Düğün değil, nikah istiyorum?

Bizim saçma salak, para cebimi çok sıktı acaba nereye harcasam diye çok düşünülmüş düğün dedikleri bir adetimiz var. Nişan, kına, düğün falan istemiyorum. Hatta balayı da olmasa mis gibi olur. Yeni evimde TV karşısında k ı ç devirmek isterim 😂😂😂 haa illa olacaksa hafta sonu için bir yer yeter. Onda da otelden çıkacağımı sanmıyorum. Ya kardeşim çok mu zor sadece nikah yapmak? Allah EVLENİN NİKAHLANIN demiş düğün yapın dememiş ki! Milleti borca harca sokmaktan başka bir sey değil. Nişan olacaksa istemeye gelince aileler arasında yüzük takılsa kına da olmasa daha iyi ama illa olacaksa (aslında kına gelinin genç ve yasit arkadaşları arasında olurmuş) en fazla 40 kişiyle arkadaşlarım ve kuzenlerim birde damadın genç kuzenleri falan olsa nikah da da hayatım boyunca bir kere giyeceğim beyaz elbiseye binlerce lira harcamak yerine beyaz bir gündelik elbise veya pantolon gömlek evlensem çok mu zor? Nedir bu millete gösteriş el alem ne der telaşı? Bana ne el alemden ben mutlu olucam kardeşim? Dugune harcayacagim parayı evime harcarım daha iyi eşyalar daha iyi evler alirim belki gider kendime ev bile yaptırırım hiç bir isteğimden kısmam hatta birazını da yetimhanelere hayvan barınaklarına huzurevlerine falan bağışlarım gider ayak sevaba da girerim. Haksız mıyım? Benim gibi düşünen var mı?
Düğün değil, nikah istiyorum?