Aziz Nesin'in "Türk halkının %60'ı aptaldır" sözüne hak veriyor musunuz?

Şimdi seçimlere falan bağlamadan tarafsız bakalım olaya.

Türkiye'de ciddi bir cahil kesim var. Bunu kitap, gazete vs okuma oranlarından tutunda, sosya-kültürel alanda çalışma oranlarına kadar bu şekilde istatistliklerin hepsinde maalesef çok düşük çıkıyoruz millet olarak.

Peki Aziz Nesin haklı mı?

-Aziz Nesin bu laftan sonra tepkiler alınca ve Sivas olayları patlak verince özür dilemiş ve de yüzde 90 nı aptal diye düzeltmiştir.

-Bu laftan dolayi Aziz Nesin hakkinda kamu davasi acilmis, Nesin beraat edince de gazeteler* "aptalligimiz tescillendi" diye manset atmistir.

-Kadıköy'de bir apartmanın girişinde duvara "salağız ama çoğunluğuz" diye spreyle yazılmış kocaman bir şekilde.

Sizin görüşleriniz nelerdir?

Not : Bu bir özeleştiridir. Kimse burada milliyetçi olmasın. Fikir verecekler medeni şekilde fikirlerini beyan etsinler.
Güncellemeler
+1 yıl
Öncelikle bu soru o dönemlerde sorulmuştur ve sorulma amacı Kenan Evren'in "%92" oy almasıyla alakalıdır. Ben bugüne uyarlayarak soruyorum.

İkincisi Aziz Nesin'in kitaplarını okumayan sözde muhafazakar takılan insanların gelip burada "Gizli Kullanıcı" olarak sormasını anlamış değilim. Madem savunduğunuz değerler var kimliğinizi çıkarın öyle konuşalım derdim ama şimdi "Gizli Kullanıcı olarak söylemek istiyorum kimseyi ilgilendirmez" diye cevap vereceksiniz.
Güncellemeler
+1 yıl
Atatürk'ün "Türk insanı zekidir" sözüyle konuşan insanlar var burada onlar ayrı bir komik.
Atatürk Türk İnsanı zekidir dediğinde ülke elden gittiği zamanlarda gerek taktiksel olarak gerek fedakarlık anlamında Türklerin çalışkanlığına ve doğru karar verdiklerini işaret etmişlerdir. Bugünkü Türkiye ile o zamanı kıyaslayan zekadan yoksun insanlara selam etmek isterim. İşinize gelince Atatürk şöyle kötü dersiniz işinize gelince Atatürk'ten alıntı yaparsınız.
Bazı cevaplar haklı çıkarıyor Nesin'i.
Aziz Nesin'in "Türk halkının %60'ı aptaldır" sözüne hak veriyor musunuz?