yeni neslin ruh enerjisi tükenmiş herkes emiyor çünkü 20 yaşında bir kıza-erkeğe bakıyorsun hayatından en az 10 20 kişi geçmiş bir çok şeyi tüketmiş.
21yy dijital bir çağda yaşamaları bir yandan kültür kavramını bilemediklerinden aile baskıları. sosyal medyada özendirildikleri zengin ve eğlenceye dayalı hayatlar ile dayatılan kısıtlı hayat şartları arasında sıkışıp kalıyorlar. zaten gençleri anlayan çok eleştiren çok. örnek olan yok gömen çok.
bu gibi sebepler çoğaltılabilir.
ama ben bu çağda genç olmak istemezdim harbiden ruh enerjileri bitmiş dolayısı ile bedene görünüşe yansıyor sanırım126 Yorumla- +1 yıl
@alperüzdü konuyu bence sen anlamamışsın :)) konu güzellik ile alakalı değil ki "yinede güzeliz diyorsun" tabiki güzelsiniz hatta önceki nesillerdende güzel hatlarınız konu bu değil ki. konu şu fiziken hızlı bir olgunlaşma yaşıyorsunuz bu gibi durumlar da yaşadığınız ülkenin sosyolojik durumlarından kaynaklanıyor.
- +1 yıl
@alperüzdü hayır be güzelsiniz bizim neslin turşusu kuruluyor malum :D
- +1 yıl
harika anlatmışsın
En İyi Cevaplar
+1 yılHormonlu falan değiller dostum bunu kabuk edelim. İnsanlar süt toplanılan inek değil ya da yumurta veren tavuk değil hormon verilsin, aşağıdaki yorumları umursama. Bunun sebebi, yeni nesil anne babaların daha iyi beslenmesi olabilir yüksek ihtimalle. Şimdi 30’lu veya 70’li yıllarda anne babanın beslenmesi ile şu anki anne babaların beslenmesi çok daha farklı, daha iyi şekilde beslenebiliyorlar, daha çok yiyebiliyorlar. En önemlisi de genetiktir. Böyle bir durumun oluşmasında genetiğin payı çok büyüktür. Bazı insanlarda anne babadan genetik sayesinde vücut olarak iri, tip olarak daha olgun duruyor mesela ben de öyleyim. Ancak yine aynı nesile bakıldığında bazı insanlar yaşından küçük gösteriyor ve sayıları hiç de az değil. Böylelikle yeni nesilin hormonlu olmadığı buradan anlaşılıyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum; olgun olmak tip ve vücuda bakılarak anlaşılan bir şey değildir. Her şeyde olduğu gibi olgun olmak, kafada başlayan bir olgudur. Bir insanın karakterinde, öğretisinde, zihninde olgun olmak yoksa, dışı istediği kadar olgun gözüKSün. İçi boş olduktan sonra bir işe yaramaz.
40 Yorumla
nesil fiziksel olarak daha büyük doğuyor artık bu bir araştırma konusu. ama benim bildiğim oksijen çok olan yerde organizmalar büyük olur.
bide yeni nesil bizden daha çabuk bilgiye ulaşıyor artık. belki bunun bir açıklaması budur. ama sorduğunuz soru aslında bir araştırma konusudur10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenim de geçen gün bu durum dikkatimi çekmişti gördüğüm kız 15 yaşında öyle bir fizik yüzünde makyaj var ki benden büyük duruyor neden böyle olduğunu doğrusu ben de merak ediyorum biz neyi eksik yaptık ki şimdiki nesil gibi gözükmüyoruz
01 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum salak olduğum için kendimi suçluyorum simdi nesile bak biz neden maldik
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Evet bir ben şaşırıyorum sanıyordum bu duruma :D. Gerçekten yaşları çok büyük gösteriyor. Hatta bazen aileleri yanındaysa hangisi veli hangisi çocuk karışabiliyor. Bir okulun önünden geçtiğiniz zaman gerçekten çok şaşıracaksınız :D. Biz o yaşlarda tam tersine küçük gösterirdik ama şimdiki nesil gerçekten başka. Sadece görünüş olarak değil, teknoloji bilgileri, hayata bakış açıları anlamında söylüyorum. Ama görünüşleri çok da önemli değil. Önemli olan topluma, ülkelerine, vatanlarına ve ailelerine hayırlı evlat olmaları, büyük işler başarmaları
20 Yorumla
+1 yılYaşını gösterse ne olacaktı ki? Atıyorum arkadaş 25 yaşında fakat daha küçük gösteriyor. Fakat sen hayatında kaç tane 25 yaşında gibi gösteren kadın gördünde o kişinin o yaşta olmadığını söylüyorsun. Yani 25 yaşında biri senin gözünde nasıl görünmeli? İşte bunu sorgulamak gerekiyor işte. Bu hayatta kimseye yaşını gösterecek diye yazılı bir kural verilmemiş. E demek ki zorunda değil yani. Aynı şekilde büyük göstersede bu aynı olurdu yani onun gerçek yaşını bilmek senin ne yararına dokunacak? Küçük gösterseydi ne olacaktı? Böyle düşün.
06 Yorumla- +1 yıl
bilinmezden korkanlar var
- +1 yıl
@buzluusuu Valla böyle bie yorumu saçma buluyorsan senin akıl sağlığından süphe ederim ben yani
- +1 yıl
Burada kast edilen şey senin yazdığın şey ile çok farklı. Evet bir gerçek var yeni nesil beslenme hormon vb süreçleri ile daha iri daha uzun ya da daha farklılar. Ama özellikle kızları daha büyük gösteren şey kesinlikle yaptıkları makyajlar ve giyim tarzları. Her yaş yaşında yaşanması gerekirken sosyal medya beğendirme çabaları olsun 14 15 yaşındaki kızlar daha olgun olarak nitelendirdiğimiz kadınlar gibi davranıp bunları tarzlarına yansıtıyorlar. Daha yaşayacakları o zaman gelecekken bir de.
- +1 yıl
@buzluusuu sadece kendini göstererek milyon takipçilere ulaşıp zengin hayatı yaşayanları gördükçe dış görünüş olarak ortalama (yaş bilgi birikim açısından) ve kabullenilen bir görüntüde (fabrikasyon) görünme çabası bunlar hep rekabetten kaynaklı ki sürekli değişiyor zaten görüntüler de
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılErgenliğe giricek şeyleri çok küçük yaşta tuketiyolar ondan.
Mesela tavuk erken ergenliğe sebebiyet veriyor abur cubur fast-food. Hazır gidalar.
Eskiden kızlar 14 yaşına gelirdi hala ergenliğe girmemiş olurdu simdilerde 8. de bile giren VAR
Öyle olunca herseyleri çabuk büyüyor
Ayrıca dikkatimi çekmiyor değil görüşlerime cevap vermiyorsun son görüşüm olsun sana
Hayırlı geceler40 Yorumla Sağlıksız ve bilinçsiz beslenme bebeklikten itibaren yedirilen hazır mamalar gidalar meyve suları şekerli yiyecekler icirilen vitamin takviyeleri kullanılan ilaçlar hepsi hormon dengesi bozulmuş çocuklara sebep oldu. tabi pazardan marketten alınan meyve ve sebzelerde ki aşırı ilaçlarda buna dahil. sonuc koca cüsseli ama sağlıksız bı nesil
20 Yorumla
+1 yılBence makyaj giyim tarz vs bu tarz şeylerin anlamı genişledi.
Fenomenler de çoğaldı örn. 20 yaşında bir kız fenomen kaşların nasıl alindığını anlatıyor
15 yaşındaki kız ona da hitap eden bir konuşma olarak algılayıp ona özeniyor.
Vs bir sürü örn var 🙂10 Yorumla
+1 yılYaşindan küçük gösteriyorla ayni bu sorunun cevabi. Bak onun annesi, babasınin boyu uzun oluyor. Annesinin babasinin da annesinin babasinin... Ee çocuga olmayan genlerini nasil aktarsinlar? Uzun annenin, babanin evladi da öyle olur ; anne baba minyon mu evladi da öyle olur. Şimdi gidip de bunu sorgulaman çok saçma!!
10 Yorumla
+1 yılEvet ya o değil ben birisine abla bile dedim 😅 yaşını öğrenince çok pardon dedim benden küçükmüş. Çok büyük gösteriyorlar ve maşallah çok boylular ben mi cüce kaldım anlamıyorum 😅
10 YorumlaÜlke sorunları gençleri erken yaşlandırmış olabilir. Biz onların yaşındayken normal takılırdık fakat onlar yaşlılarla politik tartışmalar yapıyor.
20 Yorumla
+1 yılMakyaj şu bu olunca büyük gösteriliyor. Bide kilo ve boy. olunca artik biraz büyük gözüküyor. Kendimden biliyorum balık etliyim biraz ama makyaj yapmiyorum boyum 1.75 biraz büyük gösteriyorum ve biraz rahatsiz edici. Kiyafetlerinizi de yaşınıza göre secin. (:
00 Yorumla
+1 yılHormon falan diyenler olmuş ya ne alaka ne alaka gidin araştırın Allah için ya onların ve sizin yaşadığınız zamandaki hayat şartları beslenme vs. çok farklı
00 Yorumla
+1 yılBence yeni neslin ruhu hayat şartlarından dolayı erken yaşlanıyor onlarda buna ayak uydurmaya çalışıyor durumlar iyi değilse onların yapması gerek malesef bu.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 618 cevap paylaştı. Onu bende çözemiyorum reis, hormonları yüksek demek ki. Bir de bize bak, biz onların yanında daha küçük duruyoruz 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Yok kardeşim ben onların yaşlarındayken kıyaslamayı yapıyorum ben o zaman ufak tefek Bi şeydim çevremdeki arkadaşlarım hepsi de öyleydi şimdi halimden memnunum 😀
+1 yılEvet yaşından büyük gösterme şeysi var 16 yaşındaykende beni 22 23 24 sanarlardı. Z kuşağının geneli böyle ya
10 YorumlaEvet kızlar çok büyük gösteriyorlar yaş olarak erkeklerde o kadar fazla değil bu ama kızlar 18 yaşındaysa 23 24 gibi duruyor
10 Yorumla
+1 yılBen 23 yaşındayım beni 17 altı sanıyor çoğu kişi 🤣. Diğerleri hormonlu gibi sanki yanımda.
20 Yorumla
+1 yılvalla ben de bu sorunun cevabını çok merak ediyorum benden küçük gösteren bir küçük görmedim uzun zamandır :D
00 Yorumla
+1 yılKüçücük çocuklar bile makyaj derdine düşmüş erkek çocukları gidip saçma sapan protein falan kullanıyor. Hormonlular o yüzeen
10 YorumlaSanırım beslenmenin etkileri. Bu kuşak en iyi beslenme şartlarında büyütüldü, omegalar, vitaminler, takviyeler vs her şeyi aldılar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Bazıları son zamanlardaki yiyeceklerde bulunan katkı malzemelerinden olduğunu söylüyor ama ne kadar doğrudur bilemem.
00 Yorumla
+1 yıl15-16 yaşında kirli sakalları çıkan erkekleri gördüm pes dedim zaten kızlar 13-14 yaşında ama maşallah 1,70 boy var çoğunda su gibiler.
00 YorumlaBnden kaç yaş küçük kız ablam gbi duruyor valla nasl besliolar ne yediriolarda böyle bunlar anlamadm
10 Yorumla
+1 yılO zaman ben yeni nesil değilim herkes daha küçük sanıyor beni
00 Yorumla
+1 yılHormonlardan.. Yiyeceklerden.. büyüklere özendiklerinden..
00 Yorumla
+1 yılMesela ben dış görünüş olarak da kişilik olarak da olgunluk gösteriyorum dediklerine göre
00 Yorumla
+1 yılFarkında büyüyorlar. Beni de 15 yaşımdan beri 20 sanıyorlar şu an 21im hala değişmedi…
01 Yorumla
+1 yılHormonel besleniyorlar, bizim zamanimizda daha organikti yiyecekler şimdi hormonsuz yiyecek yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Makyaj kıyafet saç stili bu faktörler yeter sanırım
00 YorumlaEvet, katılıyorum. Ekseriyeti yaşından oldukça büyük gösteriyor.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Hormonlu besin sebebiyle. Tabi bu kötü bir şey, genç yaşta daha yaşlı görünmelerine neden olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHormonluyuz yeminle ben 19 yaşındayım 17 yaşında bir geliyorlar utanmasam abi derim 😂😂
00 Yorumla Çocuklarımız şimdiki yetişkinlerin tarzıyla büyüdükleri için onları örnek alıyorlar ve kendilerine ne yazık ki bir alan oluşturamıyorlar, yeteneklerinin farkına varabilecek potansiyele sahip değiller maalesef
10 Yorumla
+1 yılMakyajdan filtrelerden sosyal medya saçmalıklarından özenmekten olduklari halden cikmaktan dolayı her yasin güzelliği ve önemi vardir burda yasi kucuk kardeşlerim varsa bi tavsiye oldugunuz gibi olun olmak istediginiz gibi degil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen ya buyuk gosteriyolar, gecende yakısıklı buldugum erkege yurucektim, 15 yasinda oldugunu ogrendim🙄🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSence böyle göstermeleri iyi bişey mi kötü bisey mi? 25 yaşına geldiklerinde de 40 gibi gösterirler mi?
10 Yorumla
+1 yılGençler yaşından büyük gösteriyor diye bir genelleme yanlış da, yine de böyle bir izlenim varsa eğer muhtemelen kozmetik ürünlerdendir. Saç boyaları vs..
10 Yorumla
+1 yılBen 10 yaşındayken 20yasındakiler büyük gösteriyordu, ben 23yasındayım 15 yaşındakiler büyük gösteriyor nasıl iş bu
20 Yorumla
+1 yılMuhtemelen çağın getirdigi ozellik bizim zamanimizda internet o kadarda yaygin değildi o yuzden haberimiz bile olmazdi giyimden kusamdan. Tek bildigimiz oyun oynamak yani cocuklugun tadini cikarmakti.
00 Yorumla
+1 yılBen aksini düşünüyorum. Şimdi çok cılızlaşdılar annemlerin eski 18 yaşındaki fotolarına baksan sanki 3 çocuk sahibi kadın ve erkekler ama şimdi çoluk çocuk hepsi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Ben de anlamıyorum vallahi ben küçükler benden daha büyük görünüyor
00 Yorumla
+1 yılvallahi ben de sana katiliyorum canim ya cok haklisin aslinda o kadar buyuk gostermiyorlar en fazla 22 23 ama yine de buyuk
00 Yorumla
+1 yılSosyal medya sağ olsun ve hormonlu gıdalar erken yaşta yapilan makyajlar çok çabuk büyüme istegi ahhh ahh bi büyüsünler görcem ben onları
00 YorumlaSulak yerde yetişiyorlar. Ben çocukken benim yaşımdakiler baya büyük gösteriyordu ve ben aynı yaşa geldim artık benden küçükler daha büyük gösteriyor
00 YorumlaYaa çoğumuz hormonlu sanki ama küçük olupta büyük göstermek o kadar da iyi değil bazen 😅😅
02 Yorumla- +1 yıl
Mesela sen kim derki 18 yaşında olduğunu sjsjjs
+1 yılMakyaj yapmaktan ve hormonlu yiyecekler ile beslenmekten
10 Yorumla
+1 yıl25-30 diyecek kadar değil biraz abartmışsın en fazla 20 göstetiyorlar
00 YorumlaErkekleri bilemem ama kızlar makyaj yüzünden büyük görünüyor
00 Yorumla
+1 yılAy hiç anlamadım kuzenim 13 yaşında kız 19 gösteriyor
00 YorumlaÇünkü herşeyi o kadar hızlı yaşıyoruz ve tüketiyoruz ki. 20 yaşındayım ruhum80 yaşında.
00 YorumlaBakima vs daha fazla onem veriyorlar ondandir slzhxbsn ne diyim
00 YorumlaÖyle davranıyor ve öyle görünmek için ufak yaşlarda estetik oluyorlar.
00 Yorumla
+1 yılçocuklar biraz da büyüme ye hevesli olduğundan da büyük gösteriyor olabilirler
00 Yorumla
+1 yılGüzel görünmek için makyaj gıyım sonuç olarak büyük gösteriyorlar
00 Yorumla
+1 yılOnlar büyürken olgunlaşırken sen yerinde sayıyorsun demektir.
00 Yorumla
+1 yılBüyüme çabaları olduğu için makyaj delisi oluyo çocuk yaşta kocaman görünüyorlar
00 Yorumla
+1 yılMaalesef, ben onlardan küçük duruyorum 25 yaşındayım :)
00 Yorumla
+1 yılRekabet
Sosyal açıdan kolaylıklar sağlandıkça rekabet arttı00 Yorumlateknoloji gelişti, yeni kıyafetler, tarz vb vb derken olgun duruyorlar tabii
00 Yorumla
+1 yılVlla cidden ya ilk doğdukları halini merak ediyorum bazen hdjdjdjsk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence küçük gösteriyor yeni nesil tip olarak fakat ruhen ve bilginen büyük olan kişiler var yaşım şu şu diyince şaşırıyorum
00 Yorumla
+1 yılDışardan yedikleri için hormonlu gıdalar
10 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım