Sağda solda internet mecrasında sayısız kez karşılaştığım bir durum var. turbanli kızların makyaj sevdası. sayisiz kez bu tartışmaya girip sayısız kez kendilerini bozmama rağmen mantık cercevesi dışında olsada kendilerini ve yaptiklarini savunmaya devam ediyorlar. inanc faktörü kişiye özel biseydir fakat anlamadığım su. Din kadınlara kapanmasini da emrediyor çünkü karşı cins yeri geldiginde kadının saçından bile tahrik olabiliyormuş. Sorum kadınlara çevrenizde illaki vardır böyle tipler. Hank musllumandir namazını kılar sözde ama 2 tane sure sorsan bilmez kafasında türban gotunde daracık bir pantolon yüzünde ise yarım kilo makyaj.. ben şahsen dine inanmayan birisiyim ama dini böyle kendi kafasına göre yorumlayan insanları görünce midem bulanıyor. sizin düşünceniz nedir?
Dinimizi Allah rızası için yaşarız. Bu tarz kişilere bir şey diyemem. Çünkü bu kulla Allah arasında. Ama müslüman, müslümanın kardeşidir. Bu yüzden gördüğümde uyarırım. Çünkü hem tesettüre girmek hem makyaj yapmak dinimize ters şeyler.
Kaldı ki Kuran'ı Kerim'de de bahsedildiği gibi ortalık 'giyinmiş çıplaklar'la dolu. Bu tarz kişilerin derinde sevgi eksikliği vardır. Çünkü insan göremediği sevgiyi, ilgiyle kapatmaya çalışır. (Sadece tesettür için söylemiyorum) Makyaj yaparak, dar giyinerek, kısa ve ince kıyafetleri tercih ederek dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ama hepsi de diyemem. Çünkü bazıları küçüklüğünde din hakkında doğru bilgilendirilmemiş.
~yani kişinin kendi isteğiyle ahiretini yakmasıdır bu durum. 🌻
İsteyen istediği gibi takılır. Benim seviştiğim bir kız vardı. Arkadan yapıyorduk kız kapalıydı. Önden yapalım dediğimde yok ilerdeki eşime ayıp olmasın diyordu.
bazi insanlar baba zoruyla, cevre baskisiyla, veya dikkat cekmek icin, kendini iyi gostermek icin kapaniyorlar , ama bahsettigim cesit insanlar dindar degiller.. Bir arkadasim vardi, kiz sorsan dindardan dindar, kapali, umreye gider sık sık, ama yuva yikti. Bu da yetmezmis gibi adamin ilk esinden olan kizini dusman belledi ve adamla 10 senedir gorusturmuyor dahasi, kizin dogum gunlerinde facebookunda bilerek kendi mutlu ailesinin fotografini oaylasiyor, yakin arkadastik bir zamanlar biliyorum, o kucuk kiz daha 3 yasindaydi, bana fotografini gonderip şu kucuk yilana bak falan demisti.. Yani boyleleri sadece dini kullaniyor ve sayilari cok fazla.. Namaz kilip gosteris yapip facebookunda kuran , ayetler paylqsan, ama kendi oz kizina tecavuz eden sapigi daha yakinlarda okudum.. Bunun yaninda acik sacik giyinen ama karincayi incitemeyen insanlarda biliyorum veya kapali olup dört dörtluk dini yasayan, pirlanta insanlari da, vrya asiri makyaj yapip kapanan insan da pirlanta gibi olabilir... bu goruntuyle ilgili birsey degil.. Demek istedigim gorunuse aldanmayip, rahatsiz da olmamalisin..
Resimdeki gibi kapananlar tesettürlü olmuyor ki. Bir söz okumuştum , net hatırlayamıyorum ama hatırladığım kadarıyla yazicam. " Tesettür demek bana bakma demektir , bana bakmadan geçme demek değildir!" O kadar doğru geldi ki bana... Tesettürün bir amacı var fazla dikkati üstüne çekmemek ama bunlar inadına dikkat çekmeye çalışıyorlar, dinden falan da soğutuyorlar gerçekten benim de midem bulanıyor bunlardan.
Tesettürün çeşitleri vardır ben açık birisiyim ama çıplak dolasmadigim ve üzerime birşeyler giydiğim sürece tesettürün evrelerinden birini gerçekleştirmiş oluyorum herkes için geçerli bu o kişiler tam anlamıyla tesettürlü olmasa bile tesettürün bir kısmını gerçekleştirmiş oluyorlar o yüzden kimsenin herşeyi tam olarak bilmeden ve kendisi dört dörtlük olmadan kimseye laf deme hakkı yok
Genelleme yapmak doğru değil. ben başlığı açarken genelleme yapmadım mesela. kendi açımdan bakacak olursam lise zamanında dini bütün bir insandım. hicbir şekilde ağzıma alkol sürmedim, asla bı kadinlada birlikte olmadım. cunku bakire bir kadınla evlenmek istiyordum ve eğer onun bakire olmasını istiyorsam bende olmaliydim.
Her türlü şeyin sulandırılmasına karşıyım. Evet aşırı makyaj konusunda haklısınız anlamsız oluyor. İşin özüne aykırı. Ama erkeğin de hiç bir kurala uymayıp kadını şekillendirmeye çalışmasını da sululuk olarak görüyorum. "kadının saçından bile tahrik olma" durumunu medeni insanlara ve çağa yakıştıramıyorum. 1400 yıl öncesinin gerekleri, hala günümü için gelinen noktada gerek midir bunu tartışmak lazım. Kadın istediği için örtünsün, erkek tahrik oluyor diye değil. Dediğim gibi kapalı kadın fetişi de var hem de bayaaaa çok. Çözüm bu değil. İşin özü de bu değil.
Ya bek anlatmak istediğim şu. dinin net bir şekilde kadına negatif ayrımcılık yaptığının farkindasin ve bu yüzden dini inancın yok diye farz ediyorum. ama bu kişiler hem bundan şikayet ederken hemde bu dini yaşıyorlar. dini yaşıyorlar demek doğru olmaz hatta.. dini işlerine geldiği gibi yaşıyorlar. kastettigim su Kişi ya dine inanıp gerektiği gibi yapmalı ya da yapamadığı için inanmamali Allah'ın gönlü kalmasın diye yarım yamalak yapmamalı Bu çevremdeki insanların 30 gun boyunca sektirmeyip oruç tutması bayram sonrası ise karıya gitmesi gibi bisey
Bunlar süslüman Müslüman değiller farz için değil tarz için kapalılar Allah rızası için değil kul rızası için yaşıyorlar Allah hidayet versin ne diyeyim başka bunlara
Olm beni ilgilendirmez zaten. Fikir danisiyorum sadece bunun özel bir nedeni var mı diye. Hani inanmazlar sadece hoş göründüğünü düşündükleri için tesettür makyaj yaparlar onların bileceği iş. kimseyi dini inancından dolayı yargılamak haddime değil. sadece mantığını anlamıyorum hani sen bunları yaptıktan sonra Müslüman olmuyorsun ki. bu günümüz partisindeki tiplerin din dersi verip seks kasedi çıkmasına venziyor
Farkında isen soru ile başladım yazmaya yargı ile değil. foto zaten internette olan birisi tanıdığım birisi değil. ya bu kadar kişi yazdı soruya görüş gereksiz duyar kasan bı tek sen varsın aralarında
Tamamda bu yanlışlar senin tercihin sonucunda oldu sonuçta. misal tesetturlu bı sevgilim oldu. bigun makyaj yaparken dinin fazileti türbanın neden istendiği hakkında konuştum ve Allah'ın dinini kurallarını begenmedin de kendince cover mı yapıyorsun dediğimde ayrılmıştı benden. ama sorsan en müslüman o, her şeyin en iyisini o biliyor