Daha çok anket için soruyorum. O yüzden sadece hanımlarla sınırlı tutacağım.
Aile/çevre/mahalle baskısı
Dini gereklilikten dolayı
Türbanlı değilim
Türbanlıydım, açıldım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Realgar sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Takmıyorum. Küçükken “Huzur sokağı” romanını okumuştum, o kadar etkilenmiştim ki uyumadan sabaha kadar bitirmiş ve ertesi gün kapanmaya karar vermiştim. Aklımda ailemi nasıl ikna edeceğimi düşünürdüm. Neyseki geçti o düşünce))
Kapanmak kötü bişey mi? neyseki geçti o düşünce demişsin?
Müslüman mı değilsin...
Vay halinize...
Kapalı değilim ama
Etrafımdaki herkes ALLAHIN rızası için kapalı. Bununla alakalı hadiste var ayette.
Ayete ters düşmemeni tavsiye ederim.
Neden ateistsin
Evet anlayabiliyorum ama yanlış düşünüyorsun.
Kadının yeri çok büyük.
Yasaktan başka derken?
İç*i yasak, d*muz eti yemek haram
Ve bu çok mantıklı düşününcede
İnsan sağlığına zarar verip, insanlara saçma sapan kararlar aldıran bir şeyi neden içeyim?
Alkol kullanıyorum arada, müthiş de keyif alıyorum. İnsanlık 10000 yıldır alkollü içecek üretip tüketiyor, zararlı da değil.
Domuz eti de zararsızdır. Çin'den ABD'ye kadar tüketilen bir gıda. Kimseye de zararı yok.
Evlenmeden önce seks yasak. Bunun da bi zararı yok, seven insanın seks yapması güzel bir şey.
Kadının yeri büyük değil, Kur'an kadını muhattap bile almaz, erkeğe seslenir hep. Kadın büyükbaş hayvan gibi değerlidir. Önce babanın, sonra kocanın himayesinde. Şshitliği yarım insan değerinde, 4 tane alıp evlenebiliyorsun, mirastan yarısı kadar pay alıyor.
Başka dine dönmen yasak, cezası ölümdür. Başka dinden bir erkekle evlenemez müslüman ladın. Hatta başka dinden ya da kafirden arladaş da olamazsın.
Şimdi, ben ortaçağın bu kırallarına göre hayatımı neden çizeyim? Bana yasaktan başka hiç bir somut şey vaadetmiyor
Domuz eti haram,
Çünkü kendi dışkısını yiyor, geviş getirmiyor.
Pis bi hayvan yani.
Çin ve ABD olarak örnek gösterdiğin yerler,
İnsan insan diyerek masum insanları katleden bi insan dışı ülke.
Çinin tükettiği şeylerden bahsetmiyorum bile.
Alkol insanı sarhoş eder,
Ve buda çok büyük kötülüklere davetiye çıkartır.
Evlenmeden önce seks elbette yasak olmalı.
Siz oradan oraya karı kız diye yetinmediğiniz için evlilik size saçma geliyor.
Allahın rızası yoksa hiçbir şey yolunda gitmez.
Evlilik öyle güzeldir ki iki bedeni tek hale indirir.
Benim vücudum mal değil, bir gün seven diğer gün sevmeyeceğini bilemeyeceğim bir adam için 5 dakikalık zevk için Allahıda öbür dünyamıda karşıma almam.
Namus her şeyden önce gelir.
Gerçekten kadınlar için ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsun araştırmıyorsun buna o kadar eminim ki.
Biraz araştırsan kadına olan önemi anlarsın.
Siz kafirler demek istemiyorum ama kafirlerin ve müşriklerin sadece vurabildiği tek nokta,
4 evlilik böyle bişey yok.
O zaman fu*uş çok baksınmış.
Her gün başka kadınlarla yatan adamlar çok fazlaymış,
Aynı zamanda hendek savaşında çok fazla erkek vefat etmiş.
Bu yüzden mecburen Allah 4 evlilik yapabilirsiniz demiş o dönem için.
Hala var ama o azgınlıktan,
Onun günahı çok büyük..
4 kadın arasında adelet sağlamak çok zor zaten.
O yüzden 1 evliliği tercih etmemizi istiyor din.
Okumadığın gerçekten çok belli.
Bir bebekten çok daha küçük sorulara yönelmişsin.
Seni anlıyorum, bazılarını bende düşündüm.
Ama cevap isteyene çok.
Kalbin mühürlenmeden dini tekrardan araştırmanı tavsiye ederim.
Müslüman bir kadın sonradan müslüman olan bi adamla evlenebilir.
Sünnet ve diğer tarz şeyler bizim dinimize dilimize hayatımıza uymuyor.
Mantıkende insan anlıyor birçok şeyi.
Akıl gerektiriyor.
ABD ve Çin diye övdüğün yerlerde kadına miras hakkı hiç yoktu.
Regl olan kadınlardan tiksiniyorlardı
Okudum araştırdım biliyordum.
Avrupada kadın diye bir şey yoktu.
Dediğim gibi cidden araştırmıyorsun.
Kafanda boş şeyler dönüyor eminim.
Heleki avrupada baba mirasından kadınlara hiçbir şey kalmıyordu.
Bak Şimdi Nisa Sûresinin 11. ayeti tamamen miras taksimini anlatır. Baş kısmında ise, Allah çocuklarınız hakkında erkeğe iki kadının hissesi kadar tavsiye eder.
Böylece açık bir şekilde bu yanlış tashih edilmiş oldu. Ancak bu meseledeki İslamın inkılabını tam anlayamayan bazı kişiler, kadına erkeğin yarısı kadar pay verilmesini dillerine dolayıp bununla İslamın kadının hakkını korumadığı yorumuna saplarsınız.
Son olarak Dinî değer ve hayatın muhafazası, geliştirilip devam ettirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması gibi önemli sosyal fonksiyonlar icra eden aile kurumuna hukuki meşruiyet kazandıran evlenme akdinin sınır ve şartları Kur'an-ı Kerim'de ve sünnette tafsilatlı bir şekilde yer almış, kimlerle evlenilip kimlerle evlenilemeyeceği detaylı olarak açıklanmıştır. Bu bağlamda dinimizde Müslüman bir erkeğin ehl-i kitap (Yahudi ve Hıristiyan) kadınlarla evlenebileceği; ehl-i kitap dışındaki gayrimüslim (Ateist, Deist, Budist vb.) kadınlarla ise evlenemeyeceği belirtilmiştir (Bakara, 2/221; Maide, 5/5). Şu kadar var ki, eş seçiminde Müslüman hanımların tercih edilmesi aile huzuru, neslin korunması ve toplumsal uyum açısından daha uygundur.
Sen asıl olan her şeye körsün.
Sen sadece görmek istediğin gibi görüyorsun.
Sana tavsiyem biraz daha araştır ve kalbini merhamete bırak.
Her şeyi pat diye bırakma,
Yavaş yavaş bırak... Lütfen araştır.
Dünyanın sonu yaklaşıyor, cennete girmeni çok isterim, sevgiler
Mirasta erkeğin yarısını alır kadın. Pratikte de böyledir, anlatılmak istenen de odur. Bunu istersen hiç kıvırmaya kalkma. Ayet büke büke anlatılanı da çarpıtıyorsunuz
Laik hukuk ise, kadınla erkeği eşitler. Net.
Evlilik konusunda aynısnı dedim. Lütfen iyi oku. Kadın, müslüman olmayan erkekle evlenemez dedim.
Kalple falan ilgisi yok. Kur'an hükümleri ortaçağa ait ve orada kalması gereken bir metindir. Bugğn nasıl at arabasıyla seyahat etmiyorsak, ortaçağ kanunlarıyla da yaşayamayız.
Nitekim başın açık işte, kimse de sana karışmıyor. İslam hukuku olsa, kapatmak zorundaydın, erkeklerşn oldupu yerde okuyamaz, çalışamazdın vs. Böyle bir çağda değiliz neyseki.
Bana din prpğagandadı yaparak zaman kaybetme, benim kılavuzum bilimdir. Bilimsel bilgi ve yöntem dışında ki her akılyürütme, ancak tarihsel değere sahiptir, nokta.
Sana acıyorum gerçekten bilim diye saklandığının arkasında mükemmel matematikçi Allah var...
Seni kanıtlarla ayetlerle dururum ama değmeyecek biliyorum.
Allah akıl fikir versin
Allah'ın matematikle ilgili yayınlanmış bir çalışması, makalesi var mı? Varsa buyur.
Kur'an okudum, bu arada. Hiç bana ayetle falan gelme. Hatta "iniş" sırasına göre okudım, çünkü tarihsel süreçleriyle ele almak daha yararlı. Henüz iktidar aygıtından uzaktayken inen Mekki ayetlerle, iktidarda olduğu Medeni ayetler arasındaki nüans farkı ilginçtir. Nash, denen "çelişki" diye yorumlanan farklılıklar da böyle giderilir fıkıhta.
Lütfen benim bilgimi, konuya hakimiyetimi küçümsemeye kalkma.
Gayet küçümsenecek konumdasın.
Şey prof gibi konuşmaya çalışıyorsun ama aklım zihnim kalbim bu adam gerçekten yanılgının içinde demekten başka bir şey demiyor.
Ayrıca doğru anladın evet kadın başka bir dinle evlenemez.
Ben kültürümü dinimi neden asimile edeyim?
Büyükbaş hayvan demekten başka bişey bilmiyorsun, bu mu okumuşluk bu mu bilim?
Siz kalbi mühürlenmişler sadece mağara kafasıyla yaşamayı seversiniz.
HDLWMDIWŞFMOEMFOWMF Allah Allah olaya bak sen.
Mağara kafasısını nett ve net başka bi açıklaması olamaz.
Böyle bi geri gitmişlik, üstüne bilmediği şeylerle bilmişlik taslayan duvara anlatsam anlar ya.
1940 yıllarda adamlar uçak yapıyordu
Biz neredeydik?
Bizim dinimize musallat olanlarla uğraşıyorduk birde birkaç heykel yapıyorduk işte :)
Onunda dışında leş gibi sokaklar hasteneler ekmek kuyrukları.
Neden o zamanda gelişmedik diye düşünmüyorsunuzda marsta robot diyorsun qkcşrmgjwlf ayrıca hani bizde robot yapıyoruz bilmem biliyor musun?
Ya da özel gemimiz var ya da arabamız ya da uçak çıkartmaya hazırlanıp, uzaya çıkacağız.
Ama siz şey dersiniz o kadar sağır bi kafa yapınız var.
Zaten yapması lazımdı ya da dur şey mi derdiniz özel sektör yapıyor devlet bişey yapmıyor
Ee Elon Musk ve özel şirketi yapıyor hepsini
Adam 22 saat uyumadan çalışıyor var mı öyle bi türk?
Bizdede varsın çıksın devlet neden destek olmasın?
Anca ye iç yat oynarsınız elinize sigara alkol alıp hükümete söversiniz o leş ağızlarınızla.
o devletler batı medeniyeti diye gebermeleriniz onların hepsi ülke sömürmekten başka ne işe yarıyor masum insanları katletmen başka ne işe yarıyor söylesene?
Cinler alemi falan diyorsunuz demişsin anclwmdk sadece onu demedim biraz daha oku.
Sen dinini tarihini geliştirme anca böyle konuş.
Onlar senin yerine dinini tarihini geliştirsin seni çökertmesini iyi bilsinler.
Sonra bak bbakalım cin alemini bilmenin bile bi faydası olduğunu.
Araştırmadığım hiçbir şey adına konuşmam.
Sırf sizin gibi rezil olmamak için.
Verecek laf yok, kaçabilirsin
Kendi kendini ele veriyorsun ajdleöjsofemdjsld gelişti tam olarakta sorun bu zaten 😁 heykel yapıp durdu.
ama onlar durmakla kalmadı.
Bizde napalım işte leş insanların leş düşünceleriyle uğraşmaktan hareket edemedik.
28 Şubat süreci gibi en basitinden
ismet inönün açtığı sanılan ama Osmanlının 9 tanesini zaten açmış olduğu fabrikalardan mı bahsediyorsun :D
Ankara Fişek Fabrikası 1924 Makina Kimya Endüstrisi’ne aitt bir kuruluştur. MKE, 15. asırdan gelen bir kuruluştur, Osmanlıya aittir.
Sadece adı değişmiştir.
Gölcük Tersanesi 1924 fikir ve plan Osmanlı’dan kalmadır.
Kırıkkale Mühimmat Fabrikası 1926 Osmanlı’dan
Bünyan Dokuma Fabrikası 1927 Özel sektör
Zonguldak Taş Kömür Fabrikası 1848'de kurulan Osmanlı kömür işletmelerinin devamı olan işletmedeki her gelişmeyi
yeni fabrika kuruldu diye göstermişler. Böylece üç kere tekrarlanmış. Halbuki ilk kuruluş Osmanlı’dadır.
Bu da o anlattıklarımdan sadece birkaçının kanıtı dergipark.org.tr/tr/download/article-file/319801
Bence okumadın Osmanlı yazıyor koskoca 1-2 sayfa aşağı inde oku
AKP geldiğinden beri, eğitim sisteminin düştüğü durumun canlı kanıtısın.
Tek tek cevap verrlim.
Zonguldak'ta kömürü işletmeye başlatan yahudi tüccarlardır, sonra ingilizler devralmıştır. Sıra sıra ermenisi şusu busu işletmiş, sürekli el değiştirmiş. Cumhuriyet'le devlet tekeline alınmış ve millileştirilmiş.
Uşaktaki şeker fabrikası da, tartışmaya kapalı bir şekilde, makalede yazdığı gibi Cumhuriyet fabrikasıdır. Bünyan da öyle, Kırıkkale de öyle.
Şimdi senin anlamadığın şu. Osmanlı devleti "yatırım yapalım, şurayı işletelim" demez. Genelde gsyrımüslim axınlıklarda olduğu için sermaye, onların teşebbüsüyle kurulur. Devşet ystırımı yoktur yani.
Cumhuriyet döneminde, devlet yatırkm yapar ya da özel teşebbüse teşvik sağlar. Yani bir üretim ve kalkınma programı hayata geçirir.
Şimdi, ahaber ve AKPnin yandaş akıl fukarası yalancılara anında inanmaya eşverişli olsanız da, bunu ciddi tarihçilerin yanında söylemeyin, gerçekten rezil olursunuz.
Akp mi akpye kurban ol hükümet din düşmanı seni
7.4 milyarlıktan,
147 milyara çeken Erdoğan
Eveleyip geveleme.
Yaşasın Akp, yaşasın a haber kahrolsun fox.
Ne?
Bak, senle tartışmamın nedeni seni ikna etmek falan değil. Tipik bir AKPlisin, amacım senin cehaletini teihir edip, aklı henüz gerçekle bağlantısını yitirmemiş, belki bu tartışmayı okuyan insanlara gerçrği anlatmak.
Ekonomi de tcaret hacminin genişliği "iyi gidiyor" demek değildir. Türkiye'nin dış borcu da 450 milyar dolar. Asıl hesap bu dış borcun milli gelire oranıdır gösterge olan. Ve sürpriz AKP iktidarı borcun gelire oranı olarak %66 gibi rekor seviyeye ulaşmış. Ümmüğümüzü kurutan 2001 krizşnde bile bu kadar berbat değildi.
Bu arada, şimdi siz cahil olduğunuz için, Dünya'da durum nedir, bilmiyorsunuz. Son 20 yılda, Tüm dğnyanın toplam ekononmik büyükme son 20 yılda 64 trilyondan 100 trilyona çıktı. Yani Dünya yerinde sayarken, biz büyüyomuşuz sanma :)
Peki biz nasıl büyüdük? Üreterek mi? Hayır, borçlanarak büyüdük. Burası biraz daha karmaşık, ahaber seviyesinin biraz üstünde, anlayamazsın.
Ciddi, üreten biyüme istiyorsan son yirmi yılda Çin'e bakacaksın. Kalıcı, üretken ve rafahı halkına dağıtan gerçek büyümeye örnek Çin'dir.
Sen asgari ücretle sürünürken, görelim bir de seni, daha ne kadar yırtımacaksın AKP diye. Öyle namazla duayla, boş lafla karın doymaz
Necm /39. ayette Allah der ki
Ancak çalıştığınız kadarının karşılığını alırsınız.
Boş laflar bunlar ekonomiymiş bilmem neymiş.
Rakı alamıyorsunuz değil mi vergiler uçuyor bu yüzden bu kadar kuduruyorsunuz
Senin iknana cehaletine de ihtiyacım yok.
Sen kafanı boş boş şeylerle doldur devam
Haj bol bol ayet pku, dua et ama üreteyim, bilim sanat yapayım yok. Ne güzel la size hayat, hiç bunlarkn derdine düşmek yok.
Vergiyi taşancı, mafya, tefeci yandaşlarından alsın. Ben zaten maaşımdan vergi veriyorum, bir de biramdan vergi alıp, işsiz, yoksul vatandaşa "sosyal yardım" diye dağıtıyor. Gitsin yatırım yapsın, iş imkanı sağlasın. Ama yok, diyanete kaynak ayır, yandaşlara ucuza kredi sağla kamu bankalarından, mafyayla mallarına çök vs.
Hukuk yok, eğitim yerlerde, ekonomi leş. Lan yğksek lisans bitirmiş jızcağız A101'de çalışmaya başlıyor. Oysa yurtdışına gidebilse, üniversitede akademisyen olur, doğru düzgün yaşar.
Sen de huşu içerisinde vecd etmeye devam et, bana ayet yolla.
Cehaletinle kal
Ben bişeyler üretirken dinimede sıkı sıkı bağlı kalacağım sizde anca klavye delikanlılığı yapıp atesit sayfalara bakıp fox izlemeye devam edin
Diyanete kaynak ayırdığına dair kanıt atabilir misin?
Evet Erdoğan aldığı vergilerle Marsta saray yaptırıyor aramızda kalsın wkvğtmehxl
Ben tv izlemem. Fox mox gibi amerikan propagandasına da prim vermem. Sizin gibi halkın ümmüğünü sıkan gerici talancılara da.
Aldığı vergilerle, kanal İstanbul yapacak, bunun ihalelerini de, yandaş ve uluslararası şirketlere taşere etti. Gereksiz, ğlkeye hiç bir faydası olmayacak, bunca borç harç içindeyken, üretime yönelik olmayan AKPnin 20 yıldır yaptığının bi tekrarı.
Git diyanetin bütçesine bak, sosyal yardımlaşmaya ne ladar kaynak gidiyor bak. Merkez bankası dolar rezervlerine bak.
Sabahtan beri osurup duruyon, saçmalıyon, tek bir iddianı doğrulayamadın. Utanma da yok.
Kanıtla dediğim hiçbir şeyi kanıtlamadın.
Anca hakaret.
Kim neyse karşısındakinide öyle sanar...
Kahrol.
Türbanlı değilim de soru çok bağnaz geldi.
Herkesin kendi tercihi sonuçta.
Bu da sizi ilgilendirmez
Ağır saçmalıyorsun şu an
Fark olan şeyi yerine getirmeyince kafir olmuyorsun
İnkar edersen kafir oluyorsun.
farz olanı yapmayınca günah işlemiş oluyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?