Bazı aptalliklarim. sonucu bu sene sınavım kötü geçti ve ben 21 oldum ama her şeye geç kalmış hissediyorum arkadaşlar ağlıyorum her gece ailemi mutlu edemedim olmayacak insanlar peşinden gittim duygularıma yenik düştüm insanlara vakit ayırmaktan kendime ayıramadim söyleyin ne yapayım kendimi öldürmek istiyorum sigaraya başlamak istiyorum söyleyin ne yapayım sesim güzel ama para yok ki gitar alayım her şeye geç kaldım 21 oldum ama her şeyden mahrum oldum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Değil bende 18 yaşında kazanınca boşladım üniversiteeyi 22 23 yaşlarında tekrar girdim şu an 1 ini okuyorum 2. side kısmetse bu sene okuyacagım geç degil kendine güven.
Ne okudun ve ne okuymayi düşünüyorsun
2 yıllık bir bölüm okuyordum örgünde ondan kaydımı sildim.4 yıllık auzefe geçtim kendi kendime düşündüm bir örgün egitimde okursam fena olmaz dedim bu senede girdim karar vermedim daha bu senekine puana göre hareket edicem.4 yıllık spor bilimleri okuyorum şu an.
Peki sınıfta 20 li yaşlarda olanlar var mıydı
Hepsi öyleydi 40 bile vardı vallahi bak tam yaşındasın üniversite okumanın hemen şimdi harekte geçersen çok iyi olur sınav için başarırsın.
Yani boşuna mı kendimi harap ediyorum ben ben herkesi 17 18 sanıyorum ünideki
Her yaştan insan mevcut 18 de var 22 de var 25 de var çok var çok 40 da var daha yeni sosyal medyada haberini gördüm 74 yaşındaki biri tıp fakültesinden mezun olmuş. Artık insan ne okumak istiyorsa okur kimse karısamaz ki zaten kızların askerlik derdide yok gir bence hedefine ulaş.
Eğer gireceksen reklam gibi olmasın ama çok yararını gördüm Türkçeden Rüştü Hocayı dinle youtubedan acayip yararlı benim Türkçe dogru sayım 19 20 lerden aldı 27 28 e çekti yararı çok.
25 yasındayım ben diyorumki 30 yasında okurum üniversiteyi slkadjfşalksdfjşalsdf
Ne okumak istiyordunuz
üniversite
Anladım bölüm olarak
fark etmez laksjdşflasd
Hayır geç değil benim sınıfımda 35 yaşında 1 çocuklu bir anne vardı, çok iyi kadındı konuşurduk baya
20 li yaşlarda kişiler var mıydı peki
Vardı. Hatta ben üniversite 1. Sınıfken 18 yaşındaydım.
Anladım bu düşüncelerden nasıl siyrılabilirim peki :(
Şöyle ki, etrafına bakabilirsin. Başarı hikayeleri okuyabilirsin. Üniversiteyi 3. 4. Mezuna kalışında kazanan kişileri araştırıp onların yaptığı konuşmaları dinleyebilirsin bence motive edici olabilir. Çok ama çok zeki bir arkadaşım vardı, eşit ağırlıktan ama matematik zekası çok yüksekti. 3 yıllık mezuna kalışının ardından çok güzel bir devlet üniversitesinde atp okuyor. Ayrıca fitness eğitmenliği için sertifika aldı, hem çalışıyor hem okuyor. Yani ne kadar çok kendini çaresiz de hissetsen pes etmediğin sürece hayat seni bir süreden sonra tutup bir yere koyuyor. Vazgeçmemeye ve etrafındaki olumlu örneklere odaklanarak bende onlardan biri olabilirim de ve kendini daima motive et.
sanki 50 yaşına gelmiş gibi konuşuyorsun geç değil tabii ki 🤧
Ama herkesin alay konusu oluyorsun
Hiç geç değil kardeşim pes etme istiyprdan çalış bu send gir
Bu 3. Senemdi çok kötü geçti tyt o kadar kötü ki kucuycuk yeğenleriniz bile sizinle dalga geçebiliyor
İnsanlar hep eleştirir ne başarırsan me kaybetsen de bu farketmez onları umursama
Orası öyle peki bu psikolojiden nasıl kurtulabilirim geç kalmışlık hissinden insanların düşüncelerini görmeme fikrinden
Tanrı inancın var mı
Evet var
Neden sordun
İnsan günah işler ve yanlışını doğru dite diretir bazen ama tanrı şaşmaz ve bizim için daha iyisini bilir isteğimizin ötesinde ki hayırı görür yaptığın her şeyi onu memnun etmek için yaparsan o da saf kalple ona yaklaştığın için seni teselli edecek ve yöblendirecek güce sahip belki de insanlardan çok onun hoşnutluğunu düşünmen ve ona güvenmen ondan destek alman sana daha iyi geleceltir
Gerçekten bu yönden hiç yaklaşmadım bu bana iyi geldi teşekkür ederim herkes bir yarış halinde malesef şu yasta okul okunmalı şu yasta gidilmeli vs vs benim hatalarım var ben gereken özeni göstermedim sonuçlardan aham şaham bir şey beklemiyorum ama biliyorum ki gerçek anlamda çalışsaydım kazanırdım ama işte millet yapamıyor edemiyor canım zannediyor bu beni üzüyor keşke millet kavramı olmasaydı keşke
Onlara kızma kavga edip tartışma tanrı sözüne sadıktır onlara öfkelensen bile sabredersen erdeminle tanrıyı memnun edersin ve ödüllün rabden olur. Ben de okulda çok sorun yaşadım yaş konularında falan insanlar hemen bi şeyş yapınca yapamayanı yargılar ama bilmez ki kendi yapamadığı ama yargıladğı kişinin yaptığı da bi sürü şey vardır. Üstelik bu sınav zekanı değil çalışmanı ezberini ölçüyor olabilir ki zor şeyler yaşamış odaklanamamış olabilirsin kendine bak insanları bağışla anşayışlı ol ve elinden geleni yap tanrıya güven ona inanıyorsan gerçekten güven inan ona seni yönlendireceğine
Değil ya iyi bir bölüm kazanırsan zaten onlarında seninki gibidr
Hukuk istiyorum
Ama çok kişi dalga geçiyor artık gitmiyor musun diye
Benim tanidigm hukuk icin tip icin senin yasinda defalarca mezuna kalanlar var zekilerde yani en iyisini istiyorlar
Hiç gitmemekten iyidir en iyisine gitmenede gerek yok eline meslek gecebilcek bir bölüme gitsen yeter
Haklısın ama insanların dillerine oranga vuramıyoruz işte ben İstanbul'da istiyorum normalde okuma isteğim yoktu benim som bir iki yılda ama yapamadım işte İstanbul'da hukuk okumak istiyorum yaşıtlarım evleniyor amacım evlilik değil ama ne bileyim biraz da benim hatamdı ben fazla özeni gösteremedim bu yüzden bu hatalardan ders çıkardım ama geç oldu sanki bir grupta böyle bir konudma geçmişti demişlerdi işte 3 4 e kalanın aklından şüphe ederim psikolojik sorunları olduğunu düşünürüm vs vs böyle baya kötü hissettirmisti bana ve resmen dalga geçmişlerdi
Ben tıp okumaya 24ümde başladım geç değil
şu an kaçıncı sınıfsınız
5 sayılır
Vayy çok güzel yaa
Sınıfınızda herkes küçük yaşlarda miydi peki
Evet 17 yaşında olan bile vardı :)
Sizin yaşlarınızda ya da 20 li yaşlarda kimse yok muydu peki
Vardı, benden 1 yaş küçük vardı 2-3 yaş küçük... ama benim olduğum dönemde en büyük bendim hala da benim :)
21 li 22 li yaşlarda miydi yani
Mutlu musunuz buarada nasıl hissediyorsunuz
Açıkçası yaşıtım az olduğu için çok arkadaşlık kurmadım gereksiz ki zaten benim karakterime aykırıdır. Az öz seviyeli genelde ders üzerine kurulu... hem böyle olması derslerime daha çok odaklanmama sebep oldu
Hayır eğitimin yaşı yoktur sakın öyle düşünme
Ama insanlar dalga geçiyor
Dalga geçen insan ların hayatına başarı öykülerine Bi bakarmısın. rica etsem. Hayat senin hayatın bilgi birikim attığın Bi adımı bilerek atmak sonuçlarını en net görerek atmak kadar güzel. Bİ alanda uzmanlaşmak kadar güsel Bi duygu yok emin ol.
Yani hayallerinin peşinden koş mu diyorsun
Evet kesinlikle koş ama gözünde gözlük kulağında kulaklık olsun. Çevrenden gelen hiç Bi olumsuz tepkiyi alma da saniye kafana takma da. Benim çok çok danışmanlığını yaptığım kalbur üstü diye tabir edebileceğimiz insanlar var ve hepside 30 yaş üzerinde Bi eğitim maratonunu tamamlamış bazıları yetmemiş 2 3 fakülte okumuş. Hayat kolay değil yere düşünce seni elinden tutup kaldıran kimse olmaz buna çok yakın dediğin kişilerde dahil. Bir kardeşin bir abin bir büyüğün veya yazıhanesi ne randevu alıp gittiğin bir sosyolog olarak gör ve durma koş hayallerine yürüme koş bu koskoca hayat bu Her gün üzerine doğan güneş senin. Kimsenin gölgelemesine izin verme
Yaa sen nasıl kral bir insansın ne iyi geldi Allah bin kere razı olsun sizden gerçekten benim böyle sizlere ihtiyacım varmış yaa ben hatalar yaptım evde kaldığım vakitlerde çok çalışamadım nasıl zaman geçti anlamaidm bile baktım 21 olmuşum ve bu sene sınav puanımdan emin değilim emin olsamda istediğim yer gelmeyecek biliyorum bu yüzden diyorum ya istemediğin bir yere gideceksin ya da tekrar kimseyi takmadan devam edeceksin ben hatalar yaptım ve bunlardan pay çıkardım pişman oldum çok pişman oldum hemde ama çevrem en küçük yeğenlerim bile baja üniversiteye hala girmedin diyorlar ben s*lak değilim ben sadece psikolojik sorunlardan geçmiş ve bunları kimseye anlatamayıp içinde öldürmüş genç bir kızım ailem. bile yok evlatligim ben küçükken bunun ceremesini okulda çok çektim sonra kendimi rahatlığa vurdum tembelliğe vurdum şimdi toparlamaya çalışıyorum
Şimdi nasıl söyleyim bu tabir doğru olur mu bilmiyorum ama "Zararın neresinden dönersen kardır" derler ya ha işte sen sadce zarar İn olacağını gördün yolun başındasın. Silkelen Bi kendine gel. Otur sakin kafayla kendini Bi topla eline Bi kağıt kalem al Bi tarafına geçmişi yaz eksiklerin artıların diğer tarafıda gelecek yaz ve bak. iyi kötü doğru yanlış Bi dünya eksini artını göreceksin ama diğer tarafta koskoca bomboş sadce senin yğklemenle şekillenecek koca Bi hayat sana kucak açmış seni bekliyor ve sen gitme diyenlere inat yürüyerek değil koşarak git o hayata. Allah senden de razı olsun okuyup anlayıp değer verdiğin için. Ben burda mesleğim icabı bulunuyorum. Ne zaman aklına takılan bişe olursa yaz lütfen. Gün içerisinde gördüğümde dönüş yapar bilgi veririm. Elimden geldiğince. Ama senden ricam sabah kalktığında güneş senin için doğmuş olsun yüzümdeki gülümseme kalbindeki o tatlı sevinç kalbinin atışı taaa ordan bana gelsin olur mu
Bu yorumunuzu ss aldım bunu moralim bozuldukça okuyacam vee kendime bir şeyler katmaya calısıcam iyi ki var sizin gibi insanlar
Allah razı olsun gönlüne yüreğine sağlık. Ne zaman ihtiyac duyarsan yazabilirsin başım üstünde yerin var. Senden tek ricam önce sen kendine inan o zaman yağmur damlası değil sel olur önüne ne var ne yok katar götürürsün. Saygılar sevgiler hürmetler
Hayır hiç geç değil otur şimdiden başla çalışmaya
Orası öyle ama dalga geçiyorlar hâlâ gitmedin mi diye
Takma sen onları kafaya. Kim ne derse desin kendini geliştirmeye bak
Hayır değil