Aslında hepimizin çok normal kabul ettiği, asla normal olmayan onlarca olay oluyor. Kadınları erkekler yorumluyor, kadın ne ister cümlesine erkekler cevap veriyor, hep bir genelleme hep bir tanımlama... Kadınları rahat bırakın artık bak yeter diyesi geliyor insanın.
Ben en çok kırmızı kurdele olayına fitim. İğrenç bir gelenek.
Evlilikten sonra erkeğin soyadını almak.
Evlenirken bekareti simgeleyen gelinlik üstü kırmızı kurdele.
Yazdığın şıklar biraz yanlış gibi. Babadan kiz isteme olayı yanlış tabii. Orda kızın annesi de var. Ona da sorulmalı. Sadece babadan istenmez kız. Ortaya söylenmesi daha mantıklıdır "kızınızı istiyoruz" diye.
Kadınların dışarda takılması ayıp değil ama yaşadığımız zaman itibariyle tehlikeli sen de kabul edersin ki. Erkekler toplumda malesef gece daha rahat gezebilir gibi bir durum var ama ben bir erkek olarak bilmediğim yerlerden gitmem akşam vakti. Ben de korkarım açıkçası erkeklere de yapılan şeyler var.
Bekareti simgeleyen şey için bir şey diyemem belki bir gelenek görenektir. Şekilci biri değilim. Ama kıza zorla takılmaz.
Evlilikten sonra erkeğin soyadının alınması da bir gelenek olabilir. Ben karımın soyadını alsam ne olur hiçbir şey. Ayrıca soyadımı aldı diye benim eşyam olmuş olmuyor. Dediğim gibi şekilcilik işte. Köprüyü geçene kadar her şey.
Benim gördüğüm olayı kadınlar da birbirine yapıyor: Mobing. Kadınları iş hayatında sıkmamak gerek. Herkesin geçim sıkıntısı, derdi tasası var. Kadınlar özellikle iş hayatında birbirine destek olması gerekiyor. Kadın dayanışması kurması gerekiyor.
haklısın zaten kız isteme adı altında yapılan şey günümüzde sadece ailelerin tanışması ve kaynaşması. görücü usulünde olduğu gibi pazardan mal kaçırır gibi kadını isteme gibi bir durum yok
@sadecebirisi2323 e tabii. Ben baba olsam kızımı kim istiyor, kim yuva kuracak bilmem lazım. Ailesini görmem lazım. Gelenekten önce kızımın sahipsiz olmadığını görmeleri de gerekiyor. Bence güzel bir gelenek
Kızın babadan istenmesinde ne gibi bir sakınca var anlayamadım. Kızı babadan istemeden direkt nikah kıyıp eve götürmek benim de işime gelir açıkçası bir ton tantana ile uğraşmayız ancak bu şıkkı anlamsız buldum.
Benim de saçma bulduklarım kırmızı kurdela bağlamak ve erkeğin soyadını alıp kendi soyadını terketmek
Soyad ve kırmızı kurdele dedim. Milletin ağzına bakan kadın zaten evden bile dışarı çıkmamalı. Özgürlük, bir bakış açısı, vizyon , bedel gerektirir. Buna sahip olmayan cesaretsizler ise söylenip durmaktan, mazeret üretmekten ileri gidemezler.
Gelinin beline iki defa sarılıp, üçüncüde bağlanan kırmızı kuşağın bekaret ve gayreti temsil ettiği bilinmektedir ve bu sebepten dolayı bir diğer ismi ''gayret kuşağı”dır Bana da biraz tuhaf geliyor bu kuşak olayı ama napacaz gelenek ve adetlerimiz böyle
Soyadı konusunda düşüncem tercihe bırakılması, ister kendi soy ismi ister eşinin isterse ikisini birlikte kullanılabilir. Kadın kadına takılmak kesinlikle hak ancak bizde erkek feodalitesi baskın olduğundan ve kadınlar da bu tür feodal erkek baskısını sevgi olarak gördüğü için öyle erkek tercih ediyor sonra şikayetleniyor. Elbette her çift birlikte takıldığı gibi ayrı da takılabilirler. Diyelim aldatmaktan korkuyor isen ve bu oldu ise çözüm basittir ayrılmak. Babadan istenip kocaya geçme yanlış bir cümle olmuş. Evet babadan değil ama geleneği başta evlenen kişiye sorduktan sonra diğer aile bireylerine yöneltilebilir. Ancak ben ona da karşıyım. İki birey anlaşmışlar ise gider evlenirler. Kimseye danışmak zorunda değiller. Gelelim kırmızı kuşağa benim bildiğim kadarıyla çok eskide bereket bolluk gayret ve üretkenlik için temsilen takılırmış. Anaerkil toplumlarda üretkenliği kadın temsil ettiğinden bu amaçla kullanılmış ancak ataerkil topluma geçiş ve dinlerin çıkmasıyla bu üretkenlik bekarete indirgenmiş ve kadını aşağılamak anlamında kullanılmış ve öyle de süre geliyor. Bence olsa da olur olmasa da olur. Bu kişinin tercihi olabilir. Ha bu ülkede erkekte kadında hala tarım din toplumu feodalitesinde olduğundan değiştiremeyiz. Çağdaş toplum medeni toplum olduğumuzda zaten kendiliğinden kalkacaktır.
Bunların anlamları değişiyor ki ben şu an çok kötü bir anlam da yükleyebilirim öyle düşünülüyor olması o gözle bakıldığı anlamına gelmiyor ki çok ince bir çizgisi vardır ve istisnalar kaideyi bozmaz. Soru olarak absürt kaçan " erkekten erkeğe" kısmı Kime gidilecekti ki? Ayrıca istenen erkekler de var bu küçümsenecek bir durum da olmayabilir. Nasıl bakarsak öyle görürüz bence soyadı biraz tuhaf gelse de bu sorun haline getirilecek bir durum değil ki cinsiyetçi olmadığım sürece... Yani buna cinsiyetçilik deniyorsa böyle düşünmek de cinsiyetçilik üzerinden oluşuyor gibi... Yani hem olumlu hem olumsuz anlamlar varken neden olumlu olan değil de olumsuz tercih edilir? Anlam veremedim...
Kırmızı kurdele her dini müslüman olan ülkede yoktur. öğrendim ki bu adet türklere şamanizm inancından gelmeymiş. yani bu bir ortadoğu geleneği değil, eski inancımızdan kalma, anlamı da bakirelik anlamına gelmeyen bir gelenek. ayrıca gelinin üzerine bağlanan kırmızı kurdele (kuşak), nişan törenlerinde yüzüklerdeki kırmızı kurdele tek bir şeyi temsil eder; uğur ve kısmet! ayrıca kötü ruhlardan korunma anlamını da taşır. (ibrahim sarı, şaman türkleri, s. 37) zamanla evrilip, çevrilip bakireliğe bağlanmış olabilir ama yine de abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. biteceği varsa zamanla biter, istemeyen de yapmaz. ananı, babanı kıramıyorsan da hatır için yaparsın. sayfalarca duyar kasılacak bir şey mi? pek sanmıyorum.
Peki soyadımı kendi isteğimle değiştirirsem? Hailey Baldwin bile kocası Justin Bieber'in soyadını aldı, birçok dünya yıldızı öyle. Kylie Jenner'in kızı kim? Stormie Webster. Yani? Jacques Webster (Travis scott sahne adıyla). Böyle şeylere takılmak gereksiz. İstemiyorsan soyadın sende kalır, olur biter. Yani evleniyorsan seviyorsun. Çocukların soyadıda babaya ait olur çünkü yaratılan ilk insan varlık Adem. Bilmem anlatabiliyor muyum. Yani bu hareketle erkekleri şahlandırmanın alakası yok. İsteyen almayabiliyor da hem.
Kız isteme de kızın gerçek anlamda istendiği değil, ailelerin tanışması için vesiledir.
Aralarında en çok sinir olduğum kırmızı kuşak. Onun kadar korkunç hiçbir şey olamaz bence.
Abi şu kafadan çıkın artik ya. İstediğin gelenegi uygularsin uygulamazsin sana kalmis hatta senim yörende olmayan bir geleneği de uygulayabilirsin. Soyadini seviyor musu ikisini birden kullanirsin. Gece çıkman da ayıplanmak değil güvenlik yönünden yoksa gibmisim milletin söylediklerini kime ne. Ama sizinki feministlik adi altinda biz niye ustun degiliz kafasi eşitlik falan umrunuzda değil netflix kafali kiz. Her yer lbgt olsun kadinlar ustun olsun kafasında olan bir ozentiden fazlası degilsin devam et böyle...
Yaw sacmasapan feministler çıkar bugün asırlardır süre gelmiş adetleri gelenek gorenekleri değiştirmeye çalışr bize böyle öğretildi böyle de devam edecek ben babamdan istenip kocamın evine giderim onun soyadını alrm ona ait olduğum bilinsin diye düğünümde de kırmızı kurdelemi bağlarm bakire olduğum bilinsin diye bu böyle gelmiş böyle de devam edecek saçma sapan düşüncelere kaplp gelenek gorenekleri bozmaya çalışmayın kardeşim hem erkeklernde çok yönde adetleri var masraflar falan hep damat tarafının oluyor bugün evli Bi kadn çalışmasa kimse niye çalışmıyor demez çocuklarına bakıyor der ama bir erkek çalışmasın herkes kınar çalışmiyo işi gücü yok diye!
Kırmızı kurdele bekareti ve kadının mal olmasını temsil eder ne ya! Modern zamanda kurdelerleri hediye etme aracı olarak kullanıyoruz diye asırlardır olan kültürüde böyle yorumlamak nasıl dar bir bakış açısı ya! Ta şaman adetleirnden kalmadır, çok öncelere giden önemli bir adettir. Kökenimizle bağlantılıdır. Kadını aşalamak için değildir. Kırmızı bir çok anlam gelir. “Al Ruhu” veya “Al Ateşi” adları verilen bir ateş tanrısına kadar kırmızının bir anlamı vardır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
🤢Kültürü evirip çevirip nasıl bozuyorsunuz ya! 🤢 Sırf bu çağda hediye paketlerinde kırmızı kurdeleyle🎀 bağlıyoruz diye kadında eskiden böyle görüyorlar anlamına gelmiyor, yeni uydurulmuş bir şey bu.
Kırmızı kurdele şamanlığa kadar dayanır. Türk kültüründe ateşin rengi kırmızıya verilen anlam her zaman çok büyük olmuştur. Kırmızı rengi; koruyuculuk ve güç, uğur anlamlarına da gelmektedir. Bu uğuru, gücü, koruyucukuğu kadın taşır, bu kadının önemli olmasıdır. Hiçbir erkek şaman kadın şaman kadar güçlü olamaz (bu da biraz cinsiyetici ama eskiler böylemiş ne yapalım) kırmızı aynı zamanda düğün kiyafetinin rengidir.
Kültürümün getirdiği bu önemli anlıyışa ve gerçekte kadına önem veren bu kültüre uymaya devam edicem. 🙄 Sizde sırf kurdele benzetmesinden kökeninizi ve değerinizi unutun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1- Bence en cinsiyetçi olay erkeğin soyadını almak. Yani ne gerek var. Tamam aile kuruyorsun da şart değil soyadını almak. Çok önemli değil. Şimdiki aklım olsa memur sordugunda kendi soyadımı kullancam desem de olurmus. 2- kırmızı kurdale gelenektir aslında. Ama biraz da kişi nasıl görürse, nasıl anlamdırırsa öyledir. Bekareti simgelemez aslında. Yani yanlıs bilinir. Kafaya takmamak lazım. Bende b... Değildimm ama kurdale taktım mesela. 3- Erkekten erkeğe aktarılmak kısmı da anormal değil. Yani öyle birşey yok bence cok kafaya takmamak lazım oldu bitti işte. İki gönül bir olmus daha ötesi var mı? En azından simdilik böyle düsünüyorum ilerde fikrim değişebilir. 4- Eşin yobaz değilse, aranızda güven varsa, en iyisi de daha önceden bu konular konusulduysa sorun yok. Sen kaçta gidip kaçta gideceğini biliyorsan, ve anormal bir sorun olmadığı müddetçe erkekler kızmaz bence.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Üf tutturmuşsunuz yok cinsiyetçilik şuydu buydu. Kardeşim o kuşağın anlamı ''Bu bir eşyadır vuruğu kırığı yoktur alabilirsiniz'' demek değildir. Bilhassa kız bunu giyerek ''Siz sevgilinize arkadan önden verirken ben namusumla işime baktım kendimi gelecek eşime sakladım. Benim alnım açık. 5 dakikalık zevk için kendimi bozmadım bozdurmadım.'' diyor. Hala arkadan veya önden bozduran kişiler kalkmış buna karşı çıkmaya çalışıyor. Tabii bunu giyen herkes tertemiz mi orası ayrı bir tartışma konusu. 50 kişinin altından geçmiş ''kadın''lar da bunu takıyor. Bu da tertemiz kardeşlerimizi zedeliyor.
Erkeklerin kadınları istemesi, tuzlu kahve içmesi, kadına altın verme mecburiyeti, evi ve düğünü tek başına yapması, bilere liralık masrafı üstlenmesi, kadın dırdırı çekmesi gelenekleri kadar iğrenç değil Erkeklerin uğradıkları cinsiyetçiliğin yanında, osuruk kalır bunlar.
Biz bütün eşyayı erkeğe aldırtmıyoruz kız tarafı ortaklaşıyo ve beyaz eşya alıyo bizim adet böyle valla o yüzden genelleme yapma. Biz de kız tarafı da kızına bilezik alıyo en az 1 tane de olsa alıyo
Genelleme yapıyorsanız bilinde konuşun sizin o dediğiniz nerenin geleneği bilmiyorum ama bizde herşey eşittir evleniceksen herşeyi ikiye bölüyorlar yani sadece erkek tarafına yüklenmiyorlar iki taraf beraber bu yükü taşıyor.
Senin %90'ı dediğin ülke sadece senin etrafında oluşan bir yer gelmişsin birde bilmeden konuşuyorsun bırak Allah aşkına ya merak ediyorum diğer şehirlere gittin de mi bu kadar emin konuşuyorsun seninle uğraşamam ben boş vakit kaybı.
Hadi ordan diyecek bi şey yok. Kardeşim evlenmek istiyorsan ve borca girmek istemiyorsan 2 3 yıl para biriktirirsin başka çaren yok haa diyosan elime öyle bi fırsatta geçmez kendi bileceğin iş kimseye çemkirmeye hakkın yok. Ulan sanki seninle evlenicez dedik
@bilmiyomyaağ lan hadi işine git yine para avcısı bir " kadın " daha erkekler bütün masrafları üstlenmek zorunda değiller tabi zorunuza giden taraf ta bu utanmıyorsunuz erkeklerin eline bakmayı tabi maddi gücü olan kadınlara lafım yok bide gelmiş 2-3 yıl para biriktireceksin diyor utanmadan
Nerden biliyon? Okuyorum ben. Kıt misin iki de bi erkeğin üstüne yikıyorsunuz diyosun ulan biz dee kız tarafı mal gibi durmuyo üstüne düşen her şeyi alıyo bu arada para avcısı değilim sağolsun babam her şeyini bize verdiği için gözümüz dışarıda değil bunu demek istemezdim ama bana yatırım yapıyo yaani bilip bilmeden konuşma kimin ne yaşadığını kimse bilemez çocukken durumumuz yoktu zamanla oldu her şey senin temelin sağlam değilse bana değil anne ve babana çemkir. Allah bilir sen şimdi beni kokoş o şımarık kızlardan sanmışsındır ama hiç umrumda değil dediğim gibi ailenin sana veremediği şeylerin acısını gelip bizden çıkarıyorsun
@bilmiyomyaağ ailemin bana vermediğimi değer mi? gülünç durumdasın. çomarlıkta üstüne yok bide bana çemkirme diyorsun çemkiren sensin ben senin küçükken maddi durumundan bahsetmedim BANANE, benim demek istediğim bütün masrafların eşit olarak bölüştürülmesi bundan neden rahatsızlık duydun yoksa yaran mı var?
Sen kıt olduğun için her detaya girmek zorunda kaldım peki biz de eşit dediğimde neden yırttın kendini? Para avcıcı dedin ben sana durumundan bahsettim bu durumda sen benden betersin hani bil diye bi de zaten en başından beri eşit diyorum ama sen maalesef feci derecede kıtsın
@bilmiyomyaağ ya kafayı mı yedin üzerine neden alınıyorsun senin yaran var belli diyorumki masrafları eşit bölüşülmeli diyorum sana laf anlatmak bile hata had işine git ya çomarlıkta üzerinize yok
KIRMIZI KUŞAK BEKARETİ SİMGELEMİYOR HANGİ SİVRİZEKA AKIŞ ETTİYSE ASIL ANLAMI O DEĞİL. !!! Kırmızı kuşak şaman inancından bu yana Türklerin bir geleneğidir. Düğünlerde geline uğursuzluk ve nazardan korunması adına kırmızı renkli bişeyler takarlarmış. Kırmızı rengi şamanlarda uğursuzluğu, şerri engelleyen bir renkmiş. Nazara, kötü göze o kadar inanıyorlarmış ki bu yüzden nazar boncuğunu da gelenekselleştirilmiş. Şamanlardan bugüne gelmiştir. Lütfen bunun ne olduğunu önce araştırın öğrenin beyler bayanlar. Bu algıyı oluşturmaya gerek yok. Aşağılayıcı bir şey. Şamanlarda, Türklerde eski çağlarda Kadınları el üstünde tutarlarmış. Bu yüzden Han- Hanım kavramı vardır. Han için Hanı yani eşi çok değerli ve kıymetli olurmuş. Biraz araştırın okuyun!
Buraya bir yalnış anlaşılmayı düzeltmek için geldim. O bağlanan kırmızı kurdele eski türklerdeki şaman inancıyla alakalı. Al karısı diye bir şeytan var ondan korunmak için takılır mesela aynı şekilde yeni doğum yapmış kadınların başına kırmızı kurdele bağlarız.
Yaşadığımız onca eşitsizlik. Onca ölümler varken sen gittin, kurdeleye mi takıldın? Ben o konuda hiç rahatsız değilim. Adetlerine bağlı biriyim. Yeri geldiği zaman örf ve adetlerine uygun davranmak benimde hoşuma gider. Bunlar bizi biz yapan değerlerdir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İğrenç bir gelenek değil. Her milletin gelenekleri vardır. Türklerin de gelenekleri vardır. Bu gelenekler toplumu toplum yapan şeylerdir. Kandan öte bunlardır bizi bugüne getiren. Kendini Türk olarak göremeyenler görmek istemeyenler istediği geleneği reddedebilir. Ancak gelenegime iğrenç diyecek hadsizligi yapamaz. Gidin istediğinize bekaretinizi verin kurdele takmayın vs. Umurumda değil. Ama ait hissetmedigin geleneklere dil uzatma!!!
Arabistanda da kız çocuğu diri diri gömmek satmak gelenekti bu gelenek de onların toplumunu toplum yapıyordu o zaman. Bunu destekler miydin cidden? Her gelenek doğru değildir. Peygamber efendimizin bu geleneğe karşı gelmesinin bir sebebi var. Zararlı bir gelenek var ise biz de onun gibi karşı gelebiliriz ve gelmeliyiz de.
Bunların hepsi son şık hariç gelenektir zorunda değilsin yani istersen soyad alma aileden istenme hatta git kendin iste erkeği bunlar sana bağlı son şıkkı da çok yapan var kadın kadına sabahlayan sahilde sokakta clupta barda çok görüyorum önce ortamını kurmayı öğren bu kafada insanlar edin sonra gel bıdı bıdı yap ben arkadaşlarla sabahlayamıyorum çünkü bunun ortamını planını kurmuyoruz anladın mı boş oturup şikayet bunların hepsi
ya şu isteme olayı falan aileye bağlı aslında kıza; anneye falan hiçbir şekilde sorulmadan direkt babanın karar verdiği aileler de var, öncelikli olarak kızın fikrini ele alarak karar veren aileler de var ( bence erkekten erkeğe aktarılmak tanımı doğru değil ben böyle görmüyorum bunu), bana en anlamsız gelen soy isim ve gece dışarıya çıkma mevzusu
Kırmızı kurdele bekareti temsil etmiyor yeter yanlış bilgiler verip durmayın. Benim çevremde o kadar düğün oldu bir kişi bile kurdele takarken bekaretten bahsetmedi, çoğu bu anlama geldiğini bile bilmiyor. Bı yerlerinizden anlam uydurmayin. "Kız isteme" denen şey mantıklı düşünürseniz iki taraf şeklinde yapılıyor, kızı mal gibi almıyorlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Dün yengem ben annem oturuyoruz konusuyoruz abim dügun istemiyo konu ordan açildi ben dedim bende evlenirsem dügun yapmam akrabalari eglendirmek için borca girip evliligimi zehir edemem zaten takacaklari 100 200 tl şey üstüne bir de arkadan dedikodu yaparlar begenmezler illa bir sey bulurlar dedim hak verdiler. Dügun çokk gereksiz bir şey bu kirmizi ip olayi zaten tam fiyasko kurbanlik koyun gibiler
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hepsine katılıyorum isteme olayı dışında, erkekten erkeğe aktarılmak dediğin şey genel*evlerde oluyor. Evlenirken büyüklerin onayını tabiki alacaksın karşı tarafta senin aile büyüklerini sayacak, yeni bir hayata başlamak istiyorum kızınızla ve sizin de izninizi istiyorum. isteme olayının amacı budur bu bir alışveriş değil yanlış bakıyorsunuz, bakmayın.
Bir ara şu şeylere de değinsene, iki kuruş için; iki izlenme için nerdeyse tüm şarkı kliplerinde kadınların soyundurulması ve seks objesi olarak kullanılması.
Manaakmisiniz lan siz esitlik adalet diye diye adet madet birakmiyorsunuz bircok bakire olmayan kadin kurdele takiyor çünkü bu adet yapilmali siz aptal oldugunuzdan erkekten erkege aktarildi algisi aliyorsunuz kimse oyle bir dunyada degil
Herkesin neye ne kadar verdiği değer beni gram ilgilendirmez. Ben kendi seçimlerime bakarım. O kurdele bir adet evet amacı ve anlamı belli olan bir adet. Başka adetler de var mesela kanlı çarşaf olayı onu da adet diyip yapacak mısın merak ediyorum? Ha onu yapmışsın ha o kurdeleyi bağlamışsın. Bir şeyin amacı kötüyse adet diyip geçilemez kusura bakma.
@NereyeDiyeSormam o adet degil yatak odasina tecavüzdur ama bbir takim erkeklerin parmaklarini kesip yalandan kanyapriklarini veya erkek bile anlamasin diye reglini zifaf gecesine getirenleri de biliyoruz adetler yerine getirilsin diye yapilir artik sadece goruntu olsun diye varlar herkes altindaki kismi birakti ici bos goruntulerde bir zahmet dursun
İşte anlamıyorsun o görüntü dediğin şeyin bir anlamı var ve bence utanç verici bir durum. Aynı şeyin kendin için yapıldığını düşün. Tüm özelin kırmızı kurdele parçasında. O kırmızı kurdeleyi bağlamayınca insanlar yine bambaşka şeyler peşine düşüyor. Kim ne koşulda taktığını bilemem beni de ilgilendirmez kim kiminle ne yapmış. Alan kabul ettiyse banane. Herkes dengiyle evlensin kadın ve erkek olarak.
Erkeklerin kadınları istemesi, tuzlu kahve içmesi, kadına altın verme mecburiyeti, evi ve düğünü tek başına yapması gelenekleri kadar iğrenç değil yavrum. Erkeklerin uğradıkları cinsiyetçiliğin yanında, osuruk kalır bunlar.
Herkes yapmıyor ki bunları. Annem tektaşını kendi kendine almış ki babamın maaşı daha iyi. Evdeki her şeyi düğünü falan beraber ödemişler ki babamların ailesinin durumu annemlerle karşılaştırınca baya daha iyiymiş. Annem sen o durumda altta kalmamak için günde 10 ders verecek kadar çalışıp tek başına borç payını ödemişsin karşı tarafın ailesi zenginken sen nasıl bir kraliçesin. Ben de evlenirsem öyle yapacam yarı yarıya bütün masraflar benim bir gururum var.
Evlendikten sonra erkeğin soy adını almak çok saçma ve gerice bişey.. kanunun değişmesi lazım bizde Kore'deki insanlar gibi evlendikten sonra soyadları değişmemeli.. Şimdi burada yeni bı soru ortaya çıkıyor aynı anda hem kendi kızlık soyadını kullanmak hemde kocanın soyadını kullanmak.. buda saçma ve gereksiz ve birşey. Ya hiç soy adın değişmesin, ya da değişmesi gerekiyorsa kanuna uyularak değişilsin. İki tane soy adı taşımaya da karşıyım. Erkeğin soy adını almaya da
Seçmek için seçtim bu seçeneği. Sorunuzu ve şıklarınızı yetersiz ve yersiz buldum. Gelenek ve göreneklerimizde çok önemli. Olması gereken ne ise o olmalı. Kadın özgür iradesi ile neyi yapıp yapmayacağının kararını verir
Bekareti simgeleyen kurdele takılması kadar aşağılayıcı bir şey görmedim. Teyzeme dayım takmıştı ve sonradan öğrendiğimde çok şaşırmıştım kırmızı kurdelenin anlamını... Hem nerden biliyorsunuz ki belki önceden bir birliktelik yaşamış olabilir.
Bekaretin olsun ya da olmasın bu kimseyi ilgilendirmez. Bekaretin reklamı yapılmaz. Bakiresin ya da değilsin diye değersiz olmuyorsun biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. İnsan her haliyle değerlidir, neden böyle sığ düşünüyorsunuz anlamıyorum ya
İyi günler , Bir erkek görüşcü olarak öncelikle B ve C şıklarını çok anlamsız bulup çıkarıyorum. A ve D 'ye gelicek olursak cevabım D ama ''A'' seçeneği çok derin ve anlamlı bir düşünce yinede soyadınızı evlendikten sonrada kullanabilirsiniz..
Evde çay servislerini kadının yapması mesela. Neden erkekler yapmıyor ki. Misafir falan gelse ikramları kadınlar yapıyor hep, hiç erkeklerin yaptığını görmedim.
Kadına kadın yapmalı erkeğe erkek yanlış ve gereksiz gelenek çok. Ki bu aileyle de alâkalıdır. Dışarıda çok kalmamı neden istemiyorsun? Karşı cinsten kaynaklı yanlış bir durum olabilir. Erkeklere de misafir diye hizmet ederim tabii ki hiç sorun değil köle diye algılayanın zihniyetinde sorun var. Misafir abi hizmet ediyorsun daha normal ne olsun? Ama eve gelen de erkek sonuçta günümüzde görüyoruz akrabalardan da birçok olay çıkıyor. Ben istemiyorum aralarına girmeyi falan nerden bilicem bakıyor mu aklından ve geçiyor diye belki orda beğendi dışarıda sıkıştırır nerden bilelim yani dışarıdansa o ortam daha çok geriyor yani bu konu doğru.
"Evlenirken erkeğin soyadını almak" bunun kadar kadını aşağılayan bir şey görmedim. Sanki kadın bir birey değilmiş gibi, sanki evlendiği kişinin çocuğu veya kölesiymiş gibi olmasından başka bir şey değil. Kadında bir bireydlr, kendi soyadını kullanması gerekir, veya devlet tarafından evlenen kişilere soyadı verilmesi gerekir.
Şimdi " o zomon bobon da bir erkek" diyecekler gelmesin, adı üstünde baba bu.
saçma başlık aga kendinizi acındırmaya çok isteklisiniz 😎👍✔
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yeni nesil hepsi anal oral ya da patlak. Sözde kırmızı kuşak var ama sözde... Haa kim ne halt yemiş umrumda değil orası ayrı. Sadece o kuşak gösteriş için takanlar hak etmeyenler lütfen takmasın. Bana kalırsa gereksiz bir şey orası ayrı
1
13 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Patlak olan kızlar ruhu bozuk olanlar eksi basmış hahah 😂😂😂👌🏻👌🏻
Çok canım bir insansın çoğu kız patlak bilmem ne dediğin için böyle salak gibi kafa yapısına sahipsin kadınlar ilişkiye girince mikrop kapmaması için olan zar kanıyor diye bu zarı kutsallaştıran bir canım kada yapısına sahipsin erkekler ilişkiye girince milli oluyor diye tebrik edip kadın ilişkiye girince namussuz yaftasını yapıştırmak da senin gibi insanlar da vardır anca
Yazıyının hepsini okuyup anlayabildiğinden şüpheliyim. Her türlü B4k yiyip aşkım ilkim diyorsunuz. Bir yılda 60 bin kişi kızlık zarı dikmeye gidiyor alo farkında mısın? Sonra bakireyim namusluyum ayağına gidiyor yersen... Haa ben bir kızla birlikte olmadım senin gibi yol geçen hanı değilim 😘😘
Ahahhahahaha sana salak dediğim için ileri mi gittim diyordum tam bir salakmışsın benim biriyle ilişkiyi girdiğimi nerden biliyorsun? Girsem bile bu seni ne hakla ilgilendirebilir
Ben yapmadığımı beyan ettim zaten siz kendiniz gibi düşünüyorsanız herkesi yazık. Ben olayda yalan söyleniyor evliliklerin %10 zar dikimi var diyorum ee yalan yalan sonra namusluyum ayağına geçiniyor diyor baştan dürüst olsun o yok ama
Gelinliğin üstüne bağlanan kırmızı kuşağın anlamını yanlış biliyorsunuz. Eviliğinde gelinin gayretli ve kudretli olması için, ailesinin gelişimini sağlaması ve evinde güçlü olması içindir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
🤦♀️✨Kırmızı kurdele bakirelik kanıtı için değildir.✨ Şaman inancından kalma bir adettir. Kırmızı uğur ve kimset anlamı taşır. Eski Türk evlilik kıyafetleride kırmızıdır. Ayrıca kötü ruhlardan korunmayı sağlar.🤦♀️
bu soruyla ve cevap secenekleriyle düşüncelerini de öğrenmiş olduk :D saygılıyız tabi ben sanırım farklı düşünüyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
1. Si kadının erkeğin soy adını alması lazım yoksa kimlerden olduğu belli olmaz 2. Si kadın erkeğin soy adını almak zorunda değil ve 3. Evin reisi babadır çocukta babanın malı sayılır Oyüzden babadan istemek zorunda boşunamı okadar yıl büyütüyo