Aile & Toplum konusunda 719 cevap paylaştı. Allah kelimesi ilk olarak zaten Kuran'da geçmemiştir. Ondan önce İbranice bir kelimedir.
İbranice konuşanlar Eloha-Eloham derlerdi. Arapça'da da aynı şekilde devam etmiştir. Allah-Allahümme gibi benzerlikler vardır. Özünde Tek bir Tanrı'yı işaret etmek için kullanılır.
Öte yandan Tanrı demeye karşı çıkan insanlar Farsça Mevla-Mevlam derler. Halbuki bu da Farsça'da Tanrı demektir.
Kısacası etimolojik olarak incelediğimiz Tanrı ve Allah aynı şeydir. Bunlar kalıplar, ezber ve korkudan kaynaklanan şeylerdir.13 Yorumla
Soran+1 yılEline sağlık çok güzel aciklamissin. Keske herkes anlayabilse
Soran+1 yılMaalesef haklısın bu insanlara doğruyu anlatmaya ne kadar çalışırsam asla dar kalıplarından çıkıp kabul etmeyecekler
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah ismi, "El-İlah" şeklinde birleşimi sonucu ortaya çıkmış bir şey. İngilizce'de "The God" şeklinde çevirilir. Türkçe anlamı, bilinen, bahsedilen tanrı anlamı taşır. Eğer ki Türkçe'de dua ederken tanrım dersek bu bir çok tanrıdan biri olabilme anlamı taşıyabilir ama aklımızdaki, kalbimizdeki tanrı neyse zaten ona dua ediyoruzdur. Tanrı dedik diye yanlış bir şey yapmış olmayız. Her şeyden önemlisi, niyetlerin güzel olmasıdır.
13 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmak istediğimi yazmışsınız , elinize sağlık
- +1 yıl
Şöyle bir resim paylaşayım hatta. :)
Soran+1 yılHayatımda gördüğüm en mantıklı şeylerden biri olabilir bu resim
Bir kere Türkçe kullanicaksan tanrı demeyeceksin tengri diyeceksin onun Türkçesi de odur madem ince Türkçe hassasiyetin varsa. İkinci ister rahman de ister rahim ister Allah ister farklı bir dilde dua et. Bütün dilleri yarattığı için Allah her hitabı bilir.
Rum Suresi 22. ayetinde ‘Sizin dilleriniz ve renkleriniz Allah’ın ayetlerindendir.
Arapça ile illa dua edceksin diye bir şey yok30 Yorumla
+1 yılTanrı demek neden yanlış önce onu bilmek lazım, tanrı demek yanlış çünki gayrimüslimler öyle diyor ve peygamber efendimiz (s. a) bizlere onlara benzememiz konusunda açık ve net bir şekilde uyarmıştır, Allahın 99 ismi dururken tanrı demek bana saçma geliyor zaten o ayrı konu amaa, onlara benzememek için yanlıştır.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılTanrı rahatsız edici bir kelime değil. Bazıları vaaz verir gibi konuşmayı çok seviyor. Kapat kulaklarını gül geç.
24 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar cahil yorumun icinde bunu görmek beni çok sevindirdi
- +1 yıl
Ama üşenmedim araştırdım. Her kaynak şunu söylüyor tanrı ilah kelimesinin karşılığıymış. Allah'a esmaül hüsna da geçen 99 ismi kapsayan özel bir isimmiş. Müslümanlar Allah demeyi uygun görürlermiş. Çünkü bu biliyorsun arapların yaydığı bir din i. Yoksa yaratıcının bir Arap olmasıyla alakalı bir konu değil.
Soran+1 yılKimin neyi uygun gördüğü kendini ilgilendirir ayrica bu Arabistandan yayılmış bir din ozellikle araplarin yaydığı din demek hoş gelmiyor.
- +1 yıl
Müslümanlık tarihi çok karanlıktır Türklerin. Çeşitli din savaşları oldu zamanında. Türkler isteyerek Müslüman olmadı. Bu da yine kaynaklarda var araştırmak istersen. Araplara göre de tanrının karşılığı ilahmış. Allahsa daha çok esmaül hüsna da gecen 99 ismi kapsayan bir isimmiş. Ve Müslümanlık araplara indirilen bir din haliyle müslümanlar Allah demeyi uygun görüyor
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Allah Arapça bir kelime değil bir isimdir.
Tanrı, hüda, hude, kami, got, gad, ilah ya da râb ise sıfattır ve yaratıcı demektir.
Türkiye’de kendine diyanet diyen o kurum Allah’ın Türkçesi tanrı diyorsa ben deist biri olarak onlardan daha fazla İslami bilgiye sahibim demektir. 😂😂😂😂00 Yorumla
+1 yılBenzetmek olmasin ama peygamberimiz icin de dua ediyoruz ama ismini kullaniyoruz "muhammed" sav. Allah cc. Nün tanri diye bir ismi yok. Isimler her dilde özeldir değistirilmez. İsmi ne ise o söylenir normal olan budur. Anormal olan tanri demektir
35 Yorumla
Soran+1 yılMuhammed bir kişi insana verilen isim , sen Allahı , Tanriyi , bir insan biçimine sokup bir de ona bak onun ismi bu diye isim veriyorsan bence bu sorudan önce düşünmen gereken çok daha önemli konular var
- +1 yıl
Kardeşim senin kafan yerinde mi yahu gayet açik anlatmişm her aklı başinda insan anlar. düşünmüşsün düşünmüşsün acaba bu yoruma nasil muhalefet olsam da kabul. etmesem sen bilirsin
Soran+1 yılBen sadece yaptığın sacma yoruma mantikli , insan beyninin mantığına uyan bir cevap verdim
- +1 yıl
Neyse iyi geceler allah akil versin ya da sen tanri de
Soran+1 yılTanrı herkese akıl verir sen merak etme
+1 yılYahudilerin veya hristiyanların kullandıklarını düşündükleri için öyle söylüyorlar. ben öyle düşünmüyorum. dediğin gibi Allahın türkçe karşılığı tanrı demek. aynı kapıya çıkıyor. dua ederken Allah derim, diğer türlü ironi olsun diye aman tanrım falan derim. ikisi aynı kafana göre takıl
10 YorumlaTanri genel bir isim. (insan bitki gibi)
Allah ozel isim (Ali veli gibi)
Sana hey insan baksana mi deseler yoksa hey Ayse (ismin neyse artik) deseler daha iyi olur? Insan tabiri kaba duruyor biraz sanki.110 Yorumla
Soran+1 yılTanrı birebir Allah kelimesinin karşılığı olarak geçiyor ayrica ne demek Allah kişi ismi sen yüce yaraticimizi bir insan biçimine sokup bir da bak onun ismi bu mu diyorsun
Soran+1 yılTabiki insana ait değil ama senin bahsettiğin örnekler ali veli bunlar insan
- +1 yıl
Ya ben ali veli insan uzerinden ornek verdim neyini anlamadin bunun? Ya diyelim verdigim ornekte hata var (nerde varsa) sen yine de ornege degil anlatilmak istenene bak. Cok kisi geldi gecti yok dualari sureleri namazda Turkce okuyalim, yok ezani Turkce okuyalim (bi ara oyleydi) yok Allah demeyelim tanri diyelim. Sorsam 5 vakit namaz var mi desem yok dersiniz. Ama din hakkinda her turlu yorumu kafaniza gore yaparsiniz. Once dinini yasa sonra gir bu islere.
Soran+1 yıl5 vakit namazım var sen merak etme. Ben yaraticya herhangi bir isim atamaya çalışmıyorum evet Allah bir isim ve Türkçesi Tanrı. Bunu ısrarla anlamak istemeyen sensin
Soran+1 yılYa koskoca diyanet çevirmiş halen olmaz diyorsun ben ne diyim ki senin böyle gerçeklere gozune de soksam sen asla doğruyu kabul etmeyeceksin. Yapacak birsey yok sana cahilliğinle mutlu bir hayat diliyorum
Soran+1 yılTanrı bana değil herkese kolaylık versin böyle insanlarla yaşamak zor, Arapça küfür görseniz amin dersiniz
Tanrı genel bir kavram. Allah tek bir dine ait kavramdır. Hristiyanlar da tanrı diyor, Musevilerde hangi tanrıdan bahsediyorsun?
211 Yorumla
Soran+1 yılOnemli olan Tanrı kelimesini kime karşı kullandığın Müslüman olup Tanrı deyince herhalde putlardan bahsediyor olamazsın degil mi
Soran+1 yılNiyet ettim Allah rızası için oruç tutmaya diyorsun , bütün cümle Türkçe ama Tanrı değil de Allah diyorsun madem Arapcasinin doğru olduğunu düşünüyorsun o zaman cümleyi de Arapça kur
Soran+1 yılYalniz Allah Arapça bir kelime hatırlatayım. Biz Arap miyiz diyip te bunu savunmanın?
Soran+1 yıl@UDixon Ben turkce konuşuyorum dünyadaki her dilin içerisinde başka dillerden de katkı var tabiki hiç bunu bahane gösterme. Arapçaya düşman değilim sadece turkiyede yaşarken turkce konusmak istiyorum. Ayrica tebrik ederim Din dili diye yeni bir dil buldun
Soran+1 yıl@UDixon kuran arapcasiyla normal Arapça aynı değil mi? Vallahi tebrik ederim yeni bir Arapça dil buldun
+1 yılTanrı çeviri olarak Allah'ın ifadesi gibi dursa da. Tanrı ifadesi daha çok birden fazla varmış gibi ifade edip içlerinden bir tanesine dua etmek manasına geliyor. Kur'an i Kerim'de Allah lafzı geçer m3allerine baktığımız zaman yine Allah lafı ile cenabı hak işaret buyrulur. Halbuki hazreti Allah'ın 99 esmasi vardır. Bunların içinde tanrı yoktur.
Ceciri yapılırken de kasıtlı yapılmaktadır.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi şöyle tam olarak Allah'ın Türkçesi diye sayılmaz. ALLAH özel bir isimdir, diğer tüm dinlerin inandıkları varlıklara da tanrı denilebilir ama Allah yalnızca tektir. Tanrı demek bu anlamı sınırlandırır. Ek olarak Kur'anda kendini tanıttığı 99 tane daha sıfatı var iken bunları kullanmak hoş olur.
Ama tanrı demek de yanlış mıdır? Değildir. Denilebilir. Sadece Allah'ın Türkçesi tanrı demek yanlış olur.14 Yorumla
Soran+1 yılTDK nin resmi sayfasında ve diyanetin resmi sayfasında Allahin Türkçe çevirisinin Tanri olduğu yazmakta
- +1 yıl
bir dilden bir dile en yakın anlama çevrilebilir ancak birebir örtüşmez dost.
Soran+1 yılO senin şahsi düşüncen bu bilimsel bir gerçek degil
- +1 yıl
öyle olsun senı mı kıracağım
Senin derdinin Türkçe olmadığı belli... İstediğimiz yerde yaşarız sanane kardeşim. İstediğim şekilde de dua ederim.. sana mı soracağım... Hayata Gelme gayesinden bi haber burda tartıştığı konuya bak
00 YorumlaHhshshs yanlış zaten Allah Arapça bir kelime İslamiyette Arapların dini ne bekliyorsun ki neyse fazla takma
01 Yorumla
Soran+1 yılİslamiyet Araplarin dini değil ben türküm ve benim de dinim İslam. Evet Arabistandan yayılmaya başladı ama zaten o zamanlar Türkiye diye bir yer yoktu bile
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Geri kafalı cahil olan sensin. Allah’ın 99 isminde tanrı geçmemekte yani şöyle düşün ileri zeka arkadaşım senin adın Merve ama sana başka isimle hitap edilmesi hoşuna gider mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanri daha cok ibadet edilen bicok seye denebilir ama Allah tektir ayni zamanda ozel isimdir goktanri gunes tanrisi gibi tanrilar var eskiden bugune tapilan inanilan
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTanri demek yanlis degil. Allah demek daha dogru. Diyanetin soyledigi bu zaten
Soran+1 yılKime göre daha doğru, bu senin kendi doğrudur ona bisey demem ama kendi doğrunu herkesin dogrusuymus gibi gosteremezsin
Cevap sahibi+1 yılKaynak gosterdigin diyanete gore
Soran+1 yılDiyanet Allah diyin diye baskıda bulunmuyor bu sureler içinde böyledir arapcasini okumak daha hayırlı olur denir , daha DOĞRU olur denmez. Doğru farklı birseydir
Cevap sahibi+1 yılHayir da arapcadan gelmedir. Dogrunun anlamina diger kaynagin tdkdan bakinca bi farklilik goremiyorum
Soran+1 yılARAPCADAN GELMEK ve ARAPCA OLMAK arasında büyük bir fark var dünyadaki bütün diller diğer dillerin katkısıyla oluşmuştur
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanrı ne ya Allah demek varken tanrıyı hristiyanlar kullanır
15 Yorumla
Soran+1 yılTanrı turkce Hristiyanlar turkce mi konuşuyor onlar god diyor
Cevap sahibi+1 yılTürkçe çevirisi tanrı ama
Soran+1 yılTamam iste Türkçesi Tanrı demek de o yüzden Allahin da Türkçe çevirisi Tanrı demek. Türkçesini kullanmanın neresi yanlis
Cevap sahibi+1 yılOnların dini başka oluyor ama Allah'a tanrı demiyorlar yani başka bir şeye diyorlar
Soran+1 yılOnlar ingilizce konuştuğu için ingilizcesini diyorlar
Tanri Allah cc isimlerinden biri degildir. 99 ismi arasinda tanri yoktur. Ve sizlerde israrla 100. Bi isim koymaya calisiyorsunuz. 99 isimi size yetmedi
111 Yorumla
Soran+1 yılBiz sadece Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve Türkçe konuşan bir insan olarak Yaratıcımıza Türkçe sesleniyoruz ne yani Allah deyince Rabbım bizi duyuyor da Tanrı deyince duymuyor mu
- +1 yıl
Rab da arapcadir
Soran+1 yılTanrı da herseyin yaraticisi demektir benim için Allaha Tanrıya iltifat etmektense herseyin yaraticisi olduğunu vurgulamak daha guzel ayrica merak etme Allah , Tanrı onu ne kadar sevdiğimizi her zaman bilir bunun için illaha Er rahman dememize gerek yok. Bir de konumuz 99 ismi değil konumuz Allah ve Türkçe çevirisi olan Tanri
Soran+1 yılMichael Jackson bir insan , kişi adı sen yaratıcının bir insan kılığına sokup bir de bak onun adı Allah mi diyorsun? Diyanet birebir onaylamış turkce karşılığının Tanrı olduğunu
Soran+1 yılYa diyanet bunu onaylamış halen o küçük beyninden çıkıp bunu anlayamadın mı. Tanrı baska bir şey demek değil zaten Allahin Türkçe çevirisi Rab de İbranice bir kelime onu kullanırken sıkıntı yok Tanrı deyince sıkıntı. Nedir bu Türkçeye dusmanliginiz
Soran+1 yıl@Mertizm2834 Rab ibranicedir
- +1 yıl
Turkceye niye dusman olalim aksi halde baska dil kullnirdim sana. Turkceyle alakasi yok bu durumun. Arabca oldugu icinde bi lafim yok. Olayi kavrayamiyorsun henuz. Tanri desende duyar ahmet desende ama adi ile seslenilir madem herseyin yaraticisi bune samimiyetsizliktir ki 99 guzel ismi varken , ortaya karisik yapiyosun. Tanri daha islamiyet yokken bile var olan bi terim. Gokturkler ne bilim urartular bile goktanri vs gibi tabirler kullanmislardir. Biz Allah dicez. He illa turkce de babam turkce diyosun ya e oyleyae sen namazdaki sureleride turkcesiyle okursun?
Soran+1 yılTürkçesinin biliyorum bütün surelerin istersem turkce de okurum seni ilgilendirmez. Sende madem arapcasina bayılıyorsun o zaman duanı da Arapça yap
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanın içinden ne geliyorsa onu söyleyebilir Tanrı, Allah, Yaratıcı..
10 YorumlaSamimiyetini bilmem ama Allah özel isimdir. Tanrı deyince Allahı kastetmiyorsun
28 Yorumla
Soran+1 yılSen bir muslumansan ve tanrı diyorsan pardon da kimi kastediyor olabilirsin , tanrının kelime anlamı herseyin yaratıcısı demektir , Allah in kelime anlamıyla aynıdır. Zaten tanrı diyip başka birseyi kastediyorsan veya Allah diyip başka bir şeyi kastediyorsan şirk koşmuş olursun. Ne yani birisi gidip bir puta Allah diyemez mi? Sadece tanrı kelimesini kullanırsak mi baskasina diyebiliyoruz
Soran+1 yılArkadaşım god da tanridir derken? Sen git çeviriye god yaz Türkçesi tabiki Tanrı çıkar CUNKU TANRI TURKCE KARSILIGIDIR ALLAH KELIMESININ. Sen çeviriye god yaz sonra da Türkçe'ye cebir kısmını Arapça yap o zaman da Allah çıkar
- +1 yıl
Oraya ne bakıyorsun lugattaki anlamına bakacaksın saçma sapan konuşuyorsunuz. Sen hristiyanlar gibi Allah yerine tanrı demeyi tercih ediyorsun hocayı izle sana göre o zaman La tanrı tanrı mı diyeceğiz tövbe haşa saçma sapan konuşmayın ya hocayı izle güzelce anlatıyor. Tanrı ilahın karşılığıdır. La İlahe İllallah Allahtan başka tanrı yoktur diyebilirsin ama Tanrıdan başka tanrı yoktur diyemezsin.
Soran+1 yılOna bakarsan Allahtan başka ilah yoktur da diyebilirsin. Bir de çeviriler zaten sözlükteki anlama göre yapılır ne saçmalıyorsun?
Soran+1 yılAllahı değiştirmeye çalışan yok Rab İbranice bir kelime ama onu kullanırken sıkıntı yok Türkçesi olan Tanrıyı kullanınca sıkıntı var öyle mi?
+1 yılArapça küfür yazısı olsa amin diyenlerdir onlar,
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılTengriye bağlıyorlar ondan
10 Yorumla
+1 yılAllah Arapça, Tanrı Türkçe bir kelimedir..
00 Yorumla
+1 yılCahiller.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım