Nasıl bir düzen bu?

Oğlumun sünneti için bugün devlet hastanesine gittim, doktor bana mesleğimi sordu söyledim, sonra bana 26 Ağustos ancak uygun dedi. O dönemde çalıştığımı söyledim. Bana sizin meslek grubu zaten ukala oluyor dedi. Bize pasta börek sarma yaparsan, bana da bir trabzonspor forması alırsan daha erkene alırım dedi. Yiyecekleri falan anladım da forma konusunu anlamadım dedim. Benim cümlemin üstüne cümle kurma kabul ediyorsan boşluğa ayarlarız dedi. Forma olayını şaka zannettim, rüşvet istiyor diye düşündüm. Ücreti neyse öderim dedim. Yarına yapalım. Çok konuşuyorsun ben sevmem bana cevap veren insanı, paran varsa özele git dedi. Sonra yanındaki hemşireye sordum forma konusunda ciddiydi ve karşı cevap istemiyor, sadece evet demeniz gerekiyordu dedi. Gerçekten anlayamıyorum nasıl bir düzen, nasıl bir sağlık sistemi bu?
Güncellemeler
+1 yıl
Şikayet konusunda açık açık iki memur ve hemşire ile konuştum. Bizim için (sağlık alanını kast ediyorlar) şikayet etseniz de birşey olmaz bilginiz olsun dediler. Soruşturma açılır sadece dediler. Gerçekten ilginç bir durum.
Nasıl bir düzen bu?