Gece terörü yaşayanlar?

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle 24 yaşındayım onu söyliyim. Geçen gece saat 4.5-5 sıralarında korkunç bir olay yaşadım. Malum temmuz sıcaklarındayız pencere açık yatıyorum. Gece annem üstümü örtmek için odama girdi; uykuyla uyanıklık arası bir moddaydım ve olanca gücümle korku içersinde bağırmaya başladım karşımda onu görünce. Ama nasıl bağırıyorum anlatamam bütün bina duymuştur şükürki kapıya gelmedi kimse. Olayın sadece son bir kaç saniyesini net olarak hatırlıyorum annem korkma benim oğlum annenim diyordu bana sarılmaya çalışıyordu. Yaklaşık 15 saniye süren hadisenin sonunda bilincim yerine geldi ve annemden özür diledim, o da çok korktu. Düşünsenize gecenin karanlığına odaya giriyorsunuz ve uyuyan kişi çılgınca çığırıyor. Uykum tamamen kaçmıştı. İnternetten araştırmaya başladım; tıptaki ismi gece terörü imiş. Bu olayı geçen sene yine yaşamıştım arkadaşım bizde kalıyordu garibim gece ona yaşatacağım korkudan habersiz film izliyorduk kola cips vs.. Uyuduk ve gece rüyamda inliyormuşum (tabi o anlatıyor inlediğimi ben hatırlamıyorum) yataktan dikilip kalmışım. Burdan sonrasını hatırlıyorum. Karşımda gece karanlığında korka korka bana bakıyodu arkadaşzede. Onun bana baktığını gördüm ve avazım çıkana kadar bağırmaya başladım, ben bağırınca o da bağırmaya başladı:D, bir kaç saniye sürdü yine sonra noluyo lan ne bağırışıyoruz deyip kendime geldim. Uyanırken, uykuyla uyanıklık arasındayken karşımda birini gördüğüm zaman inanılmaz bir ürpertiyle bağırmaya başlıyorum. Neden böyle yaptığıma dair en ufak bir fikrim yok zerre anlam veremiyorum. Normalde hiçbir şeyden korkum yoktur gayet sıradan biriyim böyle şeylerle dalga geçerim hatta. Başıma gelmese asla anlamazdım bu durumu. Tıpta gece terörü veya uyku terörü şeklinde isimlendirilen bu durum genelde çocuklarda görülen bir durummuş ama ben 24 yaşındayım ve çocukluğumda böyle bişey kesinlikle yaşamadım. Yav yarın bir gün evlenince ben bunu karıma da yaparsam bidaha yüzüme bakmaz. Arkadaşlar bana bi akıl verin bunu yaşayan insanlar varsa burda yorum yazsın. Danıştığım bir kurum psikiyatriye veya nörolojiye gitmemi söyledi ama polislik mülakatlarına gireceğim ve son 2 sene psikolojik tedavi almamış olma şartı aranıyor. Ulan cinlendim mi yoksa anatomik bir durum mu? Bilemiyorum. Lütfen bunu yaşayanlar varsa anlatsın yalnız olmadığımı bileyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Gece terörü yaşayanlar?