Kimseden karşılıksız sevgi beklemeyin
Karşılıksız dostluğa inanır mısınız?
Kimseden karşılıksız sevgi beklemeyin

Karşılıksız dostluğa inancım var ama karşılık beklemeden dostluk kuran sayısı çok az maalesef. Erkek erkeğeyse menfaatini düşünüyor, erkek kızaysa evlenme beklentisi oluyor. Bir erkek bir kız ile irtibatta sadece evlenme beklentisi ile mi iletişim kurar? Komik bu, en azından benim için böyle. Sınırlarını ve usturubunu bilen insanlara dert olmamalı iletişimde kalmak karşı cinsle.
İşin öte yanında, zaten toplumda tüm ilişkiler çıkar üzerine, maddi manevi...
Sonra geriye dönüp bakınca kimsenin hakiki dost olamadığını görmemiz de bundan sebep.
İnanıyorum fakat artık eski dostluklar eski arkadaşlıklar yok artık. Dostluklarda , arkadaşlıklarda da menfaat olur ama iyi menfaatlerdir bunlar iki tarafta birbirine bişeyler öğretir veya iyi doğru yolu göstermek için gayret eder. Şimdi bakıyorum en kötü ne varsa onları öğretiyorlar birbirlerine.
İnanmam. Karşılık her zaman çıkar sağlamak değil. Biriyle dost olduğunuzda ondan birşeyler almalısınız. Bu bilgi, alışkanlık , ders çıkarabileceğiniz tecrübeler vb. şeyler olmalı. Ondan birşeyler öğrenmeli ve kaliteli zaman geçirmelisiniz. Parasını yiyip onu enayi yerine koyarak kullanmak zaten dostluk değildir.
Şu şekilde bakiyorum. Çekirdek Aile hariç her ilişki karşilikli ve çikarlidir. Arkadaşim bana hoşuma gitmeyen bir şey söylese bende ona söylerim ya da ilgisiz davransa arayip sormasa bende sormam. Kimse çikarsiz kimseyi sevmez. Sana iyi davraniyor seni dinliyoki dostun olmuş zaten. Bence boyle
Cevap
41Cevap
Bitti... Tazeside yok bayatıda...
Size küçük bir anekdot; iyi gün dostu sizin eseriniz kötü gün dostu tamamen şansınızdır. Sizi karanlıktan tutup çıkaran bir el, bir ses, bir nefes var mı ona bakın. Çünkü karşılıksız dostluk karanlık çöktüğünde ortaya çıkar ve parlar. Bu iş biraz nasip meselesi olmakla birlikte insanın dışında gelişir. Yani dostunu seçemezsiniz!
Yok o benim kardeşim yok o benim en iyi dostum dediğiniz insanlardan en ufak bir yardım isteyin bakın nasıl topuk ya da kabız eş*k gibi kıvrandığını nasıl göreceksiniz.
İnanmıyorum herkesin gerçek yüzünü gördükçe iyi ki diyorum:/
Beğenebilir misin demediğin sürece beğenmeyeceğim. Sorry
😂
Gülme tamam mı? Ne o "beğeninn" emir verir gibi!!
Tamam o zaman
Bu hayatta karşılıksız sevgi içeren tek ilişki Anne_çocuk ilişkisidir
Haklı tespit
Dünya üzerindeki hiç biseyin karşılıksız devam edebileceğine inanmıyorum.. Sevgi, saygı, ilgi-alaka, şefkat, değer vermek/özen göstermek, güvenmek hatta sadece iyi güzel duygular değil kin, öfke, kıskançlık vs tarzındaki duygular bile beslenmediği sürece aynı hararetle devam edemez 😄
Abi ahlak gitgide bozuldu ve bozulacak artık bütün evlilikler ve dostluklar menfaate dayalı
Haklısın valla
Ya bu devirde gerçek dostluk ve sevgi aramak samanlıkta iğne aramaya benziyor
Ender de olsa bulunabileceğine inanıyorum. Yıllar süren bazı eski dostluklar böyle karşılıksız olabiliyor.
Bu devirde herkes menfaat ilişkisi içerisinde ne yazıkki gerçek dostluklar yok
İnsan etkileşim sebebiyle herşeyde karşılıklı yaşar. Dostluklarda böyledir. Tek taraflı olan tek şey vardır o da yaratılmaktır.
Karşılıksız dostluk olmaz hiç bir zaman sevgi bile bir karşılıktır.
Evet inanıyorum bu dünyada hala dost edinebilecek insanlar var
Onu anca hayvanlar yapar dicem de hayvanlar bile kim beslerse ona sadık oluyor
İnsanlar arası olmaz hayvanlara karşı beslenen sevgidir.
Hiç inanmıyorum insanlar masumiyetini kaybetti ya belki de hiç yoktu...
Karşılıksız dostluğa inanırım da karşılıksız arkadaşlığa inanmam :)))
Inanırım öyle bir dostta sahibim umarım yine kapıma çiçek bırakıp kaçar Manyak))
Ben bırakmıyacağım..
Soruyu beğenmicem, karşılıksız dostum olan 2 3 arkadaşım var şükürler olsun.. umarım sizlerede öylesi dostluklar nasip olur🙏
İnanıyorum, o kadar da çıkarcı değil bu dünya. Konu fotoğrafı da güzelmiş 😂 60-70'lerin bir Amerikan dizisiydi sanırım ama ismini unuttum.
Ben işte o 😏👈👈👈👈
Anlamadım
Benim o karşılık beklemyen dost diyorum
Heee 😄
Hihi
nankorlüğün moda oldugu bu zaman da hem dostluk hem de karsiliksiz olmasi 🤔 cok zorrrr
Ben birileriyle karsiliksiz dost olabiliyorsam. birileri de benimle. karsiliksiz dost olur
İnanıyorum. Ama kalbi büyük nadir insanlarda var bu
İnanırım ben çıkarcı yaklaşmıyorsam kimseye demek o tür insanlar da var.
Menfaatsiz ne güzel fazlasıyla inanırım ve öyle insanlar biriktiririm
İllaki bir güvensizlik duygusu oluyor, temkinli dostluklar daha iyi
Hayvanlardan ala dost olmaz. Çünkü artık insan kavramı bitti.
ne kadar istesem de karşılıksız gerçek anlamda bir dost yok bulunmaz bu devirde
sadece ve sadece Allah yolunda ve Allah için dost olanların birbirinden çıkarı olmaz bu kadar.
Kimseyi umursamayan biri olduğum için birimin beni sevmesini be yardım etmesini de umursamam. Bu yüzden ben sevsem yeter.
Nerde öyle dostluk. ?
Aşktta menfaat üzerine, dostlukta menfaat çıkar üzerine.
Paran varsa kıralsın
etrafımdaki tüm arkadaşlarım şeref yoksunu çıkarcı. bi tane düzgün arkadaşım yok. demek herkes aynı dertten muzdarip
Vardır illaki, ben öyleyim ama çok yorucu ve yıpratıcı oluyor bazen..
Buna anca kadir inanır 🤪🤣
Var öyle sevdiklerim ve sevenlerin karşılıksız sevenler var ümidinizi yitirmeyin merak ediyor şansız burdan beye özel mesaj da ata bilirsiniz
inanırım ama çok az var öyle dostluklar
#Bonjour
Dostluk mu kalmış bu zaman da.
Ben inanırım ama çok az
İllaki vardır ama ben pek inanmam
Ben artık hiçbir şeye inanmıyorum...
muhabbeti iyi değilse hiç kimse yardım bile etmez
Hayvanlar da evet. İnsanlar da hayır.
hayır inanmıyorum, kan bağı olması gerek ben böyle düşünüyorum.
hayır
Nasıl yani?
Karşılıkla bunun ne ilgisi var
😂
Artik inanıyorum ama herkese değil
Köpek kedi vs değilse pek inanasım gelmiyor
Evet çünkü kendim bazı kişilere karşı öyleyim
Köpeklerimden başka dostum yok
İnanırım, var bir tane ondan bende
Tabi ki. Olmazsa olmazdır benim için.
İnanırım çünkü kendime de güvenirim inanırım.
Evet ama nadiren olan bir şey bu.
Çok zor ancak olabilir.
inanmam her insanın birbirinden çıkarı vardır
İnsanın dostluğuna inanmam 😅
VAR bence karşılıksız dostlar
Evet ama çok nadir varlar
İnanırım öyle dostlarım var
Arkadaş konusunda şanslı olduğumu düşünüyorum
Bu hayatta herşey karşılıklı.
Öyle bir dosta sahip olmasam inanmam.
Inanıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?