Bir tweet atmıştım havanin soğuk olmasıyla ilgili, instagramda bir sayfa ss alıp tweetimi paylaştı. Altına o kadar terbiyesizce şeyler yazmışlar ki, dayilar dedeler teyzeler beni linç etmisler. Halbuki kötü bir şey yazmamistim. Bu gönderiyi akrabalarim da gördü. Kısacası rezil oldum. Birkaç gündür kafamdan atamıyorum içimde bir korku var. Panik atağı yeni yendim. Bu olayı nasıl unutabilirim? Akrabalarim sorarsa ne diyeceğim?
Cevabın nedir?
Sosyal Medya ve Dijital Reklamcılık
Sosyal Medyada Linç Edilmek
Linç Kültürü insanlığın varoluşundan bu yana hayatımızda var. Teknoloji ile birlikte bu kültür sosyal ağlara taşındı. Kısaca anlatmak gerekirse, Sosyal Medya'da bir vakayı, bireyi ya da içeriği hedef gösteren paylaşımların kitlelerce yapılmasını biz ''Linç'' olarak adlandırıyoruz.
Bu kültür, son yıllarda özellikle popüler hale geldi ve ''Sosyal Medya Linç Kültürü'' kavramı buradan gelmektedir.
Sosyal Medya Saldırganlığı ve İtibar Yönetimi- Bu ''Linç Kültürü'' sadece bireylere değil, Devletlere, Kurumsal Şirketlere karşıda çok sık kullanılmaktadır.
- Muhatabı küçük düşürmek, itibarsızlaştırmak ve saldırganca tavır sergilemek için yapılan bu tür eylemlerin kısa ama sert etkileri olabilir. Çoğunlukla Algı yönetimi ve fake içeriklerle de desteklenen bir çok vakalar mevcuttur.
Siz bireysel kullanımlarınızda, özellikle paylaştığınız content (içerik) lerinize dikkat etmeli, yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek basit, temiz, anlaşılır içerikler paylaşmalısınız. Unutmayın ''Anlatmak istediğiniz şey aslında karşınızdakinin anlayabileceği kadardır''
Bu yüzden içerikleriniz ve sosyal medya hesaplarınızda kullandığınız bütün content anlaşılabilir ve sizi itibarsızlaştırmayacak ilgi çekici, takdir toplayacak paylaşımlar olmalıdır. Bu konuda yazılmış çok güzel makaleler ve kitaplar mevcut. ''Sosyal Medya İtibar Yönetimi'' başlığında bu tür içeriklere ulaşabilirsiniz.
Bundan sonra linçsiz ve keyifli bir sosyal medya kullanımı yapacaksınız eminim. Bu tür tepkiler size doğruyu bulma yolunda yardımcı olacaktır. Asla sizi yıldırmasın, hepimiz hatalar yaparız önemli olan onlardan ders çıkarmamız.40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
14Cevap
Peki birşey dicem o instagram sayfası sahibi dallamalar ne hakla insanlardan izin almadan paylaşım yapıyor? Tam savcılık insanlar bunlar. Ve de dünyanın en boş tipleri. Bütün gün evde oturup got büyütsünler iyi bol. Bunları takip edenlerin beyin yapısını sorgulamak lazım.
41 Yorumla- Soran+1 yıl
Rica ettim kaldırdı inşallah unutulur
Bence hic kafana takma sosyal medya dogru kullanim icin degil, kisinin kendi ozel veya oznel dusuncelerini paylasmasi icindir. Senle skintisi olan seni takip etmesin olsun bitsin. Sende bu kadar sorun etmemeye calis. Cunku eger bu dunyada herkes ayni fikir ve görüşe sahip olsaydi rekabet olmazdi. Onlarin fikirleri sana senin onlara illaki gelmeyecek, yeri gelecek zoruna gden hakaret edip elestirip linc edecek. Ben bu durumla cok karsi karsiya kaldim ve her seferinde sunu soyledim. " Zorunuza giden bir sey varsa bu benim hosuma gitmis ve mesaj istenilen yere ulasmis demektir. En fazla takipten cikar, profilimi gizli hayran gbi takip etmezsiniz olur biter 🤷🏼♀️" dene cok iyi geliyor. İnsanlarin duygu dusunceleri yuzunden kendi ozgur duygu ve dusuncelerini asla ama asla hapsetme. Dogruyuda soyle yalnisi da dogrunda taktir etsinler yalnisinda da sana dogruyu arastirma ic gudusunu aşılasinlar. Bence bu en mantiklisi ve guzeli 😊
10 YorumlaYapılan şeyler zorbalıktır. Özgüven kaybına neden olabilir fakat sen kendini kötü hissetmemelisin. Paylaşımın doğru olmayabilir, bu kötü birşey değil herkes yanlış yapar en doğal haklarımızdan biridir bu. Bence bu olayı avantaja dönüştürebilirsin ne demek istediğimi YouTube'da Abdulkadir Özbek'in tedx konuşmasını izlersen daha iyi anlarsın.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Olayın üzerinden baya zaman geçti unuttum iyiyim şükür ☺
neden rica ettin direkt şikayetçi olsaydın tazminat vs telif hakkı gibi davalar ile an*larını ağlatırdın tabiri caizse
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Olayın üzerinden baya zaman geçti unuttum iyiyim şükür ☺
- +1 yıl
Bunu yapan kişiyi siber suçlara şikayet edip yüklü miktarda tazminat alma ihtimalin varda bir avukata danış yüklü bir tazminat al
42 Yorumla- +1 yıl
herkese açık bir paylaşılmış bir gönderiyi başka bir yerde paylaşmak suç değil. ama fotoğrafın sahibi kaldırılmasını istediği taktirde silmeleri gerekli
- +1 yıl
onu ilk paylaşanı bulurlar bence
İnternet & Teknoloji konusunda 2,6b cevap paylaştı. ben bi twit atmıştımda altına malum güruhtan insanlar toplanmış beni linçlemeye kalkmışlar bakanları etiketlemişler falan :D tiviti sildim daha da tivit falan atmıyorum bir sürü canım toplanıp sesi çok çıkınca kendilerini bir bok zannediyorlar
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 895 cevap paylaştı. Akrabaların ne düşündüğünü S. E T afedersin de senin akıl sağlığın insanların ne düşündüğünden daha önemli önce bunu kabul et.
10 Yorumla- +1 yıl
Her şeyi özellikle akrabaları bu kadar kafana takarsan çok acı çekersin
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Artık takmıyorum eskisi gibi
- +1 yıl
En iyisi
- +1 yıl
Sosyal medyanın amacı herkesin birbirine sallaması olayı bu ciddiye almaman lazım
10 Yorumla - +1 yıl
Sosyal medya bu kimseyi takmadan devam et ki üzülme
10 Yorumla - +1 yıl
böyle insanları aşağılamak lazım yerin dibine sokana kadar
10 Yorumla - +1 yıl
Saçma sapan şeyler yine ya bi konuşturmuyorlar insanı zaten
10 Yorumla - +1 yıl
şu an ki bulunduğun durumu nasıl çözeceğini bilemem fakat ileride aynı durumla karşılaşmamak için hesabını gizli tut ve takip ettiklerin ve seni takip edenler tanıdıkların olsun. O zaman hiçbir sorunla karşılaşmazsın. Saygılar,
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu yüzden ve bunun gibi sebeplerden dolayı kullanmıyorum sosyal medya bir yıldır.
10 Yorumla - +1 yıl
Belki seni siber suçlara bile şikayet etmişlerdir
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Etsinler ben kötü bir şey yapmadım ki
- +1 yıl
Olsun karakola ifade vermekle git gel yapmakta insanın canını sıkar
- Soran+1 yıl
Yahu yazdığım şey x şehri çok soğuk bunu mu şikayet edecekler? Ki O şehirle ilgili kaç kişi aynı şeyi yazmış. Abartma istersen
- +1 yıl
Belli olmaz valla
- Soran+1 yıl
Tabi tabi kesin öyle olur
- +1 yıl
Ne paylastin merak ettim simdi
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Aradan uzun zaman geçti unuttum bile ☺
- +1 yıl
Aman bosver ya sosyal medya bu acidan sıkıntı takma
- Soran+1 yıl
Aynen öyle. Benim paylasimimin benzerini başka bir kız daha yazmış onu da linclemisler. İnsanlar klavye başında çok güzel ahkam kesiyorlar
İnternet & Teknoloji konusunda 413 cevap paylaştı. Tam olarak ne paylaşmıştın
128 Yorumla- Soran+1 yıl
X şehrinin havası soğuk yazmıştım şehri terket falan yazmışlar.
- Soran+1 yıl
Ve garip olan da ben o şehirde yaşamıyorum memleketim orası 😂 20 senedir gurbetteyim asker çocuğu olduğum için
- Soran+1 yıl
Ya o şehirle ilgili bi tweet olduğu için paylasildi admin art niyetli değildi ama yorum yapanlar art niyetliydi
- Soran+1 yıl
Pazartesi günü oldu rica ettim kaldırdı admin inşallah unutulur
- Soran+1 yıl
O hesap şimdi yeni bi tweet atmış benimki unutulur 😂
- Soran+1 yıl
Ya zaten ben utanılacak bir şey paylasmadim ama millet bi acayip. Ben memleketimi seviyorum evet ama havası soğuk kardeşim bu Allah vergisi bir şey. Havası soğuk dedim diye memleketimi sevmiyor mu oluyorum? İlginç valla
- Soran+1 yıl
Dedeler dayilara sosyal medya yasaklanmalı 😂
- Soran+1 yıl
Böyle sacmaliyorlar bazen 😂
- Soran+1 yıl
Aynen aynen, bu olay da unutuldu Allahtan 😂
- Soran+1 yıl
Çok şükür, panik atagim var hiç cekemem akrabalari
- Soran+1 yıl
Sorarlarsa ne diyeyim 😂
- Soran+1 yıl
İnşallah 😃
- Soran+1 yıl
Henüz sormadilar inşallah da sormazlar 😂
- Soran+1 yıl
Maşallah de aman 😂
- +1 yıl
insanlar zaten linçlemek için yaratılmış
10 Yorumla - +1 yıl
yarın herkes unutmuş olacak o nedenle üzme kendini
10 Yorumla - +1 yıl
Ne atmistin merak ettim
11 Yorumla- Soran+1 yıl
X şehri çok soğuk yazmistim
- +1 yıl
Herkes herkesi linc ediyor zaten
30 Yorumla ne yazmıştın?
111 Yorumla- Soran+1 yıl
X şehrinin havası soğuk yazmıştım şehri terket falan yazmışlar.
- Soran+1 yıl
Ve garip olan da ben o şehirde yaşamıyorum memleketim orası 😂 20 senedir gurbetteyim asker çocuğu olduğum için
- Soran+1 yıl
Babam asker 😂 Emekli oldu gerçi ahanab
- Soran+1 yıl
Sevdiğim var 😂
- Soran+1 yıl
Yok ama onunla tanıştığım gün benim ikinci doğum günüm olacak 😂
- Soran+1 yıl
😁
- +1 yıl
Şikayette bulun.
20 Yorumla - +1 yıl
Yaparlar
10 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Sosyal medyada linç edildim. Doğru sosyal medya kullanımı nasıl olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Yeterince dersinizi almışsınız gibi görünüyor.
Saygılarımla.