Keşke xperlerimiz karşılığında bir meblağ onların tedavisi için harcansa. Evet bir Smalı meleğin kampanyasına destekte bulunurum manevi ablalık da denilebilir. Peki ya sizler...

Evet. Yapıyorum. Ama yetersiz kalıyorum biliyorum. Bu da benim içimi kemiriyor. Çünkü tedavisi milyon dolarlar…
Bu konuyu yaşayanları, bu konuyla iç içe olanları dinledim, çaresiz olmak çok zor çok acı ölümden beter.
Bu hastaya sahip aileler Sağlık Bajanlığınınnuygulamakarını, yaklaşımını anlayamıyorlar çünkü dertlerine tam çare olmuyorlar. Empati yapınca da onlara hak veriyorum.
Oysa ki Anayasamız sağlık ve eğitimin her Türk vatandaşına ücretsiz verileceğini söylüyor. Ama aileler tedavi için gereken parayı bulamıyor, göz göre göre ölümü beklemek ölümden beter diyorlar ve haklılar.
SMA (Spinal Müsküler Atrofi / Gevşek Bebek Sendromu) motor nöron hastalıklarından biri ve genetik. Beyin ve omurilikte kaslara emir gitmesini sağlayan sinir hücrelerinin (motor nöronlar) yıkımı sonucu meydana gelir. Hastalığın dört farklı formu var: Yenidoğan döneminden 20’li yaşlara kadar hastalık başlayabilir ancak küçük yaşlarda başlayan hastalık formları ne yazık ki daha sık görülüyor, daha ağır seyrediyor. Kesin olmamakla beraber ülkemizde yaklaşık 3 bin SMA hastası çocuk olduğu tahmin ediliyor.
Bu hastalıktan kurtulmak için:
1- Yakalanmamak. Nikah öncesi gerekli tahliller zorunlu olsa, doğum öncesi teşhisi mümkün hale gelse…
2- Doğum sonrası için Üniversitelerimizde özellikle bu konuya derinlemesine inilerek her türlü bütçe destek ve araştırma imkanı sunulsa, tedavisi ülkemizde yapılabilse, ilaçları ülkemizde üretilebilse…
3- Bu hastaların bedeli ne olursa olsun, her safhasında devlet babalığını yapsa ailelerin yükünü alacak şekilde tedavilerini üstlense, kanun ve mevzuattaki buna engel hükümlerin revizesi, mümkün değilse yeni kanun çıkarılması için tüm partiler birlikte çalışsa, bu da mümkün değilse Sayın Cumhurbaşkanı kararname çıkarsa,
4- Bütün bunlar da mümkün değilse, suistimal edilemeyecek şekilde bir fon kurulsa, bu fondan en acil olanlardan başlamak üzere tüm hastalarımıza kaynak sağlansa, bu fona bağış kolaylaştırırsa, bu bağışlar vergiden düşülse…
Bunlar benim şu an aklıma gelenler… Büyük düşünmek gerekiyor. Başarmak mümkün.
Allah yardımcıları olsun.😎💚
Cevap
7Cevap
Benim kanpanyaya da destek olabilirsiniz hem madi olarak hem de imza olarak. https://www.change.org/p/sma-hastalar%C4%B1-iyile%C5%9Fsin-bebeklerimiz-kurtulsun?utm_content=cl_sharecopy_28066662_tr-TR%3A5&recruiter=330261467&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition
Daha önceden imzalamıştım imzaladığım ve destek olduğum bir kampanyanın sonucu almak mutluluk verici :) Darısı Hifa ve Mirhana inşallah ve nice smalı meleklere tabi.
instagram.com/smali_bebeklr?utm_medium=copy_link bu sayfadan belki Muhammed bebeğin sayfasına ulaşabilirsin.
Peki, yine de teşekkür ederim
Devlet bu durumda ne gibi yardımcı oluyor, ben sürekli internette görüyorum ve gerçekten bu üzücü bir durum
Bugün bir masumcuk için popüler bir sporcu canlı yayın açacak inşallah umarım o masumcuğun tedavisi karşılanır. Seni çekemeyen sürekli - veren hasetçiğe de selam olsun..
Futbolcu değil fitnessla ilgilenen biri personel trainer da aynı zamanda.
Keşke xper karşılığında bir yardım kampanyası olsa dediğin gibi çok güzel olur bütün xperler feda olsun
Bu da imkansız. Daha önce köy okullarıyla ilgili böyle birşey söylemiştim olumsuz donut almıştım.
Bilemiyorum ki..
Xper karşılığı para bağışı olsa hepsini veririm
Bu da imkansız daha önceden köy okulu için böyle birşey önermiştim ve olumsuz donut almıştım.
Tek başımıza ne yapabiliriz ki...
Birçok şey.. En başta kampanyaları paylaşmak gibi her smalı meleğin gönüllü abi ya da ablaları oluyor onlar için çabalayan.
Ya İŞTE bir iki kişi olmuyor.
Toplumsal bir hareket gerek
Toplumsal hareket olsa bile bir yerden başlamak lazım..
Yani ben para yardımı falan yapıp
Sosyal medyada paylaşıyorum.
Elimden daha birşey gelmiyor.
Bu da yeter. Güzel yüreklilik için teşekkür ederim :)
Rica ederim.
Param olsa yaparım
Paran olmasa bile kampanyaları paylaşmakta bir yardım sayılır :)
Valla ben hayır işi yapmıyorum.
Yardımcı olun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?