Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Görüşlerde rezil Z kuşağı tarzında yorumlarda bulunan bazı arkadaşlar var. Bu ülkede gerçekten iyi bir yerlere gelmek için afedersiniz ama bir yerlerinizi yırtmanız gerekiyor ki bir yerlerini yırtsa dahi istediği konuma gelemeyen binlerce genç var. Bu ülkede hak edenlerden çok devlette bir yerlerde tanıdığı olanlar rahat yaşıyor. Kpss 1. si atanamıyor. Yks ücreti 180 lira kitapların tanesi 50 60 lira. Yurtdışundaki öğrencilere eğitim destekleri verilirken burda ailesinin maddi durumu ortalamanın altında olan bir çok öğrenci eğitimini görüp geleceğine yön verme hayalleri kurarken bir yerlerde çalışıp ailesine maddi anlamda destek olmak için uğraşıyor. Gençler eğitim sistemi olarak adlandırılan sistem içinde boğuluyorlar. Gerçekten çok iyi yerlere gelmeyi hak eden etini tırnağına takarak çalışan bir çok genç bu ülkede parçalanıyor maalesef. Mesleğine atılmış bir çok insan yurtdışında insanlar 3 aylık çalışmalarıyla altlarına iyi arabalar çekip 1 yıl içinde evini arabasını alıp düzenini oturtmuş halde bulunurken burada bir insan 1 yıl çalışarak 2. el kötü bir araba almakta güçlük çekiyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Şunu da eklemek istiyorum iş bulmak zor hadi iş buldun aldığın maaşla geçinmek daha zor... burada 5 k ile geçinmek ile avrupada 5 k ile geçinmek arasında çok fark var🥲
- +1 yıl
@Ayabasanmaymun evet kesinlikle
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvrupalı, Amerikalı, Avustralyalı, Japon, Güney Koreli Türkiyeli' ye göre gelecek kaygısı yaşamadan "gape year" yaparak 1 yıl dünyayı gezebiliyor. Çünkü maaşlarının, sosyal yardımlarının, öğrenci burslarının alım gücü çok yüksek. Onun için bu şekilde yazanlar haklı.
Türkiye' ye gelen pek çok yabancı gencin bu çerçevede gezdiğini görebilirsiniz.
Almanya' da maddi imkanı olmayan ama okuyan çocuğu olanlara genç 25 yaşına gelene kadar devlet (Kindergeld) para veriyor. Danimarka' da para veriyor. Ayrıca macera yaşamak için Türkiye' de üniversite okumaya gelip Norveç Devletinden para alan tanıdıklarım var. Bu kişi Türkiye' deki çalışanlardan daha rahat yaşıyor. Yogasını, platesini, sporunu yapacak, rahat rahat proteinin alacak kadar dertsiz.
Türkiye' de bunlar olmadığı gibi gençlerin ihtiyacı olabileceği her şeye deli gibi vergi (ÖTV-KDV-MTV) var. Bir de Üstüne Dolar karşısında 8,50 - Euro karşısında 10,50 olan döviz kuru eklendi mi bu saydığım ülke vatandaşlarına oranla 5 kat şansız Türk Gençliği ortaya çıkıyor.
Bir İskoç Londra' ya araba almaya gidip 1.000 Sterline araba alıp 2 hafta İskoçya - İngiltere arası özel taksi hizmeti vererek aracın parasını çıkartıyor, ayın geri kalan haftalarında da hayatını kurtarıyor. Bu örnek yeterli oluyor sanırım.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
66Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabam olmak isterdim. Babam öğretmen. Nerdeyse emekliligi geldi. Adam okumuş bölümünü. O zaman meb'e basvurmus. Direk atamislar. Sinav yok, meslegin garanti. Okuyan cok yok o zamanlar. Okudugun icin gözde birisin ayrica. 400 puan alamayanin kapidan giremedigi donemler. Gerçekten kaliteli bir egitim veriliyor. Simdiki gibi ilcelere kadar üniversite yok çünkü. O universitelere kadro dolduracagim diye boş akademisyenlerde yok. 22 yasinda meslegini eline almis, maaşa baglanmis babam. Peki ben? 2. Sinif ogretmenlik okuyorum. Gunumuzun en cok atanan ogretmenliklerinden (ingilizce). Ama yine sıkıntılı. Garantim yok. Kpss ye kac yil girecegim kimbilir. Tabi bu surecte yas 20 li yaslarda olsa da ruh 50 ye dayaniyor. Tum enerjini meslegine vermek yerine meslege atanmak icin veriliyor. Stresi, kaygisi, toplum baskısı bir yana. Sonra atansam kadrolu degilim. Aday ogretmen sayiliyorum onca emege ragmen. Okuldaki kadrolu ogretmenle hatta babamin sahip oldugu haklara sahip degilim. Babam ders basina xx ucret alirken ben aday ogretmen olacagim icin kadrolunun ders basina aldigi ucretle aramda fark olacak. Ayni ucreti almiyoruz yani. Sonra babam o donem direk atanmış ben bugun kpss ye giriyorum yetmiyor mulakatlara aliniyorum. Yuksek lisans konuşuluyor belki ben mezun olmadan y. l yapmak zorunlu olacak. Bir de onu yapacagim. Durum malesef bu. Kpss de rakipte fazla. Bu kadar üni acmaya gerek yoktu. Nicelik degil nitelik önemli. C. baskani çıkıp 8 milyon universite ogrencimiz var diyor. Bununla övünmeyi anlamiyorum. 8 milyonun kaçı devlete alınıyor, kaci meslegine kavuşabiliyor? Cok az bir kısmı. Keske eskisi gibi nitelik onemli olsaydi.
20 Yorumla
+1 yılBen Türkiyede 60'larda doğan ve ilkokul mezunuyken memur olan, kafasını yormadan en kolay şekilde meslek edinen nesilden olmak isterdim. Ağzımda uçuklar çıktı, stresten kilo aldım, psikolojim bozuldu bir sınav uğruna. Sonuçsa elenmek oldu. Hakkımı helal etmiyorum bu durumlara getirenlere, hakkımı helal etmiyorum emekli olması gerekirken kıçını koltuktan ayırmayan o moruklara, hakkımı helal etmiyorum bu ülkeyi yiyip bitirenlere, tanıdığını devreye sokan cingözlere, kan olarak kussunlar emeklerimi inşallah.
63 Yorumla- +1 yıl
o nesilden olsaydın muhtemelen en fazla ilkokul mezunu olurdun. sallana sallana mezun olmak, üniversiteye falan yerleşmek mümkün değildi o zaman.
- +1 yıl
@white_russian üniversite okumak gibi bir dertleri yoktu. Mecburiyetleri yoktu. Okuma yazma bileni kolundan tutup memur olsun diye yalvarıyorlardı, lise mezunlarıysa müdür oluyordu.
- +1 yıl
@Bravissimo aynen öyle. ama o zamanın lise mezunu şimdinin üniversite mezununu donunda sallar, bilgide, görgüde, her şeyde. örnek ecevit.
Gizli Üye(18-24)+1 yılşimdi herkes, abartıyo bu yeni nesil ülkemiz herşeyimiz harika diye konuşmaya başlıyacak
ama avrupadaki gençlere corona için verilen desteğe bakın
yaşadıkları standartlara bakın
hayatlarına bakın bir de bizimkiyke karşılaştırın
onlara özenmemiz ve kendi standartlarımızla kıyaslamamız gayet normal
burda size yüzlerce klişe örnek verebilirim ama eminim çoğunu daha önce duymuşsunuzdur
geleceğinden umutsuz ve gözü yurt dışında olan bir nesil yetişiyor. korkunç ve kimsenin umrunda değil bu.41 Yorumla- +1 yıl
Hiçbirşey göründüğu gibi değil. Almanyada doğup büyüdüm. Corona destegi diyorsun? O desteği vergilerle yansıttılar çatır çatir geri aliyorlar. Güllükgülistanlık değil yani. Artısı olduğu kadar eksiside var emin ol. He turkiye dört dörtlük mu değil ama allah kimseyi vatansiz birakmasin. Çunku avrupada en çok duydugun söz ülkenize defolun gidin oluyor.
- Aile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılNe olursa olsun ne yaşarsam yaşayım burası benim vatanım. Atalarımız kanlarıyla döküp almışlar bu toprakları. O yüzden ben rezil de olacaksam vezir de... ne olacaksam olayayım ama yine Türkiye'de olurum. İnsanın vatanı ailesi gibidir.
Ne yani anne ve babamız bize bakamasa kötü durumları kötü olursa, fakiriz diye onları bırakıp kendimize yeni bir aile mi seçeceğiz? Yapan vardır. Ama ben yapmam...61 Yorumla- +1 yıl
tek doğru yorum, helal olsun
şimdi gelir milyon tane eksi basarlar
+1 yılÇalışanın istediğini bir şekilde elde ettiği kanaatindeyim. Evet yurt dışı bazında baktığımızda oradaki yaşıtlarımız bu isteklere daha kolay erişebiliyor fakat bu bizim hiç ulaşamadığımız anlamına gelmez. Türk gençlikte büyük bir avamlık var. Hakkı yenen insanlar elbette ki var fakat günümüz gençlerinin birçoğu çabalamadan bir şeyleri elde etme çabası içerisine girmiş.
20 Yorumla
+1 yıl"Ne oldum değil ne olcağım demeli insan" Ayrıca neden her fırsatta ülkenizi kötülediğinizi de anlamıyorum. Sorsan herkes milliyetçi 😔 Kullanıcı adına "TC" yazmak ya da hakkında kısmına "Atatürk ❤️" yazmakla milliyetçi olunmaz. Gerçekten üzülüyorum size. Atatürk görse "Ben bu millete mi bıraktım güzel ülkemi?" Der üzülürdü. Soruya gelicek olursak da halimden ve güzel ülke"m"den son derece memnunum 🇹🇷
20 Yorumla
+1 yılB*kunu çıkartıyorlar.
Sosyal medya sapıkları şuursuzca bilinçsizce yetişiyor.
Garibanlık bilmiyorlar,
Tek dertleri tatil yapmak gezmek tozmak eğlenmek
Doğru düzgün icraata sahip kaç genç gördünüz Allah aşkına.
Amerika’da İngiltere’de b*k var.
Adamlar ülke sömürmese o kadar toprakla bir b*ka yaramayacaklar.
Masum insanları öldürüyorlar.
Hiçkimse kalıp hukuk okuyup adelete sahip çıkmıyor herkes kaçma peşinde.
Tabi bu zihniyetle anca b*k yoluna giderler.22 Yorumla- +1 yıl
Çok cahil var çok
Gizli Üye(30-35)+1 yıl

Türkiye'de genç olmak yerine, Avrupa'da veya Amerika'da yerde ki çöp olsaydım.
56 Yorumla- +1 yıl
Size çok acıyorum..
Gerçekten çok acıyorum
Cevap sahibi+1 yıl@laviniavecd Haksızlığa baş gösterince tabii ki hemen şöylesiniz böylesiniz diyorsunuz. 30 Bin 40 Bin dolarlık şeyler milyonlara satılıyor, buna tepki gösteriyoruz. Sonra da yok şöyle yok böyle. Bir ülke'nin gençlerinin hayali başka ülkeler'de garson yahut bulaşıkçı olmasa o ülke bitmiş demektir. Bize acıyacağınıza gençlere bunları düşündürten kişilere acıyın.
- +1 yıl
Çok basit bi kafaya sahipsiniz.
Sizin gençleriniz üretmek istemiyor.
Ellerindeki fırsatı değerlendirmiyor.
Çok küçücük hayallerle büyük gelecek düşüncelerine dalan rezil bi gelecek kuşağından bahsediyoruz.
Cevap sahibi+1 yıl@laviniavecd Üretmek istemiyor mu? İstersen her genci aynı kefeye koymayı bırakmayı dene, belki o zaman daha mantıklı düşünebilirsin. Sana basitçe yaşam hikayemden bahsetmek istiyorum. Ben, astronomiye ve sanat aşkı ile yanıp tutuşan bir gencim. Ailem asgari ücretli bir aile. Bankalara, faizlere kesinlikle bulaşmıyorlar. Astronomi ile ilgili bildiğim her şeyi kendim yazdığım mini bir defterim bile var. Ben güzeli kaliteli bir teleskop almak istiyorum ama bil bakalım ne oluyor? Evet, alamıyorum. O kadar uçuk fiyatlar var ki aklın hayalin durur. Kimse elimden tutmadı ve ben de tıpkı diğer gençler gibi sönüp gittim. Bu ülke'de üretim de olsa gene bir şey kurtarmaz. Dünya'da en çok fındık üreten ülke biziz fakat en pahalıya da yiyen biziz. Senin bundan haberin var mı? Bizim aramızda çok çıkarcı insanlar var. Temel sorunlarımız çıkarcı insanlar ve vergiler. Bana araçlardan alınan toplam %238 vergi'nin mantıklı bir açıklamasını yapar mısın lütfen?
Cevap sahibi+1 yıl@laviniavecd Çok fazla olmasa da hafif biyoloji'ye de ilgim var. Bayram'da artan kalan paramla kendime kitaplar aldım. Kitap içerisinde ''evrim'' konusu da işleniyor. Bil bakalım ne oldu? Evet, sırf bilim ile ilgilendiğim için, dinsiz ilan edildim + tüm kitaplarım çöpe atıldı. Çöp arabası kitaplarımı kamyona yüklerken yarım saat oturup ağladım. Ben isyan etmeyeyim de kimler isyan etsin gözünü seveyim yapmayın artık ya :(
- +1 yıl
@laviniavecd sen hangi ülkenin gencisin gerçekten merak ettim. Gençler eğitim sistemi dedikleri sistemsizlik içerisinde geleceklerine yön vermek için çalışıp çabalarken sonucunda emeklerinin karşılığını alanlar küçük bir kesim oluyor. Kusura bakmayın ama bu ülkede hak eden değil devlette tanıdığı olanlar rahat yaşıyor. Kpss 1. si atanamıyor. Tayyip'in kızına gelmiş bir mesaj sebebiyle adam hapse sokulurken tecavüze tacize uğrayan şiddet gören bir çok insana karşı devlet kulaklarını tıkıyor. Diğer ülkelerde insanlar 3 aylık çalışmalarıyla altlarına iyi arabalar çekip 1 yıl içinde evini arabasını alıp düzenini oturtmuş halde bulunurken burada bir insan 1 yıl çalışarak 2. el kötü bir araba almakta güçlük çekiyor. Adam evi için 1 haftalık alışverişe çıktığında temel ihtiyaçlarını giderdiği takdirde 200 lira altında ücret ödemeden çıkamıyor. Siz bu ülkede geleceği için gerçekten çabalayan ve iyi yerlere gelmek için emek veren stresten sağlığından olan gençlerden değilseniz veya ailesine bakmaya çalışan asgari ücretle çalışan bir aile üyesi değilseniz bunları söylüyor oluşunuzu ancak o zaman yadırgamam.
+1 yılTövbe estağfurullah şükredin halınızı milletin ülkelerinde savaş oluyor. Çoğu büyük küçük insanlar eziyet görüyor, öldürülüyor. Aslında böylelerine müstahak değil virüs ölüm gelse yine de şükretmezler. Oysa ki hayat ne kadar güzel. Güneş doğarken görebiliyorsun, yürüyebiliyorsun, kuşları duyabiliyorsun. Hayat çok güzel de siz mahvediyorsunuz 😏
10 YorumlaAğaç derdim de onları bile rahat bırakmadılar.
50 YorumlaBöyle kişiler lütfen bok olup gitsin..
Hatta yol tarifi de yapabilirim
43 Yorumla- +1 yıl
eksi atanların dedesini denize döktüğmüzden beri kuyruk acıları geçmemiş
- +1 yıl
@Mersinli33_33 bunlar herhangi bir ideolojiye mensup değil, kısır fikirleri, kimseye faydası olmayan dünya görüşleri var. Kokaycılıkla biz şu kuşaktanız derler.
Köklerini, medeniyetini, memleketini, ülkesini ve insanını sevmeyen, kalbi kirli zihni körpe, dili yavan bir nesil..
Bunlar para için değil vatanını, namusunu, ırzını, her türlü değeri satacak kansızlardır.
Fakat bu halleri uzun sürmeyecek, onlar dahi farkına varacak, uyanacak; şu cennet vatanın, bu güzel beldelerin hiç bir suret ve şartta değişilmeyeceğini öğrenecekler.. Keşke en azından gazi Mustafa Kemali anlasalardı.. En azından atamız dedikleri ulu önderin milliyetçilik fikrini benimselerdi.. - +1 yıl
kesinlikle öyle harfiyen katılıyorum
+1 yılMakam koltuğu 😂😂
Herkesin tek arzusu bu ülkede.
00 YorumlaZ kuşağının taaa aw ben bende onlardanım hepsi lüks yaşamak istiyor tabi teknolojinin etkisi büyük bunlarda ama zor kazanç nedir bilmiyorlar tabi istisnalar var ama çoğu böyle kimse karşı çıkmasın sosyal medyadan bile herşey belli oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
z kuşağının taa ya!!
Avrupay yalamaktan dilleri koptu sosyal medyadan gençleri zehirlediler gençliğimizi işgal ettiler resmen kaleyi içten fethettiler bunlardan bi b. k olmaz ülke suriyelilere kalacak vah ülkem...
Bende z kuşağıyım ama kuşağımdan utanıyorum
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılArkadaşım geçen gün dedi ki Türkiye'de genç olacağıma Norveç'te bir toz zerreciği olsaydım keşke akskka sonra da vazgeçtim bi sabah Norveç'te bi bebek olarak uyanmak istiyorum dedi o kadar haklı ki🥲
20 Yorumla
+1 yılÜlkemi ve milletimi seviyorum hangi yaştaysam o yaşta kalayım ülkemin güzellikleri yeter. Görebilenee..
30 Yorumla
+1 yılResim acayip saçma da z kuşağı ne alaka? Herkes böyle düşünüyor değil her şeye z kuşağı diyen y kuşağını bir kaşık suda boğasım geliyor. 😒
32 Yorumla- +1 yıl
Alnından öpesim var
- +1 yıl
Teşekkürler 😅
-Mustafa KEMAL ATATÜRK. Gençler istiklbalimizdir
- ülkem gençlere emane
Gençlik - Türkiye'de genç olacağıma Amerika'da kargo boku olsaydım
İşte böylede bir rezil Z kuşağı sözün bittiği yer...635 Yorumla- +1 yıl
rezil z kuşağı mı
kimse ülkesini bırakmak istemez ama demek ki standartlar düşük
bu insanlara değil de onların bunu istemesine yol açanlara biraz da kızsak sanırım olay çözülür - +1 yıl
@sadecebirisi2323 ülke işgal altındayken suankinden daha iyi değildi durum degistirmek için ugrasmak yerine bu kelimeyi kullanan bir nesilden ne beklenebilir
- +1 yıl
Katılıyorum @taytayko1 standartlar ne olursa olsun ulkemizle gurur duymamiz gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz için savasmamiz gerekirken kullandığımız cumlelere bak ne kadar acı
- +1 yıl
Ülkenin bu insanlara emanet edilmesi o kadar kötü ki. Kalıp savaşmak varken , neden Avrupanın köpeği oluyorlar anlamıyorum
- +1 yıl
ülke işgal altındayken dünyanın pek çok yerinde de yokluk ve savaşlar vardı. ama kimse bu durumu kabbullenmeye çalışmadı değil mi. en kısa sürede toparlanıp şuankinden çok daha iyi bir devlet kuruldu. şuanki gençlerin kendilerini arupayla kıyaslaması kadar normal bişey yok. tabiki böyle olmak olağan bir durum ama kimse bunu düzeltmeye çalışmıyor. bilmiyorum farkında mısın ama ösy sınav için 300 tl talep ederken hollanda gençlere sanat ve sosyalleşmek için para desteği verdi. kitap paralarının aya çıkmasına birşey demiyorum zaten. kısacası insanların ülkeyi terk etmeleri gayet normal bu şartlar altında
- +1 yıl
@sadecebirisi2323 ulan Fransa'da benzine zam yaptılar küçük bir miktar tüm insanlar eylemdeydi özellikle gençler arabalar kontak kapatti günlerce çok değil iki yıl öncesi siz ne yaptınız ki neyi talep ediyorsunuz
- +1 yıl
KPSS sınav birincisi olan kişi atanamadı. Ben okuyorum ne için ülkem için, ülkem ne yapıyor bana, işsizlik, geçim sıkıntısı, sinir stres, 15-16 yaşlarında artık insanlar siyasete girişmeye başladı, öyle üniversiteliler görüyorumki boşa okumayın diyorlar. Biz de yaşamak zorundayız ailemiz var kimisinin çocukları var. O zaman size göre aziz sancar vatan haini, selçuk bayraktar amerikan tohumu size göre. Kimse vatanını bırakmak istemiyorum fakat ailenin, toplumun, devletin senden bekledikleri var seninde bunları verebilmen lazım. Organik hoşafı birinci yapanlardan ne bekleyeceğiz. Bütün gün mecliste kendi pisliklerini örtmeye ona buna sallamaya çalışıyorlar.
Yani kısaca bizimde hayallerimiz var. Kendi vatandaşına 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyorsa kusura bakmasınlar giden gidiyor. Ha vatanını seven adamda gidiyor kendini geliştiriyor ülkesine dönüyor selçuk bayraktar gibi. Fakat siz hala yurtdışına kaçanları söylüyorsunuz. - +1 yıl
@sadediter bahane Toto gibidir herkeste bulunur sen yeni sınava giriyorsun ben iki tane bitirdim birini birincilikle diğerini yüksek onur mezunu olarak İngilizce, Rusça ve orta seviyede Fransızca biliyorum , eşim yabancı gitmek istesem hiç zorlanmam sen birseyleri düzeltmek için çaba göstermiyorsun kaçıyorsun
- +1 yıl
Ya ne bahanesi, tek başıma ne yapabilirm ben? Öğrencilere gençlere okuyun diyorlar, çalışın diyorlar e bir yerden sonrası zaten devlete ve sisteme kalıyor o kısma biz müdahale edemeyiz. şu an bu lafı tek bana değil işsiz kalıp ailesine bakamama korkusundan yurtdışına kaçanlara da söylüyorsun.
Devlet bana bakmıyor kardeşim, ben devletin istediğini yapayım, vergisini vereyim, kurallarına saygılı olayım, en iyi okullarında okuyayım, torpilim olmadığı sürece bi bk olmaz.
Biz kaçmaya çalışmıyoruz, ben zaten tek başıma hiç bir şey yapamam. Biz ne diye diretsek eylem yapsak eleştirsek (silivri soğuktur derler) değişmeyecek olan sistem için ne diye vaktimizi harcayalım diyoruz onla uğraşacağımıza kendimi geliştirir, başka ülkeye giderim ülkeme katkı sağlarım diyorum. Bu ülkede siyaset/parti, futbol takımı gibi tutulduğu sürece hiç bi bk olmaz, ve kusura bakmasınlar dünyaya bir defa geldik onu da değişmeyecek bir zihniyet için, bu cahillerle harcayamam. - +1 yıl
En ağır cahilliğin bu işte.
Gelecek nesile miras bırakmıyorsun.
Nefret ediyorum sizin gibilerden
Yapalım yaratalım üretelim demiyorsun
Alışmışsınız batı köpekliğine ne yapsalar kabul ediyorsunuz.
Sizi köleleştiriyorlar anlamıyorsunuz gerçekten
Sosyal medyalarda bile insanları içine çekmek için kullandıkları sistemi biliyor musun?
Sen bunlara kafa tutmadığın sürece mutlu sandığın mutsuz hayatı yaşayacaksın.
Çok acıyorum çok yazık. - +1 yıl
Taytako1 abi bayıldım zihniyetine gerçekten💞
- +1 yıl
@laviniavecd bu a. salaklar gitsin de Avrupa da paspas olsunlar işte bende buna sinirleniyorum milletin yorumlara bak ya Türkiye de genç olacağıma avrupa da bilmem ne olurum ne saçma.
- +1 yıl
@sadediter dünyanın hiçbir yerinde sadece sorunlara odaklanıp çözüm konusunda en ufak bir adım dahi atmayan bir şahsa iyi bir kariyer fırsatı sunulmaz ben ne yapabilirim dediğin an sen 0 sin yoksun demektir madem zihniyet öyle o zihniyette bir kişiyide mi ikna edemezsin yolundan döndüremezsin bakış açısını o zihniyetin yanlış olduğuna dair ikna edemez misin bu kadar mı ben ne yapabilirim aynı o begenmediğin zihniyete Ait bir tutumun var
- +1 yıl
Yasmin daha neler neler var şok olursun gerçekten dubaide dilenci olmak isteyeni bile var
- +1 yıl
Onlar ülkesine geri dönenler ayrıca kendinle onu kıyaslama bence
- +1 yıl
@taytayko1
Benden önce bu zihniyet varmıydı yok muydu, benden önce de senin gibi yol göstermeye çalışanlar vardı, abi anlayın artık insanına değer vermeyen bir zihniyet bu. Ataturk zamanında zihniyet diye bir şey yok tek dert vatandı. Bu zamanda çıkar önemli ne vatanı kendimi kurtarayım yeter mantığında yöneticilerle dolu her yer.
Senin yaptığın bütün yönlendirmeleri bende yapıyorum. Yanımda işte avrupada yaşayacağım diyenlere söylüyorum. Madem sistemi beğenmiyorsun o zaman çalış sen sistemi baştan inşaa et diye. Fakat hiç kusura bakma abi o sistemi inşaetmek bilgi ister birikim ister ve o bilgileri de yurtdışı çok iyi veriyor. Ben siber güvenlik öğrendiğim zamanlarda gidiyorum türkçe kaynak bulamıyordum ya, maaşlara bakıyorum birde avrupaya bakıyorum sen gel 6-7 sene ki daha çocukluktan ilgilenenler var, ilgilen işinle gelsin sana bu maaşı versin. Tamamiyle imkan meselesi. Bizden önce zaten bunu eleştirenler vardı, şu an yaptığımız tartışmayı yapanlarda vardı gerekli yerlere ulaşmaya çalışanlarda vardı fakat düzelmiyor bi üst sistem var onu yenemezsiniz. Selçuk bayraktarın videosunu izlerseniz, adam diyor ki "basit bir anten hiç bir işlevi olmayan bir anten ben Türkiye 'de bulamadım" diyor. Nokta bu, tamamiyle imkan meselesi. Yükselipte yurtdışı görmemiş insan yoktur. - +1 yıl
@sadediter boşuna çeneni yoruyorsun kral✌
bunlar anlamaz senin demek istediğni😄
Bir laf vardır tok açın halinden anlamaz diye bir laf gider süksesine ben nasıl alabiliyorum diye 7000 tl, ye telefon alır starbucksta bir kahveye 50 lira bayılır 200.000 liraya araba alır, bastırır parayı en kral yerde tatil yapar, spa salonunda dötünü avokado yağı ile yağlattırır, ondan sonra kalkar mücadele edilmiyor der.
Önünü arkasını düşünmeden yaşar bu mk, larım ondan sonra kalkar kaçıyorsunuz der. 😄
Kendileri bir şeyleri boykot ediyormuş gibi fransa örneğini verirler.
Batının apış arasında gezinir bunun gibileri batıyla yatıp kalkar batıya kendinizi sömürtüyorsunuz derler,
Dibe vurmuş sistemin çanağını yalayan adamlar bunlar.
Ne diyor şunu şunu okudum bunu bunu okudum. İstediğim an yurtdışına çıkacak imkânım var.
Ne mal olduğu belli
Sistemin çanağını yalayan adamlar bunlar.
O yüzden senin dediğini anlamazlar, anlasalar da işlerine gelmez.
Rozetçi milliyetçi bunlar, boynuna atanın portresini asıp önüne çelenk koyan cumhuriyetin kaymağını yiyen kaymak tabaka bunlar.
Bu millet zaten ne çekti ise bir laisist çakallardan, ve radikal İslamcılardan çekti.
Sözde savundukları İzindeyiz dedikleri dirilse boğazını temizler suratına tükürür bunların.
Gemi batarken gemiyi ilk fareler terk eder unutma!
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist boşuna yaşıyorsun goootunu kasiyorsun
- +1 yıl
Doğruyu söyleyen 9 köyden kovarlar sözü o kadR gerçek ki. Adam doğruları söylemiş 10 dislike almış yani yazık gerçekten
- +1 yıl
@taytayko1 aynen babayiğit boşa yaşıyoruz sen dolusun ya o yeter✌😉
- +1 yıl
@taytayko1doğru dedin dötümüzü kaşıyoz toşşak emcüklemiyoruz
- +1 yıl
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovma değilde sap yiyip saman s. çtığı için olmasın😄😄
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist bak ben arkadaşı tanımıyorum bile. Ama duzgun bi uslupla konusmus. Sende gayet düzgün bi üslupla tartışmak varken argo kullanman hoş değil. Yani çok cirkince.
- +1 yıl
@Yasminnn49 şahsına bir şey söylemedim zaten zihniyetine bu zihniyette olanlara söyledim kişisel değil genel bir çıkış o
Tanımadığın insanlar hakkında da hüküm veremezsin sosyal medyada kimse kimseyi tanımıyor bilmiyor, onun için kimin ne olduğunu kimin ne yaptığını bilemezsini bu durumda düşünerek konuşacaksın beş n bir k bundan bi haberse bir insan klavyeden artistlik yapmayacak biri de çıkar.
Haddini bildirir.
Tamam düzgünce söylüyorum o zaman
Saçmasapan örnekler veren boş konuşan biri görünce cinlerin tepeme çıkıyor biraz da ondan😄
Bir söz kendin altından kalkamayacağın mevzularda manifesto yapmayacaksın..
Bu ülkenin neresinden tutsan elinde kalıyor.
Vakti zamanında meclis lojmanları bile kaçak çıktı bu ülkede neresinden başlayıp neresinden tutacaksın.
70 yılda her şeye yama yapılmış artık yama tutmaz hale gelmiş, hangi taşı kaldırsan altından yılan çıkıyor.
Bu ülkede bir şeyleri değiştirmeye çalışanların hepsi bugün mezarda adnan menderes, fatim rüştü zorlu, hasan polatkan, deniz gezmiş, abdi ipekçi, sebahattin ali, orgeneral eşref bitlis, uğur mumcu, hayri kozakçıoğlu, aytunç altındal, muhsin yazıcıoğlu hepsi bir şeyleri yoluna koymak için kolları sıvadı ise susturuldu.
Şimdi sen diyorsun ki mücadele et.
Buyur et o zaman nasıl başaracaksın görelim.
Boşa yaşıyorsun bir tarafını kaşıyorsun diye klavyeden artistlik yapmakla olmuyor bu işler.
Çok dolusun madem o kadar yürek yedin çık kendin mücadele et kitlelerde ardından yürüsün.
Ama şunu da kulağına küpe yap önce alkışlar sonra öldürürler tarih boyunca hep böyle oldu.😉
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist peki 😊
- +1 yıl
@Yasminnn49 neyse sürç-i lisan ettiysek kalpleri kırdıysak affola😊
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist sana cevap vermemin tek sebebi bomboşsun söylediğin herşey teoriden ibaret hiç tanımadan bir insanın aldigu telefon gittigi tatil hepsini sallamış birisin klavyeden konuşuyorsun tabiri tam anlamıyla senden ibaret yazdığım anektodu iliklerine kadar hakediyorsun ben 210 bin TL kredi borcuyla ne evi ne arabası olmamasina rağmen maliye bakanlığından kariyer a sınıfı kadrodan emekli olmuş bir gelir uzmanı supervisor'un oğluyum kafası olana bu mesaj okka gibidir olmayan sivrisinek saz
Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Yaziiiikkkkkkkkkkkkkkkkk ülkesine düşman bir gençlik eyyy atalarım uyaninda ecdaninizin haline bakın.. defolup gidebilirler kimse zorla bağlamıyor ülkeye
10 YorumlaBu ülkede hiç bir şey olunmaz anlamıyorum aklım almıyor ağaç bile olamazsın bu ülkede hayvan olmak bile ayrı ayrı zor bu ülkede olsam olsam shengen vizesi olmak isterdim ülkeden çıkabilmek çalışıp hayat kurabilmek için
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ülkemde genç olmak güzel ama 15 20 yıl önce doğup üç beş okuma ile kolayca atananlardan olsaydım keşke.
20 YorumlaIşte bunlar hep yotube daki gelişmiş elit veletlerden dolayı oluyor kalkmış totoları Türkiye vatan lan
215 Yorumla- +1 yıl
ama onu yönetenler hırsız mesela tayib fakir çalmayı beceremediği için fakir diyo ama kendisi sarayda yaşıyo :D şimdi diceksin koskoca c. başkanı gece kondudamı yaşasın ama eski c. başkanları devletin arabasını kullanmazlar kendi aldıkları arablarla gidip geliolardı ama bundan kat kat daha iyilerdi
- +1 yıl
Kanka sarayda yaşamıyor orda görevi olduğu için duruyor o kadar yol o kadar yardım o kadar rahatlık adam vatana uzur getirdi dış ülkelere yardım edecek kadar geliştik bunları görmezden gelip adma yüklemeniz de doğal değil o hırsız dedikleriniz kişilerin elinde kalsak daha dibe batarız onlarda zerre akıl denen bir şey yok
- +1 yıl
peki tayibin dünyanın en zengin insanlarından biri olması buna nediyosun görev icabımı :D
- +1 yıl
@Herkesyanar mmk sanki gelir gider defterini tutuyor jsjsj
- +1 yıl
@Herkesyanar terbiyesizliğin lüzumu yok. Öyle klavyeden sallamak kolay.
- +1 yıl
Gerçektede sallarız yavrum sıkıntı yok
- +1 yıl
@ahhbukizlar sana bir şey sölimmi 2 mzide farklı düşünüyoruz bende önceden mhp liydim ama sonra halkın derdini biraz dinleyince bu ülkenin yönetimin iyi olmadığını anladım yani sadece ben o durumda değilmişim halkın çoğu benim derdimin aynısını çekio ama bir kaçtane dayı ay sonunu zor getiro ama seçim zamnaı gene ak partiye veriyo ben artık oy bile kullanmıyorum
- +1 yıl
@ahhbukizlar yani bu ülkeyi yönetenler düzgün yönetemio şu an bir adam akıllı mansur yavaş işini iyi yapan gerisi fos
- +1 yıl
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4.4 milyon TL, 200 bin dolar ve 1 otomobili var. Bunların toplam değeri yaklaşık 5 milyon TL bu 2010 daki mal varlığı şimdi sen düşün
- +1 yıl
sana bir link atacam ama xper 3 olmam gerekio tayyibin gizli serveti diye arat youtubede videoyu izle
- +1 yıl
5 mn azmı ve bu 2010 tarihi 2021 i sen düşün
- +1 yıl
Ben sana çıkar vur 5mn masaya desem yapabilirmisin
+1 yılTürkiye'de hiçbir şey olmak istemezdim. Her şeyi bok ediyorlar çünkü. O övündükleri osmanlının tarihine bile saygıları yok hırsızların. Gidip başka ülkede çoban köpeği olsam yine mutlu olurdum.
00 YorumlaEğer unvan sahibi olmayacaksam garson veya kurye vb. asgari işler olabilir refah ülkelerde. Ama temel amacım Kanada'da iyi bir şirkette üst düzey yönetici olabilmek.
00 YorumlaAvrupa da genç oldum 25 yılım gecti bende turkiyede genç olmayı hayal ederdim. Avrupada genç olmak pekte matah birşey değil dogrusu ki özelikle almanca ogretmenin sürekli sen türksün başaralı olmaya hakkın yok diyor ve gozunun içine baka baka seni sıfıta birakiyorsa.
05 Yorumla- +1 yıl
Çok garip yani ırkçılık her yerde yani
- +1 yıl
ABD’deydim en son öyle bişey görmedim yaa sjsjsjsj
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Twit'i atan baya abartmış. Memnunum Türkiye'de genç olmaktan şahsım adına.
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Türkiye de bu kadar çok, malum kişinin, malum uzvunun kılı olanlar varken, haklı olarak gençlere hayal kurmak bile zor geliyor.
10 Yorumlabence bu uzun tartışılacak bir konu, teknoloji hayatımıza çoğaldıkça biz kötüye kullanıp yok oluyuruz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 775 cevap paylaştı. Türkiye'de olmaktan ve Türk olmaktan çok mutluyum, gerisini bilmem ve beni ilgilendirmez. Dünyaya defalarca gelsem, gene Türkiye'de olmak isterdim.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 925 cevap paylaştı.
+1 yılAvrupa ABD Rusya Japonya gibi ülkeler zengin ve eskiden gelişmiş ülkeler onlarla yarışmamız imkansız.
Ama kendi çapımızda bizde iyi bir ülkeyiz11 Yorumla- +1 yıl
iyimi ben 2.5 yıldır pc toplamak için çalışıyomlan yurt dışında benim bu topladığım pc nin değeri 500 dolar lan adamlar maaşlarının çeyreği ile alabiliyo ben 2.5 yılda
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Avrupa'da karga boku olmayan adamın eleştirisi ve önerisinin bir hükmü yoktur.
21 Yorumla- +1 yıl
Olmak isteyen*
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Tr de en iyi işte çalışsan bile avruapdaki orta halli birinin hayat standardını yakalayamazsın burdaki gıda dahil hepsi hormonlu ve yapay
411 Yorumla- +1 yıl
Tr tarım ülkesi asıl avrupa hormon hele iskandinav taraflarında meyve sebze taneyle satılıyor tarımsızlıktan...
Tamam yaşam standartları düşük ama bari düzgün göm - +1 yıl
@Mersinli33_33 tane ile insanlar yalnız yaşadığı in ihtiyacı kadar alıyor burda da alabilrsin taneyle istersen
- +1 yıl
burda ister tane ister kiloyla al ama orda kiloyla alamıyorsun!!
- +1 yıl
@Mersinli33_33 alıyorsun kaç kere çıktın yurtdışına daha uyguna ve kaliteli gıdalara ulaşabiliyorsun
- +1 yıl
sana ne desem inanmayacaksın kendi gözlerimle gördüm özelikle soğuk iskandinav ülkelerinde elma filan bile taneyle , tane tane streç filme sarmışlar satıyorlar gayet de pahallı her şeyin en kötüsü Türkiye de algısı yapmayı kesin artık havalı olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun sadece zavallı ezik bi yalakasın sadece eyse seni oyalamayayım da avrupanı yalamaya devam et
- +1 yıl
@Mersinli33_33 Yazdığın kelimeler de bile hayır yok, kaç kere yurtdışına çıktın? Bu tavrıyla Kapı Kuleden öteye almazlar seni. İster Norveç, ister İsveç olsun meyve sebze 1 saatlik çalışmayla en az 2 kilo alınabiliyor. Sanki Türkiye' de 1 saat çalışınca 5 çeşit meyve sebzeden 5' er kilo alıyorsun gibi konuşma. Bu arada patates vesaire gibi İsveç, Norveç, Danimarka' da yetişen şeyler orada da 1 saatlik çalışma göre ucuz. Almanya' da 10 kilo patates çuvalı 2 Birim para, soğan da aynı şekilde.
- +1 yıl
@coffeyyJohn kendini kandırmaya devam et umarım siz avrupanıza kavuşursunuz ülkeden büyük oranda boş nüfus temizlenir zaten su kıtlığı yaşanacak diyorlar böyle boşlar giderse su da insanlara kalır :D
- +1 yıl
@Mersinli33_33 La oğlum Türkiye' deki ekonomiyi ve adaleti eleştirenlere laf atacağına kendine bak, seni 195 ülkede kimse vatandaşı olsun diye istemez. Bu dünyada boş yaşıyorsun kendi poponu kaşıyorsun!
- +1 yıl
@coffeyyJohn yazma artık bildirim geliyor siz gidin norveçte b. k olacaksınız daha zaman kaybetmeyin hadi koş
- +1 yıl
@Mersinli33_33 Ben Norveç' de bok olsaydım demedim ama sana bakıyorum sen dünyanın herhangi bir yerinde bok olacak kadar bile değerli değilsin. Keşke bok olabilsen, tek hücreli canlı bile olamazsın.
- +1 yıl
@coffeyyJohn sen ne olabilmişsin ki bana ders veriyorsun. Sana benzemek veya b. k olmak arasında tercih yaptırsalar b. k olmayı tercih ederdim
Aile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. 32 yaşındayım gençliğimi hiç yaşayamadım gençliğim hep işsiz parasız asosyal eve kapalı yalnız mutsuz geçti hâlâ aynıyım
10 Yorumla
+1 yılGenç hazine demek vergilerle çürüttüler bu hazineleri
10 Yorumlatürkiyede genç olacağıma amerikada genç olurum bu kadar
10 Yorumla
+1 yılTürkiyede arsız uğursuz hırsız çocukları yaşıyor hayatı :DD kokocu kürşat olsaymışım
10 YorumlaUzayda su birikintisi olmak isterdim. Oralar sessizdir.
10 Yorumla
+1 yılodeğilde yeni nesil z uşağı komunist he gümbür gümbür gelio :D
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu ülkede genç olacağıma avrupada paspas olsaydım keşke
40 YorumlaEzik ruhlu mankurt kime denir sorusunun cevabı ahan da budur...
00 Yorumla
+1 yılZengin bir ailenin kedisi falan olmak isterdim ctnklcdyj
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAğaç olsaydım daha iyi olurdu. En azından oksijene bir katkım olurdu
00 Yorumla
+1 yılEn zengin yaşlısı para derdinde olmaz tüm aç insanları doyurup ölürdüm ne güzel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılOrta yaşlı bilim insanı derdim de gençlik hiçbir şeye degisilmez.
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede genç olmak yerine Türkiyede çocuk olsaydım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılAvrupada herhangi birsey olabilirdim. ne oldugu faeketmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmaşallah kimisinde ne değer bilme kalmış, ne çabalama ne de eğitim öğretim, bilim ne sayarsan say hiçbir şey yok.
10 Yorumla
+1 yılBöyle diyenler s. ktirsin ülkeden zaten.
Kim düzeltecek ülkeyi Atatürk gençlere emanet etmedi mi?
Bi gram vatan sevgisi kalmamış...46 Yorumla- +1 yıl
Atatürk gençlere emanet etti ama boomer tayyip ve onun popişinin kılları ülkenin içine kaka yapıyorlar 😔✌🏻 Atatürk'ü unutturmaya çalışıyorlar.
- +1 yıl
@bipolaroldumk evet peki gençler de böyle yaparsa bunu kim düzeltecek ülkenin geleceği biz değil miyiz?
- +1 yıl
Doğru peki napcaz
- +1 yıl
@bipolaroldumk ülkemize sahip çıkacağız söyleneceğimize düzeltmeye çalışıcağız
Norveçte b. k olaydım diyen israfların ülkeye ne gibi bi faydası olur ki? - +1 yıl
Harbiden çok sinir bozucu bi akım aslında senin zaten bok olmana gerek yok sen kendini bok gibi hissediyorsan zaten boksundur dimi? Neyse inşallah başa chp geçecek. Chpye karşı önyargın varsa 140journos youtube kanalının yüklediği 40 dakikalık "cehape zihniyeti" isimli videoyu izle. Ben zaten chpliydim ama o videoyu izlememle medyanın ve akp'nin chp'yi ne kadar yanlış ve önyargılı gösterdiğinin farkına vardım. Kemal Kılıçdaroğlu'na olan önyargılarım da en aza indi çünkü gerçekten göründüğünden daha zeki bir adammış.
- +1 yıl
@bipolaroldumk izleyeceğim videoyu teşekkürler :)
+1 yıl20 yil türkiyede yasamis ve 8 yildir isvicrede yasayan birisi olarak söylüyorum. Yürkiyede genc olacagima isvicrede nefes alan her türlü canli olmak daha iyidir. cünkü canlinin her türlüsüne saygi var ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılturkiyede genc olacagima keske millet vekili olsaydim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlkemi çok seviyorum ama örümcek kafalı insanları değil 🦠🦠🦠🦠
00 Yorumlabuda tam bir mal mış Yine türkiyede genc olmak tabi çalış değiştir yaşamı
12 Yorumla- +1 yıl
tabiki çalışıp daha iyi bir hayat yaşamak mümkün ama burada 100 gün çalışıp alabilceğin şeyi orada bir hafta çalışarak alabiliyosun
- +1 yıl
@sadecebirisi2323 haklısn ancak yabancı ülkedede verilen değeri görüyorsun
+1 yılKurtarıcı beklemek yerine insanlar birlik olup duruma el koysa herşey daha farklı olur.
21 Yorumla
+1 yılBir Türk genci olmaktan mutluyum
40 YorumlaTürkiye'de genç olmakla alakalı bir takıntım yok.
40 Yorumla
+1 yılAmerikalı bir ailenin köpeğinin mama kabının üzerindeki pislik
00 YorumlaTürkiyede genç olmak yerine. 1900 veya 1935 yillari arasında Almanyada subay olmak isterdim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılİngiltere'de otopark görevlisi 😂
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye de genç olacağıma Avrupa da bok olsaydım daha iyi
11 Yorumla- +1 yıl
zaten b. ksun, kanalizasyon hattı çekip avrupaya aktarırız seni dert etme
+1 yılIyi ki Türkiye de gencim.
30 Yorumla- Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi