Bir çoğunuz dalga geçip beni anlamayacak belki ama ben gerçekten askere gitmekten korkuyorum, ailemden nasıl ayrı kalacam onca erkeğin arasında ne yapacam bilmiyorum, komutanlar da çok sertmiş... Evden de hiç uzaklaşmadım ben kendi halinde asosyal evcimen bir tipim ne yapacam oralar da.
Neden mecbur olmak zorunda ki isteyen gitsin ben gitmek istemiyorum 😣 sırf erkek olduğum için neden bu zorlama, psikolojim bozuldu stresten, kimseye de anlatamıyorum burada paylaşmak istedim 😔
Korkulacak bir şey yok ben Şırnakta yaptım gabar da içimizden geçtiler ama en zor şartlar altında en kolay en eğlenceli askerliği ben yaptım ceza yiyorsun tutanak yiyorsun hepsini eğlenceye vurdum senin gibi bende tek başımaydım askerde kalp krizi geçirdim acemi birliği de güneş çarpmasından dolayı üstüne yaptıkları şey bi serumdu komutanlardan çekinme ne diyorlarsa yaptıktan sonra sana kimse bişi demez ama şu var askerde ödüller öznel cezalar nesneldir sen düzgün olsan başkası kötü olur bütün bölüğün içinden geçerler şınav istikamet çapraz tutuş temizlik vs gibi cezalar oluyor tutup seni savaşa göndermiyor merak etme 😄 eğlenceye vurduğun zaman çok güzel ben hatta geldim diye 1 ay kendimi kaybettim keşke kalsaydım diye korkacak bişi yok zevkine bak geç düşünme sadece kimseye güvenme ve her şeyi kendinde sakla çünkü orada birine bişi dersen aslında herkese demiş olursun
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben şınav falan da cekemem ki , 3 tane anca yapıyorum, ayrıca anlattıklarının hepsi bence korkulacak şeyler
Ya şınavı kim çekmişki sende çekesin hahhaha komutan ona mı bakıyor süründürüyor koşturuyor seni öyle 1 2 saat yoruluyorsun sonra dağılıyorsunuz bunu kişiye özel yapmıyor
Öyle bişi yok merak etme 😄 sadece sen yapamazsan diye verilmez ceza Ceza dediğin şey komutanın bölüğün içinden geçmek için kullandığı bahanedir Biz bigün içtima da normalde pantolon paçası daraltmak yasaktır suçtur devlet malına zarardır ama usta birliğinde hiçbir komutan buna bakmaz umrunda olmaz daralmış ne olmuş sanki dimi? İşte öyle demiceksin bizim bölükte 1 hafta o kadar huzurlu geçmişti ki komutan bişi bulamamıştı pantolonunuz niye dar diye istikamet vermişti :D bu işler öyledir orada senin yüzünden şu oldu bu oldu denmez toplu s2ş var 😄
Lan olum olmazsın mal mısın düşünme şöyle şeyler adam ceza verirken bunun yüzünden yediniz demiyor seni de işaret etmez ceza gelir nerden geldiğini kimse anlamaz
eğer bedelli yapacak paran yoksa dert etmene gerek yok şöyle ben acemi birliğini zırhlı tugayda yaptım herneyse işte maskeyle habire uygun adım felan hava da cayır cayır yanıyo kulaklarımızın arkası yüzümüz hep soyuldu sıcaktan herneyse her sabah komutanlar soruyo revire çıkmak isteyen var mı diye herneyse bi sabah çok kişi revire çıkımak istedi bu arada revirin ordayız teğmen geldi baktı çok zırlayan var ayik kuyik eden var teğmen askerlik yapmak istemeyen var mı diye sordu kimseden ses seda çıkmadı bölüğümüz 110 kişiydi sonra 2 tane çocuk teğmene gidip yapmak istemediğini söyleyip askerliğe elverişsiz raporu verip evine yollamışlar 110 kişiden 108 kişiye düştük ordan biliyoruz yani kimse kimseyi orda zorla tutmuyo istersen eğer utanmazsan komutanın karşısına çıkıp söylemekden söylersin istemiyom dersin evine yollarlar merak etme
tabikide çocukları tanımıyorum ama 110 kişiydik 108 e düştük bi kaç gün sonra 2 kişi nereye gitti sanıyosun daha acemi er eğitiminin 5 inci gününde 2 kişi nereye gider herhalde evine gider
olamaz o iki çocuk herkezin içinde komutana ben yapmak istemiyorum diyemez utancından dolayı onun için bölüğün olmadığı bi yerde komutana söylemiştir başka bir ihtimal olamaz
ayrıca usta bilriğinde de yani kıtaya bölüğümüze katıldığımız da da bölüğümüzün idari işler sorumlusu uzman çavuş aynısını söyle di tugayda askerlikden şikayet eden nöbet tutmakdan sıkılan zırlayan çok kişi olduğunda yapmak istmeyen varsa gerçekden söylesin evine yolayalım kimse kimseyi zorla burda tutmuyo dedi uzman çavuş olduğuna bakma adamın adamın görevi adı üstünde idari işler sorumlusu yani karargahta bütün evrak işlerine o bakıyo yetkisi var yani uzman çavuş olmasına rağmen
Paşam, Bende ilk başlarda senin gibiydim. Fakat ben normal olarak değil mesleki olarak yapıyorum askerliğimi Özel Kuvvetlerde. Rütbemde Teğmen. Ben nasıl yapıcam işte normal askerlik gibi değildir diyordum. Ama orada da bir ailen oluyor dostun oluyor öyle düşün. 2 Yıla yakın Özel Kuvvelter Altay Timinde görev yapıyorum hepsi abim kardeşim gibi.
Dostum bende askerlerime, alt rütbelerime yanlış yaptıklarında bağırıyorum. Biz size daha iyi yerlere gelin daha disiplinli olun diye bağırıyoruz. Yoksa hepsiz öz kardeşim gibi neden bağırayım
Bak, ben 2 yıla yakın Özel Kuvvetlerdeyim öncedende dediğim gibi. Silah arkadaşlarımı şehit verdim bu uğurda, bir çok kişi yetiştirdim. Bir çok uzman yetiştirdim çavuş yetiştirdim komutanları değilde abileri kardeşleri gibi yetiştirdim. Sende öyle olacaksın paşam. Tamam ilk başlarda zorlanırsın neden bağpırıyor acaba diye düşünürsün ama sonra beni çok daha iyi anlarsın bundan emin ol. şu an bağırdıklarım Çavuşken Uzman olup çıktılar. Bazıları kıdem aldı bazıları alamadı hepsi benim sayemde aldı bunları. Diyeceğim o ki korkmana gerek yok. Seni yemem sana zararda veremem. Bağırırım 2 küfür ederim ama canım ciğerim gibi severim. Vakti geldiğinde de usta birliğine gönderilirsin acemilik bitince. :)
ya abla yürü git kadnılarda ne bu ben erkeğim merakı zorunluluk yokken kolay zaten ölürüm bile demesi evinde otururken o olayı da geçtim çocuk burda diyorki ben bu zamana kadar ailemden ayrılmadım evcimen biriyim bu çocuğun kalkıp askere gidicem diye sevinmesini bekleyemezsin bu tepkiyi vermen komik üzücü senin
önce askere gidiceksin sonra diceksin yaparım kolay diye yapmadan bıdı bıdı yapmayın sağda solda ben erkğim diye daha bulunduğun yerde 1 bomba sesi duysan uzaktan noldu diye altına yapıcan kelime yapıyon bize
@uomoitaliano ben 17 yaşında hiç tanımadığım bir şehre gidip okudum. 21 yaşında başka bir şehre gidip çalışmaya başladım tek bir tanıdığım yoktu 😂 hiç ağlamadım. Daha 12 yaşımda şehri ve ulaşımı öğrenmiştim tek başıma hastaneye gidip muayene olup ilaçlarımı alıp geliyordum. Siz napıyordunuz o yaşta?
15 yaşımda günde 12-14 saat beachte çalıştım çoğu zaman şezlongta uyuduğumu biliyorum gece 16 yaşında otelde çalıştım lojmanda kaldım 18 yaşında üniversite var diye farklı şehire gittim olabildiği kadar çalışıp okumaya denedim çalışmayı idare ediyordum ama okulu yapamadım aynı zamanda 18 yaşıma geldiğimde beni amerikada 5 parasız bıraksan kendi hayatıma bakabilirdim
yani boş hava atma bu söylediklerini çoğu kişi yapabiliyor yapamayan bi insan bunu sormuş kalkıp dalga geç diye değil sen
askerlik yapmak gram korkutmuyor beni tek çekindiğim konusu 6 ay yapıcam ve maaş alamıcam o ay senin için vatani görev benim için orda kalıp aynı zamanda çalışmıyorken masraf olmak demek ayrıca çalışma olarak 15 bin lira net zarar demek kusura bakma ben böyle geriye gidiyorsam vatani görev değil cebime bakarım önce ailem sonra vatan benim kuralım
Bence hemen askere gitme bende senin gibiyim etrafıma karşı nazik alıngan ve özgügüvenim düşük. Bu annemin gülbebek yetiştirmesinden Çocukken beni bakalla bile göndermiyordu. Okulda iş yerinde arkadaşlarımdan çok dışlandım hormanel bir dıkıntım var birde olayları geç algılıyorum. Evde bol bol spor yapcam küfürlü bir ortam varmış gibi idmana çıktığımı hayal edicem. Bol bol yumurta yiyecem, kırmızı ette belki tüketirim. Düşün ayakabı bağcını bağlamasını bilmiyorum. Eğer çürük yaparsan askerliğini seninle bı ömür dalga geçerler ve dışlarlar. Aslında bu önemli değil yani alıngansan önemli ben o yüzden yapcam şimdi kendimi eğitiyorum unutma yalnız değil. Ben böyle biri olmak istemedim ancak Allah beni öyle yaratmış benimle dalga geçene he he der geçerim. Elimden geldiğim kadarıyla zinde kalırım. Bence askerlik bir avantaj
bende gitmek istemiyorum.6 ay galiba türkiyede çabuk biter. merak etme ilk başta aileni özliceksin kesin. ilk 1-2 hafta dayan sonra gittikce kolay gelecek. orda yalnız olma sohbet etmeye calış insanlarla sohbet etmezsen de sadece yanlaında dinle. umarım hızlıca atlatırsın
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Alışacağımi hiç sanmıyorum, ben öyle kolay arkadaş edinebilen biri de değilim, nasıl dayanacam bilmiyorum 😔
Ben askerden geleli 1 ay oluyor ve astsubay olarak komutan olarak yaptım. Askerlik anlatıldığı ya da göründüğü gibi değil. İlk bir hafta alışma sürecin olur anlamaya çalışırsın. Sen kendini bildiğin sürece sıkıntı olmaz. Komutanlar kişiye göre muamele yapıyor, yaptım. İyi olana herkes iyi olur ama kurallara uymak zorundasın. Hem de askerde adam ederler merak etme.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Her komutan senin gibi değilmiş ki çoğu kötüymüş hiç iyi bahseden yok çok nadir
zor cook zor iş asker. gitmesen iyi olur amma mecbur goturecekler kardesim sana tavsoyem her ne soylediler yap boyle gecir diklenirsen kotu olacak seninin icin. zamanini geçirtmezler orada adama.
zaten gidiyorsun burası ana ocağı değil muhabbeti geçiyor sövesim gelir benim sanki kendim isteyerek geldim ne tavır lan bu hayırdır ver maaşı isteyerek yapalım dimi vatani görevmiş sanki gidince sınırı ben koruyorum aw tuvalet temizliği yerleri süpürme vatani görevine gidiyoruz
alışırsın dert etme ilk 2 hafta bi bunalım geçirirsin yetim gibi hissedersin sonra alışırsın hatta hoşuna bile gidebilir askere gidip özleyen de bol yani
Artık klişe oldu ama şu Afrika atasözü asıl mesele Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır, En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa öleceğini bilir. Afrika'da her sabah bir aslan uyanır, En yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir. Aslan ya da ceylan olmanızın bir önemi yoktur. Yeter ki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin.
Askerlik her er kişi için geçerli ve zorunludur. Bu ülke kan ile kuruldu sen bugün evinde yat diye 15 yaşında çocuklar silah altına alındı ölüme gitti. Yapacağın tek şey 6 ay ordu düzenine şahit olmak askerlik bundan ibaret başka bir şey yok.
Patates soyma vs doğuda ücra yerlerde geçerli. Artık bir çok askeriye yemek şirketlerinden yemek alıyor. Askerlik harbi güzeldir çok güzel anılar kazandırır insana. 😂
Ailemden uzak kalmak, tanımadığım insanlarla yaşamak bir de çok serseri falan oluyormuş, sonra komutanların sertliği falan disiplin evden uzakta olmak... Herşey
Bir şeyden korkuyorsan, korkmamak için korktuğun şeye dönüşmen gerekiyor.
Veya başka bir tabirle ortama uyum sağlaman gerekiyor.
Sert insanlardan korkuyorsan sen pısırık olmak yerine onlara benzeyeceksin. Eğer onlara benzemek yerine sessiz ve pısırık kalmayı seçersen senin kafanı ezerler