Merhaba! Ailenizin doğacak olan kız veya erkek ilk çocuğuna ne isim verirdiniz. Erkek ve kız olacak şekilde isim belirtin lütfen! "Ailenizin ilk çocuğuna ne isim verirdiniz?"
Kızım olursa adını Hatice Sultan koyacağım çünkü peygamberimizin tavsiyesi bu yönde. İlk eşinin adını koyarım Hatice olur ardından Sultan derim çünkü o bir sultandı. Devlet başkanın ilk hanımı. Erkek olursa adını tam düşünmedim ama peygamberimizin isimlerinden birisi olsun isterim bu konuda evlendiğim zaman eşime de danışırım.
Bazıları gibi farklı olayım diye evimi Pantheon'a çevirip Atlas, Eros, Ares gibi isimler koymam şahsen😅 eskiden evcil hayvanlara Türk ismi vermezdik o isimden biri olur da ayıp olur diye ve yabancı isimler verirdik, şimdi çocuklara bu yabancı özenti isimleri vermeye başladık çok komik bence. Çocuklara oyuncak bebek veya evcil hayvan muamelesi yapmamak lazım. Ben biraz klasikçiyim, kız olursa Şeyda, Ranâ ya da Münire. Erkek olarak Mustafa Kemal, Tevfik Fikret veya Metin Oktay.
Nasip olursa ileride 2 çocuk babası olmak isterim, hayat ne getirir götürür bilmiyorum ama dileğim isteğim bu yönde. İsim konusunda kesin şu olur diyemem zamanı gelince yine düşünürüm eşim ile birlikte.
Erkek olursa Can Kız olursa Deniz olabilir, bunlar sevdiğim isimlerden.
Erkek olursa Ramazan (rahmetli dedem), Yavuz veya kayınpederin ismini koyarım. Kız olursa Şerife (rahmetli babaannem), Zehra (rahmetli anneannem), Selin veya kayınvalidemin ismini koyarım.