+1 yılMerhaba,
O kadar çok fazla görgüsüzlük içine giriyorlar ki harcanan paranın haddi hesabı olmuyor bu kadar harcanan parayı de veya düğün parası ile o kadar insana yardım edilebilir ki sizi anlatamam dünya kadar para ve dünya kadar eşya israf ediliyor evlilik adı altında, doğruyu söylemek gerekirse bir kız evlenene kadar erkeğe öyle eziyetler yapıyor ki neymiş efendim evleniyormuş aynı zamanda erkekse yükleniyor ama erkek tarafına alınan sadece bir takım elbise alınırsa bir daha ayakkabı onun dışında başka bir şey yok. Ama evlilik esnasında yükün tamam mı erkeğim üzerine biniyor, ben şunu isterim ben bunu isterim bir de yapılanı beğenmeyen insanlar çok fazla olduğu için aşırı derecede görgüsüzlük içine giriyorlar.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu biraz da ailenin suçu gibi geliyor bana. Kimi aile kız bir şey istiyor "kocan alır sana" ya da gezmek istiyor diyelim "kocanla gezersin, otur oturduğun yere" deniyor. Tek suç kıza yüklenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi herkes kendinden sorumlu ailesi bu tarz şeylere izin vermedi ya da yapmadı diye erkeğin bunları yapması zorunlu bir durum değil.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle böyle düşünen aile cok benim ailemde öyleydi kocamda babanın evinde de böyleydin diyip aynı hayatı sunuyodu yapamayın kız cocuklarınıza bunu lütfen
+1 yılYanlız evet istemesi belki benim için uygun değil ama şöyle düşünün. Yemeğini o yapacak bulaşığını o yıkayacak. Senin çocuğunu o doğuracak. Bi araba istemiş çok mu kadınlar da genelde çalışıyor şu yıllarda ama bi düşünün onca emeği çeken kadın siz de eve para getirmekle yükümlüsünüz o zaman evlenmenin anlamı ne... Bence her şey denginde olmalı
11 Yorumla- +1 yıl
Ceren takip göndersene 😆
Hayır. Ailesini o seçmedi ama geriye kalan hayatını istekleri doğrultusunda seçmeye hakkı var. Tabii mevzu aşırı paraysa kendi parasını kendi kazansaymış. Ben sevgi, anlayış, kısıtlamama gibi şeylerden bahsediyorum. Fakir biriyle de olmak istemeyebilir ama ona haddi olabilmesi için kendisininde para kazanıyor olması lazım bence
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır görgüsüzlük değildir gadası. Kadın baba evinde görmediği herşeyi ailesi bildiği eşinin yanında görmek ister. Bu onların en doğal hakkıdır. Erkekte elinden geldiği kadar eşini rahat ettirmeli onunlar bir ömür mutlu mesut yaşamalıdır.
10 Yorumla
+1 yılBen aynı görüşte değilim. Evet erkeği gerçekten bankamatik olarak gören, koca evinde olduğu için en lüKS şekilde yaşamaya çalışan kadınlar var fakat biz onları baz alarak konuşmayalım istersen. Yuva kurmak demek zaten insanın ''ben seninle her şeye varım'' demesidir. Eğer bir kadın kilo kilo altın, son model araba istiyorsa zaten o kadın evlenilecek kadın değildir. Ha unutmadan ayrıca bu başlık parasının modern hali olur.
20 Yorumla
+1 yılBaba evinde olmadığını nereden biliyosun ki ben maddiyatçı bir insan değilim eşimden de bir şey istemedim ama babam beni her yıl çok güzel tatillere götürdü evlendiğimde evim de vardı arabam da. Belki de bu yüzden eşimle ilgili hiç beklentim yoktu olmasaydı güzel bir mesleğim maaşım babam da veremeyecek olsaydı eşimden beklerdim güvence olarak altın vs ya da benim durumumdaki kişiler de diyo ki ben ev aldıysam şimdi şu evde oturmak şu arabaya binmek istedim bence bu da çok yanlış değil. Maddi durumun yoksa baştan söylersin ama varsa da kızdan esirgemezsin.
00 Yorumla
+1 yılTabirin çok gıcık gerçekten senin gbi burnu havada insanları sewmiyorum. Yok babaewinde ne görmüş görgüsüzmüş. Bi de genel olarak konuşuyon. Ona bakarsan iç güweysi gelen adam da var. Görgüsüz kızlar falan tabirini değiştir kardeşim kim görgüsüz. Kastın bi kişiyeyse tekil konuş.
20 Yorumla
+1 yılBence degildir gorgusuzluk gozu yukseklerde olan kendi imkanlarini zorlayan insanlara denir ama mesela baba evinde rahat bir hayat yasamamistir ama esi maddi yonden iyidir isteyebilir bunda birsey yok ama gozu yukseklerde olursa ve esini zora sokarsa stress yaratirsa bunda bir sorun vardir
10 YorumlaGörgüsüzlük ve acizlik karşı taraftan sürekli bir şey beklemek sana rahat ve huzurlu bir yaşam veriyorsa karnın doyuyorsa açta açıkta değilsen daha ne istiyorsun mk eğer yüksek standartlarda yaşamak istiyorsa kendi de çalışsın genelde bu kafadakiler evde kös kös oturan tipler oluyo
10 Yorumla
+1 yılSaçma bir durum yazık be adama seviyorsa ve ucuz bir karaktere sahip değilse en değerli madenin hayatındaki insan olduğunu bilir Hz. Ali ve Hz. Fatıma evlendiklerinde bir kaç ev eşyası bir toprak ev birde Hz Ali'nin kalkanını satıp Hz Fatıma ya verdiği mihir dışında sahip olduğu hiç bir şey yoktu velhasıl kelam herşey eskiden güzeld şu an insanlar kullanılıyor kıyafetler seviliyor şahsen ben sevdiğim insanla dünyanın öbür ucuna bile giderim sevdikten sonra ekmeğine soğan koy ye o bile sana dünyanın en güzel yemeğinden güzel gelir huzurun olsun mutluluğun olsun gerisi boş bence 🤷abartmaya gerek yok günümüzde herkes durumuna göre altınsa altın evse ev yapiyolar yani kendini küçük düşürüp kocanın aldığı altinlarla ömür boyu borcunu ödemek zorunda kalacağı mobilyalarla övüneceğine git oku kendi ayaklarının üzerinde duran güçlü bir kadın ol ozman dünya ayaklarının altına serilir ama önemli olan bunu tek başına başarmak emek + zaman +=güç+ otorite
00 Yorumla
+1 yılSende söylüyorsun söylüyorsun sonra genel diyorsun 😂
Dediklerine gelirsek eğer kadın erkek hak eşitliğinden bahsediyorsak böyle saçma şeylere gerek yok. Gelenektir diyerek yapılıyorsa da suyunun çıkarılmaması gerekiyor. Bir anda böyle şeyler isteyen ve zengin olan insanlar genelde görgüsüz oluyor malesef...00 Yorumla
+1 yılHayır görgüsüzlük değildir. İçsel bir istektir bu, kızlar baba evinden daha iyi bir yaşamı isteyebilirler babasının evini seçemezler ama eşlerini seçebilirler abartmamak kaydı ile
31 Yorumla
+1 yılYanlış bir düşünce katılmıyorum kesinlikle gelin bu sonuçta elbette altında alıncak en güzel düğün de yapılıcak kızcagız anasını babasını ailesini onca yıl yaşadıgı hayatını bırakıp onunla hayatını birleştiricek ona karılık yapcak cocuk dogurcak tabiri caizse onun yuvasını kurcak üç beş altını cok görüyor ayıp bence
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. astsubay oldugum icin buradan benden para isteyen cok kiz var. yok ihtiyacim var yok ailem vermiyor yok borcum var. anlayin sunu ben jandarmayim kacakcilik ve organize suclardan. kandirabileceginiz son kisi belkide benim.
10 Yorumla
+1 yılBence gereksiz ben altın para falan düşünmüyorum. Hani ne işe yaricaklar köşede beklicekler bence. Ve evet çok fazla yükleniyorlar erkeklere. Kuzenimden biliyorum nişanlısı yok altın alalım bilezik kolyesi osu busu falan. Sonra ayrıldılar
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle bir kadının baba evinde göremediği şeyleri istemesi görgüsüzlük oluyor ama sonradan görme olmayıpta bu tür istekler de bulunanlar da paragözlü oluyor ikisi de uzak durulması gereken kadın tipi.
00 YorumlaÇoğu bayanlar 1 kere evlendiklerini düşünüp alıyorsam tam alayım yapıyorsam tam yapayım kafasında olduklarından dolayı böyle. bazıları da sırf gösteriş amaçlı yapıyor düğün yapayım işte atıyorum 100bin şöyle yapayım oluyor hesap 300 400 örnek. Ben o parayla nikah kıyarım normal sonra balayında yerim :D kafam rahat olur borç hesabı yapmayız evlendikten sonra
10 YorumlaMaddi anlamda evet görgüsüzlük. Yoksul bir ailede doğmuş olabilir ama kendi parasını kendi kazanıp maddi özgürlüğe kavuşabilir. Evleneceği adam sırf kocası olacak diye yapmak zorunda değil tabi burda maddi imkanlarında çok büyük rolü var. Ben yapmam mesela görüşlerime ters. Bir kadın kendini bu kadar düşürmemelidir. Manevi anlamda ise yine sevgisiz bir ailede büyümüş olabilir. Herkes karşısındaki adamdan sevgi ve merhamet bekler ve ister.
10 YorumlaUlan ben de buna tirt oluyorum. Evlenince it gibi çalıştırıp yan gel yat osman olan kadınlar. Resmen köle babında kullanıyorlar adamları. Akıllı olun böyle işe yaramazlarla evlenmeyin
11 Yorumla- +1 yıl
Sağol caniko
+1 yılYa baba evinde görse bile bu kadar istemek iyi değil bence
Ne biliyim zaten yeterince masraf yapıyorsunuz , eşim düğünümüzü iyi yapsın , evimizi kuralım ; yok arabaymış (bir de son model) falan hemen gereksiz zaten
Zamanla illaki olur ama evlenmeden istemek biraz görgüsüzlüğe girebilir00 YorumlaVallah ne yalan söyleyim ben eşimden hic birsey istemedim 1. Si görücü usulü evlenmedim ama eşimi tanımadan evlendim 2. Si eşimi tanımadığım için de istemeye yüzüm olmadı çünkü kendı düğünümü kendim yaptım ailem sadece yanimda görsel olarak durdu ben yapamayacağım seyi eşimden de istemedim
00 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle değildir. Olay soyleki koca demek aile demek artık baban anan değil kocan ailen olduğu için ondan biseyler istemesine normal heleki sıkı bir ailedeysen istemeden çok çok normal
00 YorumlaBaba evinde birşeyi olmayabilir
Ama kocası var herşeyi istemesi normal.
Tabi kocada varsa alır
Eğer yoksa kadının dırdırını üstüne alır.
Adam bizim karı çok konuşuyor diyo
Araba alsan o kadar konuşmaz
Kadın haklı.00 YorumlaMal mülk icin evlenmek asla onurlu bir hareket değil. Cok istiyorsan kendinde kazanırsın kadınları anlayamıyorum. Buna müsaade eden erkekleri de anlayamıyorum
00 YorumlaSen kendi kızını kendinden daha rahat bir hayat sunmasını istemez miydin o yüzden eğer görücü usulüyle evlilikler çoğunlukla böyle oluyor eğer kız ve erkek kendileri tanışmış iseler ortaklaşa her şeyini alıyorlar zaten
00 Yorumla
+1 yılEvet, görgüsüzlüktür. Baba evinde görmediğini istemek doğal.
Bunu başkasından istemek görgüsüzlük. Çalışıp kendi ulaşmalı.10 Yorumlaİslama göre bazı istekleri olabilir mehir vermek farzdır kadına hem evlenirken hem de evlendikten sonra.
10 YorumlaKızına göre değişir. Kendi katkısıda olacaksa isteklerinde hem fikir olmayı tercih ederim. Ekmek elden su gölden düşünen ötede oynasın bulur bi ahmak
10 Yorumla
+1 yılBaba evinde çok rahatım çok şükür koca evinde de öyle olmak isterim ayrıca karışamazsın istediğini ister kadın 👍
20 Yorumla
+1 yılbence baba evinde görüp görmemekle ilgili değil de kişinin kendini yetiştirememesiyle ilgisi var. görgüsüzler işte.
00 YorumlaHerkes kendine uygun kişileri istesin adama sorarlar ben sana bunları alıcam da sen ne yapacaksın bu evlilikte diye
00 YorumlaYani eşim isterse alsın. Yoksa altın al diye diretmem. Ama alırsa da ikimizin yararına olur. Zamanı gelince bir şey için kullanırız :d
00 Yorumla
+1 yılHaklısın maalesef yurdum insanı kilo kilo altın. Evi olsun arabası olsun dutun bı bismillah den di mi ama
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı. Karakter meselesi bunlar. O yüzden karşındaki insanı iyi tanımak gerek diye düşünüyorum evlilik önemli bir karar
00 YorumlaKatılıyorum. Benim meslegim var bu yüzden karşımdakinden bişey beklemiyorum. Her şeyi istemek cahillik bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılDirek böyle istiyorsa sıkıntı zaten ama şöyle bir şeyde var ki sevdiğine insan harcıyor
20 Yorumla
+1 yılMutlu etsin de yeter ya abartiya kaçmaya da gerek yok
10 YorumlaAileler kızlarını her konuda sıkıyorlar sonra da bu kadar görgüsüz kişiler yetişiyor.
10 YorumlaEğer imkan varsa görgüsüzlük değil imkan yoksa biraz görgüsüzlük oluyor
10 YorumlaBaba evinde ne vardı demek de görgüsüzlük yalnız ama amacı para olan kız öyle birisiyle evlenir, amacı o değilse de evet yaptığı görgüsüzlük
10 YorumlaBaba evinde sevgi şefkat ve ilgi göremedim bunları versin yeter
00 Yorumla
+1 yılbunu isteyip kendi çalışmıyorsa bir çaba içine girmiyorsa doğru değil bence
00 Yorumla
+1 yılKonuş be arkandayız kilo kilo altın onu al bunu al anan da babanda mı vardı :)
00 Yorumla
+1 yılMaddiyatci ve cimri insanlardan kimse hoslanmaz.
Bu bana göre görgüsüzlüktür. Adamla ne icin evleniyor? Ona bakmam lazim.00 YorumlaHayır degildir zaten kendini degerli hissetmek icin babasından baska adamı sevmez mi bi kız...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim adet olduğu için isteniyor. Ama karşıdakinin durumu ne kadara yeterse ona göre istenir. İllada kilo kilo altın tak denmiyor.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKendiniz hava atıp atıp sonra kızlara suç atmaya bayılıyorsunuz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim eski karı onu uzakdoğuya tatile götürmedim diye bana 2 ay surat yapmıştı 3. ayda boşanma davasını açmıştım zaten... anasının evinde sokağa çıkamazdı, gelmiş bana onlar buraya gitti biz neden gidemiyoruz diye hesap sordu birde karı utanmadan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen asla istemem öyle birşey.çalışmama musade etmiyorsa ihtiyaçlarımı karşılamalı yoksa kendim çalışıp istediğimi alırım gücüm yettiği kadar
00 Yorumla
+1 yılOooo bu zihniyetteysen evine para getirdiğinde karına yedirdigin lokmanin hesabını yaparsin o altınlarda o yüzden lazım sanki kızlar elleri boş gidiyor çeyiz masraflarınida baban karşılıyor saçma sapan insansın
00 YorumlaBence doğru bir şey değil o kıza sadece lüks hayat istiyor seni değil açık ve nettt
00 Yorumla
+1 yılEvettt senin nerden geldiğin beli ne bu tripler denir görgüsüzler hahahaha
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman senin diyişinle fakir ailede doğan kızın lüKS şeyler isteme hakkı yoktur, bu hak sadece zengin aile kızlarına verilebilir? Fakir olan sahip olduğuyla yetinmelidir?
00 YorumlaGöremezse hayâlkırıklığına uğrar. Bu kişinin baba figürü benzeriyle evlenmesi ihtimali yüksektir çünkü "evlendikten sonra değişir"diye düşünerek evlenirse.
10 Yorumla
+1 yılEvet ev para şu bu ise isteği yanlış ama mutluluk ilgi sevgi ise sonuna kadar hakkıdır evde huzur vermeyeceksen evlenmeyeceksin yani mutlu bi yuva herkesin hakkidir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbana evinde hepsini gördüm çok şükür, damattan sürekli bişeyler istemek çok saçma
00 Yorumla
+1 yılBaba evinde görüp görmemek değil bu kişi gerçekten görgüsüz ve paragöz yani. Düşüncesiz. Beyni yetmiyor yani bu istediklerini ilerde kendi kocası ödemeyecek mi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla ben babamın evinde gördüklerimi bile aldıramıyorum. Niye bilmem.
00 YorumlaMakul şeyler istediği sürece görgüsüzlük değildir ama yattı kattı isterse orda adam bi der babanın evinde var midür?
00 YorumlaKarşılıklı olmalı her şey diye düşünüyorum ondan ne kadar isteyebiliyorsan sen de okadar verebilmelisin
00 Yorumla
+1 yılGÖRGÜSÜZLÜK
baba evinde görmüş ya da görmemiş fark etmez. Altınıydı arabasıydı vs. bunun için evleneceklerse pek hayır geleceğini zannetmiyorum.00 Yorumla
+1 yılDaha kötüsü ne biliyor musun baba evinde görüpte koca evinde beklemek bence... Yazık oluyor
10 Yorumla
+1 yılBaşkasından göreceğim hiç bir şey kendi kazandığımın yerini tutamaz. Haketmek güzel şey
10 YorumlaNe istediğine bağlı huzur mutluluk sevgi saygı istiyorsa bu görgüsüzlük sayılmaz insanlık hakkıdır.
10 Yorumla- Devamını Gör (45)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne