Akıllı telefonların artan fonksiyonları hayatı kolaylaştırmakla beraber, insanları da telefona bağımlı hale getirdi. Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan bir çekimde sokakta telefon kullanan vatandaşların yürürken adeta zombilere dönüştüğü görülüyor.
Akıllı telefonların sosyal yaşamdan insanları nasıl kopardığına vurgu yapan Tokyo İtfaiye Müdürlüğü Şefi Tetsuya Yamamoto, “Bisikletli veya yayaların geçirdiği kazaların yüzde 41’i cep telefonları yüzünden gerçekleşiyor. Sadece son 4 yılda, 122 kişi cep telefonu yüzünden doğan dikkatsizlikler sebebiyle hastaneye kaldırıldı” açıklamasında bulundu.
Zombi kuşağı benzetmen, mükemmel olmuş👍👏👏 19. Yüz yıl buluşları, gelişim buluşları, 20. Yüz yıl yok ediş, 21. Yüz yıl oyalama buluşları. Biz hep oyalanalım ve para ödeyelim, bunun içinde, öğretilmiş çaresizlikleri kafamıza çakıyorlar. Sihirli bir kelime ile, adı "ihtiyaç" ihtiyacımız olmayan ihtiyaçlardan vaz geçemez olduk. Hepimiz ama hepimiz zombiyiz sadece sahiplerimizin kim olacağına biz karar veriyoruz. Hangi telefon şirketi, hangi sektör, hangi patron, hangi banka, hatta bazen hangi ülke...
İhtiyaçtan da öte. Tam bir dayatma. Ders çalışmak için çocuk ona mecbur. Hastaneden randevu almak için yaşlı ona mecbur. Sevgili bulmak için ergen ona mecbur.
Malesef öyle... Bizim neslin çocukluğunu, şimdiki nesiller hayal etmekte bile zorlanırlar. iyiyi bilmeyen, yaşadığı hayatı olması gereken normal şey zannediyor. Şehirlerden, teknolojiden uzaklaşıp, hem kendimize hem de yeni nesillere daha güzel bir hayat vermek lazım bence.
Kesinlikle öyle ama hayatımızın yarısından fazlası teknolojik baskıya dayanıyor. Bugün çocuklar derslere bile bu konumdan katılabiliyor.. Yaşam düzeni kasti bozuluyor. Bilmiyorum ama bu dünyada tuhaf şeyler oluyor
Bu konuda "kaptan fantastik" diye bir film var. Tavsiye üzerine izlemiştim. Çok beğenip, etkilendiğim için de herkese de tavsiye ediyorum. Çocuklarını doğal yaşam içinde , teknoloji ve insanlardan uzak yetiştiren bir baba ve ailesini anlatıyor.
Yaşam düzeninin bozulması belki biraz kasti belki de doğal süreçtir.. Ama kapitalizmin istemediği, dünyayı yöneten zenginlerin kazançlarına zarar verebilecek herhangi bir şeyin olmasına izin verilmeyeceğini de biliyorum.
En İyi Cevaplar