Kimileri sol diyor, kimileri sağ diyor. Kafam karıştı.
Kemalizm soldur
Kemalizm sağdır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kemalizm Fidel castroyu hayran birakacak kadar iyi bir mazlum dostudur ezilenlerin yanindadir emperyalizmin düşman kalesidir. Milliyetcidir Türk milli kurtuluş savasini baslatmis yönetmiş ardından küllerinden yeni bir Türk devleti kurmuştur. Ezilenlerin lideri olurken onlari gulaglarda heba etmemiş yüceltmiş milliyetciyken demokrat bir şekilde irkciliktan kacinmis vatanini seven herkesi kökeni ne olursa olsun Turk üst kimligi catisinda toplamak. Gerçek sol ruhludur gercek milliyetçi halici humanisttir. Sağ değildir çünkü sağ olmak dindar veya milliyetçi olmak değildir. Bilimsel politikada sağ olmak kapitalist olmak tir bu Kemalizmin özelliği degildir.
Kemalizm ikiside değildir, ikisini de yaşayabilecek ortamı sunmaktır. Her ülkenin kendine göre bir devrimi olmalı aksi halde malüm kurulan yönetimler kan ve göz yaşından başka bişey elde etmez. Stalin, hitler, mao gibi faşistler sadece birkaç örnektir Kemalizm gibi kendimize has devrimimizle gurur duymalıyız. Buradaki ''kemalizm faşizm''dir diyen tatlısu devrimcileri muhtemel yaşları 13-25 arası kanı kaynayan gençler kömünizm gelse takır takır sağcı kesecek şahıslardır (!) Aynı şekilde islami yönetim gelse yine sözde müslümanlar dini kurtaracaklar (solcu öldürecek)
Sol diye biliyorum
Cevap
21Cevap
Kemalizm bir siyaset parçası değil, ayrı bir din diye ortaya atıldı etkisinde milyonlarca Müslümanım diye geçinen insan var.
yok artık sende uçtun
kürdistan gibi konuşmuşsun
Kemalizim tam ortasıdır ama Kral Max ve Engerden’de etkilenmiştir
Soldur, Kemalizm sağ olsaydı bu ülkede sağ sol kavgaları hiç yaşanmazdı
Ikiside degildir kemalizm gruplastirma ayirma degil birlestirmedir
Nutuk'u okumayanlarin yorumunu kabul bile etmem ben
Hiç birşey bilmiyorsamda bildiğim tek birşey var - atatürk iyi bir insan değildi.
Ataturk kotu bir insan evet su anda senin sicak evinde oturmani sagladigi icin. Evet kotu bir insan cunku senin dogru dini secmen icin devamli çalıştığı icin. Evet kotu bir insan cunku dort bir tarafi emperyalizimle kusatilmis osmanliyi bir T. C haline getirerek su anda demokratik olarak yonetilmemizi sagladigi icin daha binlercesi var ama sana bu kadari bile cok
Kulaktan dolma klişe olmuş bilgilerle bana gelme, gelirsende boş dönersin merak etme.
Merak ettiğim birşey var ; Atatürk alfabemizi değiştirdikden sonra eski dini kaynakları neden türkçeye çevrilmesine müsade etmedi?
Son olarak nasıl yaşarsanız nasıl ölürsünüz diye hadisi şerif var ya ! Siroz hastalığından ölmüş bir insan benim atam değil tayım bile olamaz ;)
buhari dahil olmak üzere türkçeye çevrilmiştir devlet arşivlerinde belgeleri mevcut+ölmüş biri ile alay etmek günahtır haberin olsun
Kemalizm sağ zihniyetindir. Milliyetçilik vardır içinde
Lan tabiki soldur, atam bu soruyu görse fenalaşirdi
Soldur cunku devletciligi savunur.
Sag olanlar liberaldir
kemalizm demek şimdilerde her tarafa çekiliyo. Atamın kemiklerini sızlattılar mezarda.
kemalizm sağ veya sol değildir. hem sağ hem sol unsurlardan yararlanan kendine has bir ideolojidir
Kemailzm ne sağsır ne soldur, ikisinin ortasindadir.
Sağ olması imkansız 😊 sağ tarafın çoğu bak hepsi değil çoğu nefret eder
kemalizm işine nasıl gelirse öyledir.
Kemalizm siyaset değildir, hayattır !
Kemalizm faşizm dir dostum
kemalizm orta yoldur :D
ikiside değildir.
Koyu sol'dur
ortacı onlar :D
bence sol
soldur
Resmindende sol tarafta olduğun belli oluyor
faşistlikdir