Bosanma konusunu nerede acmaliyim?

Merhaba. Eşimden boşanmak istiyorum ve bosanma konusunda kesin kararliyim. Bu nedenle bu konuyu onunla konusmak istiyorum. Şu an her sey cok iyi gidiyor ve bosanmak istedigimden haberi yok. Medeni bi sekilde konusup bitirmek istiyorum. Soruyu burada sordum cunku bu konudan kimsenin haberi yok o yuzden kimseye danisamam. Kimsenin kararimi degistirmesini istemiyorum. Esimle evde mi yoksa disarida bulusup mu bu konuyu konusmaliyim. Esim cok iyi bi insan cok da seviyorum ama yine de korkuyorum. Siddet egilimli biri degil ama ya gozu donerse bisey olursa diye cok korkuyorum. Bu isi nasil cozmeliyim? Deneyimi olan var mi? Lütfen yardimci olun. :(
Güncellemeler
+1 yıl
Duzeltme yapacagim soruyla ilgili. Evet esimi seviyorum ve sevdigim icin yillarca mucadele ettim. Terapi onerdim, fanteziler denedim, konusmayi denedim vs vs yapmadigim sey kalmadi ama artik dayanamiyorum. Ben de insanim. Esimi seviyorum ama kendimi de sevmeliyim. Ev arkadasi gibi bi omur gecireceksem ev arkadasi bulurdum kendime. Bana da yazik degil mi?
Bosanma konusunu nerede acmaliyim?