Veya 'Bir dakikanızı alabilir miyim?, köyden geldim, paramı çaldırdım, iş bulamadım, yoksa ben dilenci değilim' cümleleri ile yaklaşan modern dilencilere siz nasıl yaklaşıyorsunuz?
Dilenmek bir suç. Birçoğunun sözde dilenci olduğunu düşünüyorum. Lakin gerçekten zor bir durumdaysa üzülüyorum. Kimin ne olacağını bilemediğim için para vermem. Haberlerde falanda görüyorduk nasıl insanları kandırdıklarını. Dilenciye vereceğime gerçekten paraya muhtaç olan kimsesiz çocuk yetiştirme kurumlarına bir miktar para bağışlardım.
Bugün yemekten sonra konuşulan konu buydu. Annem gördüğü sahte dilencileri anlattı. Mesela sağır ve dilsizim diye boynuna pankart asan adamı daha sonradan dönerciden döner istediğini ve taksiye binip gittiğini görmüş. Baya baya konuştuğunu yani. Ya da lüks arabalarla günün sonunda evlerine dağıldıklarını.. Bir ton şey anlattı bizimkiler de ben kendi yaşadığım bi olayı anlatmak istiyorum.
Şimdi bizim merkezde, anne - babası sırf harçlık vermedi diye dilenen çocuklar çoğalmıştı. Nerden mi biliyorum çünkü baya düzenli giyinmiş e bi de ellerinde bitmek üzere olan dondurma ya da başka şeyler oluyor. Her neyse ben de markete gidiyordum yolda iki çocuk "abla Allah seni sevdiğine kavuştursun, umarım çok mutlu olursunuz" gibi şeyler söyleyerek bozuk var mı dedi. Ben de sevdiğim hiç yok ki dedim. Çocuklar nasıl yaa vardır illaki, hiç mi yok dediler. Yok dedim, hiç yok. Ama bozuğum vardı ve vermedim Sonrasında çok pişman oldum, keşkelerim oldu ama maalesef iş işten geçmişti... Benim de böyle kötü bi anım var işte ☹
Genelde ihtiyacın ne ise alayım diyorum yok yok falan diyor hele bir iki kere kapıya geldiler çocuklar çok aç bana para verir misiniz dedi bende dedimki gel marketten biseyler alalım götür evine doyur çocukları dedim bir küfür yemediğim kaldı😂 o yüzden artık cidden emin olmadan vermiyorum
Güvenmiyorum gerçekten ihtiyacı olan insan minnet etmez böyle bir şeye utanır öyle yaşlı teyzeler amcalar gördüm ki mendil satıp ekmek parası kazanmaya çalışıyor..
Verilmez, önceden verirdim şimdi vermiyorum, özellikle çöp kutularinin yaninda yemek yiyormus gibi yapan üçkağıtçılar var... bu ulkeden güveni merhameti böyle böyle çaldılar