+1 yılO nasıl bir tabir öyle direk ayrımcılık yapyosun
06 Yorumla- +1 yıl
Farkindaysan oyle bir yazmissinki cogu bu tepkiyi vermis
- +1 yıl
Tamam anladim artık herkes kurtlere karsi kin beslemis durumda cekemdkleri ne yani. Oyzden sert tepki verdm kusura bakmayın.
- +1 yıl
Aynen öyle :-)
Valla çok haklısın.. işsizlik die bişey yok.. iş beğenmiyorlar kendini beğenmişler.. illa masa başı olcak maaşta 3 bin tl.. yok yaaaa başka :-)
22 Yorumla- +1 yıl
tamam masa başı olmasın 3 bin tl maaş veren iş bul çalışayım?
+1 yılfırsatcılar
eğer okumadıysan ıs bulmak ıstıyorsan yapacaksın amelelık
YASASIN OKUMAK :))12 Yorumla- +1 yıl
iste fırsat bu fırsat
+1 yılKarın tokluğuna çalışıyolar burdaki ustaların verdiği fiyatın yarısını bile istemiyolar işte onlara kalıyo.
01 Yorumla
+1 yılYanlış biliyorsun hanımefendi kabasında onlar açısından araplar elektrik ve mekanikte türkler daha coktur ;)
114 Yorumla- +1 yıl
Angutlukmu mevcut? İnşaat işinde Gruplaşma vardır
arkadaşım seramik ve kaba kısmını kürtler, alçı sıva gibi kısımları araplar, mekanik ve elektronik işleri türkler yapar ergen kardeşim - +1 yıl
Alaycı takılmayın ozaman klavye den dolayı ve mobil olduğu için kelime hataları olabilir detayı sorarak birşey kaybetmezsiniz! 10 yıldır inşaatlarda calışıyorum iş dağılımı genelde böyledir
- +1 yıl
Tamam tamam kızmadım :)
- +1 yıl
Bidaha görmeyelim aynı hareketi sevgili kardeşim :)
Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum şantiyelerde eskiden genelde doğulu arkadaşlar çalışırdı doğru ama artık bu tabu yıkıldı şu an çalışanların çoğu batılı arkadaşlar
00 YorumlaKürtler başka hiçbir işe yaramazlar da o yüzden.
88 Yorumla- +1 yıl
Onlara bırakırsaaak bir deprem olsa tüm binalar gider :) hiçbir şey kalmaz ortada, üstüne birde onca insan yıkintilat arasında can verir...
(Maksat eğlence ciddiye almayın dediğimi yanlış anlaşılmasın)
İnsanlar da iş ve maaşi beğenmiyor o yüzden işsizlik var. İş arayana iş çok yoksaaa..
en kolay zengin olmanın yolu inşaat çılık adamlarda hırs yapıp çalışıyolar. sonucada gidiyolar
40 YorumlaKürt halkı zora alışık yetrki iş olsun da calisayim ewime ekmek. gotureyim
20 Yorumlaülkenin geleceği karanlık, nüfus artıyor, her taraf üniversite mezunu kaynıyor..
10 Yorumla
+1 yılAynen oyle. Gercekten ihtiyaci olan calisir bu kadar net.
01 YorumlaBasit zeka seviyesine sahip insanlar akılları sıra ayrımcılık yapmış bile. Sanalda takılmanıza kim izin veriyor? Gidin çocuk parklarında oynayın.
00 YorumlaAtropates ebene atlarim onlarda bizm kardesimiz senn gbi p**evenk degiller
00 YorumlaÇünkü onlar az para karşılığına calişiyorlar ondan.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkeze kendıne yakısanı yapıyor kurtlerede amelelik yakısıyor :)
50 YorumlaHerkes masa başında iş istiyor da ondan.
01 YorumlaMütahitler lazdır genelde işciler kürt:))
33 Yorumlainşaat işcisimi kaldı, teknoloji hepsini bitirdi..
20 Yorumla
+1 yılamele işi olmasın o:)
11 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler