Aklıma birkaç şey geliyor da ilk gelen şey “c*sellik“. Bakıyorum da her yerde ç*lak kadın var, dışarda, çarşıda, sosyal medya da, reklam da, kamyonun üstünde koskocaman çırılç***k kadın gördüm neymiş banyo reklamıymış yani kadın koymasanız olmaz. Cidden bazen erkeklerin adına üzülüyorum, bilinç altlarına o kadar çok yerleştiriliyor ki zaten erkekler kadınları çok seviyorlar fıtratlarında var. Erkeğin zaafı kadındır. Bir de çok kolay etkilenebiliyor ve c*selliğe hazır olabiliyorlar. Kadınlarda genelde duygusal bağ olması gerekiyor ci*llik istemesi bir erkeği arzulaması için (istisnalar var tabiki). Diyelim ki evlenmeden önce c**lik yaşamak istemiyor ve evlenmeyi bekliyor, evlenecek kız bulmak ayrı yuva kurmak için olan masraflar ayrı problem bana göre. Bu kadar sorumluluğun altından erkekler kalkmak zorunda bırakılıyor. Git gide her şey pahalanıyor birde. Bir çok iş erkekten bekleniyor, güçlü oldukları için elbette beklenilen şeyler olmalı, ancak sanki fazla beklenti var gibi geliyor bana.
Aslında içim o kadar dolu ki söylenecek çok şey var hepsini yazsam bilemedim şimdi..
Genç yaşta evlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum zinaya bulaşmamak için, ancak maddi şartlar kesinlikle buna müsait değil.
Bazı sebeplerden dolayı benim de erkek olasım geliyor mesela güçlü olup her işin elinden gelmesi benim çok istediğim bir şey. Daha özgür olmaları, vs. Tabi sonuç olarak kadın olmaktan memnunum sadece bazen özendiğim anlar oluyor. Bu sorunun altına içinizi dökebilirsiniz dertleşebiliriz.
Çalışma zorunluluğu var.. İyi bir kazanç beklentisi var.. Evlenmek isteyeceğin insanı hem maddi hem manevi olarak ikna etme zorunluluğu var.. Bunun için sadece kız da değil, ailesini de ikna etmelisin..
Yetmiyor, evlatlarına iyi bir gelecek vaadetmelisin..
Çalıştığın yerdeki amirinin, müdürünün nazını çek.. Ailen var diye haksız söylemlerine, ağız kokularına katlan.. Triplerini ayrı çek..
Eline bakan bir ailen var.. Sana ihtiyaçları oluyor, izin alamıyorsun.. Yetmiyor, iş planını yapamıyorlar bu sefer iş yetişecek fazla mesai.. Gece kaçta gelirsin eve Allah bilir..
Eşin bu sefer haklı olarak yalnız hissediyor.. İş yorgunluğuyla onu da dinlemelisin (ki en büyük problemler burda başlıyor)
Kısaca erkeklerin sırtında görünenden daha fazlası var..
Birbirinin halinden anlayan, birbirinin hakkını da gözeten eşler, bu dünyada Cennetin numunesi sayılır.. Bunu başarabilen gerçek yiğittir..
Ama her erkek bunu başaramadığı için, müdürüne hayır diyemeyince gücü yettiği eşine hayır diyor malesef..
Açıkçası çoğu cümleyi kendim yazmış gibi hissettiğim satırları okudum kardeşim. Her ne kadar erkek olmasak da empati sahibi insanlarız çok şükür. Daha geçen gün bir kardeşimle bu meseleyi düşünüp, konuştuk. Hayat herkes için zor, kadın için de erkek için de ama herkes birbirinin penceresinden hayata bakmayı öğrenmeli.
Çalışmasi, iş bulması, dengeyi bulması, aile ve yuva kurabilmesi, eşlerinin gönüllerini yapabilmesi, nefislerini dizginleyebilmesi, çevre ve aile baskısından dolayı düğün yapamaması ve bundan sebep evlenememesi erkeklerin gördüğüm kadarıyla en zor sorunlarından...
Merhaba... Yaşadığımız devirde erkek kadın çoçuk hayvan olmak hepsi de çok zor. İnsan olmak çok zor. Ben çok üzülüyorum erkeklere, bankamatik gibi görülmelerine çok üzülüyorum. Evlenilecek erkek para bassın, ev kurulacak erkek para bassın, araba eşya para bassın. Ömür boyu köle gibi bütün bunların bedelini ödemeye çalışsın.
Gerçekten mi seviliyor, varlığı için mi seviliyor bilemeden kestirmeden güvensiz ve sevgisiz olmak zor. Bu devirde herşey zor, kimsenin anlayışı ve empatisi yok.
Aşırı teşhir i giyim konusunda hak veriyorum kıyafetler kısaldıkça kısaldı kimsede eleştiriyor, eleştirenleri linç ediyorlar ama görüyorum ki insanlar bu tarz abartılı giyinenleri basit kişi olarak görmeye başladı Ben kadın olmanın daha zor olduğunun düşünüyorum bu biraz kültürel olabilir mi 🤔
İs bulması ayrı dert, işte çalışması ayrı dert, herseye yetişmesi ayrı dert, biz kızların Nazi ayrı dert (Kusura bakmayın hanımlar Gerçekler). Kadın olmakta erkek olmakta ayrı zor..
Ben de duygusal bağ kurmadan cinsellik yaşayamayan turdenim. 4 yıl oldu hayatımda kimse yok. Olmasını istiyor muyum? Emin bile değilim. En son kadının birinden ciddi bir kazık yedim ve ödüm koptu desem yeridir.
Bu devirde insan olmak zor.. her şeyi erkeğin omuzuna yüklemek yerine paylaşmayı bilen kadınların varlığı önemsenmeli.. Evlilik olsun ve diğer bütün konularda olsun erkek sadece tek sorumlu değil
Ya erkek üzerinde binbir çeşit baskı var, mesela zorunlu askerlik. Sen gelmişsin bikini reklamı diyorsun. Bana ne bikini reklamından? Bugüne kadar hiç ilgimi çekmedi. Bikini reklamının böyle bir sonucu varsa, kaslı erkek vücutlarının paylaşıldığı reklamlar da kadınlar üzerinde baskı yaratıyor o zaman. Tespitlerin de yanlış. Libidolar hakkında ve cinsellik çekimi hakkında da bilgin yok. Neymiş erkeklere cinselliğe daha düşkünmüş de kadınlar duygusal ilişkiye düşkünmüş… Nerede bunun araştırması? Tamamen kişisel bir olay bu.
Erkek üzerinde de kadın üzerinde de çok fazla baskı var ama benim üzerimdeki baskıların hiçbirisi ile alakası yok yazdığın şeylerin. Empatiyi yanlış yapmışsın.
Zaten dertlesebiliriz yazdim. Ben hakliyim her seyi biliyorum havalarina girmedim. Söylediklerini bana kizmadan azarlamadan deseydin daha güzel olurdu. Dertlesip konusmak fikir alis verisi yapmak icin variz burda. Birbirimizi azarlamak kirmak icin degil.