örneğin bir arabanız var Renault Megane Honda Civic Hyundai Elantra 2010-12 model.
ev kira desek
Avrupa'daki yaşantısı örneğin 1500€ bunlara yeter anca...
peki Türkiye'de kaç kazanmak lazım bi işçinin 1500€ değer aldığı gibi..
6 bin üstü üzeri demeyin çünkü doktor bile 7 zor alıyor o yüzden abartmayın...
minimum olarak. ?
ev kira desek
Avrupa'daki yaşantısı örneğin 1500€ bunlara yeter anca...
peki Türkiye'de kaç kazanmak lazım bi işçinin 1500€ değer aldığı gibi..
6 bin üstü üzeri demeyin çünkü doktor bile 7 zor alıyor o yüzden abartmayın...
minimum olarak. ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şu kuduran kıskanç mallara inat orda kal ve "türkiye de ekonomi çok iyi memleketin kıymetini bilin" de. Haha
tabiki ekonomi iyi 😅 neyse Avrupa'daki 1500€ ile Türkiye'de kaç TL'ye değer? yani dövizle değil örneğin tatil araba kira filan
Türkiye de iyi değil bu arada. Orda kazanıp burda yiyeceksen iyi tabi ki. Bence sen tatile gel 2-3 ay parayı ye memleket havası al sonra git.
sen nasıl yaşıyorsun nasıl oralar
Buralar sizin oralarla kıyaslanamaz. Basit örnek, sen haftada her gün et yiyebilirsin ama ben yiyemiyorum, pahalı çünkü.
yaş 22 araban var mi? almak istersen yollarını mı alır?
Hayır arabam yok. Yani şimdi burda imkansızlar var. Mesela maaş ile mercedes almak çok zor imkansız gibi yıllarca çalışsan bile zor. Fakat sizin orda bilmiyorum ne kadardı fakat almanya da giriş model mercedesler 40-50 bin euro felan, maaşla da alınabilir. Ama burda öyle değil, ticaret felan yapmak gerek veya başka işler.
heee anladim doğru diyorsun burda 10 binedr var ama yepyenileri 40 bin giris paketleri
Evet öyle, yani ikinci el de çok rahat alınabilir tabi, burda öyle değil maalesef.
iPhone bile alamıyoruz 😃. Orda 1100 euro olan iPhone 12 pro burda 14 bin felan
evlenmek tende korkuyorsundur herşey pahalı
Maalesef evlilik bütçe gerektiren bir şey...
evlilik te mi luks? Türkiye'de herşey lüks ne saçma ya
Yani tabi az para değil ev döşemek.
Gel tabi senin bizden iyi yaşamaya ne hakkın var
anlamadım?
Diyorum ki hemen gel Türkiye’ye.
bende diyorum kaç TL almali ki gecinsin diye sordum kaç yeter?
Tek başına ortalama bir ev aidatı ile birlikte 1300 TL
Faturalar beni en çok zorlayan kısım inanılmaz vergi var ben tek yaşıyorum ve tasarruflu biriyim toplam su elektrik doğal gaz yazın 500 kışın en az 800.
Gıda fransadakinden daha az kaliteli yiyeceksin yarım kilo peynir 40 lira. Tüm gıda toplamı aylık 500 TL
Kıyafet sosyalleşme tatil ulaşım falan bahsetmiyorum bunlar Türkiye’de lüx.
kıyafet derken hep aynı mı giyeceksin ömür boyu hiç mi birikmiyor 10 TL ayda? dışarda yemek yemek? araç benzini sigorta masrafları? tatil hiç mi ucuza yok yani Kayseri Antalya 1 hafta tatil falan? veya Kayseri İstanbul gidilmez mi birikimle? sigara olmasa bile?
Hep aynı değil ama zincir kaliteli mağazalardan çoğu zaman alamazsın. Benzinin litresi 8 küsür araba burada lüx. dışarıda 40 TL’den aşağı yiyemezsin orta sınıf fiyat. ve evet tatil hiç yok pansiyonlar bile ne kadar pahalı.
Reis en iyisi sen orada euronu kazan burada ye
gel evlen benle kurtul turkiyeden vay be Türkiye'me noldu..
Türkiyene ne oldu batırdılar gurbetçilerde bunlara oy veriyorlar aldıkları vergiyi duysan inanamazsın
gurbetçi değildir çünkü Avrupa'da 7-8 milyon Türk vardir hepsi vermiyordur..
8 dan 6 desek. 6 dan CHP'ye HDP oy verenleri çıkart yani maks 3 milyon gurbetçi AKP'ye veriyordur, Türkiye'de de 85 milyon var haberin olsun en çok oy sizden.
Evet bizden tabii ki daha çok fakat gurbetçi kimi duysak akpli bende kaçıcam az kaldı
biliyorum arabalar benzin falan filan 😓
peki bazen görüyorum 16 yaşında 18 yaşında Amerika Avrupa'da yaşamak istiyor sende onlar gibi düşünüyormusun yani onlarin yaşında olsaydın?
22 yaşındayım ben okul bitince gideceğim zaten. Daha gelmeyi düşünmüyorum
aynen öyle maalesef bende Türkiye iyi sanıyordum çünkü avmler hep dolu lokantalar sokaklar Passat dolu Avrupa gibi lüks araç buralarda o nedenle ben hep iyi sanıyordum..
Bizim avmler Arapların oldu 😂
iş nasıl Türkiye'de herkes iş yok diyor yok derken nasıl yok? ve kacacakmisin nereye ülke?
okusan bile yani işçi bazında olmasan bile geçim yok diyorsun?
Evet iş yok basbaya iş yok artık hukukçularda az kazanıyor o kadar sene okuyorsun seni çağırıp 1500 liraya 12 saat çalıştırıyorlar kabul ediyorsun mecbur çünkü sırada bekleyen çok var.
iş neden yok peki yani nedenleri? hiç mi boyacı isci almıyor veya atama olmuyor mu veya fakrikaba yok mu?
şu var Türkiye'de aşırı insanlar çalışıyor sonra tembel diyoruz 😅 günde 12 saat çok zor burda 8 saat insanı yoruyor yavaştan..
ve bide asgari ücret ve geçim yök araba pahalı hiç birşey alamiyorsun..
Mühendis adam boyacı olmak ister mi? Hepsi genelde bim kasiyere falan oluyor asgari ücretle çalışıyorlar. İş neden yok çünkü niteliksiz göçmen işçilerimiz var mesela boya diyorsun Türk bir adam aylığı 800e çalışmam diyor Suriyeli ben 600 çalışırım diyor artı zaten bunlat devletten çok destek alıyorlar kendi hastaneleri falan bile var. Yatırımcı yok ki istihdam olsun
son yatırımcılar onlar da telefon markaları fabrika kurdu İstanbul avcılar semtinde.. İstanbul'da peki orda da mı iş yok?
İşsizlik oranlarına bakabilirsin iş yok şanslıysan girersin işkurda kıytırık işler için bekleyen bir sürü lisanslı mezunlar var. Demem o ki durum çok vahim
düzelmez ki durum başkası gelse de aynı olur çünkü ülke Titanik misali pioufffff diye batti'''
bide şöyle soru sorayım siz sürekli Avrupa diyorsunuz da Polonya Bulgar Romanya Yunanistan çek cumhuriyeti fakir ülkeler bu ülkeleri gezdim daha çok dökük arabalara biniyor bizden. bende Audi A1 var elin romanları araban çok lüks ailen zengin mi dedi düşün yani küçücük Audi... halbuki Türkiye'de gözüne bakmazlar zenginsin veya o gizle bakmazlar Bulgar bizden Polonya bizden beter en azından Türkiye'de passatlar dolu dolu hep teneke yok yani bilmem anlatabildim mi. ve bütün avrupalilar iyi yaşam sürmüyor yani 2-3 bin Euro'luk araçlara mi hevesiniz var? karı koca bankacı veya öğretmen olsa çift 5-5 alsa 10 bin sana senede 120 bin. güzel bir araç''
Tamam let’s get you to bed grandma
al bu da Audi A1 lüks görüyor saftirik.