Emekli maaşı 1600-1800 tl mi ben boşuna mı vergi verdim ya bu ne lan?

Çok sinirliyim sen git yıllardır 5 bin 7 bin brüt prim öde, yılda iki prim al tavandan yatır. Engelli emeklisi olunca avantajlısın de (engelliyim bu arada,20 yıl çalıştım geçen ay emekli oldum) vergiler cillop gİbi kesilsin. Emekli olmaya gelince cıkan sonucları hesap edip aylık hakediş emekli maası 1600 1800 alacağını öğren. Nerde la benim diğer param nerde? Bosuna mı verdim la ben o vergileri. Özelde aldığım maas 5 bindi yan haklar yemek diğer şeylerle Birlikte 6-7 bin neti buluyordu. Şirket herkesin yan haklarda ne varsa sgk ya bildirdi. Yılda 2 prim alıyordum 11 ayda tavandan yatıyordu 26.000 bilmem ne , 12 ayda sgk devir alıyordu acıkta 3 bin para kalınca 6500 brüte 3000 brut dahil edilince 9500 brut olarak bildirim yapılıyordu. Küçük hediyeler ya da yemek çeki vs olunca da sgk ya bildiriliyordu. Bende sevindim yüksek para alırım dedim. Yooookkk nerde? Günü gününe emekli zamanım doldu. Hiç bos yılım yoktu. Ben çok para harcamadım hayatımı fazla yasayamadım gıdım gıdım biriktirdim acil ihtiyaçlarımı tamamladım arkadaslarım gibi ona buna para harcayıp alısveris yapmadım ya. La ben bu parayla napacam? Dalga mı geciyorsunuz diyesim var. Kesilen paralar bu kadar mı emekli maası olur yazık ya hakkım helal değildir. Kimse kusura bakmasın buna da yeter demeyin, birşey alabiliyor Musunuz? En son ne zaman kendinizi iyi hissedip istediğinizi aldınız? Ya da yaşadınız? Ya da en kötü tatili ne zaman yaptınız? Elektrik su yakacak vs zam zamdan para yetiyor mu? En son ne zaman dısarda keyfinizce kahvaltı ya da yemek yediniz? Kendinizi ne zamandır şımartmadınız? Ben iyi yaşamak için emekliliğim keyfini sürmek isterken, onca eziyeti cektim rahat edecem param çok düşük olmaz ama 2500 3000 olur herhalde dedim. Açlık yoksulluk bu ya
Güncellemeler
+1 yıl
Amcamla babam ben çocukken sgk girişi yapmışlar, o erken sgk girişi sayesinde engelli emekliliğim 20 yılda tamamlandı şükür. Normalde 16 yıldı 18 e yukseldi daha sonra da 20 yıla yukseltı devlet. Her engellinin emeklilik yıllarınını arttırdılar. Zaten ben lisede başladım calısmaya. Yazları full çalıştım üniversitede de bos durmadım çalıştım hep.
Emekli maaşı 1600-1800 tl mi ben boşuna mı vergi verdim ya bu ne lan?