Yorumlarınızı yazın
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır tabii ki. Rahatlık , bolluk, Türklerin yapmak istemediği işleri yapmak para kazanmak varken neden gitsinler ki. Ayrıca Türkiye de Suriye mülteciler birliği partisi ( SMBP ) 😂😂 kurmadan, açmadan gitmeleri mümkün değil. 😂👍3 - 5 senete kadar gelir bu parti zaten. Sana da yani Türkiye de doğmuş gerçek bir Türk' e de kafa tutarlar yakında. Onlarında Türk kimliği var çünkü artık..
Bencede birgün bize karşı olucaklar ama bu gün bazı yorumlara denk geldim suriyelilerin bir kısmı ekstra bir maaş almadıklarını, vergilerini ödediklerini, asgari ucretle çalıştıklarını vb. İddia ediyorlar insan düşünmeden edemiyor gerçekte bize söylenenlerin ne kadarı doğru. Medya tarafından kandırılıyoruz gibi hissediyorum. Ülkedeki çoğu şey palavradan ibaret sanki.
Onlar bir odada 8 kişi yaşayıp herbiri çalışıyor, her firmada suriyeli var artık kaçak çalışan yani sigortasız. Kimisi hammallık yapıyor, kimisi de inşaat ta çalışıyor. 500 lira odanın kirası, geri kalan para cepte zaten. Üstelik hükümette biliyor bunu, devamlı da çocuk yapıyorlar Türk kimlikli çocuklar yani. Çocukları nasıl olsa istedikleri üniversiteye de sınavsız girebiliyor artık. Böyle bir imkan Amerika da bile yok. Demek ki biz dünyanın en süper gücü ve en gelişmiş ülkesiyiz 😂😂. Her şey oy için yaa, daha anlamadınız mı bunu. 👍
Malesef sana katılıyorum. Bizde ülkemizde zor şartlar altında çalışıyoruz. Belkide bu suriyeli nüfusu fazlalığı yüzünden iş olanaklarımız gittikçe azalıyor. İş yerleri Türk vatandaşına sigorta yapmamak, fazla maaş vermemek için yerine ucuza suriyeli çalıştırmayı uygun buluyor. Suriyelilerde bu durumdan şikayetçi. Herkesin bir derdi ne yorum hepsam hem doğru hem yanlış oluyor. Tam bir çıkmazın içindeyiz
Yarın öbür gün iran da bişey çıksa onlarıda alırlar emin ol. Siz iş bulmuşsunuz bulmamışsınız veya okula gidebilmişsiniz, gidememişsiniz onlar için hiç problem değil ki. Bu ülkeye faydalı olabilecek aydın görüşlü , çalışkan , bir faydası olacak insanları istemiyorlar bu ülkede. Çalıp çırpma , dolandırma, zarara uğratma gibi yetenekleriniz varsa o zaman baş tacı olursunuz bu ülkede..
Çok yakında ülkede doğru düzgün insan kalmayacak malesef. Ciddi bir beyin göçü var. Yıllarca okumuş emek vermiş insanlar bu ülkede emeklerinin karşılığını alamıyor ve başka ülkelerde daha iyi şartlar altında çalışmak istiyor. Gidenler nankör, vatan haini ilan ediliyor. Asıl vatan hainleride baş tacı ediliyor. Tek istediğimiz emeğimizin karşılığı ama o bile çok görülüyor iş beğenmeyen, savurgan bireyler olarak görülüyoruz. Halimiz içler acısı
Kesinlikle katılıyorum sana. 👍
Hayır neden dönsünlerki savaşmadan vatan kazandılar ekmek bedava su bedava vergi yok hastaneler ve bütün kurumlar hizmetlerinde bi kuruş karşılık vermeden bedel ödemeden yaşıyorlar
Vergi verdiklerini, asgari ücretle çalıştıklarını iddia, ükle ekonomisine katkıda bulunduklarını iddia ediyorlar. Türkiyeden gitmek isteyenlerde çoğunlukta. Bence 3 4 yıla kavgalar artar savaş çıkar.
Peki ben size bi örnek vereyim ve bununda çanlı şahidiyim 1 yıllık kiraları ev sahibine toplu bir şekilde Kızılay tarafından yattı
Ya ne vergisi ellerinde göçmen belgesiyle her tarafta her işlerini hallediyorlar SSK ya ihtiyaçları yokki
Hatta ve hatta kalörüferli dairede oturupta kömür yardımı alıyorlar
Asıl srunumuza onlara verilen fazla faklar yüzünden oluyor zatten. Madem bunlar artık TC vatandaşı oldular onlara verilen bu ayrıcalıklar son bulsa onlarda bizimle aynı haklara sahip olsa çoğu sorun çözülecek bence
Cevap
3Cevap
Neden dönsün ki TC Nin her türü desteği var onlara
Ama onlar destek görmediklerini iddia ediyorlar kime inanmalıyız. Belkide bizim öyle düşünmemiz isteniyordur.
tamam öyle düşünelim diyelim destek yok o zmn nedennhala burdalar bayramda ülkelerine dönüp bayram sonrası neden geri donuyorlar
Bu ülkede neye inanacağımı bilemiyorum. Hep bir soru işareti var
Sende benim gibi yap kimseye hiç biseye inanma 😂
👍👍😊
Sen Amerika'ya gitsen dönermisin
Donmez
Dönmezler
Savaş bitince doner
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?