Ve karşılığında ne yapılır?
Her şeyi kaçak olan bir bina var şikayet etmek istiyorum. Gelip yıksınlar istiyorum.
Arazi de müşterek bina yapım izni de yok suyu da kaçak elektriği de.
Her şeyi kaçak olan bir bina var şikayet etmek istiyorum. Gelip yıksınlar istiyorum.
Arazi de müşterek bina yapım izni de yok suyu da kaçak elektriği de.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
yapi denetime değil , belediyeye şikayet edeceksin.. belediye onemsemez ise cimer e bimer e yaz.. kaçak ise imar affına girmemis ise kesin orası yıkılır.
İmar affına nasıl uğrar mesela?
imar affina başvuru süresi bitti.. başvuru süresi bitmeden önce imar affi için basvurulmus ise devlete bi para ödeniyordu ve kacak yapilmis eski binalara ruhsat alinabiliniyordu.. şu ana kadar bu iş için başvuru yapilmamis ise simdiden sonra basvuramazlar zaten.. simdiden sonra kacak bina direkt yıkılır.
şimdi bu akraba herkese karşı gelip bina diktiler ben şikayet edecem ama aileme zarar gelsin istemiyorım. Göz göre göre herkes bakıyo öyle bina tamamlandı tamamlanacak. BEn şikayet etmek istiyorım. Adımızı verirler mi acaba?
cimer e bimer e yapilan sikayetlerde kesinlikle karşı tarafa isim kişi bilgisi verilmez.. için rahat olsun.
Kesinse yapacam çünkü ben hep evde olmuyorum Başka şehre çalışmaya gideceğim. anneme babama zarar vermesinler
şikayeti yapanın isim bilgisi karşı tarafa kesin verilmez.
Para ödülü vs. boşuna bekleme alamassin.
Para ödülü sadece kaçakçılık ve maliyenin kaçak vergi denetiminde olur.
Ne parası ya anlayamadım
Ödül bekliyorsan demek istedim. şikayet ilgili belediye imar müdürlüğüne yazılı ya da zabitaya yapilmali.
yok ya ödülde parada falan gözüm yok haksızlık bitsin bana en büyük ödül olur
Sikayet dilekçesi yaz hangi belediye sınırları icindeyseniz oranin imar. müdürlüğüne.
Adım verilir mi peki karşı tarafa?
Bazi durumlarda belediyede adami varsa verilir.. kaldiki cimere yazanlarin bile adi sikayet edilen kuruma veriliyor..
Tabi unutmuşum Türkiyedeyiz
Yani. ihbar mektubu yaz farklı bir isim kullan. ya da çevrende duyarlı birileri varsa sana destek olsun.
Kimse destek olmaz ya. Keşke sesimi duyurabilsem de işte zor gibi ailem zarar görür.
Dm yaz ben ilgileneyim
Ne yapacaksın?
Pardon ya az işim vardi. senin adina sikayet ederim. Istersen buda seni rahatlatir sanirim
Teşekkürler ama bir şey farketmiyor öyle de aslında
Rica ederim. Nasıl isterseniz.
Seni rahatsiz eden tarafi ne bu konunun. kaldiki imara aykiri ya da kacak yapılaşma bir sekilde izinsiz olursa yıkılır.
Haksızlık yapılması rahatsız ediyor. Müşterek yapı daha bölünmeden evi oturttular oraya. O bölgeyi belki mirasçılardan biri daha isteyecek? Bana düşmüyor bir şey ama haksızlığa gelemiyorum
Kendileri çözer sen dert etme bende sandim hazine arazisi. mali varsa hakkini arar birşey olmaz.
Çözemezler kimse ses çıkaramıyor. Ailenin en büyüğü yapıyor bu haksızlığı. Herkes korkuyor ben sesimi çıkaracam ama.
Anlaşıldı sende ailedensin.😃
Müşterek arsaya yapilan tasarrufdan dolayi diğer ortaklarin kaybi olmaz. aksine tasarruf yapan kisi zararli. cikar bence hic dokunma cunki onun yaptigi insaat daha sonra baska ortağa geçebilir ve o yaptığı masraf yanina kar kalir
Diyelim 4 ortakli yani bunlar kardes. kardeslerden birisi bir yapilasma yapti bu yapilan yapılaşma onun zararinadir. cunki paylasim resmiyet kazanmadığı sürece diğer ortaklar yapilan bina üzerinde hak sahibidir.
Ya işte sorun şu bölündüğünde diğerlerine baskı yapacaklar burayı almayacaksınız biz ev yaptık diye ve kabul de ettirirler. Bu arsa 8 kardeşin geldi en büyükleri olan şerefsiz dikti evi. Bana bir şey düşmüyor düşmesin de ben haksızlığa gelemiyorum
Buradan baya uzattik ya millet bizi miraz. hukucusu zannedecek..
Hiç bir sartta hissederlardan birisi itiraz etse hukuken o kisi birşey yapamaz.
Insaat dursun ben yapmiyorum sanada yaptirmiyorum demek farkli. ya da aranizda pay yapar bunu imara sokarsaniz sorun cikmaz.