Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda sürekli Atatürk ü seven Müslüman olamaz dinden çıkar şeyleri duyuyorum. Müslüman olmadığını söylüyorlar. Müslüman değilse de ben onu Müslüman olmadığı için değil ülkemiz için yaptıkları için seviyorum. Saygı duruşu 23 Nisan falan filan. Bunlar gerçekten günah mı? Ben Atatürk ü çok seviyorum. Müslüman olmayışını (eğer öyleyse) bu özelliği için sevmiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAtatürkün dinine göre yargılamak bize düşmez Atatürkün yaptıklarını tartışırsın ama iyi ama kötü Mustafa Kemali tartışamazsın ülkeyi dağılan bir orduyla tekrar kurtardı 1923 den sonra yaptıklarını tartışırsın ancak ne dinini ne özel hayatına karışamazsın sorgulayamazsın bize düşmez şu an Atatürk diğer tarafa gitti hesabını kendi özel hayatıyla sorguya çekilecek biz çekecek yetkide değiliz sevmek günah mı oda tartışılır sen seviyorsan sev ancak bu sevgi tapınmaya geçerse günah olur
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk din düşmanı değildir. Diyaneti kurdu insanların kuru kuruya okumaması için okuduğunu anlaması için kuranı türkçeye çevirdi. Belgeleriyle kanıtlıyorum Atatürk din düşmanı değildi diye ama aşağıdaki gibi koyun bir arkadaş olunca anlamıyorlar cahiller. Belgelerin sadece bazıları;
https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/genel_kurul.cl_getir?pEid=64981
https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ugur-dundar/ataturk-din-dusmani-degil-buyuk-bir-din-dostuydu-5561520/amp/
https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ugur-dundar/ataturk-ve-kuran-6120118/amp/
https://www.google.com/amp/s/www.yenicaggazetesi.com.tr/service/amp/-163220h.htm
https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Mustafa_Kemal_Atatürk%27ün_dinî_inancı15 Yorumla- +1 yıl
İlber Ortaylı bile açıklama yapıyor bu konu hakkında ama hala ak çomarlar adama din düşmanı diye iftira atıyor cahiller
- +1 yıl
İşlerine gelmiyor. O kadar acizler ki. O kadar küçükler ki. Milletin egemenliğinin ne anlama geldiğini, verilen kararların ne olduğunu, sonuçlarının ne olduğunu tartışacak kafa bile yok.
- +1 yıl
Aynen öyle aga mevlana demişya bir delille 40 alimi yendim 40 delille bir cahili yenemedim diye işte ondan… burdan uzaya yol olacak kadar delil sun bunlar yine bildiklerinden vazgeçmez
- +1 yıl
Artık takmamak lazım. Kuru gürültüler :D
- +1 yıl
Aynen öyle cahilliklerinde boğulsunlar
- Gündem konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılYa burakın lütfen bu deli saçmalarını Atatürkü siyasi mazeme yapmasınlar lütfen Atatürk müslümandı ve Müslüman bi şekilde defnedildi Atatürke bi dünya saygı duyuyorken Atatürk Müslüman değil diyenlere camii yimi yasakladı kuranı kerimimi kaldırdı oruç tutulmasına yasakmı getirdi yapmayın lütfen Müslüman değil falan diyenlere kulak asmayın ama Atatürk peygamberde değil tabi
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
12Cevap
+1 yılAtaturk muslumanoglu muslumandir. Kendiside benim. hemserimdir. Ali Riza bey makedonya üsküplüdür. Ataturk dinsiz olsaydi meclisi kurani kerim ile hoca ile acmazdi. Ataturk dinsiz olsaydi eşleri kapali turbanli olmazdi. Ataturk dinsiz olsaydi kurani kerimin turkce mealini yaptirmazdi. Yaptirdiki okuyup anlayalim diye. Ataturk dinsiz olsaydi diyaneti kurdurmazdi. Sayayimmi? Dinsiz mi ariyorsun ondan sonra gelen o-c ismet inonudur.
37 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederimmmm
- +1 yıl
Hahaha Ataturk dusmani bi or-ospuda herkese eksi basmiş. Kesin buda ismet inonunun torunudur asdgkl
- +1 yıl
Ben zaten o İsmet İnönü denen s*k kırığının ağzına s**ayım
- +1 yıl
O bacım yüzünden millet Atatürk e düşman kesildi
- +1 yıl
O*****çocuğu yazacaktım yanlış oldu 🤣
- +1 yıl
İsminin anlamına bak ney MUSTAFA
- +1 yıl
Gazi Mustafa Kemal Atatürk müslüman çünkü "Mustafa" ismi üzerinde taşıyor bu isim İslam'dan gelen bir isim bende seviyorum Atatürkçüyümdür ama diğer padişahlara ve sultanlara'da laf edenin dilini kopartırım onların hepsi bu ülkenin bir kurucusudur bitti bu laflara inanmayın
Atatürkün dinini bilmiyorum. Lakin fikirlerini sevebilirsin guzel huylarını sevebilir örnek alabilirsin bende çok severim bunlar günah degil. Müslüman olmayan birinin ki öyle tanındık biri olmamasına rağmen cenazesine karşı peygamberimiz ayağa kalkıyor. Bazıları gerçekten müslümanlık diye kendilerince insanlari dinden soğutuyorlar..
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSiyadal islamcilarin Ataturk'ten uzaklastirma cabasindan baska bir sey değil, kafani takma birini sevmek veya sevmemenin dinle alakasi yok. Ayristirma cabalarinda topluma ya bizden olacaksin dindar (aynen dindar (!)) olacaksin ya da digerlerinden olup Atatürk'u seveceksin dinsiz (!) olacaksin gibi algi yapıyorlar. Ulkenin kurucusundan yani atam su an hayatta olmadigi halde bunlari oyle korkutmus ki hala planlarıni onun üzerinden yapıyorlar. Insanin dini bireyseldir ve tercihlerinden ozgurdur buna birileri karar veremez..
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Her duyduğuna inanmak yerine araştırmalar yapmanı ve kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Atatürk 'ün müslüman olup olmaması kimseyi ilgilendirmez. Din insanların özel alanıdır. İnsanları dini inanışları yüzünden yargılamak kimsenin haddi değildir. Ülkede sözde müslüman diye geçinip hiç bir halta yaramayan kişilerin uydurmasıdır, boş konuşmasıdır. Biz insanız ve insan olanı veya olabileni sevip sevmemekte en doğal seçimimiz.
50 Yorumla
+1 yılCahile cumhuriyet fazla gelir diye boşuna dememişler Ayrıca o canım aptallara söyle Mustafa Kemal Atatürk Meclisi Kuranla açtıran ve diyanet işlerini kuran adam müslüman değil diyen beyinsizlerin kafalarına bunları sokanlar papazlarla açtılar malum yeri hani ortada bir yanlışlık varsa emin ol Atamızdan değil bu armutlar yüzünden
30 Yorumlaüff daha neler ya. herkesin de her şey hakkında bir fikri bir bilgisi olmayıversin. boş boş konuşuyorlar
10 YorumlaBu söz dinsiz olan Aziz Nesin'e ait
Gerçek bir Müslüman Atatürkü sevmez, demiştir.
Aziz Nesin sözüyle bir Türk önderini yargılama.. Çoğu kişi infaz bile ediyor gerçi03 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım dediğini
Soran+1 yılYok ben yargılamadım. Sadece bazıları Atatürk Müslüman değil eğer seversen dinden çıkarsın diyorlar. Ben Müslüman olduğunu düşünüyorum hala ama değilse de bilmiyorum artık hakkını yemiyim. Ben Atatürk ü çok seviyorum bu arada.
- +1 yıl
Bende ve şunuda iyi bilelim Atatürk hiçbir padişaha karşıda gelmemiştir bi zaman birisi 2. Abdülhamit han hakkında birşeyler yazmış ve sonra Atatürk e göstermiş en sonunda ağzının payını almış
+1 yılArtık 3 ıq sorular sormayin biraz zekanı kullan ya gerçekten
10 Yorumla
+1 yılNeeee!!!
223 Yorumla- +1 yıl
Asalet ❤️
- +1 yıl
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...
Neyzen Tevfik
Okumadan, bilmeden, araştırmadan sağdan soldan laflarla, teoriler ile fikirlerine yön veren zihniyete gelsin... - +1 yıl
İyi dedin aga yazdım bunu bi kenara. Gerçekten bizim millet ATATÜRK gibi bir lideri haketmiyor atam yanlış ülkeyi kurtardı atamın kurduğu cumhuriyete bak bi de şimdiye… ne hak hukuk ne adalet ne eğitim nede konuşma özgürlüğü kaldı ülke iyice battı batıyor hala ak koyunlar meee lemeye devam etsin
- +1 yıl
@crazyboys54 Düzelecek kardeşim merak etme. Az kaldı. Çok zeki, anlayışlı, işini bilen gençler var. Ben her gün biri ile tanışıyorum ve cidden umudum yeşeriyor. Geçmişi de şuanı da araştırıp her şeyi belgeleri ile yorumluyorlar. Öyle diriliş ve yandaş basın izleyip kör olmuyorlar. Aslan gibi çocuklar geliyor cidden. Biz değiştireceğiz bu durumu hep birlikte. İleride evlatlarımız torunlarımız gelip mezarımıza işemesin diye bunu yapmamız lazım...
- +1 yıl
İnşallah be abi kurtulacaz üstümüzdeki kara bulutlardan kurtulacaz Atatürk ve türkçülüğü unutturmak isteyen bu şahıslardan. Ülke resmen arabistana döndü. Katarlılara satıldı eskiden kapalı sınava giremiyoruz diyenler şimdi insanların giydiği şorta eteğe kıyafete karışıyor. Atatürkün yüzünü kara çıkartmayacağız rahat uyusun onunda dediği gibi atamın tüm ümidi gençliktedir ve biz gençler olarak atamıza ve milliyetçiliğimize sahip çıkacağız. Bu ülke bize atamdan emanet ve emanete sahip çıkıp gelecek nesile aktarabilmemizde bizim boynumuzun borcu. Bunların tek bildiği a haber izleyip yandaş paraya satılmış kanallardan medyalardan yayın izlemek hiç araştırma yapmazlar belgeleriyle anlatıncada sanki adama hakaret ediyormuşuz gibi küfrediyormuşuz gibi tepki verirler halkımız çok cahil gerçeği göremiyor doğruyu söyleyeni suçlu ilan ediyor o yüzden gelişemiyoruz. Ama ben inanıyorum sen ben biz ve bizim gibi düşünen insanlar var olduğu sürece bu topraklarda atamın yüzünü kara çıkartmayacaz. 50 yaş üstü insanların artık geleceğimizi mahvetmelerine izin vermeyeceğiz ben her gördüğüm yerde çekinmeden tartışmaya girerim anlatırım hatta Atatürke laf edildimi kendime edilmiş gibi hissediyorum şimdiye kadar sosyal medyada dahil bir çok yerde tartışmaya girdim bundan sonrada çekinmeden girerim. Niye bu kadar uzun yazdım bilmiyorum kusura bakma. Bunların yüzünden dinden çıktım Allaha da inancım kalmadı kendimi zorluyorum müslüman olmak için. Ama her gün birlerini görünce tekrar çıkıyorum. Gecen iyi olsun abi iyi geceler bizim gibi düşünen insanların çoğalması ve karanlığa hapsolmuş insanlarında aydınlığa kavuşmaları dileğiyle kendine dikkat et bu ülkenin bizim gibi düşünen insanlara ihtiyacı var :)
- +1 yıl
@crazyboys54 Estafurullah kardeşim kusur falan yok. Ne güzel yazmışsın. Asıl ben değerlerine, toprağına, insanına, özgürlüğüne, hakkına sahip çıktığın için teşekkür ederim. Din konusunu sen bilirsin ama o konuda sana şunu söylemek isterim kusursuz olan Müslüman değildir, kusursuz olan İslam'dır demişler. Yani sen birincil ağızdan oku öğren. Yoksa Müslüman'ım deyip neler yapan insanlar var. Bu insanların davranışları soğutmasın seni. Çünkü onların zaten yanlış olduğunu biliyorsun. Sen gerçeğini araştır. Aslını öğren. Ona göre tavır al derim. İnsanlar o imkansız zamanlarda verilen imkansız mücadeleyi bir araştırsa zaten anlayacaklar neyin ne olduğunu. Ben ne zaman okusam hep tüylerim diken diken oluyor. Öyle zor şartlarda öyle riskli adımlarla kurulmuş ki bu Cumhuriyet, şimdi sefasını sürmeye çalışan kolay kolay eleştiriyor tabi. Dönemi zamanına göre değerlendiren desen hak getire. Dayının biri çıkmış " ülkede aç falan yok eskiden biz gara lastiknen geziyoduhh " diye bağırıyor. Ee Allah tependen baksın be abi ne deyim en sana daha :D
- +1 yıl
Rica ederim be abi görevimiz bu…. Tabi haklısın milyarlık saraylarda yatıp kalkıp bu cumhuriyeti dişini tırnağına takarak kuran atama laf ediyorlar hadsizler zorluk görmemişler bu cumhuriyetin ne şartlar altında kurulduğunu görmemişimler şimdi gelmiş halkı vergilere boğup saraylarda yatan adamı halkın adamı ilan ediyorlar başkomutan ilan ediyorlar o kadar çok gülüyorum ki ben sana söyleyim asıl başkomutan kim… gözüne cephede şarapnel parçası fırlayıp yaralı gözüyle devam eden, hastahaneye kaldırılınca cephede bana ihtiyaç var diyerek doktora zorla erken taburcu koyduran ve gözünün tam iyileşmemesi sebebiyle vatan cephe uğruna gözünden olan adamdır başkomutan… yani ATATÜRK. Ama bizimkiler görüntülü konuşan adamı başkomutan ilan ediyorlar ki o adam resmen türk milliyetçiliğini ayaklarımın altına aldım diyor sence böyle bişey olabilir mi? Yazık ülkenin geldiği duruma bak. Dolarla mı maaş alıyorsunuz ben dolara bakmıyorum diyen bi ekonomi bakanı varken bu ülkede, önce ekonominin sorumlusu benim diyip sonra dış güçleri sorumlu tutan bir başkan varken bu ülkede, görevi insanlara hutbe okumakken ayasofyada ATATÜRKe lanet okuyan bir imam varken bu ülkede, milyonluk mercedesten audiye geçip halka şükretmesini öğreten bir diyanet işleri başkanı varken bu ülkede, sırf şort giydi kısa etek giydi diye mülakatlardan eleyen bir zihniyet varken bu ülkede, kısaca bu ülkeden bu gidişatla bir bok olmaz. Üzülüyorum gerçekten her gece Atatürkü düşünerek uyurum o yaşasaydı şu an aklımızın bile alamayacağı bir seviyede olurduk… durumumuz gerçekten içler acısı
- +1 yıl
@crazyboys54 Dediklerinin altına imzamı atarım kardeşim. Ama az kaldı abbas yolcu. Her şeyi biz düzelteceğiz. Bu ülkeyi bu kokuşmuşluktan çıkaracağız inşallah. Ekonomi bakanı istifa ettiğinde koltuk birkaç saat boş kaldı ve o an dolar düştü :D Yani muhtemelen o koltuğa sen şöyle havlunu falan at o bile daha iyi iş yapar. Emin ol :D
- +1 yıl
Abi ben akpnin kaybetmesini istemiyorum çünkü belli kaybederse kaçıp gidecekler ben istiyorum ki kaybettikleri zaman bu millete yaptıklarının hesaplarını versinler yargılansınlar istiyorum. 2023 olduğunda 21 yılın hesabını soralım istiyorum vallahi onların çalıp çırptıklarını alabilsek varya dolar 1 tlye düşer ülke rahatlar ama yok bunların 747833783 tane ülkede 94638363773 farklı hesabı vardır en basiti binalinin sadece Hollanda basının açıklamasına göre 26 milyar dolar mal varlığı varmış ki bu sadece hollanda… baştakini düşünemiyorum ben aklım almaz o rakamları
- +1 yıl
@crazyboys54 O konuda benim içim rahat. Merak etme bütün çalınan çırpılan halka geri dönecek bak gör. şu an biz bu düzene alıştığımız işin bize zor gibi geliyor ama ne gitmez asla gitmez denilenler gitti ne hesap vermez denilenler hesap verdi. Kaybettikleri gün eğer kim yolsuzluk yapmışsa kim çalmışsa hepsi tek tek yargılanacak kaçmakla bundan kutulamazlar.
- +1 yıl
Valla abi onun için önce seçimi kaybetmeleri lazım oda ancak hile falan yapmazlarsa sende biliyorsun ibb seçimlerinde elektrik kesintisi olduğu halde akpye oy gelmeye devam etti ölülere oy kullandıran bir parti var hatta boş atılan oylar bile o partiye sayılıyor öyle kaç sandık görevlisi sandıkta suç üstü yakalandı. Mevlüt çavuşoğlu laf arasında itiraf etti zaten seçim olsa dahi iktidar muhalefete verilmeyecek diye. Ki vladimir leninin bi sözü var hiçbir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez diye
- +1 yıl
@crazyboys54 Kardeşim dediğim gibi ne "gitmez o bırakmaz " denilenler gitti. Bu sefer işler sıkı tutulacak zaten çünkü anket sonuçlarına baktığımızda cumhur ittifakının kazanması hayal yani. Göreceksin seçimi muhalefet kazandıktan sonra böyle tere yağından kıl çeker gibi toplanacaklar.
- +1 yıl
Evet abi haklısın 2019 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu sandıklara sahip çıktı öyle akp kaybetti zaten 2023 seçimlerindede işi daha sıkı tutarlar inşallah hepimiz sandıklarda durak sahip çıkakta malum parti yine çalmasın. Hayırlısı artık
- +1 yıl
@crazyboys54 Aynen öyle. Güzel değişimler olacak inşallah. Aday falan umrum değil. RTE karşısına Deccal çıksa topuğumla oy basarım.
- +1 yıl
Hahhaah haklısın abi recep ivedik çıksa ona bile veririm
- +1 yıl
@crazyboys54 O zaman...
https://youtu.be/NZPm3ibPZj0 - +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Buda benden gelsin…https://youtu. be/kxyifJ2ELD8
- +1 yıl
@crazyboys54
- +1 yıl
Sana iftiralar atılıyor atam
- +1 yıl
@crazyboys54 Sayın Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN 'ı kötülüyorsun diyilmi o ağzını yırtarım senin adam gibi konuş ne fetöcülerimi başa geçirecen Gerçek Atatürkçü cumhurbaşkanına hakaret etmez fötüyü desteklemez ( şimdiki CHP gibi ) yazıklar olsun
+1 yılDinde zorlama yoktur. Bunu dinimiz söylüyor zaten. Günah diyenler asıl günah işliyor bu nasıl zihniyet ya onu diyenin bir gram aklı yok
20 Yorumla
+1 yılAtatürk müslümandı ana Atatürk ve din ayrı iki konu, bu milleti yenşden atapa müslümanlıpı koruyarak kaldurdı, çok mütelekkir ol, Atatürk ü herkes keşke bizden böyle bir lşder çıksa diye kıskanurken, senin takıldığın nokta enteresan...
10 YorumlaEvet Atatürk Müslüman değil ama bu durum onu sevmemek için bahane gerektirmez. Bizi köle olmaktan kurtaran bir adama neden minnet duymayalım
21 Yorumla- +1 yıl
Yahu nereden biliyorsunuz ahanda müslüman ismi nerden geliyor Mustafa ismi ne anlama geliyor bence müslüman
+1 yılAç bakayım Kur'an'da Atatürk'ün adı geçiyor mu?
Konu kapanmıştır.05 Yorumla- +1 yıl
bu ironi değil mi
- +1 yıl
@rockurbody Günah falan değil kesinlikle
Soran+1 yılAnlamadım ne demek istediğini. Ayrıca ona bakarsan kuran da benim de adım geçmiyor. Tövbe estağfurullah.
- +1 yıl
Ya ben ateistim zaten ama şunu söylüyorum eğer Atatürk gerçekten de İslami olarak sevilmemesi gereken biri olsaydı şu an sen İslam'ı hiç tanımamış olurdun. Yani Atatürk gerçekten İslam düşmanı olsaydı toplumu ona göre şekillendirirdi ama bak ülkenin çoğunluğu müslüman.
- +1 yıl
Mustafa ismini taşıyor farkındaysan canım
+1 yılSevmek zorunda değilsin.
00 Yorumla
+1 yılYazık.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!