Evlilik karşılıklı rıza ile olur. Görüyorum ki sizin razı olmadığınız bir durum var. Problem aslında bu. Kocanızın akrabasının sizde kalması değil problem. Kocanızın sizin rızanızı gözetmemesi. Ve buna dur demelisiniz. Diyemezseniz gelecekte onlarca hatta yüzlerce defa sizin rızanızı önemsemeden benzer şeyler yapacak kocanız. Erkekler böyledir. Edepsizliğine müsade ederseniz sizi hiçe saymaktan hiç çekinmezler. Bir süre sonra işin içinden çıkılmaz berbat bir evlilikte bulabilirsiniz kendinizi.
Size tavsiyem öncelikle kocanıza bu durumdan razı olmadığınızı , gerekirse de kocanızın ailesiyle konuşacağınızı söyleyin. Böyle rızanız olmadan bir şeyler yapmaya devam ederse bunu kabul etmeyeceğinizi söyleyin. Çok üzüldüğünüzü de ekleyin. Mutlu bir evlilik istediğinizi söyleyin.
(Evet açık açık söyleyin her şeyi)…
Eğer sizi dikkate almıyorsa geriye iki seçenek kalıyor. Ya her gün kavga ederek böyle yaşamaya razı olursunuz. Ya da açık ve net bir şekilde bu evliliği bu şekilde istemediğinizi söylersiniz.
Açık açık nazik bir şekilde. Bu şekilde yaşamak istemediğinizi ve o evinizdeki adam gidene kadar annenizin evine döneceğinizi söyleyin. Veya yataklarınızı ayırın. Ayrı bir yerde yatın. Eğer bu uyarıları ve tehditleri “ne halin varsa gör, ne kadar pislik bir insanmışsın, evlendik evleneli yüzümüzü güldürmedin” tarzı bir yaklaşımı varsa , yani bir de üste çıkmaya çalışıyorsa üzgünüm, o evlilikte asla mutlu olmayacaksınız. Tek seçeneğiniz ayrılmakla veya yatakları ayırmakla tehdit etmek. Veya bunlar size ağır geliyorsa kocanıza küsün tamamen. Konuşmayın yüzüne gülmeyin sohbet etmeyin. Sakın korkmayın bunları yaparken. Yanlış bir şey yapmıyorsunuz. Her kadının böyle özgüvenli olması gerekir. Siz elin survivordan gelmiş adamını doyurmak için evlenmediniz. Hakkınızı savunmayı öğrenmelisiniz. Eğer böyle şeylere yeterince swrt hayır diyemezseniz. Tüm ömrünüz razı olmadığınız şeyleri yaşayıp rezil olarak geçicek.
Bu söylediklerimi uygulayın bir şey kaybetmezsiniz. Uyguladıktan sonra biraz müddet verin. Küstünüz yatakları ayırdınız falan. Bunlara karşılık sizi yatıştırmak için bir şeyler demiyorsa ayrılmak istiyorum deyin. Hakkınızı yedirmeyeceğinizi ve sırf evin erkeği olduğu için ona köle olmayacağınızı söyleyin. Açık açık bu tehditleri söyleyin. Size hakaret ya da şiddet uyguluyorsa. Psikolojik veya fiziksel fark etmez. Polisi aramanızı istiyorum. Direk polisi aramakla tehdit edin. Polis size sığınma evine gitmek ister misiniz diycek. Hayır şikayetçi değilim annemin evine dönmek istiyorum diyceksiniz. Hakkınızı sonuna kadar savunun. Kadınsınız diye afedersiniz erkekliğiniz yok diye ezilmek zorunda değilsiniz. Hakkınızı yiyenin de hakkını avcuna koyun afedersiniz. evli gelinsiniz ve elin adamıyla aynı evde yaşıyorsunuz. Sinirleniyorum. Yanınızda olsam ben gider konuşurdum eşinizle. Dediklerimden başka çareniz olmadığını düşünürseniz anlarsınız. Kocanızla ve ailesiyle bu durumu konuşun. İnşallah mutlu bir evliliğiniz olur tekrardan. Mutlu olmanıza engel hiçbir şey yok11 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun terapi gibi geldi vallah anlattıklarınız eşimin annesi ve babası onlar küçükken ayrıldı eşim babasının yaninda kaldı babaannesi büyüttü babası çok umursamaz bı adam yani şöyle çok itilip kakildi halası falan istemedi universite bitince bizde evlendik sonra aradan altı yedi ay geçti bu geldi adam çok farklı gerçekten bakislari bile ben çok iyi davranıyordum kendisine ama mezheplerimiz farklı bı gün bu ileri geri konuşmaya başladı o gün bu gün ben onunla konuşmuyorum acaba diyorum ben mi suçluyum çok mu kötüyüm bilmiyorum
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılKazık kadar adam kendine der ki l*n ben 4 aydır ne yapıyorum burda diye biz bile annemle ablamlara yatılı kalmaya gittiğimizde bile maksimum 1 hafta kalıyoruz hatta 1 veya 1.5 günümüz yollarda geçiyor etti sana 5 gün olsun onu geçtim ben bile sıkılırım misafirlik te yatılı kalmayı 1 gün geçse rahat edemem yani. Eğer bunu o düşünemiyorsa onun yatacak yeri yok
02 Yorumla
Soran+1 yılNeymiş öğrenci adam beleşci kimse kalmaz ama bu sanki kendi evi gibi ohh bı rahat bı rahat
Cevap sahibi+1 yılAntipatik resmen
Selam, eşiniz ile bu durumu konuşun. Sonuçta ikinizin evi. Eviniz de kalan kişi yetişkin denilecek bir yaşta. Kendisi ev tutup kendi başına yaşayabilir orada. Eğer para ihtiyacı varsa ona yardımcı olabilirsiniz. Ama bence evli bir çiftin evinde başkasının kalmasını doğru bulmuyorum. Eşinize güzel bir şekilde kibarca söyleyin. Umarım anlayışla karşılar.
32 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı bu şekil anlatıyorum ama eşimde git diyemiyor abisi olduğu için adam bunu hemde anlamak istemiyor şaştım kaldım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Peki basit bir soru. Senin kardeşin gelse onu da gönderecek mıydın
67 Yorumla- +1 yıl
O farklı bi durum olur bence kardeşim 🤔
- +1 yıl
Orası farklı duruma geçer
Eğer Şu an kocasının kız kardeşi kalsaydı bu yorumuna katılırdım - +1 yıl
Kadının surat yapmasıda kötü ve eşinin abisinin orda kalmasıda. Evli iki insanın evinde haftalarca bile misafir kalması çok kötüdür. İster kadının ailesi olsun ister erkeğin. Özel diye birşey vardır.
Soran+1 yıl4 ay diyorum dile kolay
Soran+1 yılBenim ailemden kimse kendini bilmez değil ki o yaşta bı kardeşim olsa çalışır boş boş durup getirin yiyim getirin içeyim demez
+1 yılEşinizle konuşsanız bile abisi olduğu için bir şey diyemez ki dememeli de denmez yani bu durumda.
Kız kardeşiniz için eşiniz aynı şeyleri düşünse boşanmaya kadar giderdi herhalde...
Amaç empati.
Evet sizin eviniz bir süredir rahatlığınız da engellenmiş olabilir ama yapacak bir şey yoksa bu eşinizle olan ilişkinizi de etkilememeli.
Şikayetçi olduğunuz bir durumu tavsiye şeklinde onanabilirsiniz bence..
Abisini evden gönderememesi onun gerektiğinde temizliğini bakımını yapmasını güzel bir dille söyleyemeyeceği anlamına gelmiyor.
Bir şekilde idare edilir edilir sebebi vardır herhalde...08 Yorumla
Soran+1 yılBende ilk başlarda bişey demedim ama anlamıyor adam çok değişik yemin ederim
- +1 yıl
Nasıl değişik?
Soran+1 yılBen ak desem adam kara diyor öyle bişey
- +1 yıl
Eşiniz mi kardeşi mi?
Soran+1 yılKardeşi çok değişik hanzo düşünün öyle
- +1 yıl
Ne kadar kalacak ya da niçin kalıyor?
Soran+1 yılNe kadar kalcagi belli değil para harcamak için kalıyor eşim benim yaşadığım yere geldi evlenince burda çalışıyor oda geldi bı kaç günlüğüne yerleşti
- +1 yıl
Yani bilemedim göndermek de doğru olmaz diye düşünüyorum...
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sorun eşinle le kardeşinin genişliği n de eğer eşin evi yönetebilir bir erkek olsa bu durum yaşanmaz di kardeşi rahat yüzsüz böyle alışmış ağır bir tepkide koysan o düzel Mez ben olsam ikisinide hadi ordan ederim yani sonuçta senin ne düşündüğünü bilmesi lazım anlayış gostermesi lazım resmen seni ona tercih ediyor pasif erkek tipi
24 Yorumla
Soran+1 yılÇok seviyormus onu
Soran+1 yılÇok doğru zaten aramıza soğukluk giriyor
- Aile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba öncelikle bütün yorumları okudum. Herkes kocan la konuş yazmış. Zaten bu konuyu illaki kocanla konuşmuş ve olumlu sonuç alamamışsındır. Yapman gereken ise eşyalarını topla ailenin evine çek git. Kararlılığını göster. Gerçekten çok ayıp bir durum. Yaa 3 5 gün misafir olarak idare edilir ama 4 ay iyi dayanmışsın. Ayrıca kocan abisinden korkuyor galiba. Korkmasa çek git diyebilirdi uygun bir dille. Ama haksızlıklara karşı mecburen insan olarak başkaldırmalıyız. Kocanla son kez konuş baktın olmadı ailen varsa çek ailenin yanına git. Şimdiden böyle problemleri kocan halledemiyorsa ilerde yaşayacağınız başka problemlere nasıl karşı dik duracak? Ailenin yanına çek git ve bu problemler çözülmeden de asla dönme. Kararlılığını gösterirsen elbette sorun bir şekil de çözülecektir.
13 Yorumla
Soran+1 yılAilem var gittim 1 gün kaldım bu yüzden geldi barıştık ikimizde birbirimizi seviyoruz
- +1 yıl
Eee başka nasıl çözebileceksin ki bu konuyu
- +1 yıl
Kardeşim sen ailenin yanına çek git o zaman anlaşılan kocan sana destek olmayacak ve bu durum adli vakaya kadar gidecek insan savunmasız bir kadına yürürmü ya her ne olursa olsun kadına el kalkmaz sen çek git ailenin yanına kardeşim bence en hayırlısı bu olur
+1 yılBu durumu eşine açmalısın. Misafirliğin de bir dozu olmalı demelisin. Ben Evimde onu istemiyorum. Ben annesi değilim sen de babası değilsin. Onunla konuş gitsin. Dersin eşine. Anlayışlı biriyse gönderir.
27 Yorumla
Soran+1 yılEşim anlayışlı evet abisini parası bitmesin diye yanına çağırdı onu sonradan anladım bende nerden bilebilirim böyle karakterde olduğunu bu adamın ben ak desem adam kara diyor yiyor içiyor hiç sormaz bu para nerden geliyo diye
- +1 yıl
Düşüncesiz herifin teki ya. Eşinle konuş desin ki eşim rahatsız oluyor evde bulunmandan. Bizim burada bir komşumuz var onun da kayınbiraderi annesiyle değil abisiyle ve yengesiyle yaşıyordu. Kadın demiş ki kocasına senin kardeşin evdeyken rahat hareket edemiyorum. ve adam nazikçe görüştü kardeşi çıktı evden... onlar da 4 yıldır beraberlerdi. Yani ben 4 yıl önce taşındım hep birliktelerdi onlar.
Soran+1 yılDiyorum yemin ederim uygun dillede anlattım en sonunda kavga ediyoruz istediği kadar kalır diyor
- +1 yıl
Eşin salakmış. Allah yardımcın olsun. Kayınbiraderin ile görüş. De ki beyefendi ben evimde sizi istemiyorum siz evdeyken rahat edemiyorum. Lütfen evimden gidiniz.
Soran+1 yılŞikayet ediyor beni sonra diyor karın beni isteniyor şöyle yapıyor böyle yapıyor
- +1 yıl
Valla abla ne diyim Allah yardımcın olsun.
Soran+1 yılSağol
Çok yanlış bir şey bir an önce tepkini koy yolla gitsin eşinle konuş gerekirse sen git annenin evine bu şekilde olacak gibi değil hem anne babası yok mu ki bu şekilde olmasına izin veriyorlar yüzsüzlüğün daniskası...
Kendimden örnek vereyim altı ay ablamda kaldim en son bana kendine yer ara dedi bunu eşin de yapabilir kaldı ki ablam da sonuna kadar haklıydı eve çıkınca ablam eniştem tüm eksiklerimi bile dizdi yani o kadar diyim sana 😊🤣20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBöylee anlayışsız insanları hiç sevmem..
Sana tavsiyemmm her gün eşinle sevişmek iste ve sevişirkende inleeee, sessiz ol başkası var vs derseee baanane o benim problemimmm değil de bak nasıl gönderiyor abisini 😂11 Yorumla
Soran+1 yılSessiz ol diyor zaten galiba biraz abartmaliyim
+1 yılSenin babanlar arasin esini. Esinde kardeside laftan anlamaz belli. Gerekirse terket evi ne sabir tasiymissin sende be. O kokarcayimi besleyecen. gerekirsede bosan. herkes evlenmesin bu ne be
27 Yorumla
Soran+1 yılÇok dayandım kışın benim salonumdaydi ben gece ise gidiyordum sabah gelip odanın kapısı açıyordum leş kokuyordu
- +1 yıl
bu hanzo calismiyormu evde aksama kadar napiyor
Soran+1 yılMimarlik okuyormus sözde bildiğin asosyal bütün gün siyaset programları sevgilisi bile yok zaten öyle kokan adamı kim ister
- +1 yıl
dus almiyormu bu ya
Soran+1 yıl3 günde bir alıyor ama yine aynı kiyafetleti giyiyor
- +1 yıl
ay at kirliye 😅giyemesin camasir yikiycam aksam kokuyordu onlar de
- +1 yıl
esine dedin mi😯😯😯😯
+1 yılValla hoş değil. Ne kendi kardeşim ne de eşimin kardeşi dört ay kalsın istemem. Esine söyle diyecem ama zor bir durum adam anlayışsız da kalk git diyede kolayca söylenmez.
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle böyle değil hemde
- +1 yıl
Güncellemeye istinaden;eşin adamsa kardeşini kovar. Net
O ne ya gerçekten öyle şey mi olur sanki ikisiyle evlendin. Sende git annenin evine eşin farkına varırsa almaya gelir.
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu planlıyorum bende zaten o bütün gün evde mutfagimindan çıkmıyor günde 3 çaydanlık çay iciyor odasını silmiyor
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Öncelikle kocanda suç. Sonra da abisinde. Her ikisine de rest çek. Kocanın abisi evden gitmezse ben evden gideceğim de. Bu ne ya. Şaka gibi.
24 Yorumla
Soran+1 yılDediği şey sana zararı yok ne yapıyor sana rahatsız oluyorsun sana bulasmiyor bile
Soran+1 yılAnlattim karışma gidicek dio
+1 yılne kadar daha kalacak bir öğren eğer fazla kalmaya niyeti varsa durumu eşinle konuş rahatsızlıklarını söyle
14 Yorumla
Soran+1 yılAdam beni bugün dövmeye kalktı
- +1 yıl
senin adına üzüldüm seni sevse böyle davranmazdı sende daha fazla üstüne gitme sabret bakalım
Soran+1 yılAbisi üzerime yürüdü sen çık evden dedi kardeşimin evi
- +1 yıl
anladım eşin ortada kaldı ama bişeyler söylemesi gerek okuzun trene bakar gibi olayları seyretmemesi lazım arayı bulması lazım
Eşine dile getir bu rahatsızlığı ya da ona açıkça söyle
23 Yorumla
Soran+1 yılEşime söyledim atamam diyor ne zaman istese o zaman gidermiş ama gitmek istediği zamanda biraz daha kal diyor
Soran+1 yılFarkında galiba yuzsuz
4 ay mı Oha resmen onun evini işgal etmişsiniz Bence çabuk terk edin O evi
12 Yorumla
Soran+1 yılGaliba onun evi oldu
+1 yılSen de kendi abini eve getir bakalım esinin tepkisi ne olacak
11 Yorumla
Soran+1 yılAbim yok bizimkilerle aynı sehirdeyiz
+1 yılBen hep söylüyorum evlenen insan, evlendiği insanın ailesi ile de evleniyor diyorum ama kimse inanmıyor
Misafirliğin hakkı üç gündür
Nereye kadar böyle gidecek bakalım11 Yorumla
Soran+1 yılVallah çok yoruldum hiç bı düşünmez insan düşünmüyor işte
+1 yılBenim abim de 10 senedir evli. Toplasan 10 defa oturmak için gitmemişimdir evine bırak yatmayı. Bazen niye gelmiyorsun diye çene yapar. Kimsenin rahatını kaçırmaya hakkımız yok.
44 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız ben bı ara çalışmak için ablamla kaldim evin kirasını ben veriyordum yinede yapamadim
- +1 yıl
Evli olmasa sorun olmaz ama evli barklı insan yani kayınının düşünmesi lazım. Sonuçta sen de evinde rahat bir şekilde oturup kalkmak istersin.
Soran+1 yılO düşünce yok işte olsa burda durmaz
- +1 yıl
Eşini suçlama. Ben olsam ben de abime git evimden diyemem
+1 yılGenç adamın ne işi var evli bir ailenin yanında... Misafir olur en fazla bir ay ama dört ay nedir mk kocana söyle... Eşşek kadar adam gitsin ev tutsun kendine...
20 YorumlaBen de 21 yaşındayım ablam yeni evlendi bir yerde iş buldum eniştemle bizle kal falan diye ısrar ettiler ama ben ev tuttum o ayı oğlu ayı hiç birşey düşünemiyor galiba
22 Yorumla
Soran+1 yılYa hiç düşünmüyor hiç ekmek elden su gölden ekmeğinde suyunda değilim yemin ederim çok rahatsız edici kışın salonda kalıyordu diğer oda tam sıcak olmadığı için ben salonda oturamiyordum adam geçiyordu uzanıyordu baya yaya yaya gotu göbeği açılıyor ben görmek zorunda değilim ki senin gotunu göbeğini eşimin abisiysen abisisin bide sigara içiyor ayy Allah'ım
Eşinle konuş yok kalacak falan derse. İçeri git abisine yönel "sktirgit lan" de askjhdgaksjhdjasdas
30 Yorumla
+1 yılEşinize bahsettiniz mi bu durumdan? Saçma yani, ben de kimseyi istemem evimde zor bir durum olmadığı sürece. Ki parası varmış yani zoraki de değilmiş. Eşiniz evli olduğunuzun farkında değil herhalde.
11 Yorumla
Soran+1 yılKovamazmis evet kovamaz ama ben adama yeterince belli ediyorum istemediğimi
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılMisafirlik dediğin 3 gün olur hadi 4 gün olsun. 4 ay kendi kardeşine bile katlanmak güç. İnsan kendi evinde fazla biri olunca rahat edemez işin zor...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılBunu sizden önce eşiniz düşünmeli sizin durumunuzu anlamalı siz nasıl rahat etceksinizki o evde istediyiniz gibi dolaşamaz yatamaz kalkamazsınız afedersiniz ama sizin eşiniz körmü acaba
19 Yorumla
Soran+1 yılYemin ederim bütün düşüncelerimi dile getirdiniz gece örneğin lavaboya cikicam üzerimde gecelik adam mutfakta adam dediğimde aynı yaştayim giyinmek zorunda kalıyorum uykudan uyanıp
- +1 yıl
Bu durumu uyğun bi dille anlatmalısınız gerçekten kabul edilecek bi durum değil ben eşimi o şekilde bırakıpta işe falan gidemem kafayı yerim valla
- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun gercekten
Soran+1 yılNeymiş abisi çok sakın kendi halinde ondan kafası rahatmis
- +1 yıl
Saçmalıktan başka birşey değil ya zaten dinende sizin aynı evde yalnız kalmanızda doğru değil ama her şey eşinizde biter gözündeki at gözlüklerini cıkarmalı yok öyle bi dünya siz heran dikkatli olmak zorundasınız kendi evinizde kendi evinizden daha rahat edebileceğiniz başka yer olamazki bu duruma kayın babanız ve kayın valdenizdemi sessiz kalıyor
- +1 yıl
Valla eşiniz anlamıyorsa açık ve net bi şekilde söyleyin eşinizin abisine ama bence eşinizin yanında söyleyinki sizin söylediklerinizi eşinizde duysunki abisi lafa laf eklemesin
Soran+1 yılOnlar yok gibi bişey
- +1 yıl
Mağdem öyle açıkca söyleyin eşinizin abisine istemediğinizi rahatsızlıgınızı dile getirin küsen küssün hiç umursamayın bile sizin üzülmenizden iyidir
- +1 yıl
Ya eşinize söyleyin aldırış etmezse kardeşinle sana mutluluklar dileyin adi şerefsiz dövmek nedir kendi evinizden sizimi kovaçak kişiliksiz yaratık
Kokuyor dedin ya orda cinlerim tepeme çıktı yolla o kokarcayı o evden ve dezenfekte et evi mutlaka.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Uygun bir şekilde eşine söylersin eşin halletsin. Sen o topa hiç girme
20 YorumlaPeki eşimle özel hatun nasıl oluyor fantezi denesen nasıl olur
11 Yorumla
+1 yılHahaha zor bir durummuş
En azından parfüm hediye et10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSöyle eşine istemiyorum, rahat edemiyorum. Rahatsız oluyorum de.
10 Yorumla
+1 yılAilesini arayın evinizde istemediğinizi dile getirin veya eşinizle konuşun o ailesine haber versin. Kimseyi çekmek zorunda değilsiniz
11 Yorumla
Soran+1 yılAilesi yok gibi bişey babaannesi halası ve babası var ama onlarda istemiyor
+1 yılNe saçma birşey !
Asla caiz degil. Onunla evde ikiniz yalnız kaldıgınızda zina sayılır haram.211 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi
- +1 yıl
Evet haram.
"Beraberinde kocası olmayan kadınların yanına girmeyin, zirâ şeytan, insanoğluna (damarlardaki) kan gibi nüfuz eder."
"Bir erkek, beraberinde kocası olmayan kadının yanına kendisiyle birlikte bir veya iki kişi olmaksızın girmesin."
"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular:
"Kadınların yanına girmekten kaçının." Bir adam: "Kocasının (kardeş, amca, amca oğlu gibi) yakınları da mı?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Yakını ölümdür." buyurdu." (1)
"(Yabancı) bir kadınla yalnız kalmayın, çünkü onların üçüncüsü şeytandır." - +1 yıl
"Sakın bir erkek, yanında mahremi olmadıkça yabancı bir kadınla yalnız kalmasın." [Buhârî, Nikâh 111, Cezâu's-Sayd 26, Cihâd 140, 181; Müslim Hacc 424, (1341).]
Tabi aynı şey kadın içinde geçerlidir.
Bunları kocanıza gòsterin.
Soran+1 yılEşim alevi anlamaz bunları
- +1 yıl
Anne ve babanıza durumu anlatın.
Soran+1 yılBenim ailem çok karışmaz bana zarar gelmedikçe huzursuz olmayalım diye
- +1 yıl
Zarar gelene kadar beklerler hemi?
Ben olsaydım kızımı derhal çekip alırdım.
Soran+1 yılYapmıyorlar işte onlar sorumlu olmasın diye
- +1 yıl
Dinen o evde durmanız caiz degil.
Soran+1 yılBugün üzerime yürüdü dovcekti beni
- +1 yıl
Öyle adamdan heršey beklenir.
eşinin abisi seninle yaşıtsa senin koca kaç yaşında? 17? Sen kaç yaşındasın? 45?
23 Yorumla
Soran+1 yılEşim 24 fazla yok aralarında ben 25
+1 yılEşinle görüşerek evde rahat olmadığını ve huzursuz olduğunu söyle. Gitmeyecekse ben ailemin yanına dönüyorum ve siz birlikte kalın dersin.
14 Yorumla
Soran+1 yılBugün onu söyledim tam olarak beni düşman etme diyor abimle daha geçen gün adamın odasına çalışma masası aldık bilgisayarı ısınıyor diye
- +1 yıl
Eve çıksın, maddi destek verelim dersin. Kabül etmiyorsa ailenin yanına dön ve o gidene kadar dönme. Evde biri varken o işi nasıl yapıyor ve duşa girebiliyorsun?
Soran+1 yılÇok ayıp ama sessiz sessiz
- +1 yıl
Çığlık atamadan kendini kısmak ne kadar kötü. Eşin işe gidince sana yakınlaşması olmuyor mu? Ailene söyle rahatsızlıklarını onun ailesine söylesinler.
- Aile & Toplum konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılEşinle aranda kaç yaş fark var? Kayınvaliden ile konuş eğer yakınsanız. Kocan baskın karakterli değil belli ki. Çok ayıp 4 ay kalması.
01 Yorumla
Soran+1 yılEşimle 1 yaş ben büyüğüm kayınvalidemi hiç görmedim çünkü küçükken ayrılmışlar eşim ve abisini hala babaanne büyütmüş abisi de köyde yani Tunceli'de kalamiyor çünkü burda yaptığını orda da yapıyor insanlar istemiyor onu oda burda paşa paşa yaşıyor
O kdar da yüzsüzlük olmaz. Evli birinin evlene bu kadar süre durmak ayıptır günahtır eşin de ellek mi afadersin
10 YorumlaEv veya sevi olması lazım yoksa orda kene gibi kan emer
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
Büyüklerle konuşman gerekiyor kayınvaliden ya da kayınpederin, eşinle kızışabilirsin. Bende gencim oda genç rahatsızlık değil ama huzursuz olduğunu rahat hareket edemediğini iyi bir dille belirt bence
10 Yorumla
+1 yılNe güldüm ya. Ne dertliler var. Eşiniz ile konuşun. O göndersin o halde.. .:)
15 Yorumla
Soran+1 yılVallah psikolojim bozuldu
- +1 yıl
Bırakınız lütfen, o kadar dert etmeyin diyeceğim de aynı evde dert eder insan.
Eşinize net tavrınızı koyunuz o halde, koloni miyiz biz diye...
Bence eşinize sen hiç beni kıskanmıyor musun diyin. Olay net çözülür. Tertemiz. :)
Soran+1 yılOnu yakistiramiyorum kendime benim ailemde iyi insanlar hep olsun kızım kalsın kardeş onlar atılır mı hiç diyor
- +1 yıl
Bu da özel yaşam be arkadaş. Eşiniz bir otel , apart bi yer ayarlasın o zaman, ona... Olmaz ki böyle de..
- +1 yıl
Eşinize Akıl fikir, size de karar verme imkanı ve iradesi versin mevlam...
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite son sınıfmış zaten. Okul bitip iş bulunca ufak ufak evden çıkması gerektiğini ima edebilirsiniz. Hatır gönül kırmamak adına bir kaç ay daha sabretmekte yarar görüyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılAma benim dayanacak gücüm yok yani biraz yüz versem hiç gitmez hiç
Cevap sahibi+1 yılEvde dikkat etmesi gereken şeyleri uygun bir dille belirtin kendisine. Eşinizle de konuşup. Birlikte okul bittikten sonra kendine bir ev tutması gerektiğini söyleyin. Annesi babası gidecek yeri illaki vardır. Medeni bir şekilde konuşulursa anlayacağını düşünüyorum.
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılBence sen git evden ailenin yanına biraz bu adam gidene kadar gelmiyorum de eşinde eninde sonunda yollar onu şahsen ben kardeşime bile güvenmem evde eşim varken evin içinde bir erkek dolaşıyor ayıp walla
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok rahatsız oluyorum olucak şey değil bi gün değil iki gün değil bu 4 ay
- +1 yıl
Çok haklısın walla insan ister evinde rahat rahat dolaşsın
- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılKorona nedeniyle üni. ler kapalı neden sizin evde ailesinin yanına gidebilirdi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama babaannesi ve halası büyüttü onlarda istemiyor işe yaramıyor diye
+1 yılSen esinden buyukmusun
Nasil oluyor esin calisiyor evli senden kucuk abisi okuyor01 Yorumla
Soran+1 yıl1 yaş büyüğüm
Eşinle konuşmayı dene. Neden sizde kalıyor? Bulunduğunuz şehirde üniversite okuduğu için mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılYok hayır öyle olsa anlarım biz Tekirdağ'dayiz o İzmir'de okuyordu pandemiden dolayı açılmadı okullar oda yanımıza geldi ben dedim ne zararı olabilir sonuçta aynı yastayiz ama çok çok farklı bı insanla karşılaştim bı baktım Survivor hayatı yaşayan adam
+1 yılGerçekten şaka gibi kov bence eşinle de konuş yani böyle olmaz ben rahatsız oluyorum de
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılXtiri çek gitsin ne münasebet evli insanin evinde kalacak
14 Yorumla
Soran+1 yılBugün konuştum dedim neden böyle yapıyorsun beni kardeşine şikayet edip duruyorsun surat yapiyo die senin yüzünden dedim huzurum kalmadı üzerime yürüdü dovcekti beni
Cevap sahibi+1 yılBu iş boşanmaya gider
Soran+1 yılEşim özür diledi benden onuda kovdum inşallah bir hafta içinde gidicek
Cevap sahibi+1 yılDerhal gitmeli şimdi hatta
Mutfakta yemek bulundurma.
14 Yorumla
Soran+1 yılDolapta biseyler oluyor illa
Soran+1 yılAdam dişlerini fircalamiyor el bile sabunla yıkadığini gormedim
+1 yılböyle yüzsüzler çıkar. Allah sabır versin.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun
+1 yılEmpati yapıyorum bende kendi kardeşimi biryere yollamazdım kardeş bu eşi benzeri olmaz ama abide biraz karakter bozukluğu var galiba abi olmak biraz baba olmaya benzer farklıdır.
11 Yorumla
Soran+1 yılAbi destek olur biraz
Tekrar askerlikten cagirttir. Celp.😂😂😂
11 Yorumla
Soran+1 yılGitmedi ki
Çok saçma, kalma sebebi neymiş?
17 Yorumla
Soran+1 yılKöyde halası ve babaannesi istemiyor köyde Tunceli'de ben Tekirdağ'dayim
Soran+1 yılAile anne ve babası ayrı babası var annesiyle görüşmüyor küçüklukten beri hala ve babaanne büyüttü
Soran+1 yılÇok rahatsız oluyorum çok
Soran+1 yılHayır onlar birlikte büyümus öyle diyor
Ne düşüncesiz herif o ya
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok
Eşinle konuşmadın mı konuyu?
13 Yorumla
Soran+1 yılHer gün tartışıyoruz istemiyorum diyorum bide bizim mezheplerim farklı o yüzdende tartıştık o alevi ama ben eşim bu konuda hiç tartışmadik ikimizde saygılıyız birbirimize karşı
Gizli Üye(18-24)+1 yılDirek de ona kanka kokuyorsun duş al ve evi az sal de
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok mantıklı 😅😅
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu şey değil mi ya beni istemeyen ama kız kardeşleriyle evde partileyen yengem jsksdmnxdksnnx
07 Yorumla
Soran+1 yılDeğil işte öyle gerçekten ben ona ilk başlarda çok iyi yaklaştım yemeğini bile onune koyuyordum
Cevap sahibi+1 yılYok siz haklısınız o abartmış fazlasıyla.. benim istenmeme sebebim tamamen kıskançlıktan zaten abimle aramıza soğukluk girdiği için umursamıyorum artık ama önceden çok üzülürdüm.
Soran+1 yılKıskançlık falan yok bizde ilk bize geldi birlikte yemek falan yapıyorduk hani daha iyi taniyayim die eşimin kardesi benimde kardeşim sonuçta ama benim iyi niyetim suistimal edildi
Cevap sahibi+1 yılİyi niyetiniz suistimal edildiyse bence karşınıza alın ikisini de güzelce konuşun baktınız olmuyor tepkinizi koyun.
Cevap sahibi+1 yılBence ikisinin de yüzüne karşı konuşun güzelce sonra kötü siz olmayın yani kardeşlerin arasına girmiş gibi olmayın. Hani kardeşimi bana karşı dolduruyor demesin abisi
Soran+1 yılO farkında onu istemedigimi çünkü konuşmuyorum onunla açık açık söyledim huzurumuzu bozdunuz diye
Cevap sahibi+1 yılBuna rağmen hala orda yani çok enteresan
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKardeşlerim dini nikah kıyın ki ömür boyu nafaka ödemeyin böylesine.
02 Yorumla- +1 yıl
Annene öyle yaptılar oradan biliyorsun herhalde dümbük
Soran+1 yılNe alaka he
Gizli Üye(18-24)+1 yılAman Allahım iyi ki evlendiniz ya. Peşinde sanıyorlar gelinlerin. Neyse büyük konuşmak istemiyorum. Bence güzelim sen hemen onu tek kaldığında demelisin" Rahat edemiyoruz anlayışla karşıla ve git, yoksa eşimin seni gondermesinide ben bilirim"diye.
25 Yorumla
Soran+1 yılŞikayet ediyor beni eşime
Cevap sahibi+1 yılAaaa aa ne hakla. Sende yemeğini yapma, utusunu yapma. Hatta gerekirse babana de. Baban halleder .. kızı verirken böylemiydi
Soran+1 yılEşimin mi yoksa onun mu yemegini
Cevap sahibi+1 yılIkisininde
Soran+1 yılEşime kıyamam çok seviyorum oda beni seviyor ama işte bu huzuru bozdu
eşinle konuş eşin göndersin eğer eşin yapmazsa sen kendin yapacağını söyle eşine ve gerekirse kendin yüzüne söyle
03 Yorumla
Soran+1 yılSöylersem eşim beni dover büyük ihtimal
Soran+1 yıl25 y
Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. arkadaşlarından birini ayarla :D
12 Yorumla
Soran+1 yılKokan arkadasim var aslında
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu durumu sadece eşinle konuşarak çöze bilirsin.
16 Yorumla
Soran+1 yılEşim zararı yok onun diyor çünkü kendi bütün gün işte görmüyor onu
Cevap sahibi+1 yılAnlat işte böyle böyle diye. Sen iştesin haberin yok diye.
Yani ben eşinin yerinde olsam söylemeye bile gerek duymadan evde çok barındırmam kardeşim dahi olsa.
Soran+1 yılEvet insan kendi evinde bütün gün kardeşleriyle kavga ediyor buna sus pus mu olayım
Cevap sahibi+1 yılUmarım kısa zamanda çözersin.
Insanın kendi evliliğinde sorun yoksa da bile başkaları yüzünden sorun çıkıyor.
Soran+1 yılİnşallah gider dayanamıyorum artık
Cevap sahibi+1 yılGerçekten inanmıyorum öyle dediğini 😐
Sinir krizi geçirmelik bir durum.
20 Yorumla
+1 yılGöndermenin çok kolay yolu var bu durumu aşman için detaylı anlatırım istersen napcağını
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
Soran+1 yılDeğilim ben
- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım