Ülkemde ülke insanımı görmek isterim. Yarın öbürgün sorun olacak herhangi bir millet varlığı asıl sorun. Ruslar araplara göre daha çok medeniyetli bir toplum. Savastan kaçtık diyerek 4 evlilik yapıp 12 evlat sahibi olacak kişiler değiller. Asıl sorun Suriyelileri kovamayacağız ve bu 8 milyon suriyeli 5 10 yıl sonra meclisimizde bile hak iddia edip ayrıcalık isteyecek parti kurmaya bile çalışacaklardır. Endişem bu yoksa kadını çoluğu çocuğu banane kim ne yaparsa yapsın
Medeniyetli değil, medeni toplum... Bende misafirlikse artık bitmeli diye düşünüyorum ama bu elinin tersiyle yallah denecek kadar basit bir konu değil, Allah göstermesin bizim ülkemize böyle birşey olsa kimseye gidemeyiz, ülke insanı olsa keşke sadece ama bizde çok batı uşağı olunca satılmış adam da çok oluyor maalesef.
Kesinlikle. Ve hala ülkeleri için bizim askerimiz görev alıyor. Hayır avrupa kabul etmiyor asyaya da zaten onlar gitmek istemiyor. Derdimiz yok gibi dert aldık. Şimdi basksehirden fatihe kadar olan her yer onların. Resmen suriye gibi. Özellikle İstanbul'da ikamet etmelerine izin verilmemeliydi bence. Belki biz değil ancak çocuklarımız çok çekecek bundan... ne diyelim cograflayi skm..
Kati suretle istenmezdi. Ruslar veya Ukrayna' lılar ekseri eğitimli insanlar. Görünüşü konuşmaya gerek yok zaten ama durum şu ankinin oldukça tersi olurdu. Şu anki durum ; İslam ve araplardan nefret eden güruh Onlar nefret ettiği için sahip çıkan karşı güruh.
Şimdi çok da haksız diyemiyorum , zira Suriyelilerin bütün eğitimli olanlarını Avrupa aldı. Bize kalan kaçkını , hırsızı vs.
Eğer Ruslar gelmiş olsaydı ne yazık ki onlar da kötü muameleye maruz kalırlardı. Literatürde buna iki ucu b. klu değnek.
Şimdi yeni anlaşma imzalamak istiyorlarmış, dur bakalım ne sürprizler olacak. Bence Suriye kuzeyi şimdiden YPG den temizlenmeli, oraya ülkedeki tüm Suriyelileri yerleştirmeli. Bir tane bile Suriyeli kalmamalı.
Adamlar vatanlarını satıp gelmişler, üstüne yiyip içip daha da fazlasını istiyorlar (tabii ki hepsi demiyorum).
Ruslarda yapsaydı ya da ukraynalılar biliyorum kimse bu suriyelilere verildiği kadar tepki vermezdi fakat yine de bir tepki olurdu. Ayrıca yani çok değişikler suriyeliler temizlik bakımından çocuk bakımından vs..